Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας (eClass)

Συζητήσεις σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: eclass/dias?? (Είναι down?)

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 2:25 am

nickpro wrote:Πάλι down ο Δίας?? Χάροντα έπρεπε να τον ονομάσουμε . . . :smt012

Χαχαχα ! Μπορεί να μου φτιάχνει το email ο κ.Βίτσιος. Της weird_13 της το έφτιαξε αμέσως... :smt021
samiwinch
Mbyte level
Mbyte level

Post by samiwinch » Sun May 30, 2010 2:31 am

Zifnab wrote:
nickpro wrote:Πάλι down ο Δίας?? Χάροντα έπρεπε να τον ονομάσουμε . . . :smt012

Χαχαχα ! Μπορεί να μου φτιάχνει το email ο κ.Βίτσιος. Της weird_13 της το έφτιαξε αμέσως... :smt021
το πιο πιθανο αυτο ειναι zifnab!!εξ'αιτιας σου επεσε ο Διας... :lol: :lol: :lol:
When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.

Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 3:28 am

k.Vitsios wrote:Eixes ena megalo inbox apo syswrevmena minimata mhnwn. Otan piges na laveis ta minimata afta, logw xwrou, se blokare, enw taftoxrona lavaines kai nea. Metakinisa ola ta palia soy minimata stin perioxi sou, sto arxeio me to onoma oldmails. Boreis na ta deis apo to putty me tin entoli:
> Mail -f oldmails (prosoxi to M kefalaio)
>
> Ta nea sou minimata den ta peirazw. Dokimase na ta pareis pali. Alla einai idi 9MB. an kai pali den tha boreseis tha prepei na svisoume to prwto tis seiras pou exei titlo:
> Ergasia Anaptyxi Efarmogwn
> Den xerw an einai afto to minima pou les, mias kai den vlepw minimata, mono epikefalides.
>
> Dokimase kai ta xanaleme
>
> Kostas
Zifnab wrote: Dokimasa prin pesei o dias kai pali den borousa - den me endiaferei na min xathei kapoio minima alla na borw na lavw oti erthei apo dw kai pera kai na borw na steilw kiolas - to "anaptyxi efarmogwn" eixe mono ena link se arxeio - to "diaxeirisi ergwn pliroforikis" eixe to megalo attachment pou vlakwdws to ekana cc se mena kai boukwse...
Eida to oldmails ok ola kala - apla kante to na borei na leitourgisei opws palia - ta ypoloipa ta vlepw apo oldmails.
> Euxaristw poly :)
k.Vitsios wrote:ok an boresw avrio kai syneferw to systhma, poy kapoioi synadelfoi soy boukwsan trexontas dekades fores tis diergasies toys, tha to ftiaxw, alliws ti deftera.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun May 30, 2010 3:33 am

k.Vitsios wrote:ok an boresw avrio kai syneferw to systhma, poy kapoioi synadelfoi soy boukwsan trexontas dekades fores tis diergasies toys, tha to ftiaxw, alliws ti deftera.
Ναι τι άθλιοι συνάδελφοι, αντι να μαντέψουν ότι είναι τρύπιο από παντου το σύστημα και να μην δοκιμάσουν τις εργασίες τους.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 3:41 am

Βασικά δεν είναι άθλιοι απλά, αμαθείς και με άγνοια για την δυνατότητα του server καθώς και για το πως πρέπει να διαχειρίζονται τις διεργασίες τους ή/και την δυνατότητα να στήσουν εκείνοι δικό τους σύστημα πχ Linux για να μην πέφτει ο server της σχολής... Έχει δίκιο κατα τα άλλα - κάθε χρόνο τα ίδια - μάλλον πρέπει να δωθούν σαφείς οδηγίες για να γίνονται οι εργασίες με άλλο τρόπο - πχ με κάποιο livecd ή με τοπικό σύστημα linux.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sun May 30, 2010 3:50 am

Zifnab wrote:Βασικά δεν είναι άθλιοι απλά, αμαθείς και με άγνοια για την δυνατότητα του server καθώς και για το πως πρέπει να διαχειρίζονται τις διεργασίες τους ή/και την δυνατότητα να στήσουν εκείνοι δικό τους σύστημα πχ Linux για να μην πέφτει ο server της σχολής... Έχει δίκιο κατα τα άλλα - κάθε χρόνο τα ίδια - μάλλον πρέπει να δωθούν σαφείς οδηγίες για να γίνονται οι εργασίες με άλλο τρόπο - πχ με κάποιο livecd ή με τοπικό σύστημα linux.
Ρε απλά κάποιος πριν κάνει fork πρέπει να ξέρει τα ρίσκα του να κάνει άπειρο loop. :/ Βσκ να του τα λένε οι υπέροχοι βοηθοί του μαθήματος.

Και επιτέλους να αρχίσουμε να βγαίνουμε με logout. :smt023
madness
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by madness » Sun May 30, 2010 4:17 am

απορία επ αυτού... όταν γράφεις στο putty την εντολή "exit" δεν σε κάνει logout??? πώς πρέπει να βγεις??? :oops:
[βασικά δεν θυμάμαι να μας το έχει μάθει κανείς αυτό...]
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 4:21 am

Νομίζω υπάρχει και το logout

http://www.computerhope.com/unix/uexit.htm

Ωστόσο και με exit είμαστε εντάξει - αλλά οι περισσότεροι απλά κλείνουν το παράθυρο - ίσως και εκεί να κάνει exit αυτόματα? :roll:
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun May 30, 2010 4:30 am

Είχα μπει κατά τις 21:00 στον dias από περιέργεια και είδα όλους τους πυρήνες στο 95% :shock:

Θα το ξαναπώ. Για όλα φταίνε τα windows , τα παλιο lab μας που δεν έχουν έστω dual boot και γενικά όλο το πρόγραμμα σπουδών μας που γυρίζει γύρω γύρω από τα παράθυρα και οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών στην χρησιμοποίησή τους και συγχρόνως στην απώθηση από linux/bsd based distros. Τι κακό έχει ένα μαύρο terminal δεν μπορώ να καταλάβω :smt012

ΥΓ: Μου μυρίζει μια ιστορία που άκουσα από έναν guru
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Sun May 30, 2010 12:17 pm

Μόλις βρω χρόνο θα φτιάξω ένα tutorial για το πώς να παίρνεις τα μέιλ του Δία σε λογαριασμό gmail/yahoo/hotmail για να μην χρειάζεται να προσέχεις αν θα κάνεις cc ή αν έχεις χώρο (έλεος) για νέα μέιλ...
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 30, 2010 12:29 pm

gasparosoft wrote:Θα το ξαναπώ. Για όλα φταίνε τα windows , τα παλιο lab μας που δεν έχουν έστω dual boot και γενικά όλο το πρόγραμμα σπουδών μας που γυρίζει γύρω γύρω από τα παράθυρα και οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών στην χρησιμοποίησή τους και συγχρόνως στην απώθηση από linux/bsd based distros. Τι κακό έχει ένα μαύρο terminal δεν μπορώ να καταλάβω
Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν ο server δεν είναι καλά στημένος; Καταντά γραφικό για τα πάντα να φταίνε τα κλασσικά 3 πράγματα. Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 1:14 pm

Αν και Κυριακή έφτιαξε και ο dias και το email μου!! Yeah! Μπράβο στον κ.Βίτσιο!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun May 30, 2010 1:18 pm

The Punisher wrote:Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Kαι σε ώρα μαθήματος μέχρι τώρα όπου έχω πάει αυτό γίνεται. Εκει φαίνεται πόσο κόβει σε μερικούς. Πάνε στο εργαστήριο να κάνουνε μάθημα και καταλήγουνε να μιλάνε msn και facebook επειδή βρήκανε μια οθόνη μπροστά τους, και το εργαστήριο περνάει στο ντούκου.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Sun May 30, 2010 1:22 pm

gasparosoft wrote:τα παλιο lab μας που δεν έχουν έστω dual boot
Υπομονή ;)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun May 30, 2010 3:16 pm

Stoupeace wrote:
The Punisher wrote:Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Kαι σε ώρα μαθήματος μέχρι τώρα όπου έχω πάει αυτό γίνεται. Εκει φαίνεται πόσο κόβει σε μερικούς. Πάνε στο εργαστήριο να κάνουνε μάθημα και καταλήγουνε να μιλάνε msn και facebook επειδή βρήκανε μια οθόνη μπροστά τους, και το εργαστήριο περνάει στο ντούκου.

σε μας πολλοι εβλεπαν ποδοσφαιρο
ειναι τοσο τραγικα λογικοτερο να κατσει κανεις σπιτακι του με τον καφε του αραχτος και να μπει απο εκει στα διαφορα site που θελει π δεν θα πιστευα αν δεν το εβλεπα πως κανουν ταξιδακι μεχρι τη σχολη για να μπουν απο εκει (εμενα μ παιρνει δυο ωρες - χοντρικα - για το περαδοθε, φανταζομαι καποιοι απο αυτους θα ειναι ακομα πιο μακρια (η ηλιουπολη με το μετρο διπλα σιγουρα δεν ειναι το πιο μακρινο που μπορω να σκεφτω))
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun May 30, 2010 3:25 pm

chriskin wrote:(η ηλιουπολη με το μετρο διπλα σιγουρα δεν ειναι το πιο μακρινο που μπορω να σκεφτω))
Από πότε η ηλιούπολη έχει μετρό δίπλα? Έχει ακόμα για να παραδωθεί νομίζω...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun May 30, 2010 3:25 pm

Εμενα παλι αν δεν με ενοχουν στην δουλεια που κανω ας κανουν οτι θελουν.Μη μου πειτε οτι σας ενοχλει που τρωνε τσαμπα bandwidth??
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν ειμαι αυτος που εβλεπε μπαλα, το λεω γιατι οι περισσοτεροι με εχουν ικανο να το κανω :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun May 30, 2010 3:37 pm

Zifnab wrote:
chriskin wrote:(η ηλιουπολη με το μετρο διπλα σιγουρα δεν ειναι το πιο μακρινο που μπορω να σκεφτω))
Από πότε η ηλιούπολη έχει μετρό δίπλα? Έχει ακόμα για να παραδωθεί νομίζω...

η ηλιουπολη ειναι αρκετα μεγαλη - η μια ακρη της (εκει που μενω εγω) ειναι στα συνορα με αγιο δημητριο.
συγκεκριμενα ειμαι μισο τραγουδι μακρια απο το μετρο
Image
η γραμμη ειναι στα συνορα ηλιουπολης και αγιου δημητριου, το μετρο βλεπεις που ειναι φανταζομαι.
απο τις 4 εξοδους μαλιστα η μια ειναι Μεσα στην ηλιουπολη (εξοδος "καλυμνου") και η αλλη ειναι ακριβως πανω στα συνορα (πιο κοντα σε ηλιουπολη ομως -"ολγας")

(η μαυρη γραμμη ειναι στα αλλα συνορα με γειτονικη περιοχη (δαφνη - η και υμηττο , δεν θυμαμαι μεχρι ποσο πανω δειχνει η εικονα)

ultimate_aektzis wrote:Εμενα παλι αν δεν με ενοχουν στην δουλεια που κανω ας κανουν οτι θελουν.Μη μου πειτε οτι σας ενοχλει που τρωνε τσαμπα bandwidth??
Δεν ειμαι αυτος που εβλεπε μπαλα, το λεω γιατι οι περισσοτεροι με εχουν ικανο να το κανω :-p
οχι ρε συ δεν ειναι η ταχυτητα που με ενοχλει - δεν χρησιμοποιω καν το internet στο μαθημα, δεν υπαρχει λογος , εχω σπιτι μου οσο internet θελω.
ειναι το οτι υπαρχουν παιδια που ερχονται για μαθημα και δεν εχουν να κατσουν και αλλοι που δεν ασχολουνται καν με το μαθημα καθονται εκει
το θεωρω τελειως ενοχλητικο να πρεπει να κατσω ορθιος επι ενα διωρο για να παρακολουθησω το εργαστηριο της java πχ επειδη ενας τυπας στη γωνια θελει να κανει τα ψωνια του (!) online - κατι που πραγματι εχει γινει.
μην αρχισω την κλασικη γκρινια για τους [color=#00BF00]φιλους[/color] μας που εκαναν πρηξιμο ακομα και στο εργαστηριο στο πρωτο εξαμηνο και παλι δεν ειχαμε χωρο να κατσουμε
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun May 30, 2010 4:27 pm

The Punisher wrote:Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν ο server δεν είναι καλά στημένος; Καταντά γραφικό για τα πάντα να φταίνε τα κλασσικά 3 πράγματα. Είτε Linux βάλεις, είτε bsd βάλεις, είτε solaris είτε ότι άλλο βάλεις ο νους σου, όταν μπαίνεις σε ένα εργαστήριο σε ώρα μη μαθήματος, ένα τεράστιο ποσοστό (προσωπικά θεωρώ πάνω από 60%) θα ασχολείται με facebook και flash-games. Τι λέμε τώρα λοιπόν για consoles και *nix.
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Το θέμα είναι ότι δεν σου δίνει και το τμήμα μια ώθηση να ασχοληθείς με κάτι καινουργιό. Αυτός που θέλει να ψαχτεί , θα ψαχτεί ανεξαρτήτου σχολής κτλ. Είναι διαφορετικό να σου ζητάει εργασία 6ου εξαμήνου να βγάλεις screenshot την κάρτα δικτύου ενός πισιού μέσω της γραφικής διεπαφής των Windows :shock: και διαφορετικό να κάνεις κάτι που θα χρειαστεί ψάξιμο και πειραματισμό ξέρω γω σε μια διαφορετική τεχνολογία-φιλοσοφία.

ΥΓ1: Το "για όλα φταίνε τα windows" δεν έπρεπε να το γράψω γιατί παρερμηνεύτηκε.
ΥΓ2: Το ίδιο ισχύει και για την Java. Το 75% των μαθημάτων που έχει προγραμματιστική εργασία ζητάει Java και τίποτα άλλο. Γενικά πρέπει να ξεκολλήσουμε από αυτό το μονότονο μοτίβο.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 30, 2010 4:55 pm

έτσι όπως το γράφεις τώρα είμαι μαζί σου. Πρέπει να δίνονται κίνητρα για "ψάξιμο" και σε αυτούς που δεν είναι τρελαμένοι με το αντικείμενο. Γιατί έτσι, ανοίγοντας τον ορίζοντα του άλλου, μπορείς και να τον βοηθήσεις να βρει αυτό που θα του κάνει το κλικ. Δεν θεωρώ ότι είναι κακές οι τεχνολογίες (stay with me please) αλλά η έλλειψη ποικιλίας παραστάσεων.

Για να μείνω στο topic, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ξέρουν να φτιάξουν διεργασίες (για αυτό άλλωστε είναι κομμάτι μαθήματος) αλλά το ότι απ' τη μια προσφέρεις ένα περιβάλλον που μπορούν να δοκιμάσουν και από την άλλη το περιβάλλον αυτό δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο. Εκεί είναι το πρόβλημα. Στην τελική, αν θέλουν να βοηθήσουν και τα παιδιά που δεν έχουν *nix περιβάλλοντα, και ταυτόχρονα να μην "πειράζουν" τις ρυθμίσεις του dias (μπορεί να υπάρχει μια λογική που να μη βλέπουμε) τότε δεν προσφέρεις τον κεντρικό server της σχολής για παιχνιδάκια. Στήσε ένα ESX και βάλε μερικά VMs (ούτε μνήμη τρελή χρειάζονται οι εργασίες, ούτε CPU) που να είναι ελάχιστα customized για να ελέγχεται ο αριθμός των processes.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun May 30, 2010 5:22 pm

The Punisher wrote:έτσι όπως το γράφεις τώρα είμαι μαζί σου. Πρέπει να δίνονται κίνητρα για "ψάξιμο" και σε αυτούς που δεν είναι τρελαμένοι με το αντικείμενο. Γιατί έτσι, ανοίγοντας τον ορίζοντα του άλλου, μπορείς και να τον βοηθήσεις να βρει αυτό που θα του κάνει το κλικ. Δεν θεωρώ ότι είναι κακές οι τεχνολογίες (stay with me please) αλλά η έλλειψη ποικιλίας παραστάσεων.

Για να μείνω στο topic, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ξέρουν να φτιάξουν διεργασίες (για αυτό άλλωστε είναι κομμάτι μαθήματος) αλλά το ότι απ' τη μια προσφέρεις ένα περιβάλλον που μπορούν να δοκιμάσουν και από την άλλη το περιβάλλον αυτό δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο. Εκεί είναι το πρόβλημα. Στην τελική, αν θέλουν να βοηθήσουν και τα παιδιά που δεν έχουν *nix περιβάλλοντα, και ταυτόχρονα να μην "πειράζουν" τις ρυθμίσεις του dias (μπορεί να υπάρχει μια λογική που να μη βλέπουμε) τότε δεν προσφέρεις τον κεντρικό server της σχολής για παιχνιδάκια. Στήσε ένα ESX και βάλε μερικά VMs (ούτε μνήμη τρελή χρειάζονται οι εργασίες, ούτε CPU) που να είναι ελάχιστα customized για να ελέγχεται ο αριθμός των processes.
Και εδώ έρχεται το "αιώνιο" ερώτημα το οποίο εμφανίζεται συχνά σε τέτοιες συζητήσεις... Ποιος θα τα κάνει αυτά? :roll:
Δεν υπάρχει βούληση για τίποτε, τόσα χρόνια που είμαι στην σχολή τα ίδια προβλήματα. :smt019
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun May 30, 2010 5:41 pm

Είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε περισσότερη ελευθερία κινήσεων από τους φοιτητές, δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.
Post Reply

Return to “Υπηρεσίες Πανεπιστημίου”