Αντιδράσεις για την οικονομική κρίση

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Αντιδράσεις για την οικονομική κρίση

Post by rose » Thu May 06, 2010 5:48 pm

Καλα ο Proxenos εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία δεν γίνεται αλλιώς.
που θα πάει θα το δουμε...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Thu May 06, 2010 5:50 pm

@enum
Γιατί αλλίως θα μίλαγε αγγλικά ο Jeffrey αν δεν είχε τα χαρτιά!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 6:52 pm

Τσούκας Χαρίδημος wrote:Άλογη ή έλλογη οργή;

Ο φαύλος κύκλος στενεύει, μας πνίγει. Η αίσθηση του αδιεξόδου μας πανικοβάλλει. Ενεργούμε τυφλά, σπασμωδικά, αντι-δραστικά. Η λογική λέει πως όταν είσαι στριμωγμένος στη γωνία, προσπαθείς να ξεφύγεις, δεν στρέφεσαι εναντίον του εαυτού σου.

Η διεθνής κοινότητα μας δανείζει για να βγούμε από τη γωνία, να πάρουμε μια ανάσα, να ανασυγκροτηθούμε. Η αποπληρωμή των δανείων είναι επαχθής, συνεπάγεται θυσίες, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Χρεοκοπία ή λιτότητα; Αυτό είναι το μόνο δίλημμα σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει δίκιο. Το δίλημμα δεν μας αρέσει, αλλά σπάνια επιλέγουμε τα διλήμματά μας. Αν είμαστε σώφρονες, επιλέγουμε τι διλήμματα θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν υπήρξαμε σώφρονες.

Δεν έχει σημασία τώρα σε ποιο βαθμό συνεισέφερε ο καθένας στη σημερινή οικονομική αθλιότητα της χώρας. Όσοι διαμαρτύρονται «να πληρώσουν τα λαμόγια» κι «αυτοί που δημιούργησαν την κρίση» προδίδουν αφέλεια. Όχι μόνο γιατί όλοι ποικιλοτρόπως δημιουργήσαμε την κρίση (τι άλλο δείχνουν η μαζική φοροδιαφυγή και η εκτεταμένη διαφθορά;), αλλά γιατί είναι αδύνατον να μετρηθεί η ατομική συνεισφορά τους καθενός στην αποτυχία (ή την επιτυχία). Οι κοινωνικές αστοχίες (όπως και τα επιτεύγματα) είναι συλλογικά αποτελέσματα. Τα άτομα αλληλεπιδρούν.

Μαζί με τα ξερά καίγονται δυστυχώς και τα χλωρά. Η κοινωνία είναι εγγενώς αδιαφανής. Μπορεί να μην καπνίζεις αλλά με τους φόρους σου συνεισφέρεις στη θεραπεία των ασθενών με νοσήματα που προέρχονται από το κάπνισμα. Η ζωή μου εξαρτάται από τη ζωή σου. Οι φόροι σου χρηματοδοτούν τις επιλογές μου. Η φοροδιαφυγή μου επηρεάζει τη ζωή σου. Η παρακμή μας καθηλώνει όλους. Οι περικοπές αφορούν όλους - αναγκαστικά.

Η λογική συνιστά συλλογική αυτοσυντήρηση, ορθολογισμό, ψυχραιμία, γενναιότητα. Ο θυμός για την οικονομική κατάντια, τη διάχυτη φαυλότητα και την εθνική ταπείνωση μας ωθεί, αντιθέτως, στην τυφλή-ιδιοτελή αντίδραση. Παραβαίνουμε το νόμο, απαξιώνουμε τα πάντα, διαιωνίζουμε τον φαύλο κύκλο. Ο ορίζοντας συρρικνώνεται, χάνουμε την αίσθηση του συλλογικού συμφέροντος, το πουλόβερ ξηλώνεται. Λεηλατούμε τα κοινά• αυτοκαταστρεφόμαστε αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Όταν το συνειδητοποιούμε, οργιζόμαστε ακόμη περισσότερο• είναι όμως αργά. Θέλουμε να καταστρέψουμε ό,τι συμβολίζει τη χώρα γιατί μισούμε τον εαυτό μας. Βιώνουμε την αναξιοπρέπεια και την αυτο-απαξίωση• τις επιστρέφουμε ως αυτοκαταστροφή.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε οργισμένοι - πολύ. Εκλέγουμε, συνήθως, ανίκανους, ανεπαρκείς και συχνά διεφθαρμένους να μας κυβερνήσουν. Και φυσικά μας κυβερνούν με τον τρόπο που ξέρουν – με ανικανότητα, φαυλότητα, και ιδιοτέλεια. Εμείς όμως τους εκλέγουμε. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο δεν μπορείς να μεμφθείς κάποιον τρίτο.

Η οργή χρειάζεται έλλογη επεξεργασία, διαφορετικά διαλύει το φορέα της. Χρειαζόμαστε ηγέτες να τη μετασχηματίσουν, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Λεχ Βαλέσα, και ο Βάτσλαβ Χάβελ μορφοποίησαν έλλογα την οργή των λαών τους. Δεν έχουμε δυστυχώς τέτοιους ηγέτες, κάτι που μας εξοργίζει ακόμη περισσότερο.

Φλυαρούν περί «υπευθυνότητας» οι πολιτικάντηδες, ακριβώς για να μη χρειαστεί να την ασκήσουν. Οι πραγματικοί ηγέτες παίρνουν ρίσκα, ενεργούν αντισυμβατικά, ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Αν ο Σαμαράς ήταν υπεύθυνος πολιτικός θα υπερψήφιζε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Αν ο Παπανδρέου ήταν διορατικός θα δημιουργούσε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αν η Παπαρρήγα νοιαζόταν για τους εργαζόμενους θα διαπραγματευόταν τη συναίνεσή της. Τίποτε από όλα αυτά.

Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, αντάξιους όμως του αναστήματός μας. Έχουμε εθιστεί στην περιφρόνηση του νόμου και τη λεηλασία των κοινών. Ο υπερτροφικός ναρκισσισμός μας, θρεμμένος από τον εμετικό λαϊκισμό των πολιτικάντηδων, δεν γνωρίζει περιορισμούς, νόμους, δεσμεύσεις. Δεν σεβόμαστε τους κανόνες του παιχνιδιού γιατί το θεωρούμε στημένο. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, φυσικά.

Το έχω ξαναγράψει: το ελλαδικό δράμα ζητά αίμα για να επέλθει η κάθαρση. Χθες ήταν ο έφηβος Γρηγορόπουλος, σήμερα οι τρεις εργαζόμενοι της Μαρφίν, αύριο πιθανώς ένας πρύτανης ή ένας υπουργός. Θα ζήσουμε την τραγωδία μέχρι τέλους. Εκτός… εκτός αν η θέα της αβύσσου μας τρομάξει.
Και 2 μικρά:
epikairo wrote:Συγνώμη…

Του Γκρινιάρη:

Ζητώ συγγνώμη γιατί φταίω εγώ.
Φταίω που ψήφιζα τόσα χρόνια άθλιους πολιτικούς.
Φταίω που δολοφονήθηκαν 3 άνθρωποι και 1 άγγελος
Ντροπή μου που έγινα μέρος του άθλιου συστήματος.
Ντροπή μου που ανέχομαι την ασυλία των βουλευτών.
Ντροπή μου που έφερα σ αυτή τη ζωή και σε αυτό το μπο***ελο ένα παιδί…

Ίσως εγώ να όπλισα το χέρι αυτού του συστήματος και αυτού του άθλιου υπάνθρωπου.
Τώρα σκέπτομαι την ιδανική τιμωρία του εγκληματία και φαντάζομαι την τρομερή τιμωρία του.
Ρουφιανοι δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι κλέφτες πολιτικοί εξαρτημένοι πολίτες ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ………………………
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. Χωρίς πόλεμο αλλά με περιθωριοποίηση όλων αυτών που υποθηκεύουν το μέλλον μας.
Ένα λεπτό σιγής δεν φέρνει πίσω τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ!!!
Όταν η αγανάκτηση ξεχειλίζει οι κόσμιες εκφράσεις δεν έχουν θέση.
Έλληνα μην ασχολείσαι άλλο με τις Τζουλιες της παρακμής.
Θέλω να σας πω κάτι…………….
ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ…ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΣ!!!!!!!
ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ.

Οι πολιτικοί είναι η βιτρίνα της κοινωνίας μας. Αυτό θέλουμε???
Παραπολιτική wrote:Δεν φταίει κανείς σας

Έξω από την τράπεζα παρελαύνει ένας οπλισμένος στρατός κουκουλοφόρων κραδαίνοντας παλούκια, πέτρες και μολότοφ.

Τρεις από αυτούς αφού βρίζουν τους υπαλλήλους που δεν απεργούν, σπάνε τα τζάμια με βαριοπούλες και πετάνε μέσα 1-2 βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, έλουσαν πρώτα την είσοδο της τράπεζας με βενζίνη, ώστε να επιταχυνθεί ο εμπρησμός του κτηρίου.

Το κτήριο καίγεται και από τους καπνούς χάνουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

Οι δολοφόνοι σήμερα νιώθουν αθώοι. Μια ανώνυμη επιστολή που μιλά για προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας ξεπλένει τις ενοχές τους. Άλλοι εμφανίζονται απόλυτα σίγουροι ότι όλα ήταν μια προβοκάτσια του κακού ΠΑΣΟΚ. Καταλάβαμε. Το “κίνημα” δεν φταίει ποτέ…
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu May 06, 2010 7:58 pm

Από το Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρο 86

1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων.
[...]

3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.
[...]

Συμπέρασμα: Ο,τι και να κάνουνε στα @@ τους.
Tι συζητάτε και τι συζητάμε? Οι άνθρωπο το 2001 ψήφισαν ότι δεν έχουν ευθύνες μετά το πέρας της θητείας τους. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Τοσο ηλίθιοι είστε που τους ψηφίζετε. Τόσο ηλίθιος είμαι που δε φεύγω απο δω.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 8:09 pm

enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu May 06, 2010 8:20 pm

Link

ντροπή :smt009 :smt011
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu May 06, 2010 8:33 pm

Τι έγινε ρε παιδιά; Έπεσα για ύπνο 2 ώρες και διαβάζω διέγραψαν τη Ντόρα από ΝΔ? :shock:
:lol:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu May 06, 2010 8:34 pm

sandra wrote:Τι έγινε ρε παιδιά; Έπεσα για ύπνο 2 ώρες και διαβάζω διέγραψαν τη Ντόρα από ΝΔ? :shock:
:lol:
Είδες τι γίνεται όταν κοιμάσαι ? :-p
Η ίδια από ό,τι διαβάζω ζήτησε διαγραφή
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu May 06, 2010 8:46 pm

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Εξηγήστε μου λίγο τι εννοεί στο άρθρο με το δήλωσαν "παρών"? Ότι απλά δεν ψήφισαν υπέρ?
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 8:47 pm

sandra wrote:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Εξηγήστε μου λίγο τι εννοεί στο άρθρο με το δήλωσαν "παρών"? Ότι απλά δεν ψήφισαν υπέρ?
Ναι. Είναι σαν το άκυρο/λευκό.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Thu May 06, 2010 9:13 pm

Μας παρουσιάζεις 3 blog που προσπαθούν να αμαυρώσουν τη χθεσινή πορεία. So what; Μπορώ να σου κατεβάσω άλλα 200 blog με αντίθετες απόψεις. Κανείς δεν είπε ότι η πλειοψηφία που ήταν εχθές στην πορεία ήθελε να καούν 3 άνθρωποι. Ίσα ίοα που στο άκουσμα του γεγονότος ο κόσμος πάγωσε και η πορεία διαλύθηκε. Και προφανώς κανένας λογικός αριστερός ή αναρχικός δεν θα πέταγε μολότωφ έτσι στα κουτουρού για να κάψει εργαζόμενους. Όλοι συμφωνούν ότι έγινε μ####α από κάποιον ή κάποιους ανεγκέφαλους. Η επιμονή και η κοντόφθαλμη οπτική στο θλιβερό γεγονός φανερώνει ότι εκεί που δεν φτάνει η προπαγάνδα των ΜΜΕ φτάνουν τα αντιδραστικά μέλη του venus. Χωρίς νόημα βέβαια. Γιατί τα μέτρα είναι μέτρα και ο κόσμος το νοιώθει στις τσέπες του. Κι όταν οι τσέπες είναι άδειες, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, θα πατήσει και επί πτωμάτων για κερδίσει τα προς το ζην. Δεν συμφωνώ αλλά έτσι θα γίνει. Στην Αργεντινή είχαν 35 νεκρούς το 2001.

ΥΓ. Επειδή είναι της μόδας τα blog να κι άλλο άρθρο από τον Πιτσιρίκο
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 9:23 pm

Ναι ναι Pascal. Η επανάσταση έρχεται. Μια στιγμή σταμάτησε μόνο για τσιγάρο. :-({|=
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu May 06, 2010 9:24 pm

Pascal τα αντιδραστικά μέλη του venus όπως λες αυτή τη φορά περιορίστηκαν σε 2-3 άτομα. Νομίζω πως σε αυτή τη φάση πρώτη φορά κάναμε σοβαρή κουβέντα σχεδόν όλοι άσχετα από τα πολιτικά μας πιστεύω. Και αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι βλέπω από όλους να καταδικάζουν την πράξη και να καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο που θα έχουν τα σημερινά μέτρα πάνω μας. Τώρα αν κάποιοι θέλουν πάντα να βρίσκουν κάτι μεμπτό σε όσους διαφωνούν με τα χάλια μας και την πολιτική μας άστους να τραγουδάνε. Ακόμα και οι νεόπλουτοι πρέπει να καταλάβουν πως οι παχιές αγελάδες τέλειωσαν και ότι η μπάλα θα μας πάρει όλους.

mikem γουστάρεις βλέπω εκτός από τραγούδι να παίζεις και βιολί. Εύγε!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 9:35 pm

sandra wrote:mikem γουστάρεις βλέπω εκτός από τραγούδι να παίζεις και βιολί. Εύγε!
Τραγούδι; Σε χάνω... :???:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu May 06, 2010 9:37 pm

Ξαναδιάβασε το ποστ μου. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως αυτή τη στιγμή απλά ποστάρεις προκαλώντας οποιονδήποτε είναι αντίθετος με τα πολιτικά σου πιστεύω.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 9:51 pm

sandra wrote:Ξαναδιάβασε το ποστ μου. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως αυτή τη στιγμή απλά ποστάρεις προκαλώντας οποιονδήποτε είναι αντίθετος με τα πολιτικά σου πιστεύω.
Μπα, πρώτα ποστάρω ότι ενδιαφέρον βρήκα για εμένα στο web. Αυτό που λες είναι δευτερεύον. :smt002 Επίσης: Αν δεν εργάζεσαι στον τομέα μας μην παίρνεις τοις μετρητοίς τα περί μέτρων, κρίσης κτλ. που ακούς από τις παρατάξεις - απ' τα (άκρα) δεξιά μέχρι τα (άκρα) αριστερά. Όλα όσα λένε είναι δεν είναι ακριβώς ...αμερόληπτα. Έχουν μια τάση να τα παρουσιάζουν ασπρόμαυρα, αλλά αν δεις τον πραγματικό κόσμο είναι πολύ πιο πολύπλοκος.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu May 06, 2010 10:03 pm

Ισχύει ή δεν ισχύει πως στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να απολυθούν περισσότερα άτομα; Ότι οι αποζημιώσεις θα είναι μικρότερες; Ότι θα κατέβει κι άλλο ο βασικός μισθός και θα την πληρώσουμε ιδιαίτερα όσοι δεν έχουμε ξαναεργασθεί; Για το δημόσιο δεν καίγομαι ιδιαίτερα, αυτοί τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει έναν σταθερό μισθό έστω κι αν αυτός μειωθεί. Για όσους πάμε να δουλέψουμε πες μου τι θα περιμένουμε; Είναι πολιτική προπαγάνδα το ότι θα χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα;

Το μόνο που βλέπω αυτές τις μέρες είναι μέτρα τα οποία θα αρμέξουν τον κοσμάκη. Ένας από τους 300 ξεφτιλισμένους δε βγήκε να ζητήσει μια συγγνώμη. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφαντη, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Σαμαράς ενώ ο Καραμανλής θα έπρεπε να απολογείται στη θέση του. Το θέμα είναι ότι η σαπίλα δε σταματά σε αυτούς. Αν δεν έτρωγαν τόσοι, και φάγαν πολλοί (όχι μόνο οι πολιτικοί) από όπου μπορούσαν και τους δινόταν η ευκαιρία, δε θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση. Να χρεωνόμαστε μέχρι τα μπούνια, να δανειζόμαστε από ξένους ΚΙ ΑΛΛΟ και να τους αφήνουμε να έχουν λόγο στη ζωή μας. Με έχει πιάσει απίστευτος πεσιμισμός τελευταία και δε βλέπω κάποια λύση. Τα μέτρα θα χτυπήσουν όλους μας, είτε δεξιοί είτε αριστεροί. Όσοι έτρωγαν με δέκα μασέλες στην καλύτερη θα παραπεμφθούν σε δίκες βιτρίνες και δε θα επιστρέψουν μία, στην χειρότερη δε θα τους ενοχλήσει κανείς. Και αντί να ψάχνουμε τρόπους να τονώσουμε τις αγορές καθόμαστε στη σειρά περιμένοντας το άρμεγμα.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu May 06, 2010 10:27 pm

@proxenos: νομίζω πριν το edit μερικά πράγματα που είχες γράψει ήταν διαφορετικά και σου ετοίμαζα μια εν θερμώ απάντηση. Θα ...στη χρωστάω. :-)

Σήμερα είχε ΠΑΡΑ πολύ κόσμο στη συγκέντρωση (μαζί με το ΠΑΜΕ που ενώθηκε ~30κ) για την ώρα και δεδομένου του χθεσινού γεγονότος. Η τβ δν ξέρω αν έδειξε τπτ, αλλά εικόνα υπήρχε στο twitter και -ξεκάθαρη- απ' τον ταρζάν.

sandra++ για το ύφος σου. ;)
Image
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Thu May 06, 2010 10:37 pm

sandra ++
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu May 06, 2010 10:44 pm

sandra wrote:Ισχύει ή δεν ισχύει πως στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να απολυθούν περισσότερα άτομα;
Δεν ισχύει. Οι ίδιες με πριν θα γίνουν - αυτές που θα γίνονταν ούτως ή άλλως. Τι νόμιζες; Ότι οι επιχειρήσεις σταματάγατε λόγω των ορίων του νόμου; Πολλαπλασιάζουνε την αποζημίωση και βαφτίζουνε την απόλυση "οικειοθελή αποχώρηση" (παραίτηση). Έτσι μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά διώχνεις όσους θες. Τέτοια ζητήματα τα έχει λύσει (καλώς ή κακώς) ο ιδιωτικός τομέας προ πολλού.
sandra wrote:Ότι οι αποζημιώσεις θα είναι μικρότερες;
Ναι, θα είναι με δώσεις και θα κόβονται αν βρεις δουλειά. Το αντιστάθμισμα θα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας (παραμένει ζητούμενο).
sandra wrote:Ότι θα κατέβει κι άλλο ο βασικός μισθός και θα την πληρώσουμε ιδιαίτερα όσοι δεν έχουμε ξαναεργασθεί;
Ελάχιστοι στον τομέα μας αμείβονται με το βασικό μισθό - και οι καλοί (ή τυχεροί) γενικά μπορούν να πάρουν γύρω στα 100-150€ μεικτά παραπάνω στον πρώτο μισθό από το σύνηθες. Στον τομέα μας παρ' όλο που έχει πέσει η αγορά σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχουν ακόμα πολλές θέσεις που δεν απαιτούν προϋπηρεσία.
sandra wrote:Είναι πολιτική προπαγάνδα το ότι θα χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα;
Ότι θα χειροτερέψουν; Σίγουρα! Αλλά όχι για αυτούς τους λόγους (αποζημιώσεις και περικοπές επιδομάτων)... αυτά είναι απλώς θόρυβος.

Θα χειροτερέψουν διότι: α) είμαστε χαζοί και δεν ξέρουμε πως να μεταφέρουμε το εργατικό μας δυναμικό ομαλά από τον χρεοκοπημένο, υπερτροφικό δημόσιο τομέα (1.300.000 άτομα στην τελευταία καταμέτρηση και αυξάνονται!) στον ιδιωτικό. Όταν ξεκινήσουν οι απολύσεις απ' το δημόσιο και εκτοξευτεί η ανεργία, θα αργήσουν να απορροφηθούν αυτοί διότι ούτε οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας θα έχουν γίνει, ούτε θα έχουν προετοιμαστεί οι εργαζόμενοι (ψυχολογικά και από άποψης δεξιοτήτων) για αυτή την αλλαγή.

β) είμαστε χαζοί και στο οικονομικό μας πρόγραμμα (λεγόταν "πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης" αλλά έχει αλλάξει ονόματα νομίζω) δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους βελτίωσης των οικονομικών μας που έχουμε συμφωνήσει, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρές δυσκολίες αποδέσμευσης των δανεικών από ΔΝΤ και ΕΕ. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου μας από το ευρώ (που αν πραγματοποιηθεί, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς-μεσαίους). Από αλλού λεφτά δεν φαίνεται να παίρνουμε, οπότε αν (χτυπάω ξύλο) βρεθούμε χωρίς λεφτά και γίνει στάση πληρωμών, αναδιάρθρωση χρέους κι όλα αυτά τα ωραία, ξεχάστε καταθέσεις, ευρώ, μισθούς, συντάξεις κτλ. κτλ. ΕΚΕΙ θα κάνει το βιοτικό μας επίπεδο τη μεγάλη βουτιά, όχι από τις "ήπιες" μέχρι στιγμής περικοπές.

γ) βαυκαλιζόμαστε ότι μόνο οι μεγάλοι κλέβανε, τρώγανε, πίνανε κτλ. Δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτό ήταν ένα συμβιωτικό σύστημα: Οι λίγοι κλέβανε τα πολλά και σε αντάλλαγμα κάνανε τα στραβά μάτια στους πολλούς για να κλέβουν τα λίγα. Από τη μία είναι τα σκάνδαλα που είναι γνωστά σε όλους. Αλλά από την άλλη, ως αντάλλαγμα για να το βουλώσουμε: πόσοι και πόσοι δεν διορίστηκαν από το παράθυρο; Δεν πήραν συντάξεις που δεν τους άξιζαν; (αεροσυνοδός - δηλαδή γκαρσόνι σε αεροπλάνο - της παλιάς Ολυμπιακής με 10 χρόνια δουλειάς σε σύνταξη 2500€!) Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν γίνει "τακτοποιήσεις" ληξιπροθέσμων οφειλών σε εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ κτλ. χωρίς πρόστιμα; Δηλαδή όσοι πληρώσαμε κανονικά τους φόρους μας είμαστε μαλ@κες; Τώρα θα γίνει και για την πολεοδομία (ημιυπαίθριοι κτλ.). Καλά πάμε. Δεχόμαστε να πληρώνουμε νταβατζιλίκι για να κρατήσουμε τις μικρές μας παρανομίες και χαλιόμαστε όταν βλέπουμε τις μεγάλες. Νομίζουμε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε για τη διαφθορά εκτός από εμάς. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό: χορεύεται από δύο. Στην Ελλάδα είναι σαν το καλαματιανό: Χορεύεται από πολλούς. [ΚΥΡ] Δεν έχουμε εμπεδώσει τι σημαίνει κράτος δικαίου, θεσμοί, διάκριση εξουσιών, Σύνταγμα - πράγματα βασικά για μια δημοκρατία. Τη (στρεβλή) δημοκρατία δεν καταλάβαμε γιατί την έχουμε, είμαστε ανώριμοι και επειδή απλώς μας είπαν ότι "ήταν το καλύτερο" κατά τη μεταπολίτευση το δεχθήκαμε. Κάναμε την αξιοκρατία κουρέλι και όποιον ενδιαφέρεται και μοχθά για αυτό που κάνει να αισθάνεται μ@λ@κας - με αποτέλεσμα να μην παράγουμε τίποτα και να εισάγουμε (καταναλώνουμε) τα πάντα. Αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν, και δεν βλέπω να είμαστε σε τέτοια τροχιά.

Αυτά είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι.
Last edited by mikem4600 on Thu May 06, 2010 10:56 pm, edited 2 times in total.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 10:49 pm

Toynbee’s theory of decay

Toynbee argues that the breakdown of civilizations is not caused by loss of control over the environment, over the human environment, or attacks from outside. Rather, ironically, societies that develop great expertise in problem solving become incapable of solving new problems by overdeveloping their structures for solving old ones.

The fixation on the old methods of the "Creative Minority," leads it to eventually cease to be creative and degenerates into merely a "Dominant minority" (that forces the majority to obey without meriting obedience), failing to recognize new ways of thinking. He argues that creative minorities deteriorate due to a worship of their "former self," by which they become prideful, and fail to adequately address the next challenge they face.

He argues that the ultimate sign a civilization has broken down is when the dominant minority forms a "Universal State," which stifles political creativity.
He states:
“ First the Dominant Minority attempts to hold by force - against all right and reason - a position of inherited privilege which it has ceased to merit; and then the Proletariat repays injustice with resentment, fear with hate, and violence with violence when it executes its acts of secession. Yet the whole movement ends in positive acts of creation - and this on the part of all the actors in the tragedy of disintegration. The Dominant Minority creates a universal state, the Internal Proletariat a universal church, and the External Proletariat a bevy of barbarian war-bands.

http://en.wikipedia.org/wiki/Societal_c ... y_of_decay
είμαστε χαζοί
++
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Thu May 06, 2010 11:07 pm

AmmarkoV wrote:
Toynbee’s theory of decay

Toynbee argues that the breakdown of civilizations is not caused by loss of control over the environment, over the human environment, or attacks from outside. Rather, ironically, societies that develop great expertise in problem solving become incapable of solving new problems by overdeveloping their structures for solving old ones.

The fixation on the old methods of the "Creative Minority," leads it to eventually cease to be creative and degenerates into merely a "Dominant minority" (that forces the majority to obey without meriting obedience), failing to recognize new ways of thinking. He argues that creative minorities deteriorate due to a worship of their "former self," by which they become prideful, and fail to adequately address the next challenge they face.

He argues that the ultimate sign a civilization has broken down is when the dominant minority forms a "Universal State," which stifles political creativity.
He states:
“ First the Dominant Minority attempts to hold by force - against all right and reason - a position of inherited privilege which it has ceased to merit; and then the Proletariat repays injustice with resentment, fear with hate, and violence with violence when it executes its acts of secession. Yet the whole movement ends in positive acts of creation - and this on the part of all the actors in the tragedy of disintegration. The Dominant Minority creates a universal state, the Internal Proletariat a universal church, and the External Proletariat a bevy of barbarian war-bands.

http://en.wikipedia.org/wiki/Societal_c ... y_of_decay
Σε καποια χρονια απο τωρα τα πανεπιστημια του εξωτερικου θα αφιερωνουν ολοκληρα εξαμηνα για το πως κατερρευσε η Ελλαδα,θα γραφτουνε βιβλια ολοκληρα... :smt012
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”