Απορία για ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Εδώ μπαίνουν μουσικά θέματα.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Re: Απορία για ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Post by stoupeace » Thu Nov 18, 2010 11:25 pm

zweistein wrote:huh? γιατί κοροϊδία?
οποτε δηλαδή με το μπάσο την πεταλιέρα και τα ακουστικά θα είμαι κομπλέ?
Με 50€ αυτό το πραγματάκι, το πολύ πολύ να βάζει λίγο volume χωρίς να δίνει ούτε όγκο ούτε χαρακτήρα ούτε τίποτα, και θα σε ξενερώσει με τη μία. Ο ήχος του μπάσου χωρίς επεξεργασία ειδικά από αρχάριο θα σε ξενερώσει.

Ναι με πεταλιέρα 100-150€ και μπάσο άλλα 200€ και ακουστικά στέκα (dj) είσαι αρκετά οκ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Nov 20, 2010 1:22 am

η κοινός ερρίφθη.

τελικά νομίζω βρήκα το δρόμο μου από άποψη λύσεων.
έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου βεβαια... wish με luck!
ευχαριστώ πολύ τον stoupeace για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές ;)
Image
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Kostas1601 » Sun Nov 21, 2010 12:23 pm

Μιας και φτιάχτηκε αυτό το thread, να ρωτήσω και εγώ κάτι,
Έχω ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες περίπου και μαθαίνω ηλακτρική κιθάρα...
Χωρίς να πηγαίνω σε κάποιο ωδείο η κάτι τέτοιο, δέν ενδιαφέρομαι να μάθω μουσική(δέν έχω και τον χρόνο να τρέχω σε ωδείο), απλα να μπορώ να παίζω τραγούδια με ταμπλατούρες...
Έχω μια Epiphone Stratocaster style(μου την χάρισε κάποιος) και έναν 15άρη ενισχυτή Roland(των 95€)
Πιστεύετε πως για να μπορέσω να παίξω γρήγορα και καθαρά πρέπει να ξέρω μουσική?(να έχω κάνει μαθήματα)
κάνω τίποτα έτσι ή πρέπει να κάνω μαθήματα? εγώ πάντως βλέπω διαφορά απο όταν ξεκίνησα, και επίσης βλεπω οτι δέν έχω βαρεθέι(δέν σκέφτομαι να τα πατατήσω δηλαδή)
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sun Nov 21, 2010 12:49 pm

Kostas1601 wrote:Μιας και φτιάχτηκε αυτό το thread, να ρωτήσω και εγώ κάτι,
Χωρίς να πηγαίνω σε κάποιο ωδείο η κάτι τέτοιο, δέν ενδιαφέρομαι να μάθω μουσική(δέν έχω και τον χρόνο να τρέχω σε ωδείο), απλα να μπορώ να παίζω τραγούδια με ταμπλατούρες...
Έχω μια Epiphone Stratocaster style(μου την χάρισε κάποιος) και έναν 15άρη ενισχυτή Roland(των 95€)
Πιστεύετε πως για να μπορέσω να παίξω γρήγορα και καθαρά πρέπει να ξέρω μουσική?(να έχω κάνει μαθήματα)
κάνω τίποτα έτσι ή πρέπει να κάνω μαθήματα? εγώ πάντως βλέπω διαφορά απο όταν ξεκίνησα, και επίσης βλεπω οτι δέν έχω βαρεθέι(δέν σκέφτομαι να τα πατατήσω δηλαδή)
Αρχικά έχεις πολύ καλό εξοπλισμό για αρχάριο! Να το εκμεταλλευτείς αυτό.

Κι εγώ έτσι ξεκίνησα ρε, τσούκου τσούκου με tabs απο απλά τραγούδια που ήταν στο level μου ή λίγο παραπάνω.
Να κάνεις και ασκήσεις! Αυτα τα βαρετά που σε μαθαίνουν να χρησιμοποιήσεις και το μικρό δαχτυλάκι, και να έχεις καλό δεξί χέρι.
Εγω δεν τα έκανα και εξελίσσομαι αργά, πολύ πιο αργά απ'όσο θα μπορούσα. So, ασκήσεις.

www.ultimate-guitar.com/forum

Γραψου στο forum, και γενικα το site εχει τα πάντα, ό,τι θελεις απο ασκήσεις, απορίες κλπ. Εννοείται κι εμείς εδώ είμαστε.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Nov 21, 2010 5:50 pm

Kostas1601 wrote:Μιας και φτιάχτηκε αυτό το thread, να ρωτήσω και εγώ κάτι,

αμα στο να μαθεις μουσικη εννοεις να μαθεις θεωρια μουσικης δεν ειναι και Τοσο δυσκολο, τα μαθηματα της θεωριας και, αμα δεν βαριεσαι, τα πρωτα της αρμονιας βγαινουν ανετα και χωρις δασκαλο, αρκει να βρεις κανα βιβλιο (η pdf, dunno) και καποια βασικη θεληση να ασχοληθεις
δεν ξερω αμα τα χρειαζεσαι για κιθαρα ομως (εγω πιανο επαιζα) ,αν και λογικα θα σε βοηθησουν αμα θελησεις αργοτερα να γραψεις δικα σου κομματια
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Sun Nov 21, 2010 7:01 pm

chriskin wrote:δεν ξερω αμα τα χρειαζεσαι για κιθαρα ομως (εγω πιανο επαιζα) ,αν και λογικα θα σε βοηθησουν αμα θελησεις αργοτερα να γραψεις δικα σου κομματια
Εγω γραφω και δεν ξερω χριστό απο θεωρία τι θες να πείς? :-p

Θεωρια δε χρειαζεσαι, αλλα αν δε βαρεισαι και εχεις ορεξη, μονο καλο θα σου κανει. Κι οταν μαθεις μαθε μου κι εμενα τιποτα.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Mon Nov 22, 2010 10:17 am

chriskin wrote:αμα στο να μαθεις μουσικη εννοεις να μαθεις θεωρια μουσικης δεν ειναι και Τοσο δυσκολο, τα μαθηματα της θεωριας και, αμα δεν βαριεσαι, τα πρωτα της αρμονιας βγαινουν ανετα και χωρις δασκαλο, αρκει να βρεις κανα βιβλιο (η pdf, dunno) και καποια βασικη θεληση να ασχοληθεις
δεν ξερω αμα τα χρειαζεσαι για κιθαρα ομως (εγω πιανο επαιζα) ,αν και λογικα θα σε βοηθησουν αμα θελησεις αργοτερα να γραψεις δικα σου κομματια
Δέν εννοούσα τόσο πολλύ θεωρία όσο να ξέρω να ξεχωρίζω τις νοτες, να ξέρω πού βρήσκεται η κάθε νότα και να μπορώ να διαβάζω νότες και όχι ταμπλατούρες...(χωρίς να ξέρω τί ακριβώς είναι η "θεωρία" που λές xD)

ΟΚ Stoupeace thanks θα ξεκινήσω τις ασκήσεις :D
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
Filia
Mbyte level
Mbyte level

Post by Filia » Mon Nov 22, 2010 11:28 am

zweistein wrote: από μάρκες δεν έχω κοιτάξει ακόμα τίποτα καθώς ξέρω πολλές μάρκες που μου αρέσουν αλλα δεν έχω ιδέα από τιμές :p
(Gibson, Washburn, Yamaha, Dean κτλ)
Θα έλεγα μακρυά από Yamaha και Dean (κοινώς μακρυά από Νάκκα). Ρίξε μια ματιά και στα Cort!!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Nov 22, 2010 11:41 am

Filia wrote:
zweistein wrote: από μάρκες δεν έχω κοιτάξει ακόμα τίποτα καθώς ξέρω πολλές μάρκες που μου αρέσουν αλλα δεν έχω ιδέα από τιμές :p
Θα έλεγα μακρυά από Yamaha και Dean (κοινώς μακρυά από Νάκκα). Ρίξε μια ματιά και στα Cort!!
Μακρια απο Dean ναι. Eχω εμπειρια απο κιθάρες και μπάσα Yamaha σε τιμές <250€ και ειναι πολυ αξιοπρεπή όργανα.

Για Cort δεν ξερω, δεν ειχε ποτε κανενας φιλος μου :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Mon Nov 22, 2010 9:04 pm

Filia wrote:
Επειδή ο Νάκας είναι ηλίθιος δεν καταλαβαίνω τον λόγο να έχουν κάτι οι μάρκες...
Μπορεί αυτά που φέρνει να μην αξίζουν τα λεφτά της τιμής που βάζει, αλλα η yamaha και η dean δεν έχουν κακό όνομα σαν εταιρίες.

edit: ούτος ή άλλος την αγορά μου δεν έχω σκοπό να την κάνω από Ελλάδα..
Image
Filia
Mbyte level
Mbyte level

Post by Filia » Mon Nov 22, 2010 9:23 pm

Θεωρώ ότι η Dean χρησιμοποιεί χαμηλής ποιότητας υλικά και γι'αυτό δεν αξίζει τα λεφτά της. Από κει και πέρα, ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Nov 22, 2010 9:36 pm

Filia wrote:Θεωρώ ότι η Dean χρησιμοποιεί χαμηλής ποιότητας υλικά και γι'αυτό δεν αξίζει τα λεφτά της. Από κει και πέρα, ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.
Dean ναι, Yamaha ειναι good value for money στις φθηνές κιθάρες/μπάσα.

Θα πήγαινα για ενα Squier bass όμως.

edit: οχι base, bass

http://www.squierguitars.com/products/s ... ion=basses
Last edited by stoupeace on Mon Nov 22, 2010 9:42 pm, edited 2 times in total.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Mon Nov 22, 2010 9:40 pm

παιδιά πείτε ελευθερα απόψεις, τα feedbacks είναι απαραίτητα πριν καταλήξω!

PS: τι γνώμη έχετε για: Cort Action, Fender και Warwick?
Image
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Mon Nov 22, 2010 11:31 pm

zweistein wrote:
Επειδή ο Νάκας είναι ηλίθιος δεν καταλαβαίνω τον λόγο να έχουν κάτι οι μάρκες...
Μπορεί αυτά που φέρνει να μην αξίζουν τα λεφτά της τιμής που βάζει, αλλα η yamaha και η dean δεν έχουν κακό όνομα σαν εταιρίες.

edit: ούτος ή άλλος την αγορά μου δεν έχω σκοπό να την κάνω από Ελλάδα..
Και οι Ibanez είναι πολλύ καλές απο ότι ξέρω...
Βασικά δέν συμφέρει να κάνεις αγορά κιθάρας/μπάσου απο το εξωτερικό, γιατι τα μεταφορικά θα σου στοιχίσουν σχοδόν όσο η κιθάρα xD
υπάρχουν πολλά άλλα μαγαζιά εκτός απο τον Νάκκα, απλα ο Νάκκας έχει πολλά υποκαταστήματα και μερικοί που δέν ψάχνονται( το 80% του κόσμου) τον θεωρούν μονοπώλιο και για αυτο τσιμπάει πάρα πολλύ τις τιμές...
Π.χ. το μαγαζί απο το οποίο πήρα τον ενισχυτή μου, (δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού του Αμαρουσίου), όταν είχα πρωτοπάει είχα πάθει πλάκα γιατι είχε 10 φορές την ποικιλία του Νάκκα...είχε απο τις κλασσικές φθηνές αλλα καλές Fender Squire μέχρι Gibson και Epiphone Les Pauls που θεωρούνται απο τις πολλύ ποιοτικές, (ειδηκά οι Gibson)
Άτομα που ξέρω μου εχουν πεί οτι υπάρχουν μαγαζιά με ακόμα μεγαλύτερη ποικηλία, και οι τιμές δέν είναι όσο υψηλές όσο φαντάζεσαι...καθώς επιδέχονται και παζάρια... :)

Εκτός βέβαια εάν θα πάς έτσι και αλλιώς στο εξωτερικό και μπορείς να την φέρεις εσύ απο κει, τότε αλλάζει το πράγμα... :roll:
Αλλα και εγώ που το είχα ψάξει συμπέρανα οτι δέν συμφέρει να αγοράσεις απο το εξωτερικό στην συγκεκριμμένη περίπτωση...
Feth
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Feth » Mon Nov 22, 2010 11:57 pm

Για αγορά μπάσου το βασικότερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη σχολή που σου αρέσει. Βρες ένα μαγαζί με ποικιλία σε όργανα και ζήτα να δοκιμάσεις ένα Jazz και ένα Precision Bass (αν έχουν τα βασικά Squier μπάσα, ή ακόμα καλύτερα τα Made in Mexico της Fender θα είναι ό,τι πρέπει, γιατί θα δοκιμάσεις δύο πανομοιότυπα -στην κατασκευή και ποιότητα- μπάσα που ανήκουν στις 2 κύριες διαφορετικές σχολές). Οι δύο κατηγορίες διαφέρουν σε ήχο (διαφορετικοί τύποι μαγνητών), μέγεθος μπράτσου και αίσθηση και θα είναι βασικός διαχωρισμός που πρέπει να κάνεις για ένα πρώτο μπάσο.

Απο κει και πέρα, αν από την αρχή σκοπεύεις να παίζεις metal κομμάτια ζήτα να δοκιμάσεις και κάποιο μπάσο με humbuckers (διπλούς μαγνήτες με higher output) μήπως σου αρέσει περισσότερο.

Κοίτα και αυτό το άρθρο από Noiz:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=172001.0
Και γενικότερα μπορείς να βρεις απάντηση σε κάθε απορία σου στο Noiz, έχει πολλά άρθρα και stickies που θα σε βοηθήσουν. :smt023

Τέλος συμφωνώ απόλυτα με τον Stoupeace, αν το budget σου είναι στα 100-200 ευρώ πάρε ένα Squier Affinity Jazz/Precision Bass (ανάλογα την κατηγορία μπάσου που θα δεις οτι σου ταιριάζει) και θα είσαι ok. Αν διαθέτεις παραπάνω, η σειρά Vintage Modified της Squier (280-320 ευρώ πάνω-κάτω) είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε value-for-money μπάσα, αυτά τα κομμάτια με το σωστό setup ακούγονται εκπληκτικά.
Kostas1601 wrote:Βασικά δέν συμφέρει να κάνεις αγορά κιθάρας/μπάσου απο το εξωτερικό, γιατι τα μεταφορικά θα σου στοιχίσουν σχοδόν όσο η κιθάρα xD
http://www.thomann.de
(http://www.dv247.com)

Στην Ελλάδα το average όργανο που πουλιέται στο Thomann θα το βρεις 50-200 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με εκεί (υπάρχουν και λογικοί πωλητές αλλά οι περισσότεροι είναι κλέφτες). Τα μεταφορικά του συγκεκριμένου site για Ελλάδα είναι 20 ευρώ κι εκτός αυτού, είναι το no1 site που εμπιστεύονται όλοι για αγορές μουσικών οργάνων. (το dv247 είναι σχετικά λιγότερο γνωστό αλλά λόγω ισοτιμίας με αγγλική λίρα βγάινουν πολύ φθηνότερα τα όργανα εκεί)
Last edited by Feth on Tue Nov 23, 2010 12:05 am, edited 1 time in total.
Image
Facebook Profile
God is Real, unless declared Integer.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Nov 23, 2010 12:01 am

Kostas1601 wrote:Βασικά δέν συμφέρει να κάνεις αγορά κιθάρας/μπάσου απο το εξωτερικό, γιατι τα μεταφορικά θα σου στοιχίσουν σχοδόν όσο η κιθάρα xD
thomann.de/gr και τα περισσοτερα e-shops εχουνε 20€ μεταφορικά ή καθόλου μεταφορικά αν κάνεις παραγγελία απο 300€ και πάνω.

Προφανώς μπάσο + preamp θα πάει γύρω στα 300€, βαλε καλωδια και αλλα τετοια σκηνικα γυρω στα 320€ αρα συμφέρει και παρασυμφέρει να αγοράσεις απέξω.

Ενα Squier J bass εδω το παίρνεις με 250-300€, στο θωμάκο με 150-200 αν θυμάμαι καλά.

Feth++ σε ολα

edit: I winz
Last edited by stoupeace on Tue Nov 23, 2010 12:09 am, edited 1 time in total.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Feth
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Feth » Tue Nov 23, 2010 12:07 am

stoupeace wrote:
thomann.de/gr και τα περισσοτερα e-shops εχουνε 20€ μεταφορικά ή καθόλου μεταφορικά αν κάνεις παραγγελία απο 200€ και πάνω.

Προφανώς μπάσο + preamp θα πάει γύρω στα 300€, βαλε καλωδια και αλλα τετοια σκηνικα γυρω στα 320€ αρα συμφέρει και παρασυμφέρει να αγοράσεις απέξω.

Ενα Squier J bass εδω το παίρνεις με 250-300€, στο θωμάκο με 150-200 αν θυμάμαι καλά.

Feth++ σε ολα
Ρε σε μισώ αλήθεια, έκανα edit και έγραψα ακριβώς αυτά που έγραψες μόλις...
Image
Facebook Profile
God is Real, unless declared Integer.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 23, 2010 12:39 am

χε χε
Λοιπόν προς το παρών είμαι στις εξής επιλογές με budget κάτω των 350 EUR
http://www.thomann.de/gr/yamaha_rbx170ovs.htm συζητήσιμο
http://www.thomann.de/gr/behringer_bass_vamp_lx1b.htm συζητήσιμο
http://www.thomann.de/gr/the_tbone_hd990d.htm
http://www.thomann.de/gr/gator_ggb_bass ... bag_fl.htm :-D
http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk361-6.htm :-p

μα τον dias έτσι και είχα τα $$ θα έπαιρνα Gibson, δεν ξέρω γιατί αλλα είμαι ερωτευμένος με την εταιρία αυτή..

edit: και μεταφορικά τζάμπα :-D
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 23, 2010 12:42 am

Εγώ προτείνω το vintage modified της squire που είπε και ο Feth, κάποια στιγμή το ψήνω να το τσιμπήσω και εγώ! Κατά τα άλλα, γιατί τόση απαξίωση η Dean??
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Nov 23, 2010 12:47 am

zweistein wrote:χε χε
Λοιπόν προς το παρών είμαι στις εξής επιλογές με budget κάτω των 350 EUR
http://www.thomann.de/gr/yamaha_rbx170ovs.htm συζητήσιμο
http://www.thomann.de/gr/behringer_bass_vamp_lx1b.htm συζητήσιμο
http://www.thomann.de/gr/the_tbone_hd990d.htm
http://www.thomann.de/gr/gator_ggb_bass ... bag_fl.htm :-D
http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk361-6.htm :-p

μα τον dias έτσι και είχα τα $$ θα έπαιρνα Gibson, δεν ξέρω γιατί αλλα είμαι ερωτευμένος με την εταιρία αυτή..

edit: και μεταφορικά τζάμπα :-D
Ωραιες επιλογές, ειδικα το μπασο με τα 24 τάστα, καλη φαση για πρωτο μπάσο :-D
Παρε 2 καλώδια όμως, γιατι τα φτηνά χαλάνε, ειδικα τωρα στην αρχη η κακομεταχείριση ειναι αναποφευκτη :-p

Bitching gigbag :-p

Επίσης κοίτα λίγο παραπάνω για το πολυεφφέ, ίσως με 180€ tops βρεις κάτι αρκετά καλύτερο
http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=ba ... cts&oa=pra

Aλλά και το V-amp πρέπει να ειναι καλο
παρε ενισχυτή :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 23, 2010 12:56 am

stoupeace wrote: Aλλά και το V-amp πρέπει να ειναι καλο
παρε ενισχυτή :-p
http://www.thomann.de/gr/ampeg_svt810e.htm έτσι για να νιώσει λίγο.. :-p

πέρα από την πλακα, θα το σκεφτώ και αυτό... στην ώρα του..
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Nov 23, 2010 9:41 pm

Θεε μου, do want!! http://www.thomann.de/gr/fender_squier_ ... ass_bk.htm

Προσιτή τιμή, squier deluxe series + jazz bass, πωπω για πρωτο μπασο ειναι επος. Do want!
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Post Reply

Return to “Μουσική”