Συνδέσεις Internet

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.

Παροχέας Internet-Ποιόν χρησιμοποιείτε ;;

OTEnet
5
23%
TELEDOMEnet
1
5%
FORTHnet
5
23%
Vivodi
2
9%
Άλλη
9
41%

Total votes: 22
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Mar 21, 2005 1:12 am

Paralias wrote:Εγώ τι να πω που οι δικοί μου πληρώνουν 3 κινητά (ευτυχώς γιατί ο αδερφός μου έχει καρτοκινητό) δύο σταθερά και τη σύνδεσή μου στο Internet;;Και είναι και ADSL.Αυτό σκέφτομαι μερικές και λέω να πιάσω πάλι δουλειά...
Ναι, Paralias και μένα με πιάνουν ώρες - ώρες κάτι τέτοιες κρίσεις φιλότιμου αλλά που να πιάσεις δουλειά με αυτή τη σχολή ... Προσωπικά δεν τα μπορώ και τα δύο να τα σηκώσω ... θα ... :smt073 :smt073 :smt073
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Mon Mar 21, 2005 1:18 am

semis19 wrote:
Paralias wrote:Εγώ τι να πω που οι δικοί μου πληρώνουν 3 κινητά (ευτυχώς γιατί ο αδερφός μου έχει καρτοκινητό) δύο σταθερά και τη σύνδεσή μου στο Internet;;Και είναι και ADSL.Αυτό σκέφτομαι μερικές και λέω να πιάσω πάλι δουλειά...
Ναι, Paralias και μένα με πιάνουν ώρες - ώρες κάτι τέτοιες κρίσεις φιλότιμου αλλά που να πιάσεις δουλειά με αυτή τη σχολή ... Προσωπικά δεν τα μπορώ και τα δύο να τα σηκώσω ... θα ... :smt073 :smt073 :smt073
Πίστεψε με δε γίνονται και τα δύο..
Το έκανα πέρυσι και δεν έβγαινε με τίποτα.Και ουσιαστικά η περσινή μου χρονιά στη σχολή ήταν χαμένη.ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος μου.
Εκ πείρας σου λέω να μην το κάνεις.
Άσε που πιστεύω πως αν οι γονείς μας μάς βλέπουν να πηγαίνουμε καλά στη σχολή δε νομίζω να έχουν παράπονα για τέτοια θέματα (αρκεί βέβαια και εμείς να μην το ξεφτιλίζουμε).
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Mon Mar 21, 2005 3:55 am

Το θέμα είναι όταν δεν πας καλά στη σχολή και έχεις και έξοδα πολλά! :lol:
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Mar 21, 2005 2:46 pm

με λίγο πρόγραμμα όλα γίνονται. εγώ βέβαια δεν πολύ πατάω σχολή, αλλα πιο πολύ επειδή βαριέμαι...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Mar 21, 2005 2:49 pm

Δε νομίζω πως μπορείς να τα κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα εξίσου καλά.Σε κάποιο απ'τα δύο δε θα τα πηγαίνεις και πολύ καλά,τόσο καλά τουλάχιστον όσο θα ήθελες.
Εκτός βέβαια και αν έχεις αποφασίσει ότι δε θα πολυπατάς στη σχολή όπως η lumenintervalum.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Mar 23, 2005 10:57 pm

Γατόνια είναι στη forhtnet μετά από 11 ημέρες (+6 αργίες) μου στείλανε τους κωδικούς σήμερα ...
Παιδιά, βρήκα την υγειά μου! :smt030 :smt030 :smt023
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Mar 23, 2005 11:21 pm

Νομιζω το εχω ξαναπει, αλλα ο σημαντικοτερος λογος να μην βαλει καποιος ISDN αλλα να μεινει με PSTN, ειναι η βλακεια το νετμοντ του κοκκαλη που σου φορτωνουν αναγκαστικα... Εχω φιλους που εχουνε τραβηξει τα πανδεινα με αυτη την ανεκδιηγιτη συσκευη. Προσωπικα εχω DSL over PSTN αλλα ειμαι απο πολυ εως παρα πολυ δυσαρεστημενος.
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Mar 24, 2005 12:36 am

Μου φαίνεται άκυρο το DSL σε ISDN. Αν εξαιρέσεις τα κωλλήματα στην εγκατάσταση δε βλέπω τη χρησιμότητα δύο γραμμών φωνής και μιας inet. Οπότε το πάγειο για καφέ.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 24, 2005 1:08 am

Ειναι αρκετοι (μαζι και εγω) που θα διαφωνησουν μαζι σου τζιμη...
Εγω ας πουμε εχω 2 γραμμες PSTN μια εκ των οποιον ειναι DSL...
Θα μπορουσα να εχω ενα DSL over ISDN αλλα υπαρχει προβλημα και δεν το κανω...
Το προβλημα ειναι κυριως οτι το DSL εχει δρομο στην ελλαδα. Οπως ειπα και πριν ειμαι ενας πολυ δυσαρεστημενος πελατης. Αν μπορουσα θα περιμενα ενα χρονο για να βαλω. Αλλα τωρα πληρωσα πολλα παγια, και κανω υπομονη.
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Mar 24, 2005 10:29 am

Αν κάποιος χρειάζεται να έχει δύο γραμμές φωνής και μία internet σίγουρα σε αυτό θα καταφύγει απλά δεν είναι η πλειοψηφία αυτοί που έχουν ανάγκες για δύο γραμμές φωνής στο σπίτι τους.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Tue Mar 29, 2005 5:13 pm

Δε βλέπω γιατί να βάλεις ISDN για να βάλεις ADSL.
Εγώ έχω Vivodi ADSL over PSTN και είμαι μια χαρά. Το ISDN μόνο αν θέλεις τα 2 νούμερα λέει.
Stop playing games... feel them.
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Apr 01, 2005 4:00 pm

Μερικές ερωτήσεις αρχαρίου:
Το αν είναι η σύνδεση full LLU ή shared έχει να κάνει με την πρόσβαση ή τη συνδρομή;όπως και να έχει, μετά από 3 μήνες πρόσβασης/σύνδρομής θα μπορώ να πάω από full σε shared έτσι δεν είναι;
Σε τί υπερτερεί η full έναντι της shared;Καλύτερες επιδόσεις;

Δεύτερος γύρος:
Εγώ που έχω PSTN μπορώ να πάρω πακέτο για ADSL over ISDN κατευθείαν ή πρέπει να κάνω πρώώώτα διαδικασίες για ISDN και μετάάάά να εφαρμοσω ADSL πάνω στην ISDN;
Μ'ενδιαφέρει πολύ το να γίνει γρήγορα η μετάβαση και δε ξέρω ποια διαδικασία είναι με βεβαιότητα ταχύτερη: PSTN -> ADSL ή PSTN -> ISDN -> ADSL;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Apr 01, 2005 7:21 pm

AnINffected wrote:Μερικές ερωτήσεις αρχαρίου:
Το αν είναι η σύνδεση full LLU ή shared έχει να κάνει με την πρόσβαση ή τη συνδρομή;
Με την πρόσβαση. Full LLU σημαίνει ότι μπαίνεις χρησιμοποιώντας μόνο εξοπλισμό της εταιρίας παροχής και όχι του ΟΤΕ. Κοινώς καλώδιο, γραμμή, κέντρο και αριθμός απο τον νέο παροχέα. Shared LLU σημαίνει μέσω ενοικιασμένου εξοπλισμού απο τον ΟΤΕ. Πχ ο ΟΤΕ νοικιάζει την φυσική διασύνδεση και τα DSLAMS (του δίνει ένα VPN) ή νοικιάζει χώρο σε ένα κέντρο να βάλει ο πάροχος τα δικά του DSLAM οπότε απο τον ΟΤΕ (πάγιο) δεν γλυτώνεις.
AnINffected wrote: όπως και να έχει, μετά από 3 μήνες πρόσβασης/σύνδρομής θα μπορώ να πάω από full σε shared έτσι δεν είναι;
Σε τί υπερτερεί η full έναντι της shared;Καλύτερες επιδόσεις;
Ναι μπορείς αλλά θα πληρώσεις το κόστος αλλαγής απο Shared σε Full, θα πάρει καιρό γιατι θα πρέπει η γραμμή σου να μεταπωληθεί απο τον ΟΤΕ στον πάροχο κλπ κλπ. Απο επιδώσεις έχει σχετικά μικρές διαφορές αλλά πάνω κάτω δεν θα παρατηρήσεις κάτι. Αυτό που γλυτώνεις είναι ο βρωμΟΤΕ.
AnINffected wrote: Δεύτερος γύρος:
Εγώ που έχω PSTN μπορώ να πάρω πακέτο για ADSL over ISDN κατευθείαν ή πρέπει να κάνω πρώώώτα διαδικασίες για ISDN και μετάάάά να εφαρμοσω ADSL πάνω στην ISDN;
Μ'ενδιαφέρει πολύ το να γίνει γρήγορα η μετάβαση και δε ξέρω ποια διαδικασία είναι με βεβαιότητα ταχύτερη: PSTN -> ADSL ή PSTN -> ISDN -> ADSL;
Πιο γρήγορα γίνεται ISDN -> ADSL. Αλλά για να το κάνεις αυτό θέλει ISDN γραμμή, οπότε πρέπει πρώτα να έχεις βάλει ISDN.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”