Θα ήθελα να γίνω...

Σίγουρα όλο και κάτι δε θα ταιριάζει με τις παραπάνω ψυχαγωγικές κατηγορίες...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Apr 11, 2005 7:39 pm

lumenintervalum wrote:Απλά δεν έχω καταλήξει στο τι επιχείρηση θα είναι αυτή, ποιο θα είναι το "προϊόν" μου κτλ. που είναι βασικά νομίζω.
Μερικές ιδέες:Θα μπορούσες να παράγεις software για άτομα με ειδικές ανάγκες (δε το λέω για εμένα! :-D ), ή να σχεδιάζεις hardware (ποντίκια, πληκτρολόγια κ.α) ή θα μπορούσε η εταιρία σου να ειδικεύεται στο outsourcing(δηλ. γράφεις λογισμικό ή μέρος λογισμικού για λογαριασμό άλλης εταιρίας: εσύ θα μπορούσες να φτιάχνεις το user-interface προγραμμάτων τρίτων, αφού σ'ενδιαφέρει η ευχρηστία).
lumenintervalum wrote: Δηλαδή δεν μπορώ να δουλεύω μόνη μου σε τέτοια θέματα, νομίζω δύο άτομα είναι απαραίτητα, άσε που αν είναι το αντικείμενο τέτοιο θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις.
Σίγουρα, πάντως η σχολή εδώ είναι γεμάτη από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες! ;)

Το κεφάλαιο τώρα είναι ένα καθαρά πρακτικό ζήτημα που θα σ'απασχολήσει αργότερα.Μήν αγχώνεσαι με αυτό, σκέψου πρώτα τι θα ήθελες να κάνεις και μετά.
lumenintervalum wrote:Γενικά, έχω τόσα πράγματα στο μυαλό μου που λίγο νιώθω χαμένη!!
Εγώ να δείς!! ;)
AmmarkoV wrote:αλλά η ρομποτική επειδή το έχω ψάξει είναι 1)Ακριβή 2)Απίθανο να κατασκευάσεις κάτι πολύ σοβαρό , πέρα από τα έτοιμα.. (Άντε να φτιάξει κανείς LCD panel , ή Motion Sensor ή οτιδήποτε εκτός από μηχανικά κομμάτια τα οποία με την σειρά τους είναι και πάλι ακριβά Very Happy )
1) Όντως! :cry:
2) Εννοείς καθαρά σε πρακτικό επίπεδο; στην Ελλάδα μας είναι σίγουρα αυτή τη στιγμή.Αλλά αν το κυνηγήσεις στο εξωτερικό δεν είναι τόσο απίθανο!
Θεωρητικά (δηλ. πέρα από "τεχνικές δυσκολίες") σε ιντριγκάρει;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Apr 11, 2005 9:10 pm

lumenintervalum wrote:Aniffected το να ανοίξω επιχείρηση είναι στο μυαλό μου, χωρίς πλάκα..Απλά δεν έχω καταλήξει στο τι επιχείρηση θα είναι αυτή, ποιο θα είναι το "προϊόν" μου κτλ.
Μπορείς να ασχοληθείς με τα πάντα γιατί να βάλεις περιορισμούς..
"Εφαρμοσμένες λύσεις πληροφορικής - Lumenintervalum" :razz:
Πως σου φαίνεται?
Ενδεικτικά σου λέω 2 πράγματα με standard πολύ δουλειά που γίνεται να τα κάνεις μόνη σου και απαιτούν λίγες έως καθόλου γνώσεις! :-D
1)web-hosting/design
2)εγκαταστάσεις/συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων
Lumenintervalum don`t worry , just keep your focus.. ;)
AnINffected wrote:Εννοείς καθαρά σε πρακτικό επίπεδο; στην Ελλάδα μας είναι σίγουρα αυτή τη στιγμή.Αλλά αν το κυνηγήσεις στο εξωτερικό δεν είναι τόσο απίθανο!
Θεωρητικά (δηλ. πέρα από "τεχνικές δυσκολίες") σε ιντριγκάρει;
Η πλάκα είναι ο,τι δεν υπάρχουν πόλλες τεχνικές δυσκολίες , δεν χρειάζεται να είσαι ηλεκτρονικός..
Τα στάδια είναι 3
1)Αγοράζεις μια πλακέτα με ένα BasicStamp συνδέεις στις εγκοπές του senors , moter λαμπάκια :razz: ανάλογα με το τι θες να φτιάξεις..
2)Αγοράζεις ένα καλούπι ή δημιουργείς ένα δικό σου (χαρτόνια κτλ , εδώ ευτυχώς μπορείς να κάνεις ο,τι θές)
3)Συνδέεις το BasicStamp με την θύρα USB του υπολογιστή :-P γράφεις στο PC σε μια γλώσσα υψηλού επιπέδου σαν την BASIC(εξ`ού και BASICStamp),το πρόγραμμα μεταφέρεται και εκτελείται από το robot..
Σαφώς και με ιντριγκάρει να φτιάξω ένα δικό μου πλασματάκι που να κυκλοφορεί στο σπίτι :-D :-D αλλά όπως είπα και πρίν το όλο πράγμα είναι πολύ ακριβό..
Και εκτός από αυτό έχω τόσο πολλά πράγματα τα οποία κάνω και μαθαίνω σε σχέση με software μόνο (και δεν εννοώ Java,Υπολογιστικά Μαθηματικά ή Γραμμική Άλγεβρα παρότι είναι καλά μαθήματα.. :roll:) που τα Robot μάλλον θα πρέπει να περιμένουν για λίγο ;)
Αν σε ενδιαφέρει πάντως AnINffected κοίτα εδώ
Κάποια μέρα θα το αγοράσω το Starter`s Kit.. :-D :-D
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Apr 12, 2005 4:07 pm

για το webhosting συμφωνώ καλή λύση, αλλά σαν πολλοί δεν κάνουν την ίδια δουλειά??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Apr 12, 2005 6:21 pm

Lumenintervalum wrote:για το webhosting συμφωνώ καλή λύση, αλλά σαν πολλοί δεν κάνουν την ίδια δουλειά??
Και ? :cool:
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Apr 12, 2005 10:22 pm

Παιδια για γραφικα ξερετε τι παιζει εν Ελλαδι; Δεν εχω κανενα γνωστο πουνα ασχολειται επαγγελματικα.
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Apr 13, 2005 2:12 am

Πολύ-πολύ ενδιαφέρον αυτό το Basic Stamp Ammarkov!Θα το δοκίμαζα αν το επέτρεπε η τσέπη μου.
Αλλά επειδή δε "πιάνει το χέρι μου" πιο πολύ θα επικεντρωνόμουν σεη "συμπεριφορική" πλευρά του robot, εν ολίγοις στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί!
Ammarkov wrote:Και εκτός από αυτό έχω τόσο πολλά πράγματα τα οποία κάνω και μαθαίνω σε σχέση με software μόνο (και δεν εννοώ Java,Υπολογιστικά Μαθηματικά ή Γραμμική Άλγεβρα παρότι είναι καλά μαθήματα.. Rolling Eyes) που τα Robot μάλλον θα πρέπει να περιμένουν για λίγο Wink
Σωστά!Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή θα μπορείς να προπονηθείς στους αλγορίθμους Α.Ι.! ;)

Για το web hosting δε θέλω να σας ξενερώσω πάντως ταπεινή μου άποψη είναι να το κάνεις εφ'όσον σ'αρέσει πραγματικά...
sudtuwup wrote: Παιδια για γραφικα ξερετε τι παιζει εν Ελλαδι; Δεν εχω κανενα γνωστο πουνα ασχολειται επαγγελματικα.
Αν δε ξέρει κάποιο παιδί εδώ ρώτα τον κ.Παπαιωάννου που το'χει σπουδάσει το θέμα. ( gepap@fhw.gr )
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Wed Apr 13, 2005 8:40 am

AmmarkoV wrote: Σαφώς και με ιντριγκάρει να φτιάξω ένα δικό μου πλασματάκι που να κυκλοφορεί στο σπίτι :-D :-D :-D
Εγώ θα προτιμούσα ένα κανονικό πλασματάκι-παιδάκι, από το να έφτιαχνα ένα ρομπότ με νοημοσύνη υποσύνολο της δικιάς μου :smt051
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Wed Apr 13, 2005 10:23 am

sudtuwup wrote:Παιδια για γραφικα ξερετε τι παιζει εν Ελλαδι; Δεν εχω κανενα γνωστο πουνα ασχολειται επαγγελματικα.
Το μόνο τμήμα που ασχολείται σοβαρά με γραφικά στην Ελλάδα (απ'όσο ξέρω) είναι του Καποδιστριακού. Αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσεις για μεταπτυχιακά στο αντικείμενο αυτό, ρίξε μια ματιά στο http://graphics.di.uoa.gr/.
Επαγγελματικά, αυτό που έχει μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας είναι σχεδιασμός γραφικών για web sites, κυρίως με χρήση εργαλείων της Macromedia (Flash, Director, Captivate, κλπ.).
Για "καθαρά", προγραμματιστικά γραφικά (OpenGL, DirectX) δεν ξέρω τι παίζει από θέσεις εργασίας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές. Δεν ξέρω καμία εταιρεία στην Ελλάδα που να ασχολείται σοβαρά με γραφικά σε επίπεδο προγραμματισμού... :-(
It is by will alone I set my mind in motion...
janag79
byte level
byte level
Academic status: Alumnus/a
Περι web hosting

Post by janag79 » Wed Apr 13, 2005 10:36 am

Παίδες το web hosting, αποτελεί ένα ενδιαφέρον αντικείμενο, αλλά στην Ελλάδα

-Υπάρχουν ήδη αρκετοι που κάνουν την ίδια δουλειά

- Οι υπηρεσίες αυτές ακολουθούν αύξημένη ζήτηση, αλλά συνεχώς μειωμένη τιμή. Οι εταιρίες συνεχώς αναγκάζονται να αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους, να δίνουν πακέτα με πολλές προσφορές και δυνατότητες και να επενδύουν όλοα και περισσότερο σε εξοπλισμό.

Οπότε στο κομμάτι αυτό ή θα επενδύσεις πάρα πολλά χρήματα για να στήσεις ένα αξιοπρεπές datacenter και να βάλεις μέσα μερικούς απόφοιτους TEI (κακό εε? :) )ή δεν θα ασχοληθείς καθόλου ...

/janag79
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Apr 14, 2005 1:06 am

AnINffected wrote:Πολύ-πολύ ενδιαφέρον αυτό το Basic Stamp Ammarkov!Θα το δοκίμαζα αν το επέτρεπε η τσέπη μου.
Αλλά επειδή δε "πιάνει το χέρι μου" πιο πολύ θα επικεντρωνόμουν στη "συμπεριφορική" πλευρά του robot, εν ολίγοις στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί!
Ναι , και εγώ είχα ξεκινήσει να φτιάχνω ένα software simulation του ρομπότ , αλλά το παράτησα στη μέση..
a_s wrote:Εγώ θα προτιμούσα ένα κανονικό πλασματάκι-παιδάκι, από το να έφτιαχνα ένα ρομπότ με νοημοσύνη υποσύνολο της δικιάς μου
Come again..?! :smt083
Ελπίζω να μην το εννοείς άμεσα (δεν είναι λίγο νωρίς?)
nap wrote:Για "καθαρά", προγραμματιστικά γραφικά (OpenGL, DirectX) δεν ξέρω τι παίζει από θέσεις εργασίας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές. Δεν ξέρω καμία εταιρεία στην Ελλάδα που να ασχολείται σοβαρά με γραφικά σε επίπεδο προγραμματισμού...
Όντως .. Βασικά υπάρχουν 2 Ελληνικά "software houses" που έχουν σχέση με games και άρα αρκετά γραφικά , η Γεννάδειος και η ANIMA PPD/Interactive ενώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν αρκετές εταιρίες , με πολύ όμορφες δουλειές , όλα όμως δείχνουν πως ο συγκεκριμένος κλάδος θα έχει μεγάλη ανάπτυξη αφού τα Computer Graphics χρησιμοποιούνται σιγά σιγά παντού..
Παίδες το web hosting, αποτελεί ένα ενδιαφέρον αντικείμενο, αλλά στην Ελλάδα
...
...
Οπότε στο κομμάτι αυτό ή θα επενδύσεις πάρα πολλά χρήματα για να στήσεις ένα αξιοπρεπές datacenter και να βάλεις μέσα μερικούς απόφοιτους TEI (κακό εε? Smile )ή δεν θα ασχοληθείς καθόλου ...
Είναι γεγονός πως υπάρχουν εταιρίες με πολύ χαμηλές τιμές 8-9Ευρώ/μήνα ..
Αν όμως θέλει κάποιος να βάλει DSL γιατί να τσιγκουνευτεί και να μην βάλει με Static IP , να αφήσει και ένα μηχάνημα να τρέχει και έτοιμος ο Server και από εκεί και εμπρός νοικιάζεις κομάτια του σε ο,τι τιμές θέλεις (βέβαια δεν θα είναι πολύ γρήγορος και θα χάνεις και bandwidth αλλά καλύτερα από το τίποτα)
Image
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Apr 14, 2005 2:11 pm

Καταλαβα δηλαδη δεν εχει πολυ ψωμι. Ακομα τουλαχιστον. Παντως υπαρχουν και αρκετες εταιριες παχνιδιων.
Ασχετο αλλα διαβασα προσφατα οτι η MS θα επενδυσει στην ευρωπη για ερευνα κτλ κτλ Θα ερθει κ εδω να ριξει λιγο χρημα. Οποτε καποιοι θα αποροφηθουν εκει σε πολλους τομεις.
Image
Post Reply

Return to “Άλλα ψυχαγωγικά θέματα”