AnINffected wrote:Μερικές ερωτήσεις αρχαρίου:
Το αν είναι η σύνδεση full LLU ή shared έχει να κάνει με την πρόσβαση ή τη συνδρομή;
Με την πρόσβαση. Full LLU σημαίνει ότι μπαίνεις χρησιμοποιώντας μόνο εξοπλισμό της εταιρίας παροχής και όχι του ΟΤΕ. Κοινώς καλώδιο, γραμμή, κέντρο και αριθμός απο τον νέο παροχέα. Shared LLU σημαίνει μέσω ενοικιασμένου εξοπλισμού απο τον ΟΤΕ. Πχ ο ΟΤΕ νοικιάζει την φυσική διασύνδεση και τα DSLAMS (του δίνει ένα VPN) ή νοικιάζει χώρο σε ένα κέντρο να βάλει ο πάροχος τα δικά του DSLAM οπότε απο τον ΟΤΕ (πάγιο) δεν γλυτώνεις.
AnINffected wrote:
όπως και να έχει, μετά από 3 μήνες πρόσβασης/σύνδρομής θα μπορώ να πάω από full σε shared έτσι δεν είναι;
Σε τί υπερτερεί η full έναντι της shared;Καλύτερες επιδόσεις;
Ναι μπορείς αλλά θα πληρώσεις το κόστος αλλαγής απο Shared σε Full, θα πάρει καιρό γιατι θα πρέπει η γραμμή σου να μεταπωληθεί απο τον ΟΤΕ στον πάροχο κλπ κλπ. Απο επιδώσεις έχει σχετικά μικρές διαφορές αλλά πάνω κάτω δεν θα παρατηρήσεις κάτι. Αυτό που γλυτώνεις είναι ο βρωμΟΤΕ.
AnINffected wrote:
Δεύτερος γύρος:
Εγώ που έχω PSTN μπορώ να πάρω πακέτο για ADSL over ISDN κατευθείαν ή πρέπει να κάνω πρώώώτα διαδικασίες για ISDN και μετάάάά να εφαρμοσω ADSL πάνω στην ISDN;
Μ'ενδιαφέρει πολύ το να γίνει γρήγορα η μετάβαση και δε ξέρω ποια διαδικασία είναι με βεβαιότητα ταχύτερη: PSTN -> ADSL ή PSTN -> ISDN -> ADSL;
Πιο γρήγορα γίνεται ISDN -> ADSL. Αλλά για να το κάνεις αυτό θέλει ISDN γραμμή, οπότε πρέπει πρώτα να έχεις βάλει ISDN.