nickpro wrote:Πάλι down ο Δίας?? Χάροντα έπρεπε να τον ονομάσουμε . . .
Χαχαχα ! Μπορεί να μου φτιάχνει το email ο κ.Βίτσιος. Της weird_13 της το έφτιαξε αμέσως...

nickpro wrote:Πάλι down ο Δίας?? Χάροντα έπρεπε να τον ονομάσουμε . . .
το πιο πιθανο αυτο ειναι zifnab!!εξ'αιτιας σου επεσε ο Διας...Zifnab wrote:nickpro wrote:Πάλι down ο Δίας?? Χάροντα έπρεπε να τον ονομάσουμε . . .
Χαχαχα ! Μπορεί να μου φτιάχνει το email ο κ.Βίτσιος. Της weird_13 της το έφτιαξε αμέσως...
k.Vitsios wrote:Eixes ena megalo inbox apo syswrevmena minimata mhnwn. Otan piges na laveis ta minimata afta, logw xwrou, se blokare, enw taftoxrona lavaines kai nea. Metakinisa ola ta palia soy minimata stin perioxi sou, sto arxeio me to onoma oldmails. Boreis na ta deis apo to putty me tin entoli:
> Mail -f oldmails (prosoxi to M kefalaio)
>
> Ta nea sou minimata den ta peirazw. Dokimase na ta pareis pali. Alla einai idi 9MB. an kai pali den tha boreseis tha prepei na svisoume to prwto tis seiras pou exei titlo:
> Ergasia Anaptyxi Efarmogwn
> Den xerw an einai afto to minima pou les, mias kai den vlepw minimata, mono epikefalides.
>
> Dokimase kai ta xanaleme
>
> Kostas
Zifnab wrote: Dokimasa prin pesei o dias kai pali den borousa - den me endiaferei na min xathei kapoio minima alla na borw na lavw oti erthei apo dw kai pera kai na borw na steilw kiolas - to "anaptyxi efarmogwn" eixe mono ena link se arxeio - to "diaxeirisi ergwn pliroforikis" eixe to megalo attachment pou vlakwdws to ekana cc se mena kai boukwse...
Eida to oldmails ok ola kala - apla kante to na borei na leitourgisei opws palia - ta ypoloipa ta vlepw apo oldmails.
> Euxaristw poly
k.Vitsios wrote:ok an boresw avrio kai syneferw to systhma, poy kapoioi synadelfoi soy boukwsan trexontas dekades fores tis diergasies toys, tha to ftiaxw, alliws ti deftera.
Ναι τι άθλιοι συνάδελφοι, αντι να μαντέψουν ότι είναι τρύπιο από παντου το σύστημα και να μην δοκιμάσουν τις εργασίες τους.k.Vitsios wrote:ok an boresw avrio kai syneferw to systhma, poy kapoioi synadelfoi soy boukwsan trexontas dekades fores tis diergasies toys, tha to ftiaxw, alliws ti deftera.
Ρε απλά κάποιος πριν κάνει fork πρέπει να ξέρει τα ρίσκα του να κάνει άπειρο loop. :/ Βσκ να του τα λένε οι υπέροχοι βοηθοί του μαθήματος.Zifnab wrote:Βασικά δεν είναι άθλιοι απλά, αμαθείς και με άγνοια για την δυνατότητα του server καθώς και για το πως πρέπει να διαχειρίζονται τις διεργασίες τους ή/και την δυνατότητα να στήσουν εκείνοι δικό τους σύστημα πχ Linux για να μην πέφτει ο server της σχολής... Έχει δίκιο κατα τα άλλα - κάθε χρόνο τα ίδια - μάλλον πρέπει να δωθούν σαφείς οδηγίες για να γίνονται οι εργασίες με άλλο τρόπο - πχ με κάποιο livecd ή με τοπικό σύστημα linux.
Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν ο server δεν είναι καλά στημένος; Καταντά γραφικό για τα πάντα να φταίνε τα κλασσικά 3 πράγματα. Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.gasparosoft wrote:Θα το ξαναπώ. Για όλα φταίνε τα windows , τα παλιο lab μας που δεν έχουν έστω dual boot και γενικά όλο το πρόγραμμα σπουδών μας που γυρίζει γύρω γύρω από τα παράθυρα και οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών στην χρησιμοποίησή τους και συγχρόνως στην απώθηση από linux/bsd based distros. Τι κακό έχει ένα μαύρο terminal δεν μπορώ να καταλάβω
Kαι σε ώρα μαθήματος μέχρι τώρα όπου έχω πάει αυτό γίνεται. Εκει φαίνεται πόσο κόβει σε μερικούς. Πάνε στο εργαστήριο να κάνουνε μάθημα και καταλήγουνε να μιλάνε msn και facebook επειδή βρήκανε μια οθόνη μπροστά τους, και το εργαστήριο περνάει στο ντούκου.The Punisher wrote:Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Υπομονήgasparosoft wrote:τα παλιο lab μας που δεν έχουν έστω dual boot
Stoupeace wrote:Kαι σε ώρα μαθήματος μέχρι τώρα όπου έχω πάει αυτό γίνεται. Εκει φαίνεται πόσο κόβει σε μερικούς. Πάνε στο εργαστήριο να κάνουνε μάθημα και καταλήγουνε να μιλάνε msn και facebook επειδή βρήκανε μια οθόνη μπροστά τους, και το εργαστήριο περνάει στο ντούκου.The Punisher wrote:Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Από πότε η ηλιούπολη έχει μετρό δίπλα? Έχει ακόμα για να παραδωθεί νομίζω...chriskin wrote:(η ηλιουπολη με το μετρο διπλα σιγουρα δεν ειναι το πιο μακρινο που μπορω να σκεφτω))
Zifnab wrote:Από πότε η ηλιούπολη έχει μετρό δίπλα? Έχει ακόμα για να παραδωθεί νομίζω...chriskin wrote:(η ηλιουπολη με το μετρο διπλα σιγουρα δεν ειναι το πιο μακρινο που μπορω να σκεφτω))
οχι ρε συ δεν ειναι η ταχυτητα που με ενοχλει - δεν χρησιμοποιω καν το internet στο μαθημα, δεν υπαρχει λογος , εχω σπιτι μου οσο internet θελω.ultimate_aektzis wrote:Εμενα παλι αν δεν με ενοχουν στην δουλεια που κανω ας κανουν οτι θελουν.Μη μου πειτε οτι σας ενοχλει που τρωνε τσαμπα bandwidth??
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Το θέμα είναι ότι δεν σου δίνει και το τμήμα μια ώθηση να ασχοληθείς με κάτι καινουργιό. Αυτός που θέλει να ψαχτεί , θα ψαχτεί ανεξαρτήτου σχολής κτλ. Είναι διαφορετικό να σου ζητάει εργασία 6ου εξαμήνου να βγάλεις screenshot την κάρτα δικτύου ενός πισιού μέσω της γραφικής διεπαφής των WindowsThe Punisher wrote:Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν ο server δεν είναι καλά στημένος; Καταντά γραφικό για τα πάντα να φταίνε τα κλασσικά 3 πράγματα. Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Και εδώ έρχεται το "αιώνιο" ερώτημα το οποίο εμφανίζεται συχνά σε τέτοιες συζητήσεις... Ποιος θα τα κάνει αυτά?The Punisher wrote:έτσι όπως το γράφεις τώρα είμαι μαζί σου. Πρέπει να δίνονται κίνητρα για "ψάξιμο" και σε αυτούς που δεν είναι τρελαμένοι με το αντικείμενο. Γιατί έτσι, ανοίγοντας τον ορίζοντα του άλλου, μπορείς και να τον βοηθήσεις να βρει αυτό που θα του κάνει το κλικ. Δεν θεωρώ ότι είναι κακές οι τεχνολογίες (stay with me please) αλλά η έλλειψη ποικιλίας παραστάσεων.
Για να μείνω στο topic, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ξέρουν να φτιάξουν διεργασίες (για αυτό άλλωστε είναι κομμάτι μαθήματος) αλλά το ότι απ' τη μια προσφέρεις ένα περιβάλλον που μπορούν να δοκιμάσουν και από την άλλη το περιβάλλον αυτό δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο. Εκεί είναι το πρόβλημα. Στην τελική, αν θέλουν να βοηθήσουν και τα παιδιά που δεν έχουν *nix περιβάλλοντα, και ταυτόχρονα να μην "πειράζουν" τις ρυθμίσεις του dias (μπορεί να υπάρχει μια λογική που να μη βλέπουμε) τότε δεν προσφέρεις τον κεντρικό server της σχολής για παιχνιδάκια. Στήσε ένα ESX και βάλε μερικά VMs (ούτε μνήμη τρελή χρειάζονται οι εργασίες, ούτε CPU) που να είναι ελάχιστα customized για να ελέγχεται ο αριθμός των processes.