Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Θανάσιμος τραυματισμός 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού

Post by chriskin » Wed Jun 09, 2010 12:12 am

giak wrote:μα αυτό είπες, θα δείξει μπάχαλα, πανικούς, συγκρούσεις, και OMG δεν θα δείξει τους κανονικούς (ξανά :lol: ) διαδηλωτές. ε φυσικά και δεν θα τους δείξει και δεν έγινε και τίποτα, δεν επηρέασαν τίποτα και δεν ήταν καν τόσοι πολλοί όσοι λες.
δεν ειπα αυτο
αλλαζεις και τι ειπα και τις λεξεις που χρησιμοποιησα (!)
το κανεις γιατι ειναι πιο ευκολο να απαντησεις σε αλλο θεμα;
δεν εχει νοημα ομως. οταν κουβεντιαζεις με καποιον απαντας σε αυτα που λεει, οχι σε αυτα που λενε αλλοι!

δεν ειπα οτι αλλαξαν κατι οι διαδηλωσεις, οχι αυτες που αναφερεις τουλαχιστον.δεν ειδα να εγραψα κατι τετοιο , αμα βρεις καπου που να λεω "οι διαδηλωσεις αλλαξαν την ιστορια της ελλαδας" πες το μου κι εμενα. μεχρι τοτε μεινε σε αυτα που λεω ομως.

ειπα οτι αντι για "μπαχαλα" (οπως λες εσυ, αν και η λεξη ειναι τελειως χαζη) θα δειξει κυριως κλεφτες, θα εξαφανισει το μερος των διαδηλωσεων και δεν θα δειξει με τιποτα αστυνομικους να κανουν κατι παρανομο (σιγουρα οχι να σπανε μαγαζια, ποσο μαλλον να πετανε πετρες σε κοσμο η να βγαζουν οπλα και να τους στοχευουν προκλητικα. προφανως δεν θα δειξουν και παραλογες κρατησεις σε αισχρες συνθηκες που εγιναν σε ατομα που δεν ειχαν κανει τιποτα παρανομο. ουτε θα αναφερθει σε ξυλοδαρμους κοσμου που επισης δεν ειχε κανει κατι. και πριν πεις καμια βλακεια εδω, ξερω κοπελιτσα μικρη σε ηλικια και ιδιαιτερα αδυναμη που την εστειλαν στο νοσοκομειο απλα για να νιωσουν αντρες. επειδη δεν το ειπανε τα μερη που διαβαζετε εσεις με την "κριτικη σκεψη" σας , δεν σημαινει οτι δεν εγινε κιολας. )
-------------------------------------------
εδω θα πεταχτει κλασικα η ερωτηση "και που το ξερεις?"
υπαρχει κανεις που πιστευει οτι θα τα δειξει οπως εγιναν ΚΑΙ θα πουλησει; οταν εχουν να επιλεξουν αναμεσα σε αυτες τις δυο επιλογες, νομιζω ειναι προφανες οτι θα το κανουν οπως πρεπει για να πουλησει.
giak wrote:
chriskin wrote: δεν εχω δει κατι απο λαζοπουλο αλλα για να το λες, θα εχεις δει ενα απο εκει
αμα δεν εχεις ασχοληθει με το θεμα ψαξε μια γρηγορη βολτα απο το youtube.
ειμαι σιγουρος οτι ακομα και η κριτικη σου ικανοτητα μπορει να δει τι γινεται μπροστα της.
και επειδή η κριτική μου ικανότητα δεν με βοηθάει (ίσως να είμαι τυφλός τελικά), μπορείς να μου δείξεις τα βιντεάκια που υποστηρίζεις ότι υπάρχουν με μπάτσους να σπάνε βιτρίνες;
Vag_plir wrote:δηλαδή θα δούμε καλό μπάτσο, κακό μπάτσο, ιδεολόγο αναρχικό, χούλιγκαν μπάχαλο, κλαμμένη γκόμενα μπάτσου κ.ο.κ) και δράση (σπασμένες βιτρίνες, μπάτσους να έχουν πιάσει φωτιά κτλ
μου θύμησες το battle of seatle. δες το chriskin θα σου αρέσει, δείχνει και πολύ ώρα κανονικούς διαδηλωτές.

ψαξε στα internets. δεν θελει μεγαλο κοπο
κατι σαν "μπατσος σπαει βιτρινες" , "μπατσος χτυπαει μαγαζια" σιγουρα θα σου βγαλει απειρα βιντεακια
----
α δειχνει και διαδηλωτες ε; τωρα αναψα. :lol:
σοβαρα δεν καταλαβες καθολου τι λεω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------
@ Vag_plir (σορρυ που δεν εβαλα quote και φαινεται σαν μερος της αλλης απαντησης αλλα θα γινοταν τεραστιο)

1) μακαρι να βαλουν οσα λες κι ας μην δειξει καμια διαδηλωση
2) το μεγαλυτερο μερος του κοινο δεν ασχοληθηκε καν με το πολιτικο του V. αρκει να διαβασεις καμια δεκαρια reviews και θα δεις οτι τα 4-5 δεν θα αναφερουν καν κατι σχετικο με πολιτικη μεσα
3) το κοινο ΔΕΝ θα ειναι προφανως αυτοι που ηταν στις πορειες.
θα ειναι κυριως 30αρηδες->50αρηδες που εβλεπαν τα παντα απο την τηλεοραση και απλα θελουν να τα ξαναδουν.

edit : δεν νομιζω οτι αυτοι που κατεβηκαν στους δρομους , με οποιοδηποτε τροπο και για οποιοδηποτε λογο, θα κατσουν να πανε να δωσουν λεφτα να δουν αυτα που εζησαν σε μεγαλη οθονη παρεα με κουστουματους τυπαδες . θα ηταν λιγο τραγικη εικονα αμα γινοταν - και θα εδειχνε κατι μη ειλικρινες στο λογο για τον οποιο κατεβηκαν στους δρομους

The Punisher wrote:@giak δεν αναφερόμουν σε εσένα. δεν είχα καν δει ότι πόσταρες (το είχα το post έτοιμο και ξέχασα να το στείλω)
την αποψη μου λεω παντως για την ταινια. δεν εχει τυχει ποτε να μπορεις να φανταστεις τι θα γινει πριν γινει; ειδικα οταν γινεται το ιδιο Απειρες φορες, νομιζω θα ειναι αρκετα ευκολο να καταλαβει κανεις πως θα βγει η ταινια.
Last edited by chriskin on Wed Jun 09, 2010 12:23 am, edited 1 time in total.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 12:21 am

chriskin wrote:
giak wrote:μα αυτό είπες, θα δείξει μπάχαλα, πανικούς, συγκρούσεις, και OMG δεν θα δείξει τους κανονικούς (ξανά :lol: ) διαδηλωτές. ε φυσικά και δεν θα τους δείξει και δεν έγινε και τίποτα, δεν επηρέασαν τίποτα και δεν ήταν καν τόσοι πολλοί όσοι λες.
δεν ειπα αυτο
αλλαζεις και τι ειπα και τις λεξεις που χρησιμοποιησα (!)
το κανεις γιατι ειναι πιο ευκολο να απαντησεις σε αλλο θεμα;
δεν εχει νοημα ομως. οταν κουβεντιαζεις με καποιον απαντας σε αυτα που λεει, οχι σε αυτα που λενε αλλοι!

δεν ειπα οτι αλλαξαν κατι οι διαδηλωσεις, οχι αυτες που αναφερεις τουλαχιστον.δεν ειδα να εγραψα κατι τετοιο , αμα βρεις καπου που να λεω "οι διαδηλωσεις αλλαξαν την ιστορια της ελλαδας" πες το μου κι εμενα. μεχρι τοτε μεινε σε αυτα που λεω ομως.

ειπα οτι αντι για "μπαχαλα" (οπως λες εσυ, αν και η λεξη ειναι τελειως χαζη) θα δειξει κυριως κλεφτες, θα εξαφανισει το μερος των διαδηλωσεων και δεν θα δειξει με τιποτα αστυνομικους να κανουν κατι παρανομο (σιγουρα οχι να σπανε μαγαζια, ποσο μαλλον να πετανε πετρες σε κοσμο η να βγαζουν οπλα και να τους στοχευουν προκλητικα. προφανως δεν θα δειξουν και παραλογες κρατησεις σε αισχρες συνθηκες που εγιναν σε ατομα που δεν ειχαν κανει τιποτα παρανομο. ουτε θα αναφερθει σε ξυλοδαρμους κοσμου που επισης δεν ειχε κανει κατι. και πριν πεις καμια βλακεια εδω, ξερω κοπελιτσα μικρη σε ηλικια και ιδιαιτερα αδυναμη που την εστειλαν στο νοσοκομειο απλα για να νιωσουν αντρες. επειδη δεν το ειπανε τα μερη που διαβαζετε εσεις με την "κριτικη σκεψη" σας , δεν σημαινει οτι δεν εγινε κιολας. )
που άλλαξα τα λόγια σου, που είπα OMG αντί για ΠΡΟΦΑΝΩΣ; δηλαδή θες να μας πεις ότι δεν θεωρείς τις κανονικές πορείες πολύ σημαντικό κομμάτι και πως μια ταινία για τον Δεκέμβρη θα έπρεπε να αφιερώσει ένα κομμάτι της σε αυτές; εκτός και αν κοροϊδευόμαστε. σε αυτά σου απάντησα εγώ και είπα ότι οι αριστερούληδες ήσασταν ανύπαρκτοι.

με αυτά τα βίντεο τι γίνεται; πάλι υποστήριξες κάτι και δεν μπορείς να το στηρίξεις; λόγια του αέρα στο venus; απίστευτο.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jun 09, 2010 12:27 am

θελεις να ψαξω εγω για σενα στο youtube? σοβαρα τωρα;;;;;;
αμα ψαξεις και αποτυχεις να βρεις, πες μου να σου βρω εγω. ειμαι σιγουρος οτι οποιοσδηποτε ξερει να γραφει το "μπατσος" και το "βιτρινα" , ξερει να τα γραψει και μαζι στο search του youtube. (αν δεν εισαι σε θεση να τα γραψεις, καντα αντιγραφη απο παραπανω, βγαζοντας τα εισαγωγικα)
ΕΛΕΟΣ δηλαδη. επιχειρηματα εχεις η απλα λες παραλογισμους;
----------
αλλαξες τα λογια μου στο γιατι θεωρω οτι πρεπει να δειξει τις πορειες.
ο λογος που ειπα ειναι "επειδη υπηρχε πολυς κοσμος" . και οχι, δεν ηταν 5-6 ανθρωποι, ειχε μαζευτει αρκετος κοσμος (πραγματι οχι κατι τραγικα μαζικο, αλλα αρκετοι ωστε να πρεπει να το δειξουν κατα την αποψη μου)
αμα ηταν αποτελεσματικο η οχι αδιαφορο μου ειναι στο θεμα της ταινιας. εγω λεω οτι πρεπει να δειξει οτι εγινε , δεν ανεφερα τι ηταν αποτελεσματικο για πολιτικο κερδος (!) - που τελος παντων σε τετοιες περιπτωσεις το πολιτικο κερδος ειναι το ελαχιστο που μπορει να ενδιαφερει κανεναν.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 12:58 am

chriskin wrote:θελεις να ψαξω εγω για σενα στο youtube? σοβαρα τωρα;;;;;;
αμα ψαξεις και αποτυχεις να βρεις, πες μου να σου βρω εγω. ειμαι σιγουρος οτι οποιοσδηποτε ξερει να γραφει το "μπατσος" και το "βιτρινα" , ξερει να τα γραψει και μαζι στο search του youtube. (αν δεν εισαι σε θεση να τα γραψεις, καντα αντιγραφη απο παραπανω, βγαζοντας τα εισαγωγικα)
ΕΛΕΟΣ δηλαδη. επιχειρηματα εχεις η απλα λες παραλογισμους;
άντε πάλιιιιιιιιιι... Εγώ δεν έχω επειχηρήματα; Θα χαζέψουμε; Πάλι θα το πω, όταν υποστηρίζεις κάτι πρέπει να το συνοδεύεις με επιχειρήματα, δεν οφείλω εγώ να ψάξω όλο το ίντερνετ να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχει το βιντεάκι που λες. Το όλοι το είδαμε και όποιος δεν το είδε είναι τυφλός δεν είναι επιχείρημα κατάλαβε το, δεν μπορείς να κατηγορείς εμένα για παραλογισμό και έλλειψη επιχειρημάτων όταν είσαι ο παραλογισμός ο ίδιος.

Έψαξα όσο μπορούσα. Ακολούθησα και την συμβουλή σου, έκανα και αντιγραφή και έβγαλα και τα εισαγωγικά:
http://www.youtube.com/results?search_q ... CE%B1&aq=f
chriskin wrote: αλλαξες τα λογια μου στο γιατι θεωρω οτι πρεπει να δειξει τις πορειες.
ο λογος που ειπα ειναι "επειδη υπηρχε πολυς κοσμος" . και οχι, δεν ηταν 5-6 ανθρωποι, ειχε μαζευτει αρκετος κοσμος (πραγματι οχι κατι τραγικα μαζικο, αλλα αρκετοι ωστε να πρεπει να το δειξουν κατα την αποψη μου)
αμα ηταν αποτελεσματικο η οχι αδιαφορο μου ειναι στο θεμα της ταινιας. εγω λεω οτι πρεπει να δειξει οτι εγινε , δεν ανεφερα τι ηταν αποτελεσματικο για πολιτικο κερδος (!) - που τελος παντων σε τετοιες περιπτωσεις το πολιτικο κερδος ειναι το ελαχιστο που μπορει να ενδιαφερει κανεναν.
Α δηλαδή δεν τις θεωρείς σημαντικές και άξιες αναφοράς τις κανονικές πορείες σαν τέτοιες, το μόνο στοιχείο που θεωρείς σημαντικό λοιπόν σε αυτές είναι το ποσοτικό. ΟΚ........ Ας το πιστέψω ότι το έλεγες έτσι (σιγά μην το πιστέψω :-p ). Μου άρεσε έτσι όπως το ταίριαξες πάντως με τα μπάχαλα.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Wed Jun 09, 2010 1:15 am

αυτό το βίντεο ψάχνετε?
δεν τους δείχνει όντως να σπάνε , υπάρχουν και φωτό με κουκουλοφόρους με ρόπαλα..
το μόνο που έχω δει όντως σε βίντεο είναι να πετάνε πέτρες και να σπάνε το τζάμι από ένα αμάξι και άλλο ένα περιστατικό που κυνηγώντας κουκουλοφόρους ένας βαράει με το γκλομπ ένα αμάξι και κάνει βαθούλωμα στην λαμαρίνα..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2RSXXkxJauw[/youtube]
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jun 09, 2010 1:16 am

δεν καταλαβα τι εννοεις οτι το ταιριαξα με τα μπαχαλα

(ναι δεν θεωρω οτι κερδηθηκε κατι εκεινες τις μερες. σε μια προσπαθεια να μεινει "καθαρο" το ονομα των κομματων της αριστερας αποφυγανε σχεδον οτιδηποτε δεν μπορουσαν να ελεγξουν. το καθε κομμα σε διαφορετικο βαθμο)
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 1:31 am

dexter wrote:αυτό το βίντεο ψάχνετε?
δεν τους δείχνει όντως να σπάνε , υπάρχουν και φωτό με κουκουλοφόρους με ρόπαλα..
το μόνο που έχω δει όντως σε βίντεο είναι να πετάνε πέτρες και να σπάνε το τζάμι από ένα αμάξι και άλλο ένα περιστατικό που κυνηγώντας κουκουλοφόρους ένας βαράει με το γκλομπ ένα αμάξι και κάνει βαθούλωμα στην λαμαρίνα..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2RSXXkxJauw[/youtube]

γι' αυτό είπα και γω λαζόπουλος πριν αυτό εννοούσα. πετάει δυο εικόνες, λέει και ο παρουσιαστής που είναι "δικός μας" δυο κουβέντες και από εκεί που έχεις ένα βιντεάκι που δεν δείχνει τίποτα ξαφνικά έχεις το "μπάτσους να σπάνε βιτρίνες, μα υπάρχει και βιντεάκι".

btw σε περιόδους που η κοινωνική συναίνεση έχει καταστραφεί πιο χρήσιμες για το σύστημα είναι οι συναινετικές και καλά κριτικές φωνές σαν του λαζόπουλου παρά οι φωνές για καταστολή και "να κάνει η αστυνομία την δουλειά της"
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jun 09, 2010 2:50 am

giak wrote:btw σε περιόδους που η κοινωνική συναίνεση έχει καταστραφεί πιο χρήσιμες για το σύστημα είναι οι συναινετικές και καλά κριτικές φωνές σαν του λαζόπουλου παρά οι φωνές για καταστολή και "να κάνει η αστυνομία την δουλειά της"
++
Ναι γιατι ο καθενας νομιζει οτι κανει την επανασταση του απο τον καναπε βλέποντας Λαζόπουλο και Ράδιο Αρβύλα. Η όποια μαζεμένη αγανάκτηση φεύγει, και μετα δεν κατεβαινεις στην πορεια επειδη είδες Ραδιο Αρβυλα προχθες :-p

Σορρυ για το offtopic, συνεχιστε το offtopic το δικό σας.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jun 09, 2010 2:54 am

Stoupeace wrote:
giak wrote:btw σε περιόδους που η κοινωνική συναίνεση έχει καταστραφεί πιο χρήσιμες για το σύστημα είναι οι συναινετικές και καλά κριτικές φωνές σαν του λαζόπουλου παρά οι φωνές για καταστολή και "να κάνει η αστυνομία την δουλειά της"
++
Ναι γιατι ο καθενας νομιζει οτι κανει την επανασταση του απο τον καναπε βλέποντας Λαζόπουλο και Ράδιο Αρβύλα. Η όποια μαζεμένη αγανάκτηση φεύγει, και μετα δεν κατεβαινεις στην πορεια επειδη είδες Ραδιο Αρβυλα προχθες :-p

Σορρυ για το offtopic, συνεχιστε το offtopic το δικό σας.

το αντιθετο δεν γινεται ;δεν κανουν τον κοσμο να θελει να ασχοληθει περισσοτερο;
δεν παρακολουθω συχνα αυτες τις εκπομπες (ειδικα τωρα που το ξεφτυλισαν οι Ρ.Α. με τον κωστακη και ο λαζοπουλος με τους μιτσους δεν τα βλεπω ουτε μια φορα το μηνα/διμηνο) αλλα μου αφηνουν την εντυπωση οτι δειχνουν στον κοσμο πραγματα που μπορει να μην εχουν δει και που μπορει να του φερει μια αγανακτηση. (πχ οταν κρινουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ τις επιλογες της κυβερνησης, το λογικο δν ειναι να κοιταξει κανεις ποιες ειναι αυτες και κουτσα κουτσα να "ξυπνησει" πολιτικα; - οπου κι αν τον φερει αυτο στο τελος)
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Jun 09, 2010 2:57 am

chriskin wrote:το αντιθετο δεν γινεται ;δεν κανουν τον κοσμο να θελει να ασχοληθει περισσοτερο;
δεν παρακολουθω συχνα αυτες τις εκπομπες (ειδικα τωρα που το ξεφτυλισαν οι Ρ.Α. με τον κωστακη και ο λαζοπουλος με τους μιτσους δεν τα βλεπω ουτε μια φορα το μηνα/διμηνο) αλλα μου αφηνουν την εντυπωση οτι δειχνουν στον κοσμο πραγματα που μπορει να μην εχουν δει και που μπορει να του φερει μια αγανακτηση. (πχ οταν κρινουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ τις επιλογες της κυβερνησης, το λογικο δν ειναι να κοιταξει κανεις ποιες ειναι αυτες και κουτσα κουτσα να "ξυπνησει" πολιτικα; - οπου κι αν τον φερει αυτο στο τελος)
Ναι, ασχολείται περισσότερο ο κόσμος, αλλά και πάλι είναι ΜΜΕ. Ο,τι του σερβίρουν παπαγαλίζει. Λίγοι ίσως το ψάξουν παραπάνω, αλλα αυτο που'χω δει εγώ είναι ατάκες κλεμένες απο Ραδιο Αρβυλα και Λαζοπουλο για επιχειρήματα :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 3:50 am

Stoupeace wrote:
chriskin wrote:το αντιθετο δεν γινεται ;δεν κανουν τον κοσμο να θελει να ασχοληθει περισσοτερο;
Ναι, ασχολείται περισσότερο ο κόσμος, αλλά και πάλι είναι ΜΜΕ. Ο,τι του σερβίρουν παπαγαλίζει. Λίγοι ίσως το ψάξουν παραπάνω, αλλα αυτο που'χω δει εγώ είναι ατάκες κλεμένες απο Ραδιο Αρβυλα και Λαζοπουλο για επιχειρήματα :-p
Αυτό ακριβώς. Πάλι δεν προχωράει η κριτική σκέψη ενώ παράλληλα αυτά που σου δίνουν στο πιάτο φαντάζουν επικοινωνιακά ριζοσπαστικά αλλά είναι πάντα μέσα στα όρια του συστήματος. Πχ θα κράξουν το παπαδαριό. Χέστηκε το κεφάλαιο αν στις μπίζνες συμμετέχουν άτομα που φοράνε ράσα ή γραβάτα. Χέστηκε για το αν η πνευματική καθοδήγηση θα γίνεται από τον άμβωνα ή το τηλεοπτικό παράθυρο. Άσε που πάντα σταματάνε στο υπάρχουν και καλοί παπάδες, δεν φταίει ο θεσμός σαν τέτοιος και άλλα παρόμοια. Βοηθάνε πιο πολύ στην εκτόνωση παρά στην ριζοσπαστικοποίηση. Ή για να το πω αλλιώς μπορεί να ξεφύγουν από τα όρια το 5% των τηλεθεατών αλλά το άλλο 95% που μπορεί να είχε τάσης φυγής τώρα μένει στα όρια. Ότι κάνει δηλαδή και η ρεφορμιστική αριστερά που σου λένε ας πούμε ναι μωρέ καλά όλα τα παραμύθια για κομμουνισμούς και τα ρέστα, κάπου κάπως κάποτε μπορεί, αλλά κάτσε εδώ τώρα, ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός. Αντί να προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε το σύστημα ας προσπαθήσουμε να το σουλουπώσουμε λίγο. Εκεί παγιδεύονται τελικά πολλοί άνθρωποι με ανησυχίες.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Jun 09, 2010 4:17 am

giak wrote:Αντί να προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε το σύστημα ας προσπαθήσουμε να το σουλουπώσουμε λίγο. Εκεί παγιδεύονται τελικά πολλοί άνθρωποι με ανησυχίες.
Kαλά να σου πω την αλήθεια δεν εχω καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα για λύση. Θα ηταν το πιο αποτελεσματικό το γκρέμισμα, αλλά και το πιο βίαιο, και δεν νομίζω ποτέ να καταφέρει να βρει αρκετό αριθμό υποστηρικτών αυτή η ιδεα, γιατι ειναι πολυ δραστική για να πειστεί και ο λιγότερο κατατρεγμένος (βλ ένας αστός με δάνεια, ακομα κι αυτός, δεν θα τρέξει να γκρεμίσει κάτι αν δεν τον ρίξει στα τάρταρα).
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Wed Jun 09, 2010 7:42 am

Άντε και το γκρεμίζουμε, τι φτιάχνουμε στην θέση του; Αυτό είναι που αποτρέπει τον περισσότερο κόσμο από το να συμμετέχει στο γκρέμισμα, το ότι μετά δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη ιδέα για το τι κατάσταση θα δημιουργηθεί.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ζούμε σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός αποδεικνύει ότι έχει αρκετές ατέλειες και απειλεί να στραφεί εναντίον όλων μας(εννοώ σαν καθαρά οικονομικό μοντέλο), ενώ ο (εφαρμοσμένος) κομμουνισμός κατέληξε σε δικτατορία και στην συνέχεια αποσύνθεση, οπότε έχει και αυτός μεγάλα προβλήματα. Ταυτόχρονα ο αναρχισμός αποτελεί ουτοπική εξέλιξη, αφού ο άνθρωπος είναι εκ των πραγμάτων άπληστος, οπότε θα προσπαθήσει αργά ή γρήγορα να "κλέψει" εκμεταλλευόμενος καταστάσεις.
Οπότε μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη θεωρία που να δώσει κάποιες ελπίδες προς καλύτερη συνέχεια, προσωπικά προβλέπω τον καπιταλισμό να μένει κάποιο καιρό ακόμα. Απλά ίσως να αλλάξει κάπως μορφή, λόγω της αλλαγής των καταστάσεων.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Jun 09, 2010 9:03 am

marios wrote:Άντε και το γκρεμίζουμε, τι φτιάχνουμε στην θέση του;
Πράγματι. Θέλει τεράστια διορατικότητα για να μπορείς να κρίνεις πότε κάτι τέτοιο θέλει φτιάξιμο και πότε γκρέμισμα καθώς όταν πάρεις το δρόμο του γκρεμίσματος το πράγμα μπορεί να γύρει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Πολύ αμφιβάλλω αν την έχουμε.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Jun 09, 2010 12:16 pm

Stoupeace wrote:
giak wrote:Αντί να προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε το σύστημα ας προσπαθήσουμε να το σουλουπώσουμε λίγο. Εκεί παγιδεύονται τελικά πολλοί άνθρωποι με ανησυχίες.
Kαλά να σου πω την αλήθεια δεν εχω καταλήξει σε τέτοιο συμπέρασμα για λύση. Θα ηταν το πιο αποτελεσματικό το γκρέμισμα, αλλά και το πιο βίαιο, και δεν νομίζω ποτέ να καταφέρει να βρει αρκετό αριθμό υποστηρικτών αυτή η ιδεα, γιατι ειναι πολυ δραστική για να πειστεί και ο λιγότερο κατατρεγμένος (βλ ένας αστός με δάνεια, ακομα κι αυτός, δεν θα τρέξει να γκρεμίσει κάτι αν δεν τον ρίξει στα τάρταρα).
Αυτα που λετε ειναι λυμένα, ο καπιταλισμός εχει στην φυση του την ιδέα της αυτοκαταστροφής. Καθε κριση που ειναι αποτέλεσμα λάθους και υπερβολής αυτο-διορθωνεται με τον πιο επώδυνο τρόπο. Αυτη ειναι η αλήθεια ολα τα αλλα ειναι για κατανάλωση.
που θα πάει θα το δουμε...
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 4:50 pm

rose wrote: Αυτα που λετε ειναι λυμένα, ο καπιταλισμός εχει στην φυση του την ιδέα της αυτοκαταστροφής. Καθε κριση που ειναι αποτέλεσμα λάθους και υπερβολής αυτο-διορθωνεται με τον πιο επώδυνο τρόπο. Αυτη ειναι η αλήθεια ολα τα αλλα ειναι για κατανάλωση.
Αν κατάλαβα καλά εσύ λες το αντίθετο από αυτό που λένε οι μαρξιστές. Όχι ότι ο καπιταλισμός είναι σίγουρο ότι κάποτε θα καταστραφεί αλλά ότι είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει για πάντα. Βρε δε μπα να λέτε ότι επιστημονικίστικο θρησκόληπτο θέλετε και οι δύο, την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι άντε και η φύση, τα πάντα ρει και όλα είναι δυνατά. Συγνώμη αν σε παρεξήγησα, δεν με νοιάζει κιόλας αν σε προσέλαβα εδώ που τα λέμε όμως :)
marios wrote:Ταυτόχρονα ο αναρχισμός αποτελεί ουτοπική εξέλιξη, αφού ο άνθρωπος είναι εκ των πραγμάτων άπληστος, οπότε θα προσπαθήσει αργά ή γρήγορα να "κλέψει" εκμεταλλευόμενος καταστάσεις.
Οι άνθρωποι που θα καταφέρουν να ρίξουν τον καπιταλισμό δεν νομίζω μετά να κάτσουν να τους γ@μήσει ο καθένας. Μέσα από τον αγώνα δημιουργούνται δομές και οργάνωση, δημιουργείται αλληλεγγύη και αλλάζουν συνειδήσεις. Ποιος είπε ότι θα κάνει ο καθένας ότι θέλει σε βάρος των άλλων;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Jun 09, 2010 5:21 pm

I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 5:40 pm

άρβυλο με άσπρα κορδόνια φοράνε οι φασίστες ρε :-p
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Jun 09, 2010 6:02 pm

giak wrote:Οι άνθρωποι που θα καταφέρουν να ρίξουν τον καπιταλισμό δεν νομίζω μετά να κάτσουν να τους *** ο καθένας. Μέσα από τον αγώνα δημιουργούνται δομές και οργάνωση, δημιουργείται αλληλεγγύη και αλλάζουν συνειδήσεις. Ποιος είπε ότι θα κάνει ο καθένας ότι θέλει σε βάρος των άλλων;
Την τρομοκρατία μετά την Γαλλική Επανάσταση την θυμάσαι;
Ο κοινός αγώνας δεν σε δένει πάντα με τον άλλο και ιστορικά αυτό έχει αποδειχθεί.
Ακόμα όμως και αν πεις ότι αυτοί που θα ρίξουν τον καπιταλισμό θα είναι "αδιάφθοροι" ή δεν ξέρω γω τι άλλο, τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους δεν θα είναι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του καπιταλισμού απέναντι σε όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα, ανάμεσα στα αρκετά ελαττώματά του, είναι ακριβώς αυτό, ότι μπορεί να επιβιώσει, ακόμα χρησιμοποιώντας την απληστία των αθρώπων στο εσωτερικό του.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 6:16 pm

marios wrote:
giak wrote:Οι άνθρωποι που θα καταφέρουν να ρίξουν τον καπιταλισμό δεν νομίζω μετά να κάτσουν να τους *** ο καθένας. Μέσα από τον αγώνα δημιουργούνται δομές και οργάνωση, δημιουργείται αλληλεγγύη και αλλάζουν συνειδήσεις. Ποιος είπε ότι θα κάνει ο καθένας ότι θέλει σε βάρος των άλλων;
Την τρομοκρατία μετά την Γαλλική Επανάσταση την θυμάσαι;
Ο κοινός αγώνας δεν σε δένει πάντα με τον άλλο και ιστορικά αυτό έχει αποδειχθεί.
Ακόμα όμως και αν πεις ότι αυτοί που θα ρίξουν τον καπιταλισμό θα είναι "αδιάφθοροι" ή δεν ξέρω γω τι άλλο, τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους δεν θα είναι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του καπιταλισμού απέναντι σε όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα, ανάμεσα στα αρκετά ελαττώματά του, είναι ακριβώς αυτό, ότι μπορεί να επιβιώσει, ακόμα χρησιμοποιώντας την απληστία των αθρώπων στο εσωτερικό του.
Ούτε η γαλλική επανάσταση έχει σχέση με τον αναρχισμό ούτε η Τρομοκρατία. Δεν μπορείς να συνδέεις εντελώς άσχετες επαναστάσεις μεταξύ τους και μάλιστα η μία να είναι πραγματική και η άλλη όχι, απλά και μόνο επειδή είναι επαναστάσεις. Ιστορικά λοιπόν δεν έχει αποδειχτεί τίποτα. ΕΝΤΙΤ. τώρα είδα ότι μιλάς για κοινούς αγώνες αλλά και πάλι τα ίδια ισχύουν. Δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι ούτε το τι έγινε σε έναν έχει ισχύ για όλους και για πάντα.

Τα παιδιά και τα εγγόνια δεν θα μεγαλώσουν στην ζούγκλα του καπιταλισμού αλλά σε μια ελεύθερη κοινωνία. Θα έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τους γονείς τους και όχι μειονεκτήματα, δεν θα κουβαλάνε κατάλοιπα του παρελθόντος στα μυαλά τους.

Η απληστία των ανθρώπων (που από που και ως που συμπεραίνουμε ότι υπάρχει στο "DNA";) δεν είναι ενάντια στον καπιταλισμό και απλά αυτός καταφέρνει να την ενσωματώσει. Η απληστία όπως και πολλά άλλα είναι οι βάσεις του.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Jun 09, 2010 6:47 pm

giak wrote:Ούτε η γαλλική επανάσταση έχει σχέση με τον αναρχισμό ούτε η Τρομοκρατία. Δεν μπορείς να συνδέεις εντελώς άσχετες επαναστάσεις μεταξύ τους και μάλιστα η μία να είναι πραγματική και η άλλη όχι, απλά και μόνο επειδή είναι επαναστάσεις. Ιστορικά λοιπόν δεν έχει αποδειχτεί τίποτα. ΕΝΤΙΤ. τώρα είδα ότι μιλάς για κοινούς αγώνες αλλά και πάλι τα ίδια ισχύουν. Δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι ούτε το τι έγινε σε έναν έχει ισχύ για όλους και για πάντα.
Πες μου ποιες επαναστάσεις δεν έφεραν εσωτερικές αντιδράσεις και μετά όλα συνέχισαν σε normal κατάσταση. Ακόμα και του Gandhi που προσωπικά θα την θεωρούσα την πρώτη υποψήφια, μετά το τέλος, οι μισοί στην Ινδια τα έβαζαν μαζί του γιατί δεν έκανε αυτά που ήθελαν(και στο τέλος τον σκότωσαν).
Και μπορεί το context να αλλάζει, αλλά καμία επανάσταση μη-εθνικού(αλλά οικονομικοπολιτικού) χαρακτήρα δεν ήταν ομαλή. Αυτό μάλλον λέει περισσότερα απ'όσα νομίζεις ;)
Δεν λέω ότι ειναι αδύνατο να υπάρχει συμπνοια μετά από μια επανάσταση, λέω ότι αφού ακόμα δεν έχει επιτευχθεί, και με δεδομένο ότι ο αναρχισμός επειδή έχει πολλές αντικρουόμενες απόψεις μέσα του(π.χ. πως θα συνεχίσει η κατάσταση, σαν αναρχο-κομμουνισμός ή σαν αναρχο-καπιταλισμός κοκ) είναι απίθανο να συσπειρώσει τους πάντες, έχει πολύ λίγες πιθανότητες.
giak wrote:Τα παιδιά και τα εγγόνια δεν θα μεγαλώσουν στην ζούγκλα του καπιταλισμού αλλά σε μια ελεύθερη κοινωνία. Θα έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τους γονείς τους και όχι μειονεκτήματα, δεν θα κουβαλάνε κατάλοιπα του παρελθόντος στα μυαλά τους.

Η απληστία των ανθρώπων (που από που και ως που συμπεραίνουμε ότι υπάρχει στο "DNA";) δεν είναι ενάντια στον καπιταλισμό και απλά αυτός καταφέρνει να την ενσωματώσει. Η απληστία όπως και πολλά άλλα είναι οι βάσεις του.
Οταν ο Μ.Αλέξανδρος ήθελε να κατακτήσει όλο τον κόσμο, είχε στο μυαλό του καπιταλιστικά κατάλοιπα; Όταν ο Genghis Khan έκανε επιδρομή μέχρι την Γεωργία, ήθελε να αποδείξει την (ακόμα μη-γραμμένη) θεωρια του Smith, για την επεκτατικότητα των (ακόμα μη-δημιουργημένων) επιχειρήσεων;

Η απληστία υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ούτε 1 περίοδος στην Ιστορία που να μην αλλάζει τις καταστάσεις. Αυτή κατέστρεψε(μαζί με άλλα) τον κομμουνισμό στην Σοβιετική Ένωση, η αντίρροπη αυτής επι της ουσίας (επαν)έφερε την δημοκρατία στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτή προκάλεσε όλους τους επεκτατικούς πολέμους στο ρου της ιστορίας κοκ.

Αυτό που είπα δεν αντικρούει αυτό που λες για τον καπιταλισμό. Είπα ότι το edge που κάνει τον καπιταλισμό μέχρι στιγμής να είναι μακροβιότερος από όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα είναι το ότι την εκμεταλλεύεται. Όχι ότι αυτή στρέφεται εναντίον του.

P.S.: Πάω να συνεχίσω με δίκτυα :-p
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Jun 09, 2010 7:05 pm

marios wrote:
giak wrote:Ούτε η γαλλική επανάσταση έχει σχέση με τον αναρχισμό ούτε η Τρομοκρατία. Δεν μπορείς να συνδέεις εντελώς άσχετες επαναστάσεις μεταξύ τους και μάλιστα η μία να είναι πραγματική και η άλλη όχι, απλά και μόνο επειδή είναι επαναστάσεις. Ιστορικά λοιπόν δεν έχει αποδειχτεί τίποτα. ΕΝΤΙΤ. τώρα είδα ότι μιλάς για κοινούς αγώνες αλλά και πάλι τα ίδια ισχύουν. Δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι ούτε το τι έγινε σε έναν έχει ισχύ για όλους και για πάντα.
Πες μου ποιες επαναστάσεις δεν έφεραν εσωτερικές αντιδράσεις και μετά όλα συνέχισαν σε normal κατάσταση. Ακόμα και του Gandhi που προσωπικά θα την θεωρούσα την πρώτη υποψήφια, μετά το τέλος, οι μισοί στην Ινδια τα έβαζαν μαζί του γιατί δεν έκαναν αυτά που ήθελαν(και στο τέλος τον σκότωσαν).
Και μπορεί το context να αλλάζει, αλλά καμία επανάσταση μη-εθνικού(αλλά οικονομικοπολιτικού) χαρακτήρα δεν ήταν ομαλή. Αυτό μάλλον λέει περισσότερα απ'όσα νομίζεις ;)
Δεν λέω ότι ειναι αδύνατο να υπάρχει συμπνοια μετά από μια επανάσταση, λέω ότι αφού ακόμα δεν έχει επιτευχθεί, και με δεδομένο ότι ο αναρχισμός επειδή έχει πολλές αντικρουόμενες απόψεις μέσα του(π.χ. πως θα συνεχίσει η κατάσταση, σαν αναρχο-κομμουνισμός ή σαν αναρχο-καπιταλισμός κοκ) είναι απίθανο να συσπειρώσει τους πάντες, έχει πολύ λίγες πιθανότητες.
Πες μου ποιες επαναστάσεις είχαν αναρχικό χαρακτήρα και ηττήθηκαν στρατιωτικά. τέτοια επανάσταση δεν έχουμε δει και δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα εκ των προτέρων και μάλιστα κρίνοντας με βάση άσχετα παραδείγματα. Ακόμα, πολλές επαναστάσεις που ηττήθηκαν συνέχισαν αυτοί που τις έκαναν να είναι ενωμένα και να νιώθουν τους πρώην συναγωνιστές τους αδέρφια τους. Στον αναρχισμό δεν βρίσκονται σαν αντικρουόμενες απόψεις ο αναρχοκομμουνισμός και ο "αναρχο"καπιταλισμός. Ο πρώτος αφορούσε και αφορά πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ο δεύτερος είναι υπόθεση κάποιων βλαμμένων πλούσιων ή ακαδημαϊκών στις ΗΠΑ. Άσε που δεν εντάσσεται στο ρεύμα του αναρχισμού, ο αναρχισμός στρέφεται κατά της εξουσίας (γενίκευση), ο "αναρχο"καπιταλισμός κατά του κράτους και το κράτος δεν είναι ο μοναδικός φορέας εξουσίας. Μπορείς να το λες αντικρατισμός λοιπόν.
marios wrote:
giak wrote:Τα παιδιά και τα εγγόνια δεν θα μεγαλώσουν στην ζούγκλα του καπιταλισμού αλλά σε μια ελεύθερη κοινωνία. Θα έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τους γονείς τους και όχι μειονεκτήματα, δεν θα κουβαλάνε κατάλοιπα του παρελθόντος στα μυαλά τους.

Οταν ο Μ.Αλέξανδρος ήθελε να κατακτήσει όλο τον κόσμο, είχε στο μυαλό του καπιταλιστικά κατάλοιπα; Όταν ο Genghis Khan έκανε επιδρομή μέχρι την Γεωργία, ήθελε να αποδείξει την (ακόμα μη-γραμμένη) θεωρια του Smith, για την επεκτατικότητα των (ακόμα μη-δημιουργημένων) επιχειρήσεων;

Η απληστία υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ούτε 1 περίοδος στην Ιστορία που να μην αλλάζει τις καταστάσεις. Αυτή κατέστρεψε(μαζί με άλλα) τον κομμουνισμό στην Σοβιετική Ένωση, η αντίρροπη αυτής επι της ουσίας (επαν)έφερε την δημοκρατία στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτή προκάλεσε όλους τους επεκτατικούς πολέμους στο ρου της ιστορίας κοκ.

Αυτό που είπα δεν αντικρούει αυτό που λες για τον καπιταλισμό. Είπα ότι το edge που κάνει τον καπιταλισμό μέχρι στιγμής να είναι μακροβιότερος από όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα είναι το ότι την εκμεταλλεύεται. Όχι ότι αυτή στρέφεται εναντίον του.
Ναι αλλά και αυτά που λες δεν είναι παραδείγματα ελεύθερων κοινωνιών και ευτυχισμένων ανθρώπων που τους την βάρεσε και άρχισαν να σφάζουν. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει απληστία χωρίς καπιταλισμό, ούτε ότι μπορείς με κάποιον μαγικό τρόπο θα φτιάξεις τον τέλειο άνθρωπο. Μπορείς όμως να μειώσεις τα κακώς κείμενα μειώνοντας την αδικία που τα γεννάει κατά ένα βαθμό και που τα διογκώνει κατά μεγάλο βαθμό.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”