σωστή η παρατήρησή σου! Και δίκτυα-βάσεις μόλις 5stoupeace wrote:Eστω και απο αυτο το μικρό δείγμα ψήφων, δεν περιμενα καθόλου να έχει 16 ψήφους ο bussiness χαρακτήρας της σχολής.

σωστή η παρατήρησή σου! Και δίκτυα-βάσεις μόλις 5stoupeace wrote:Eστω και απο αυτο το μικρό δείγμα ψήφων, δεν περιμενα καθόλου να έχει 16 ψήφους ο bussiness χαρακτήρας της σχολής.
ultimate_aektzis wrote:Εμενα μου κανει εντυπωση που τοσα πολλα ατομα σκεφτονταν ετσι στα 17.Για bussiness κλπ.Νιωθω πολυ πισω.
Εμένα γι' αυτό μου είχαν προτείνει την συγκεκριμένη σχολή.Επειδή συνδυάζει και τα 2!ultimate_aektzis wrote:Εμενα μου κανει εντυπωση που τοσα πολλα ατομα σκεφτονταν ετσι στα 17.Για bussiness κλπ.Νιωθω πολυ πισω.
Βάλτε και μια επιλογή στο poll για όσους περάσαμε τυχαία....XaviannNJ wrote:Εμένα γι' αυτό μου είχαν προτείνει την συγκεκριμένη σχολή.Επειδή συνδυάζει και τα 2!ultimate_aektzis wrote:Εμενα μου κανει εντυπωση που τοσα πολλα ατομα σκεφτονταν ετσι στα 17.Για bussiness κλπ.Νιωθω πολυ πισω.
Τότε θα πρέπει να μπορεί να αλλάζει και η αρχική ψήφοςnecrofear_13 wrote:Βάλτε και μια επιλογή στο poll για όσους περάσαμε τυχαία....XaviannNJ wrote:Εμένα γι' αυτό μου είχαν προτείνει την συγκεκριμένη σχολή.Επειδή συνδυάζει και τα 2!ultimate_aektzis wrote:Εμενα μου κανει εντυπωση που τοσα πολλα ατομα σκεφτονταν ετσι στα 17.Για bussiness κλπ.Νιωθω πολυ πισω.
Ε καλα δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος να καθεται να λιωνει που δεν νοιαζεται να βγαλει φραγκα.Αλλο λεω...ηξεραν στα 17 οτι θελουν να ασχοληθουν με το bussiness κομματι?cypher wrote:ultimate_aektzis wrote:Εμενα μου κανει εντυπωση που τοσα πολλα ατομα σκεφτονταν ετσι στα 17.Για bussiness κλπ.Νιωθω πολυ πισω.
ανάλογα με την περίπτωση. Δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους σε μια κατηγορία. Άλλοι πέρασαν εδώ γιατί το ήθελαν, άλλοι έφυγαν από άλλα τμήματα για να έρθουν στο δικό μας, άλλοι δεν πέρασαν στις σχολές των πρώτων προτιμήσεών τους (Ιατρική, Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών) και άλλοι επειδή είχε φτάσει η τελευταία μέρα και δεν είχαν καταθέσει μηχανογραφικόvasilaros69 wrote:Δλδ σχεδον οι μισοι απο τους φοιτητες πληροφορικης του τμηματος μας ειναι απο σποντα εδω λογω αποτυχιας σε οικονομικο τμημα???????![]()
![]()
![]()
Δεν προκυπτει κατι τετοιο απο το ερωτηματολογιο.Αλλωστε δεν υπαρχει σχετικη ερωτηση .Τωρα το τι περιμενει ο καθενας και τη τελικα βρσκει στη σχολη ειναι αλλο θεμαvasilaros69 wrote:Δλδ σχεδον οι μισοι απο τους φοιτητες πληροφορικης του τμηματος μας ειναι απο σποντα εδω λογω αποτυχιας σε οικονομικο τμημα???????![]()
![]()
![]()
Γιατί, υπάρχουν 17χρονοι που να ξέρουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με την έρευναultimate_aektzis wrote:Αλλο λεω...ηξεραν στα 17 οτι θελουν να ασχοληθουν με το bussiness κομματι?
Προσωπικα μου φαινεται πιο πιθανο.Γιατι περιλαμβανει και την θεληση να γινεις καθηγητης μεσα.Γενικα και οι 2 κατηγοριες μου φαινονται αφυσικο να τις εχεις υποψην σου στα 17 σου.Επισης(ασχετο αυτο) οι 3 πρωτες επιλογες εχουν πολλα σημεια τομης...Γιατί, υπάρχουν 17χρονοι που να ξέρουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα
Επίτηδες δεν έβαλα τέτοια επιλογή (είμαι τυχαία εδώ) - για να υπάρξει η ένδειξη του τί ώθησε κάποιον να το βάλει έστω για 3η - 4η - ν-η επιλογή. Πολλοί πάντως μπήκαν επειδή τους αρέσει ο Προγραμματισμός..λίγο duh ακούγεται αλλα λογικό -δύσκολα κάποιος φαντάζεται τί γίνεται στα δίκτυα και στις βάσεις ή στα θεωρητικά της πληροφορικής από τόσο νωρίς.. Α και κάτι ακόμα.. Ο κ.Γιακουμάκης στο 1ο έτος μας είχε πει στην Εισαγωγή στον Προγραμματισμό το εξής κομψό "Αν θέλετε να μάθετε μόνο προγραμματισμό να πάτε σε κανα ΙΕΚ"..Lifer wrote:Δεν προκυπτει κατι τετοιο απο το ερωτηματολογιο.Αλλωστε δεν υπαρχει σχετικη ερωτηση .Τωρα το τι περιμενει ο καθενας και τη τελικα βρσκει στη σχολη ειναι αλλο θεμαvasilaros69 wrote:Δλδ σχεδον οι μισοι απο τους φοιτητες πληροφορικης του τμηματος μας ειναι απο σποντα εδω λογω αποτυχιας σε οικονομικο τμημα???????![]()
![]()
![]()
Άρα δεν είμαι ο μόνος "παράλογος" που πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει το όνομα του τμήματος? Ε? Ε?Zifnab wrote:Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...
Zifnab wrote:
Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...
Business προσανατολισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ασχολείσαι με Οικονομικά. Σημαίνει ότι αυτό που κάνεις έχει σχέση με την αγορά.XaviannNJ wrote:Zifnab wrote:
Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...
εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες....έχεις business προσανατολισμό παρ'όλο που δεν ασχολήθηκες με οικονομικά?
Όχι - το ανέφερα ακόμα 2 φορές πιο πάνω ΜpoMpMpoMp wrote:Άρα δεν είμαι ο μόνος "παράλογος" που πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει το όνομα του τμήματος? Ε? Ε?Zifnab wrote:Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...
Να προσθέσω ότι στις μεγάλες εταιρίες, στις ΗΠΑ κυρίως, κάνουν και τα 2. Π.χ. Does Google do "research"?Ισοβίτης wrote:Business προσανατολισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ασχολείσαι με Οικονομικά. Σημαίνει ότι αυτό που κάνεις έχει σχέση με την αγορά.XaviannNJ wrote:Zifnab wrote:
εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες....έχεις business προσανατολισμό παρ'όλο που δεν ασχολήθηκες με οικονομικά?
Παράδειγμα: Η διδασκαλία Java είναι δείγμα προσανατολισμού στο business διότι αυτή τη στιγμή η Java χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές εμπορικές εφαρμογές. Το ίδιο και η MySQL ή η MS SQL που διδάσκονται στις βάσεις. Άλλα ιδρύματα επιλέγουν να επικεντρωθούν στο τι γίνεται πίσω από αυτά, σε μαθηματικό επίπεδο ή επίπεδο μηχανής (πχ στο ΕΚΠΑ κάνουν εισαγωγικό μάθημα βάσεων σε C++). Αυτό είναι περισσότερο προσανατολισμός προς το research. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, θέλω απλώς να σου δείξω τη διαφορά.
Άλλο παράδειγμα:
Η δημιουργία της πλατφόρμας δικτύωσης ονόματι Facebook (με τις διάφορες λειτουργίες της) είναι θέμα καθαρά business. Θέμα business είναι και ο τρόπος με τον οποίο το Facebook βγάζει χρήματα.
Η δημιουργία ενός paper το οποίο περιγράφει έναν καινοτόμο τρόπο εύρεσης "συγγενών" κόμβων σε έναν γράφο είναι θέμα research: Παραγωγή γνώσης.
Το Facebook, όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα τέτοιου paper ώστε να βελτιώσει τον αλγόριθμο εύρεσης φίλων (δεδομένου ότι τα πρόσωπα συνδέονται σε έναν αχανή γράφο). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιεί άλλα πορίσματα ερευνών (σχετικά με searching, data scaling, κλπ) προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Εδώ, έχουμε "εφαρμοσμένη έρευνα".
Προσοχή: Δεν συμβαίνει παντού και πάντα αυτό. Μπορεί μια έρευνα να μην εφαρμοστεί ποτέ. Υπάρχουν έρευνες που δεν γίνεται να εφαρμοστούν. Όλες είναι απαραίτητες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τείνουμε να μην εφαρμόζουμε καμία έρευνα, οπότε την έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι ξερά ακαδημαϊκό.
Γιατι κατι μου λεει, οτι αν δεν καναμε πραματα που θα μας χρησιμεψουν εκει εξω αλλα "core" μεν, ψιλοαχρηστα δε(τα οποια θα σε καθιστουσαν μη ελκυστικο στις εταιρειες), θα γκρινιαζες παλι?Και οχι μονο εσυ, απλα πηρα απο σενα την αφορμη...MpoMp wrote:Άρα δεν είμαι ο μόνος "παράλογος" που πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει το όνομα του τμήματος? Ε? Ε?Zifnab wrote:Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...
Γκρινιάζω εγώ προσωπικά γιατί ούτε στο κομμάτι έρευνα/θεωρία (οκ θέλει πολύ προσωπική προσπάθεια - αλλά οι περισσότεροι καθηγητές τί κάνουν?) γίνεται καλή δουλειά αλλά κυρίως ούτε στο πρακτικό κομμάτι (system) κάνουμε πράγματα τα οποία είναι αξιόλογα. Άρα το μόνο που ίσως κάνουμε καλούτσικα σαν τμήμα είναι το business κομμάτι.. Οπότε με μιά αλλαγή ονόματος μπορεί ο κόσμος να ξέρει τί θα περιμένει... Ή αλλιώς να ενδυναμώσει και τα 3 πλάνα (system-theory-buisness) και να είναι κάπως ανεξάρτητα - εγώ προτεινα αυτή τη λογική για να μην χρειαστεί το τμήμα άλλο όνομα.ultimate_aektzis wrote:Γιατι κατι μου λεει, οτι αν δεν καναμε πραματα που θα μας χρησιμεψουν εκει εξω αλλα "core" μεν, ψιλοαχρηστα δε(τα οποια θα σε καθιστουσαν μη ελκυστικο στις εταιρειες), θα γκρινιαζες παλι?Και οχι μονο εσυ, απλα πηρα απο σενα την αφορμη...MpoMp wrote:Άρα δεν είμαι ο μόνος "παράλογος" που πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει το όνομα του τμήματος? Ε? Ε?Zifnab wrote:Οπότε έτσι όπως το βλέπω είμαστε ένα Business School με Εφαρμογή στην Πληροφορική και όχι ένα καθαρόαιμο Τμήμα Πληροφορικής..συμφωνείτε? - εγώ τώρα το συνειδητοποιώ σιγά σιγά- και όχι όταν είδα τον οδηγό σπουδών και έκανα το μηχανογραφικό μου...![]()
Νομιζω οτι χανουμε λιγο το δασος.Στην τελικη οποιανου δεν του αρεσουν τετοια θεματα παιρνει αλλους κυκλους.Ειναι σαν να καθομαι να γκρινιαζω επειδη εχουμε 2 κυκλους για "ερευνα" επειδη εμενα δεν μ'αρεσει και να θελω να μετονομαστουμε σε πληροφορικης και theory tea.