από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: από 1 Φεβρουαρίου αύξηση στα εισιτήρια MMM

Post by ultimate_aektzis » Sat Jan 08, 2011 9:46 pm

Δεν ξερεις ποσο εχω ψηθει να βρω κανα ποδηλατο μεχρι τον Ιουνιο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Sat Jan 08, 2011 10:39 pm

Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.

Ποδηλατακι ειναι η λυση. Πραγματικα θα γινει η λυση σιγα σιγα ο κοσμος θα το αντιληφθει! :)
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 09, 2011 12:27 am

Ganther wrote:Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.
σε αυτό έχεις δίκιο + ότι το μετρό και ο προαστιακός σαν μέσα είναι από τα καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.Εγώ όμως δεν δέχομαι ότι ένα μέσο που δέχεται 500.000 κόσμο κάθε μέρα είναι ελλειμματικό..πιστεύω ότι φταίνε οι υπερ-προσλήψεις και οι διάφορες κομπίνες.Εδώ πριν 5-6 χρόνια υποτίθεται πως το μετρό ήταν κερδοφόρο και δεν είχε ούτε τόσους σταθμούς ούτε πιο ακριβό εισιτήριο...
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Ktulu » Sun Jan 09, 2011 12:33 am

Ganther wrote:Δεν ειναι ακριβως θαυμα οτι ολοι αυτοι οι οργανισμοι ειναι ελλειματικοι. Ακομα και με 1.40 το ενιαιο 1μισης ωρας, πρεπει να ειναι το φθηνοτερο της ευρωπης. Οχι οτι χαιρομαι με τις αυξησεις, αλλα δεν ειναι και ακριβη η συγκοινωνια.

Ποδηλατακι ειναι η λυση. Πραγματικα θα γινει η λυση σιγα σιγα ο κοσμος θα το αντιληφθει! :)
Ποδηλατακι για 2-3 km, μετα δεν παιζει, θα εισαι λιωμα και ιδρωμένος σαν γουρουνι οποτε αυτη η λυση δεν ειναι για ολους.
Απο την αλλη ποιος θα κατεβει σχολη με ποδηλατο απο Μαρουσι/Πειραια ή καπου που ειναι απομακρυσμένα.

Θα πρεπει να κανουμε κατι οπως κανουν και στα διοδια, να πουμε: "δεν πληρωνω ρε φιλε για να τα τρωει ο Παγκαλος πως να το κανουμε". :smt019
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 09, 2011 12:34 am

Ktulu wrote: Θα πρεπει να κανουμε κατι οπως κανουν και στα διοδια, να πουμε: "δεν πληρωνω ρε φιλε για να τα τρωει ο Παγκαλος πως να το κανουμε". :smt019
Τώρα θίγεις μεγάλο θέμα..άντε και πληρώνεις περισσότερα.Θα τα διαχειριστούνε και αυτά οι γνωστοί που τα διαχειρίζονταν ως τώρα? :-p
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Sun Jan 09, 2011 12:47 am

Το ποδηλατο δεν ειναι μονο για 2-3 χιλιομετρα, ενταξει εξαρταται ποσο ιδρωνει ο καθενας αλλα εγω και με 10 χλμ ειμαι ΟΚ δεν ειμαι πολυ ιδρωμενος. Ειναι πολυ στον ανθρωπο ομως. Γενικα συνηθιζεις και υπαρχουν πολλα τρικς με τα ρουχα. Θελει δοκιμη. Οχι οτι ειναι ευκολο αλλα αν το ξεκινησεις γινεται συνηθεια και η πολη πιο ανθρωπινη. Για εμενα το σημαντικο στο ποδηλατο ειναι η ελλειψη αγχους οταν φτασεις (που θα παρκαρεις κτλ)
σε αυτό έχεις δίκιο + ότι το μετρό και ο προαστιακός σαν μέσα είναι από τα καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.Εγώ όμως δεν δέχομαι ότι ένα μέσο που δέχεται 500.000 κόσμο κάθε μέρα είναι ελλειμματικό..πιστεύω ότι φταίνε οι υπερ-προσλήψεις και οι διάφορες κομπίνες.Εδώ πριν 5-6 χρόνια υποτίθεται πως το μετρό ήταν κερδοφόρο και δεν είχε ούτε τόσους σταθμούς ούτε πιο ακριβό εισιτήριο...
Δεν αντιλεγω οτι γινεται κακοδιαχειρηση. Απλα το θεμα μας δεν πρεπει να ειναι αν πηγε απο το 1 στο 1.40 αλλα στην κακοδιαχειρηση. Κατι μου λεει ομως οτι η αντιδραση του κοσμου ειναι "δε πληρωνω διοδια γιατι ειμαι μαγκας κ τσαμπουκας αλλα παλι ψηφιζω τους ιδιους για να βολευτω". Σε οποια χωρα κ να εχω παει πιο ακριβη ειναι η συγκοινωνια. Οπως σχεδον παντα η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Γιατι και ο Παγκαλος (ο καθε παγκαλος) τρωει, και 6 στους 10 εχουν εισοδημα 10.000 το χρονο. :smt016

ΥΓ. μολις πληρωσα 3,4 ευρω για μονη διαδρομη στη Στοκχολμη με της υγειες μου! :-D
Aitoulas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Aitoulas » Sun Jan 09, 2011 2:28 am

Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Sun Jan 09, 2011 3:01 am

Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
Άλλο μεγάλο θέμα αυτό που χωράει πολύ συζήτηση.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 09, 2011 4:30 am

Ganther wrote:Το ποδηλατο δεν ειναι μονο για 2-3 χιλιομετρα, ενταξει εξαρταται ποσο ιδρωνει ο καθενας αλλα εγω και με 10 χλμ ειμαι ΟΚ δεν ειμαι πολυ ιδρωμενος. Ειναι πολυ στον ανθρωπο ομως. Γενικα συνηθιζεις και υπαρχουν πολλα τρικς με τα ρουχα. Θελει δοκιμη. Οχι οτι ειναι ευκολο αλλα αν το ξεκινησεις γινεται συνηθεια και η πολη πιο ανθρωπινη. Για εμενα το σημαντικο στο ποδηλατο ειναι η ελλειψη αγχους οταν φτασεις (που θα παρκαρεις κτλ)
Και πάλι δύσκολο. Εγώ από Ραφήνα πώς θα έρθω με ποδήλατο? Πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσω κάτι. Ή ακριβή βενζίνη ή ακριβότατο ΚΤΕΛ ή ακριβές συγκοινωνίες συν αμάξι/ΚΤΕΛ.
Χώρια το ότι κάποιος θέλει να φέρει βιβλία. Βάλε πρόσθετο φορτίο.
Εγώ δεν θέλω να φοράω συνέχεια φόρμα. Βάλε δυσκολία στο πετάλι.
Συν το ότι μέχρι να γίνει μαζικό το κίνημα "ποδήλατο", κινδυνεύω να γίνω χαλκομανία.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Sun Jan 09, 2011 11:19 am

Aitoulas wrote:Αν φρόντιζαν με κάποιο τρόπο να χτυπάμε όλοι εισιτήρια ( φτάνει και το 40% η εισιτηριοδιαφυγή ), τότε όχι μόνο θα είχαν περισσότερα έσοδα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου.
Αυτο δεν προκειται να γινει ποτε. Αν, λεμε αν, τυχει και ενα μεσο εχει πλεονασμο στα κερδη και εχει περιθωριο για μειωση τιμης, απλα δεν θα το κανει.
Και αυτο, διοτι οι εκαστοτε κυβερνοντες θα προτιμησουν να διπλασιασουν τους υπαλληλους κατα συναιπεια τα λειτουργικα εξοδα με αποτελεσμα απο πλεονασματικο να γινει ελλειματικο το μεσο, τοσο απλα.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jan 09, 2011 11:29 am

Πανευκολο και εφαρμοζετε με επιτυχια σε αρκετες χωρες.Το εισιτηριο ειναι ηλεκτρονικο και το περνας απο τουρνικε.Απλα κατι μου λεει οτι τους συμφερει η κατασταση.Μπορει να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν ας πουμε και να το πηγαινουν σταδιακα. :roll:
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Sun Jan 09, 2011 3:53 pm

Συμφωνώ μ αυτόν που το ανέφερε παραπάνω. Να οργανωθεί κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα λεωφορεία. Πάνε καλά ρε που θα αναγκάσουν τους πολίτες να δίνουν ένα μεγάλο μέρος του μειωμένου τους πια μισθού στον ΟΑΣΑ? Και μην λέτε έτσι απλά η λύση είναι το ποδήλατο... Γιατί όταν έχει 45 βαθμούς η 0 βαθμούς ή όταν η δουλειά σου είναι 10 χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να πας με ποδήλατο. Δεν συζητάω καν γι αυτούς που είναι 50+ ετών...
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Sun Jan 09, 2011 11:12 pm

Ktulu wrote:

Ποδηλατακι για 2-3 km, μετα δεν παιζει, θα εισαι λιωμα και ιδρωμένος σαν γουρουνι οποτε αυτη η λυση δεν ειναι για ολους.
2η μπλούζα ftw :smt016
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Mon Jan 10, 2011 6:44 am

ultimate_aektzis wrote:
Πανευκολο και εφαρμοζετε με επιτυχια σε αρκετες χωρες.Το εισιτηριο ειναι ηλεκτρονικο και το περνας απο τουρνικε.Απλα κατι μου λεει οτι τους συμφερει η κατασταση.Μπορει να θελουν να τα ιδιωτικοποιησουν ας πουμε και να το πηγαινουν σταδιακα. :roll:
Εγείρονται άλλα ζητήματα εδώ...που άσχετα με το πιστεύω εγώ προσωπικά, θα υπήρχε βάση και για να τα θίξει κάποιος και πολύ περισσότερο για να τα μπλοκάρει η ΑΠΠΔ. Στο oyster card του Λονδίνου, για παράδειγμα, αποθηκεύεται ιστορικό με όλες τις ακυρώσεις, κοινώς ανά πάσα στιγμή και για κάθε κάρτα μπορεί το κέντρο να ξέρει που βρέθηκε ο κάτοχος και πότε. Ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσουμε για ανώνυμες κάρτες όπου πχ. η φοιτητική έκπτωση θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του πάσο στο εκδοτήριο.
Στα λεοφωρεία, απ'την άλλη, δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ, ούτε καν πως θα εφαρμοστεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο τη στιγμή που τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, απ'οσο ξέρω, δεν συνδέονται δικτυακά με το κέντρο. Δεν ξέρω ούτε αν υπάρχει η θέληση, ούτε τα χρήματα για να γίνει όλο αυτό...σε πρώτη φάση να μπορούμε να βγάζουμε εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο γιατί προσωπικά στις 10 φορές που θα μπω χωρίς να ακυρώσω, οι 9 θα είναι επειδή δεν υπήρχε ανοιχτό περίπτερο τριγύρω ή επειδή αν πήγαινα για εισιτήριο, θα έχανα το λεωφορείο. Επίσης, η τόσο μεγάλη αύξηση του εισιτηρίου προσωπικά πιστεύω ότι θα λειτουργήσει αρνητικά και σ'αυτό. Εκεί που δεν πλήρωναν χ, τώρα δεν θα πληρώνουν χ+y με y εκείνους που δεν θα βρίσκουν τόσο βολικό να πληρώνουν 3 ευρώ, αντί για 2, για μια διαδρομή με επιστροφή. Και χωρίς καν να υπάρχει κίνητρο ενός συνεπούς δρομολογίου, μιας βολικής γραμμής, μιας καλής ανταπόκρισης κλπ.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Jan 10, 2011 12:26 pm

προσωπικά πιστεύω ότι ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι παααααρα πολλοι δεν χτυπάνε εισητήριο. Χωρίς να θέλω να χαρακτηριστώ ρατσίστρια αλλά όλοι οι αλλοδαποί που χρησημοποιούν τα μέσα έχουν εισητήριο? 2 φορές που μου έχει τύχει ελεγκτής σε λεωφορεία κατέβασε κάτω πάνω απο 20 μετανάστες γιατί δεν είχαν εισητήριο.(λογικό αφού ούτε να φάνε δεν έχουν, εισητήριο θα χτυπήσουν?) Επίσης, δεν εχω δει σχεδόν ποτέ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να χτυπάνε εισητήριο... όλοι κάρτα έχουν?Κατι παππούδες και φοιτητές βλέπω να χτυπάνε με μανία... Στην Τουρκία που είχα πάει είχαν ειδικά εισητήρια σε στυλ κέρματος που τα έρχνες για να ανοίξει η μπάρα να μπεις σε μετρό κλπ. επίσης δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα είδος πιστωτικής κάρτας που να γεμίζει κάθε μήνα και ανοίγει κάποιο είδος μπάρας έτσι? Αν πλήρωναν εισητήριο όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα και γίνομαστε σαν σαρδέλες είμαι σίγουρη πως το έλλειμα δεν θα υπήρχε καν...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Jan 10, 2011 12:53 pm

Ο μόνος τρόπος είναι να μιλήσουμε για ανώνυμες κάρτες όπου πχ. η φοιτητική έκπτωση θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του πάσο στο εκδοτήριο.
Παιδικο το παραδειγμα μου, αλλα στο allou fun park οι καρτες που γεμιζουν με μαρκες ανωνυμες ειναι. :-p
Αρα μια χαρα μπορουν να ειναι και εδω ανωνυμες.

Στα λεοφωρεία, απ'την άλλη, δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί το τουρνικέ, ούτε καν πως θα εφαρμοστεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο τη στιγμή που τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, απ'οσο ξέρω, δεν συνδέονται δικτυακά με το κέντρο.
Στα λεωφορεια υπηρχε ο εισπρακτορας αλλα τον κατηργησαν.Σε καθε περιπτωση αν 1/3 λεωφορεια/συρμους εχουν ελεγκτη το ποσοστο θα μειωθει τραγικα.Αλλα οπως ειπα και παραπανω, φοβαμαι οτι δεν θελουν.Θελουν να τα κανουν ελλειματικα για να τα ιδιωτικοποιησουν.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Jan 14, 2011 7:15 pm

Image
Image
αυτό που σας λέω!
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jan 14, 2011 7:16 pm

Το 2ο ειναι uber fail....
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Jan 14, 2011 7:17 pm

100 ευρώ, 37 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. μπορεί το design να είναι γελοίο αλλα από χρηστικότητα είναι epic win...
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jan 14, 2011 7:17 pm

zweistein wrote: Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ψησου - οπως γυρναμε απο τη σχολη να κανουμε και κολπα αποφευγοντας πρεζακια και ματατζηδες
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
(καποτε επρεπε να αποφυγουμε μονο ματατζηδες η μονο πρεζακια, τωρα επρεπε να βαλουν τα δυσκολα που σταματησα το γυμναστηριο;)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jan 14, 2011 7:19 pm

zweistein wrote:100 ευρώ, 37 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. μπορεί το design να είναι γελοίο αλλα από χρηστικότητα είναι epic win...
Καλα και τα roller coaster κανουν 50Ε και δεν χρειαζονται φορτιση.Αλλα αυτο δεν τα κανει εναλλακτικο μεσο.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Fri Jan 14, 2011 7:29 pm

roller coaster... :smt017 :-" :batman:
[img]http://3.bp.blogspot.com/_Y3oUC-ED-bc/Sk27FbAevGI/AAAAAAAAB68/7LCyGMtuTP4/s320/roller-coaster-one.jpg[/img]
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”