από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM
Δεν ξερεις ποσο εχω ψηθει να βρω κανα ποδηλατο μεχρι τον Ιουνιο.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.
Ποδηλατακι ειναι η λυση. Πραγματικα θα γινει η λυση σιγα σιγα ο κοσμος θα το αντιληφθει!
Ποδηλατακι ειναι η λυση. Πραγματικα θα γινει η λυση σιγα σιγα ο κοσμος θα το αντιληφθει!

- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
σε αυτό έχεις δίκιο + ότι το μετρό και ο προαστιακός σαν μέσα είναι από τα καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.Εγώ όμως δεν δέχομαι ότι ένα μέσο που δέχεται 500.000 κόσμο κάθε μέρα είναι ελλειμματικό..πιστεύω ότι φταίνε οι υπερ-προσλήψεις και οι διάφορες κομπίνες.Εδώ πριν 5-6 χρόνια υποτίθεται πως το μετρό ήταν κερδοφόρο και δεν είχε ούτε τόσους σταθμούς ούτε πιο ακριβό εισιτήριο...Ganther wrote:Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- Ktulu
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ποδηλατακι για 2-3 km, μετα δεν παιζει, θα εισαι λιωμα και ιδρωμένος σαν γουρουνι οποτε αυτη η λυση δεν ειναι για ολους.Ganther wrote:Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.
Απο την αλλη ποιος θα κατεβει σχολη με ποδηλατο απο Μαρουσι/Πειραια ή καπου που ειναι απομακρυσμένα.
Θα πρεπει να κανουμε κατι οπως κανουν και στα διοδια, να πουμε: "δεν πληρωνω ρε φιλε για να τα τρωει ο Παγκαλος πως να το κανουμε".

Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Τώρα θίγεις μεγάλο θέμα..άντε και πληρώνεις περισσότερα.Θα τα διαχειριστούνε και αυτά οι γνωστοί που τα διαχειρίζονταν ως τώρα?Ktulu wrote: Θα πρεπει να κανουμε κατι οπως κανουν και στα διοδια, να πουμε: "δεν πληρωνω ρε φιλε για να τα τρωει ο Παγκαλος πως να το κανουμε".

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Το ποδηλατο δεν ειναι μονο για 2-3 χιλιομετρα, ενταξει εξαρταται ποσο ιδρωνει ο καθενας αλλα εγω και με 10 χλμ ειμαι ΟΚ δεν ειμαι πολυ ιδρωμενος. Ειναι πολυ στον ανθρωπο ομως. Γενικα συνηθιζεις και υπαρχουν πολλα τρικς με τα ρουχα. Θελει δοκιμη. Οχι οτι ειναι ευκολο αλλα αν το ξεκινησεις γινεται συνηθεια και η πολη πιο ανθρωπινη. Για εμενα το σημαντικο στο ποδηλατο ειναι η ελλειψη αγχους οταν φτασεις (που θα παρκαρεις κτλ)
ΥΓ. μολις πληρωσα 3,4 ευρω για μονη διαδρομη στη Στοκχολμη με της υγειες μου!
Δεν αντιλεγω οτι γινεται κακοδιαχειρηση. Απλα το θεμα μας δεν πρεπει να ειναι αν πηγε απο το 1 στο 1.40 αλλα στην κακοδιαχειρηση. Κατι μου λεει ομως οτι η αντιδραση του κοσμου ειναι "δε πληρωνω διοδια γιατι ειμαι μαγκας κ τσαμπουκας αλλα παλι ψηφιζω τους ιδιους για να βολευτω". Σε οποια χωρα κ να εχω παει πιο ακριβη ειναι η συγκοινωνια. Οπως σχεδον παντα η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Γιατι και ο Παγκαλος (ο καθε παγκαλος) τρωει, και 6 στους 10 εχουν εισοδημα 10.000 το χρονο.σε αυτό έχεις δίκιο + ότι το μετρό και ο προαστιακός σαν μέσα είναι από τα καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.Εγώ όμως δεν δέχομαι ότι ένα μέσο που δέχεται 500.000 κόσμο κάθε μέρα είναι ελλειμματικό..πιστεύω ότι φταίνε οι υπερ-προσλήψεις και οι διάφορες κομπίνες.Εδώ πριν 5-6 χρόνια υποτίθεται πως το μετρό ήταν κερδοφόρο και δεν είχε ούτε τόσους σταθμούς ούτε πιο ακριβό εισιτήριο...

ΥΓ. μολις πληρωσα 3,4 ευρω για μονη διαδρομη στη Στοκχολμη με της υγειες μου!

Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
Άλλο μεγάλο θέμα αυτό που χωράει πολύ συζήτηση.Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
Και πάλι δύσκολο. Εγώ από Ραφήνα πώς θα έρθω με ποδήλατο? Πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσω κάτι. Ή ακριβή βενζίνη ή ακριβότατο ΚΤΕΛ ή ακριβές συγκοινωνίες συν αμάξι/ΚΤΕΛ.Ganther wrote:Το ποδηλατο δεν ειναι μονο για 2-3 χιλιομετρα, ενταξει εξαρταται ποσο ιδρωνει ο καθενας αλλα εγω και με 10 χλμ ειμαι ΟΚ δεν ειμαι πολυ ιδρωμενος. Ειναι πολυ στον ανθρωπο ομως. Γενικα συνηθιζεις και υπαρχουν πολλα τρικς με τα ρουχα. Θελει δοκιμη. Οχι οτι ειναι ευκολο αλλα αν το ξεκινησεις γινεται συνηθεια και η πολη πιο ανθρωπινη. Για εμενα το σημαντικο στο ποδηλατο ειναι η ελλειψη αγχους οταν φτασεις (που θα παρκαρεις κτλ)
Χώρια το ότι κάποιος θέλει να φέρει βιβλία. Βάλε πρόσθετο φορτίο.
Εγώ δεν θέλω να φοράω συνέχεια φόρμα. Βάλε δυσκολία στο πετάλι.
Συν το ότι μέχρι να γίνει μαζικό το κίνημα "ποδήλατο", κινδυνεύω να γίνω χαλκομανία.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- Ktulu
- Kilobyte level
Αυτο δεν προκειται να γινει ποτε. Αν, λεμε αν, τυχει και ενα μεσο εχει πλεονασμο στα κερδη και εχει περιθωριο για μειωση τιμης, απλα δεν θα το κανει.Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
Και αυτο, διοτι οι εκαστοτε κυβερνοντες θα προτιμησουν να διπλασιασουν τους υπαλληλους κατα συναιπεια τα λειτουργικα εξοδα με αποτελεσμα απο πλεονασματικο να γινει ελλειματικο το μεσο, τοσο απλα.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Πανευκολο και εφαρμοζετε με επιτυχια σε αρκετες χωρες.Το εισιτηριο ειναι ηλεκτρονικο και το περνας απο τουρνικε.Απλα κατι μου λεει οτι τους συμφερει η κατασταση.Μπορει να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν ας πουμε και να το πηγαινουν σταδιακα.Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.

Συμφωνώ μ αυτόν που το ανέφερε παραπάνω. Να οργανωθεί κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα λεωφορεία. Πάνε καλά ρε που θα αναγκάσουν τους πολίτες να δίνουν ένα μεγάλο μέρος του μειωμένου τους πια μισθού στον ΟΑΣΑ? Και μην λέτε έτσι απλά η λύση είναι το ποδήλατο... Γιατί όταν έχει 45 βαθμούς η 0 βαθμούς ή όταν η δουλειά σου είναι 10 χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να πας με ποδήλατο. Δεν συζητάω καν γι αυτούς που είναι 50+ ετών...
- philimonas
- Kilobyte level
2η μπλούζα ftwKtulu wrote:Ποδηλατακι για 2-3 km, μετα δεν παιζει, θα εισαι λιωμα και ιδρωμένος σαν γουρουνι οποτε αυτη η λυση δεν ειναι για ολους.Ganther wrote:Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.

- miv
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Εγείρονται άλλα ζητήματα εδώ...που άσχετα με το πιστεύω εγώ προσωπικά, θα υπήρχε βάση και για να τα θίξει κάποιος και πολύ περισσότερο για να τα μπλοκάρει η ΑΠΠΔ. Στο oyster card του Λονδίνου, για παράδειγμα, αποθηκεύεται ιστορικό με όλες τις ακυρώσεις, κοινώς ανά πάσα στιγμή και για κάθε κάρτα μπορεί το κέντρο να ξέρει που βρέθηκε ο κάτοχος και πότε. Ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσουμε για ανώνυμες κάρτες όπου πχ. η φοιτητική έκπτωση θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του πάσο στο εκδοτήριο.ultimate_aektzis wrote:Πανευκολο και εφαρμοζετε με επιτυχια σε αρκετες χωρες.Το εισιτηριο ειναι ηλεκτρονικο και το περνας απο τουρνικε.Απλα κατι μου λεει οτι τους συμφερει η κατασταση.Μπορει να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν ας πουμε και να το πηγαινουν σταδιακα.Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
Στα λεοφωρεία, απ'την άλλη, δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ, ούτε καν πως θα εφαρμοστεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο τη στιγμή που τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, απ'οσο ξέρω, δεν συνδέονται δικτυακά με το κέντρο. Δεν ξέρω ούτε αν υπάρχει η θέληση, ούτε τα χρήματα για να γίνει όλο αυτό...σε πρώτη φάση να μπορούμε να βγάζουμε εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο γιατί προσωπικά στις 10 φορές που θα μπω χωρίς να ακυρώσω, οι 9 θα είναι επειδή δεν υπήρχε ανοιχτό περίπτερο τριγύρω ή επειδή αν πήγαινα για εισιτήριο, θα έχανα το λεωφορείο. Επίσης, η τόσο μεγάλη αύξηση του εισιτηρίου προσωπικά πιστεύω ότι θα λειτουργήσει αρνητικά και σ'αυτό. Εκεί που δεν πλήρωναν χ, τώρα δεν θα πληρώνουν χ+y με y εκείνους που δεν θα βρίσκουν τόσο βολικό να πληρώνουν 3 ευρώ, αντί για 2, για μια διαδρομή με επιστροφή. Και χωρίς καν να υπάρχει κίνητρο ενός συνεπούς δρομολογίου, μιας βολικής γραμμής, μιας καλής ανταπόκρισης κλπ.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα: http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
- Serendipity
- Gbyte level
προσωπικά πιστεύω ότι ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι παααααρα πολλοι δεν χτυπάνε εισητήριο. Χωρίς να θέλω να χαρακτηριστώ ρατσίστρια αλλά όλοι οι αλλοδαποί που χρησημοποιούν τα μέσα έχουν εισητήριο? 2 φορές που μου έχει τύχει ελεγκτής σε λεωφορεία κατέβασε κάτω πάνω απο 20 μετανάστες γιατί δεν είχαν εισητήριο.(λογικό αφού ούτε να φάνε δεν έχουν, εισητήριο θα χτυπήσουν?) Επίσης, δεν εχω δει σχεδόν ποτέ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να χτυπάνε εισητήριο... όλοι κάρτα έχουν?Κατι παππούδες και φοιτητές βλέπω να χτυπάνε με μανία... Στην Τουρκία που είχα πάει είχαν ειδικά εισητήρια σε στυλ κέρματος που τα έρχνες για να ανοίξει η μπάρα να μπεις σε μετρό κλπ. επίσης δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα είδος πιστωτικής κάρτας που να γεμίζει κάθε μήνα και ανοίγει κάποιο είδος μπάρας έτσι? Αν πλήρωναν εισητήριο όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα και γίνομαστε σαν σαρδέλες είμαι σίγουρη πως το έλλειμα δεν θα υπήρχε καν...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Παιδικο το παραδειγμα μου, αλλα στο allou fun park οι καρτες που γεμιζουν με μαρκες ανωνυμες ειναι.Ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσουμε για ανώνυμες κάρτες όπου πχ. η φοιτητική έκπτωση θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του πάσο στο εκδοτήριο.

Αρα μια χαρα μπορουν να ειναι και εδω ανωνυμες.
Στα λεωφορεια υπηρχε ο εισπρακτορας αλλα τον κατηργησαν.Σε καθε περιπτωση αν 1/3 λεωφορεια/συρμους εχουν ελεγκτη το ποσοστο θα μειωθει τραγικα.Αλλα οπως ειπα και παραπανω, φοβαμαι οτι δεν θελουν.Θελουν να τα κανουν ελλειματικα για να τα ιδιωτικοποιησουν.Στα λεοφωρεία, απ'την άλλη, δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ, ούτε καν πως θα εφαρμοστεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο τη στιγμή που τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, απ'οσο ξέρω, δεν συνδέονται δικτυακά με το κέντρο.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- zweistein
- Wow! Terabyte level
100 ευρώ, 37 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. μπορεί το design να είναι γελοίο αλλα από χρηστικότητα είναι epic win...

zweistein wrote:![]()

ψησου - οπως γυρναμε απο τη σχολη να κανουμε και κολπα αποφευγοντας πρεζακια και ματατζηδες
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Καλα και τα roller coaster κανουν 50Ε και δεν χρειαζονται φορτιση.Αλλα αυτο δεν τα κανει εναλλακτικο μεσο.zweistein wrote:100 ευρώ, 37 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. μπορεί το design να είναι γελοίο αλλα από χρηστικότητα είναι epic win...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake