Αξιολόγηση Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level
Re: Αξιολόγηση Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Post by bikk » Sun May 23, 2010 12:52 pm

και java 2 έχει γίνει αξιολόγηση αρκετό καιρο ~7 άτομα
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun May 23, 2010 1:12 pm

bikk wrote:και java 2 έχει γίνει αξιολόγηση αρκετό καιρο ~7 άτομα
7??? Moνο τοσοι μείνατε?? :lol: That's an all time record! Εμείς είχαμε 8 :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun May 23, 2010 3:14 pm

Έχει γίνει στην Αρχιτεκτονική. Βάλε 18 άτομα
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun May 23, 2010 4:59 pm

Έχει κανείς στοιχεία και για το πόσοι χρωστάνε το μάθημα για να παραβάλλει μαζί ?
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon May 24, 2010 11:32 am

Έγινε και αξιολόγιση στις Τεχνολογίες και Προγραμματισμός Εφαρμογών στον Ιστό πριν 2 βδομάδες.
vaggelis
byte level
byte level
Academic status: PhD

Post by vaggelis » Sun May 30, 2010 8:14 pm

Να προσθέσω ότι έγινε αξιολόγηση (με δικό μου ερωτηματολόγιο) για το φροντιστήριο των Αλγορίθμων (διδάσκων Β. Δούρος).
Συμμετείχαν 73 άτομα και μόλις έχω τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα τα αναρτήσω online.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sun May 30, 2010 10:55 pm

vaggelis wrote:Να προσθέσω ότι έγινε αξιολόγηση (με δικό μου ερωτηματολόγιο) για το φροντιστήριο των Αλγορίθμων (διδάσκων Β. Δούρος).
Συμμετείχαν 73 άτομα και μόλις έχω τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα τα αναρτήσω online.
Βαγγέλη, ίσως θάταν καλό να υπάρξει κάποια συνεννόηση με το Τμήμα, προκειμένου να επιδιωχθεί κάτι πιο οργανωμένο από μερικές καλοπροαίρετες, αλλά ad hoc, πρωτοβουλίες.

Δ. Γκρ.
vaggelis
byte level
byte level
Academic status: PhD

Post by vaggelis » Mon May 31, 2010 2:30 pm

redlabel wrote:
vaggelis wrote:Να προσθέσω ότι έγινε αξιολόγηση (με δικό μου ερωτηματολόγιο) για το φροντιστήριο των Αλγορίθμων (διδάσκων Β. Δούρος).
Βαγγέλη, ίσως θάταν καλό να υπάρξει κάποια συνεννόηση με το Τμήμα, προκειμένου να επιδιωχθεί κάτι πιο οργανωμένο από μερικές καλοπροαίρετες, αλλά ad hoc, πρωτοβουλίες.

Δ. Γκρ.
Είναι όντως μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Η διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ σημαντική και όταν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα (από διδάσκοντες και διδασκόμενους) προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα. Σε ό,τι με αφορά, είναι πάγια αρχή μου να δίνω ερωτηματολόγια αξιολόγησης σε όσα μαθήματα είμαι TA (και συμμετέχω στην εκπαιδευτική διαδικασία), και το feedback που κατά καιρούς έχω λάβει με έχει βοηθήσει σημαντικά.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Mon May 31, 2010 2:38 pm

vaggelis wrote:Η διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ σημαντική και όταν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα (από διδάσκοντες και διδασκόμενους) προκύπτουν πολύτιμα συμπεράσματα
Αυτό ξαναπέστο! :smt023

Δ. Γκρ.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Mon Jun 07, 2010 11:32 am

Κρίμα που δεν υπήρχε τέτοια κίνηση όσο ήμουν κι εγώ στο cs.aueb.gr (με μεμονωμένες εξαιρέσεις, όπως πχ Κοντογιάννης)

Εκτός από την αξιολόγηση στο τέλος του εξαμήνου, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει και feedback κατά τη διάρκεια αυτού. Ας μην ξεχνούμε τον πρωταρχικό λόγο για τον οποίο γίνεται η κίνηση: Η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι φοιτητές πρέπει να μπορούν να μεταδώσουν στο διδάσκοντα τι κάνει καλά και τι όχι, προκειμένου να βελτιωθεί στο υπόλοιπο του εξαμήνου. Προσωπικά φτιάχνω ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο στο surveymonkey.com και δίνω το link στους φοιτητές.

Για να αναφέρω και τι γίνεται εδώ, οι τελικές φόρμες αξιολόγησης δίνονται για κάθε διδάσκοντα ξεχωριστά. Εδώ, την επίβλεψη έχει το πανεπιστήμιο ΚΑΙ το τμήμα. Υπάρχει βραβείο για τον καλύτερο διδάσκοντα (ξεχωριστό για ΤΑ) το οποίο περιλαμβάνει και χρήματα. Ναι, χρειάζεται κίνητρο για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα από τον δίπλα σου. Ο συναγωνισμός φέρνει καλά αποτελέσματα. Φυσικά, τα κριτήρια δεν είναι τέλεια (αλλά το σύστημα λειτουργεί απίστευτα καλά)! Ο "καλύτερος" είναι αυτός που έχει συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία (υπάρχει κλίμακα αξιολόγησης διαφόρων πτυχών του μαθήματος) αλλά τον τελικό λόγο έχουν οι supervisors του καθενός, οι οποίοι θα διαβάσουν και τις open-end απαντήσεις στις φόρμες αξιολόγησης.

Δε λέω ότι το cs.aueb.gr πρέπει να υιοθετήσει αυτό ακριβώς το σύστημα, αλλά ιδέες μπορούν σίγουρα να αντληθούν από τα παραπάνω. Ό,τι μπορεί το venus να προτείνει, ας το κάνει!
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Thu Jun 17, 2010 9:59 pm

@Dog of war: Που είναι το "εδώ" σου; :)
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Fri Jun 18, 2010 8:36 pm

Στην κεντρική του aueb αναρτήθηκε εσωτερική αξιολόγηση για όλα τα τμήματα.. εχω πάρει και επισυνάψει μόνο για το τμήμα μας για να δείτε τι γράφει (μη φανταστείτε τίποτα το καινούργιο από αυτά που ήδη ξέρουμε από τον οδηγό σπουδών..) Α! ίσως ότι έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Τμήματος (τα δε παρουσιάζονται με λίγο ηπιούτσικο τρόπο αλλά τέλος πάντων :-p ).
Επίσης έχει και μια περίληψη από την αποτίμηση του ερευνητικού και ακαδημαϊκού έργου του τμήματος που την έγραψε ο Κάβουρας. Ναι,ναι είναι και πρόσφατη.. του 1999 ( :shock: ) τι είναι 11 χρόνια? :-p
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jun 18, 2010 8:53 pm

Το ικανοποιητικη με ποσο στα 10 βαθμολογειται?Ή σκοπιμως δεν λενε ποσο ειναι στα 10? :-"
Γιατι η γνωμη μου και πολλων αλλων παιδιων που μιλαμε ειναι οτι μαθημα ανω του μετριου(>6,5/10) κανουν πολυ βαρια και με πολλη επιεικια 6-7 καθηγητες.Καποιοι τρωνε φτυσιμο αλλα νομιζουν οτι βρεχει, νομιζω. :smt012
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nikolas17 » Sat Jun 19, 2010 12:42 am

Σόρρυ αλλά αυτό το έγγραφολέγεται αξιολόγηση? :smt021 :roll:
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Jun 19, 2010 2:40 am

nikolas17 wrote:Σόρρυ αλλά αυτό το έγγραφολέγεται αξιολόγηση? :smt021 :roll:

αντεξες να το διαβασεις ολοκληρο; εμενα μ φανηκε ψιλοχαζο και το αφησα στη μεση
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Sat Jun 19, 2010 2:27 pm

chriskin wrote:
nikolas17 wrote:Σόρρυ αλλά αυτό το έγγραφολέγεται αξιολόγηση? :smt021 :roll:

αντεξες να το διαβασεις ολοκληρο; εμενα μ φανηκε ψιλοχαζο και το αφησα στη μεση
Εγώ με τον πρώτο ελεϊνό καθηγητιλίστικο πλατυασμό. :roll:
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat Jun 19, 2010 3:21 pm

enum21 wrote:Στην κεντρική του aueb αναρτήθηκε εσωτερική αξιολόγηση για όλα τα τμήματα.. εχω πάρει και επισυνάψει μόνο για το τμήμα μας για να δείτε τι γράφει (μη φανταστείτε τίποτα το καινούργιο από αυτά που ήδη ξέρουμε από τον οδηγό σπουδών..) Α! ίσως ότι έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Τμήματος (τα δε παρουσιάζονται με λίγο ηπιούτσικο τρόπο αλλά τέλος πάντων :-p ).
Επίσης έχει και μια περίληψη από την αποτίμηση του ερευνητικού και ακαδημαϊκού έργου του τμήματος που την έγραψε ο Κάβουρας. Ναι,ναι είναι και πρόσφατη.. του 1999 ( :shock: ) τι είναι 11 χρόνια? :-p
Από πού είναι το συνημμένο pdf; Νομίζω ότι είναι παλιό.

edit: Τώρα το είδα... Δεν είναι παλιό, είναι από επίσημο έγγραφο στην κεντρική σελίδα του ΟΠΑ :shock:
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat Jun 19, 2010 3:34 pm

Αφού το διάβασα λοιπόν:

1. Να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει στοιχειωδώς ελληνικά (ή κάποιος που να ξέρει να δακτυλογραφεί σωστά). Αυτό το κείμενο δεν είναι valid σε καμία ελληνική διάλεκτο :-p. Ο αχταρμάς καθαρεύουσας και δημοτικής εντυπωσιάζει μόνο αφελείς.
2. Βαρέθηκα να βλέπω τη λέξη "κονδύλια". Άμα ζητάμε κονδύλια για βιντεοσκόπηση διαλέξεων, είμαστε απλώς σπάταλοι.
3. Νούμερα. Θέλουμε αριθμούς. Ποσοτικά στοιχεία.
4. Η λέξεις "ικανοποιητικός", "αρκετά καλός", κλπ, δεν μου λένε απολύτως τίποτα.
5. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν θέλουν να γράψουν αρνητικά στοιχεία γιατί κανένα άλλο Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να το κάνει (άρα, θα φαινόμαστε χειρότεροι). This is marketing... :-(

Συμφωνώ 1000% με τα παρακάτω:
1. Γίνεται νύξη σε επίσημο έγγραφο για συνεργασία Πανεπιστημίου και ιδιωτικού τομέα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
2. Η ερευνητική δραστηριότητα θα έπρεπε να έχει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση (το αξίζει).
3. Οι υποψήφιοι διδάκτορες πρέπει να πληρώνονται (ώστε να έχουν και κίνητρο να κάνουν σωστά / καλύτερα τη δουλειά τους).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Sat Jun 19, 2010 3:41 pm

Πραγματι πολλη αερολογια εχει αυτη η αξιολογηση δεν λεει κατι συγκεκριμενο κ ουσιωδες.Το πιο τραγικο ειναι το οτι υποστηριζει οτι για το χαμηλο επιπεδο διδασκαλιας φταινε οι χαμηλοι μισθοι που δεν δινουν εναυσμα στον καθηγητη να διδαξει κ οι ανεπαρκεις υποδομες.Ολο δικαιολογιες.Εγω αυτο που εχω δει απο την μικρη μου εμπειρια στη σχολη ειναι οτι αμα θελει ο καθηγητης κ εχει ορεξη και μερακι μια χαρα μαθημα κανει.
Image
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sat Jun 19, 2010 4:44 pm

lost_noni_dw wrote:Εγω αυτο που εχω δει απο την μικρη μου εμπειρια στη σχολη ειναι οτι αμα θελει ο καθηγητης κ εχει ορεξη και μερακι μια χαρα μαθημα κανει.
++++++++++
Ακόμα και πολλοί από τους υποψήφιους διδάκτορες που δεν πληρώνονται κάνουν φοβερή δουλειά!!
Μεράκι να υπάρχει και αγάπη γι' ατό που κάνεις!
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ?:=2b|~2b » Sat Jun 19, 2010 5:34 pm

lost_noni_dw wrote:Πραγματι πολλη αερολογια εχει αυτη η αξιολογηση δεν λεει κατι συγκεκριμενο κ ουσιωδες.Το πιο τραγικο ειναι το οτι υποστηριζει οτι για το χαμηλο επιπεδο διδασκαλιας φταινε οι χαμηλοι μισθοι που δεν δινουν εναυσμα στον καθηγητη να διδαξει κ οι ανεπαρκεις υποδομες.Ολο δικαιολογιες.Εγω αυτο που εχω δει απο την μικρη μου εμπειρια στη σχολη ειναι οτι αμα θελει ο καθηγητης κ εχει ορεξη και μερακι μια χαρα μαθημα κανει.
Γεια σας,

το μάθημα όντως πολλές φορές δεν γίνεται καλά. Κατά τη γνώμη μου αυτο οφείλετε σε αιτίες που εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

1) Φοιτητές
==========
Σαϊτες και εν γένει μωρουδίστικη συμπεριφορά στο μάθημα. Μάθημα μετα μουσικής, με ανοχή των φοιτητών. Γιαουρτώματα/τραμπουκισμοί (όπως πρόσφατα στο τροκτικό) και ανοχή σε αυτά, με αποτέλεσμα να μπαίνουν οι καθηγητές σε διαδικασία αποστασιοποίησης. Κάποιες φορές απαξιωτική συμπεριφορά σε καθηγητές.

2) Καθηγητές
===========
Μερικοί "δεν το έχουν". Μερικοί έχουν πάψει να νοιάζονται. Κάποιες φορές απαξιωτική συμπεριφορά σε φοιτητές. Θα έλεγα και άλλα, αλλά θα προτιμούσα να αφήσω εσάς :)

3) Εξωγενείς
===========
Βασικά ζούμε στην Ελλάδα: Υπάρχει ένας καθηγητής για 250 φοιτητές. Τα αμφιθέατρα είναι χάλια. Οι μισθοί είναι χαμηλοί, με αποτέλεσμα πολλοι να μην δίνουν έμφαση στη διδασκαλία, γιατί πρέπει κάπως να αυξήσουν το εισόδημά τους. Έχουν απαξιωθεί οι σπουδές. Δεν υπάρχει καλή διοικητική υποστήριξη. Δεν υπάρχουν εν γένει υποδομές (ούτε καν μέρος να αφήνω τα φυλλάδια του μαθήματος!). Το κλίμα είναι γενικά νοσηρό.

Οι κατηγορίες αυτές είναι σχετιζόμενες, και ανατροφοδοτούν η μια την άλλη. Γενικώς το πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο να λυθεί, γιατί 1) δεν υπάρχουν λεφτά 2) δεν υπάρχει σωστή νοοτροπία.

Σταματάω εδώ για να μην κατηγορηθώ για καθηγητιστικους πλατυασμούς. Πάντως αυτό που θέλω να πω ότι έχουν και οι φοιτητές πολύ μεγάλες ευθύνες. Προσκαλώ όποιον διαφωνεί στην πρώτη διάλεξη των Μαθηματικών Ι, τον Οκτώβρη που μας έρχεται :)

Σταύρος Τουμπής
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Sat Jun 19, 2010 6:35 pm

Στο 3) να προσθεσω τις κορνες απο εξω, το MykonosSimulator απο κατω, ολα αυτα π σε μενα τουλαχιστον προκαλουν πονοκεφαλο κ καμια φορα μιλαω στο μαθημα αθελα μου :oops:
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”