με το δευτερο μισο της φρασης σου συμφωνω, δεν εχω λογο να το σχολιασω.tZoLe wrote:Δεν μπλέκω καμία ιδεολογία, στηλιτεύω την ελληνική κοινωνία που γίνεται το θέατρο ακραίων στοιχείων και καταστάσεων, που εμένα προσωπικά με ενοχλούν εξίσου. Δεν υπάρχουν άλλωστε οι ιδεολογίες που αυτοί επικαλούνται στην πράξη. Με την εξουσία και το χρήμα οι ιδεολογίες κάνουν φτερά. Πάντως βλέπω πως μόνο το μισό κομμάτι της προτάσης μου σας πείραξε και σχολιάστηκε.
το πρωτο μισο πιστευω πως ειναι τελειως λαθος,γι αυτο και το σχολιασα.
οσο για το οτι "με την εξουσια και το χρημα οι ιδεολογιες κανουν φτερα", αν και ειναι κατι συχνο , ειναι ευκολο να παρατηρησει κανεις πως συμβαινει αρκετα πιο σπανια στην αριστερα απο τη δεξια (δεδομενου οτι η "ιδεολογια" της δεξιας πανω κατω ειναι η εξουσια και το χρημα ετσι κι αλλιως..)
μηπως εχεις μπλεξεις τις εννοεις "αριστερος" και "αναρχικος" και στη συνεχεια τις εννοιες "αναρχικος" και "μπαχαλος";zweistein wrote:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
δεν θυμαμαι να ειδα ποτε αριστερους να καινε σημαιες, κατι μπαχαλους που ειπαν οτι ηταν αναρχικοι ειδα μονο μια στο τοσο[/quote]
Μην μπλέκεις μια ιδεολογία με μια πράξη.
Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια μ@λ@κια και να μαυρίσει του υπολοιπους που υποστηρίζουν μια ιδεολογία.
Τι σημασία έχει αν είναι δεξιός ή αριστερός, αν ο άνθρωπος είναι ηλίθιος δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με την ιδεολογία του, παρα μονο με την νοοτροπία του και ποιοι συμφωνούν μαυτήν.
chriskin όσον αφορά την ένσταση σου:
Γενικά οι αναρχικοί στην Ελλάδα είναι μια φούσκα.
Αυτοί που τα σπάνε δεν έχουν καμια σχέση με την ιδεολογία τις αναρχίας.
Aλλες είναι οι βασικές ιδεολογίες τhς αναρχίας και για άλλο λόγο οι αναρχικοί προέκυψαν στην ιστορία.
but lets just don't get off topic here.
Η αριστερά και η δεξιά διαφοροποιούνται από αρχές ιδεολογίας αλλα στην πράξη πολλά είναι αυτά που συγχέονται και αλλοτριώνουν τις έννοιες τους.
Η αναρχία από την άλλη δεν έχει καμια σχέση με κανέναν από τους 2.
Απλά βάση των σημερινών κοινωνικών φαινομενων προφανώς και ο μέσος πολίτης θα τους ταυτίσει με τους "αριστερούς".
A και by the way, όλοι καίνε σημαίες.
Και οι αριστεροί, και οι δεξιοί, και οι συνδικαλιστές, και οι εργάτες, και οι χίπηδες, και οι στρατιώτες, και ο κάθε άλλος που πιστεύει ότι καίγοντας ένα σύμβολο μπορεί να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, να προκαλέσει τον "εχθρό του", να στείλει "το μήνυμα του", να κάνει την βλακεία του, ή να βγάλει το άχτι του ξεσπώντας τα νεύρα του.[/spoiler][/quote]
πρωτα απ'ολα, δεν εμπλεξα ιδεολογια με πραξη. βασικα ειπα Ακριβως αυτο που ειπες κι εσυ με λιγοτερα λογια, η τουλαχιστον αυτο ηθελα να πω.
δυο διαφωνιες εχω μονο σε αυτο που ειπες, που μπορει , αμα θελεις, να μου απαντησεις σε πμ για να μην κανουμε καταχρηση του χωρου του thread.
1)γιατι πιστευεις οτι οι αναρχικοι ειναι μια φουσκα? προφανως θα ξερεις πως αναρχικοι δεν ειναι μονο αυτοι οι αυτοαποκαλουμενοι "αναρχικοι" που κρυβονται πισω απο μια ιδεολογια απλα για να τα σπανε (κατι που δεν συμβαδιζει με την παιδεια που ειναι βασικη προυποθεση και στηριγμα της αναρχιας). θα ξερεις και για δεκαδες , η εκατονταδες, οργανωσεις ανθρωπων που λειτουργουν μεσα στα πλαισια της αναρχικης ιδεολογιας. για παραδειγμα διαφοροι αυτοδιαχειριζομενοι χωροι(που συχνα εχουν βιβλιοθηκες και προωθουν καποιες μορφες τεχνης , κατι που σπανια βλεπεις σε μερη που μαζευονται ανθρωποι που απλα θελουν να τα σπασουν)
2)γιατι πιστευεις πως ολοι καινε σημαιες; εγω πως δεν εχω δει ποτε να το κανουν αυτο; εχω δει να σηκωνονται πανο εναντια στα συμβολα του αλλου, εχω δει να γελιοποιουνται συμβολα φασιστων και της """""ιδεολογιας""""" τους. δεν εχω δει ομως ποτε σε πορειες να καινε σημαιες του αντιπαλου. ποσο μαλλον, αυτο που πραγματικα ειναι το θεμα μας, σημαιες του κρατους μας.
ΥΓ. σορρυ που απαντησα μια μερα μετα αλλα χθες το βραδυ επρεπε να φυγω λιγο μετα απο οταν εστειλες και γυρισα μολις τωρα. αμα εγραψα τιποτα ακαταλαβιστικα θα ειναι η ελλειψη υπνου