Ναι. Στο Echelon Project. Πιθανώς. Και αν θες να το δούμε και με αριθμούς:dexter wrote:dude κανείς δεν ακούει τα τηλεφωνήματα, αυτό γινόταν το παλιά..netharis wrote:Έναυσμα να το γράψω αυτό είναι η πρόταση που έγραψες (την έχω σε bold).
Δηλαδή θα παίζουνε lotto, πού είναι οι τρομοκράτες; Η θα παρακολουθούν σταθερά τα Εξάρχεια;
Και έρχομαι εγώ και σου λέω, ακόμη και τότε δεν έχεις το ανθρώπινο δυναμικό/τεχνογνωσία να ηχογραφείς τόσα τηλεφωνήματα, πόσο μάλλον να πετύχεις σε αυτά τα τηλεφωνήματα κάτι εκτός του "Τι να ψωνίσω; Πάμε για καφέ; Τι ώρα θα τα πούμε το βραδάκι;" και άλλες συναφείς συνομιλίες που καταλαμβάνουν το 80% των τηλεφωνημάτων.
ορίζουν λέξεις-κλειδιά και έτσι μειώνουν τον αριθμό των παρακολουθήσεων ή μετά την συλλογή των δεδομένων γίνεται αναζήτηση..
και το πιο δύσκολο δεν είναι να επικοινωνούν μεταξύ τους οι τρομοκράτες αλλά να κάνουν μία ενέργεια και να μην αφήσουν κανένα στοιχείο..
Πες ότι παρακολουθείς καθημερινά μία περιοχή συνολικής έκτασης 300km2. (Με την έκταση της Αθήνας να είναι κοντά 40.000km2)
H Αθήνα έχει πυκνότητα κατοίκων 19,133/km2.
Άρα 300 * 19,133 = 5739 άτομα υπό παρακολούθηση.
Μέσα σε ένα 24ωρο, ένα μέσο άτομο μιλάει στο κινητό γύρο στα 5-8 λεπτά.
Παίρνουμε το μ.ο = 6,5
6.5 * 5739 = 37.303 mins = 621 ώρες καταγεγραμμένης ομιλίας.
Πες τώρα ότι έχεις 20, 30 super-duper mainframes.
Πιστεύεις ότι οποιαδήποτε ASR τεχνολογία είναι capable στο να αναλύει εκατοντάδες ώρες συνομιλίας σε μία μέρα, να φιλτράρει συγκεκριμένες λέξεις και πόσο μάλλον να υπάρχει στην Ελλάδα πες μου το, αν είναι να το φτιάξουμε και εμείς και να βγάζουμε φράγκα.
Καλές και διασκεδαστικές οι θεωρίες συνωμοσίας μέχρι κάποιο βαθμό, αλλά όχι και έτσι.