Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Ποιούς κύκλους επιλέξατε για την απόκτηση του πτυχίου σας?

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα είμαι μικρός :P
15
9%
Θα πάρω πτυχίο χωρίς κύκλους
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
39
24%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
40
24%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών)
0
No votes
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
3
2%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
9
5%
(Θεωρητική Πληροφορική) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
5
3%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια)
9
5%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής)
4
2%
(Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης)
20
12%
(Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
0
No votes
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορική)
5
3%
(Βάσεις Δεδομένων και Διαχείριση Γνώσης) & (Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
1
1%
(Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής) & Υπολογιστικά Μαθηματικά και Επιστημονικοί Υπολογισμοί)
3
2%

Total votes: 165
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Πληροφορική Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Feedback

Post by chriskin » Thu Jan 27, 2011 4:53 pm

πολλοι γνωστοι μου (ειδικα απο το τμημα αριστουχων - τρομαρα μου - στο φροντιστηριο) πηγαιναν σε σχολες σε τετοιες εκδηλωσεις η σε μαθηματα να δουν τι παιζει.

μα αμα δεν ασχοληθεις ουτε στις εκδηλωσεις να πας, ουτε να δεις το προγραμμα σπουδων, ουτε το φορουμ της σχολης, ουτε να ρωτησεις φοιτητες, ουτε να δεις το site του τμηματος για το τι λεει, θα σε ενδιαφερει τοσο που θα σου χαλασει την επιλογη της ζωης σου το ονομα; :lol:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 27, 2011 5:02 pm

MpoMp wrote:Πείτε μου ποιος μαθητής Λυκείου, ακριβώς μετά (ή πριν) τις Πανελλήνιες θα παρακολουθούσε κάτι τέτοιο? :-D Εσείς θα το κάνατε?
Προσωπικα μου εχει τυχει να εξυπηρετησω live φοιτητη.Ειχε στηθει εξω απο τα lab περιμενοντας καποιον να μπει(δεν μπορει λεει πληροφορικαριος θα ειναι) και μου επεσε ο κληρος.Χωρια του ποσοι μπαινουν εδω μεσα.

cyberpython++ δεν το ειχα σκεφτει αυτο. :smt023
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by XaviannNJ » Thu Jan 27, 2011 5:21 pm

enum21 wrote:
cyberpython wrote:
MpoMp wrote:ΟΚ.
Πού υπάρχουν οδηγοί σπουδών? Και όταν δηλώνεις τις σχολές μετά τις πανελλήνιες, μπορώ να σκάσω εγώ στην σχολή, και να αρχίσω να ρωτάω random φοιτητές?
Ο οδηγός σπουδών υπάρχει στο site του τμήματος, και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε. :)
(Όσον αφορά το όνομα του τμήματος, το τμήμα ονομάζεται "Πληροφορικής" και όχι "Επιστήμης Υπολογιστών", οπότε στον όρο συμπεριλαμβάνονται και τα πληροφοριακά συστήματα κλπ.)
Εκτός από αυτό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασής του σε μαθητές Λυκείου που τους παρουσιάζει (μέσα στο κτίριο του ΟΠΑ) τα τμήματα και τους οδηγούς σπουδών. :-)
Ξέρουμε πότε περίπου γίνεται αυτή? :-D
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Jan 27, 2011 5:23 pm

Αυτά είναι γνωστά , δεν είναι κάτι ψαγμένο ρε παιδιά προς θεού.Εγώ πριν διαλέξω ρώτησα γνωστούς από εκπα,ασοεε,παπει τι παίζει και παράλληλα ήξερα ότι γινότανε official ενημέρωση των απόφοιτων λυκείου.Το πρόγραμμα του τμήματος είναι πάρα πολύ καλά δομημένο , τα τελευταία χρόνια έρχονται συνέχεια καλοί καθηγητές (παπαιωάννου,ξυλωμένος,μαρκάκης κλπ ) και όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με ένα τομέα ασχολείται.Αν π.χ θες να ασχοληθείς με γραφικά , παίρνεις το μάθημα , ενημερώνεσαι για extra από τον καθηγητή , ασχολείσαι όσο μπορείς μόνος σου - παρ'ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι λίγο χ**σμένος(ένα μάθημα και αυτό επιλογής).Το ότι δεν έχουμε core είναι ένα μειονέκτημα της σχολής αλλά η σχολή έχει και τα πλεονεκτήματά της.Και φυσικά όποιος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος ότι θέλει να κάνει core το ξέρει πριν μπει στην σχολή.αυτά από μένα.
XaviannNJ wrote: Ξέρουμε πότε περίπου γίνεται αυτή? :-D
Λίγο μετά τις πανελλήνιες.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Thu Jan 27, 2011 5:26 pm

XaviannNJ wrote: Ξέρουμε πότε περίπου γίνεται αυτή? :-D
http://www.cs.aueb.gr/news/events/index.shtml
είχε κάποιες παλιές μόνο για το τμήμα μας. Αλλά για όλα τα τμήματα βγαίνει σχετική ανακοίνωση στην αρχική του aueb.
http://www.aueb.gr/pages/news/anakoinos ... 7&index=73
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Jan 27, 2011 7:16 pm

Παιδιά με παρεξηγήσατε - ούτε είπα ότι πρέπει να γίνονται όλα σε C, ούτε να κάνουμε εισαγωγή στον προγραμματισμό σε C. Φυσικά και η Java είναι πολύ καλή για εισαγωγή στον OOP. Αλλά στα μαθήματα που δεν είναι εισαγωγικά και εμβαθύνουν στο σύστημα - η C είναι απαραίτητη - μερικά παραδείγματα Δίκτυα ΙΙ, Λειτουργικά πιθανώς Οργάνωση. Το ότι κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με κάτι μπορεί ... αλλά το θέμα είναι και η σχολή να το προσφέρει...Όπως η σχολή δεν προσφέρει υπολογιστική βιολογία, υπολογιστική γεωμετρία έτσι δεν προσφέρει και C...Ας τα είχε σαν επιλογής... Παρ' όλα αυτά το γεγονός ότι κάποιος παπαγάλησε το βιβλίο του Κάβουρα και έκανε 5-10 MIPS προγραμματάκια που απλά τρέχουν (και δεν έχει κατανοήσει το Heap, το Stack και τα υπόλοιπα στη μνήμη), απλά δεν έμαθε Οργάνωση... Το ίδιο ισχύει και στα άλλα δύο μαθήματα που αναφέρω...

Το ΕΚΠΑ κάνει και αυτό λάθη...Αλλά αν έχεις υπόβαθρο μαθηματικών και C πίο εύκολα περνάς σε Java, σε περίεργες υλοποιήσεις πρωτοκόλλων δικτύων και ειδικών μορφών δεδομένων αλλά και σε έρευνα, αναλόγως...Δεν είπα ότι όλα αυτά είναι πανάκια ... Απλά η σχολή μας μαθαίνει επιφανειακά κάποια θέματα ακόμα και στις κατευθύνσεις και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ξέρουμε...Αυτό ισχύει και για το Μεταπτυχιακό*

Όταν κάνεις ένα σωρό κλήσεις γιατί διατρέχεις έναν γράφο και σκάει η Java exception ίσως αν ήξερες λίγα βασικά από το σύστημα θα καταλάβαινες ότι εξήντλησες το Call-Stack...θα καταλάβαινες γιατί το == δουλεύει στην Java όπως δουλεύει κτλ κτλ...θα καταλάβαινες ότι οι μέθοδοι της Java δουλεύουν όπως οι virtual της C++.. και δεκάδες τόσα άλλα που μπορώ να αναφέρω...
Και πείτε μου πώς γίνεται security exploitation με Java???

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κρυβόμστε πίσω από το δάκτυλο μας και θέλουμε να πιστούμε ότι όσα μας προσέφερε η σχολή μας σε προπτυχιακό επίπεδο, μετά την επιλογή κατευθύνσεων , ήταν επαρκές...

* Όπως έχουν πει και αρκετοί καθηγητές μερικά μαθήματα του προπτυχιακού έχουν υψηλότερο επίπεδο από του προπτυχιακού - γεγονός εύλογο - αφού κάποιοι φοιτητές προέρχονται από άλλα πανεπιστήμια/ΤΕΙ και από άλλα τμήματα αρκετές φορές. Μαρτυρία σε μάθημα του μεταπτυχιακού Επιστήμης Υπολογιστών, του κ.Κοντογιάννη - αρκετοί φοιτητές δεν ήξεραν τί περίπου είναι μία Turing Machine..
Αρκετοί φοιτητές από το τμήμα μας που πέρασαν στα μεταπτυχιακά, μου είπαν ότι είναι ουσιαστικά μια μεγάλη εκπόνηση μεγάλων projects σε λίγο χρόνο και ουσιαστικά κλείνεις τρύπες από τα προπτυχιακά μαθήματα.. Τουλάχιστον μέχρι τη μέση του μεταπτυχιακού το μάθημα του κ.Βασσάλου περί βάσεων δεδομένων λειτουργεί με ιδιαίτερα απαιτητικό τρόπο, εκλαμβάνοντας προπτυχιακή γνώση των βάσεων δεδομένων ως δεδομένη.
Τέλος προσωπική με βάση παρουσία μου στην παρουσίαση διπλωματικής του μεταπτυχιακού για θέματα ασφαλείας - κάποιος φοιτητής έκανε διπλωματική που ήταν μία ιστοσελίδα που μπορούσες να δοκιμάσεις να το κάνεις hack (μάλιστα δεν πέτυχε ούτε η επίδειξη) με SQL Injection, με XSS attack κτλ και συζήταγε τρόπους αντιμετώπισης - πράγμα ευτελές (ελπίζω να συμφωνείτε) για διπλωματική μεταπτυχιακού..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 27, 2011 7:27 pm

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κρυβόμστε πίσω από το δάκτυλο μας και θέλουμε να πιστούμε ότι όσα μας προσέφερε η σχολή μας σε προπτυχιακό επίπεδο, μετά την επιλογή κατευθύνσεων , ήταν επαρκές...
Ο ρολος της σχολης, οπως εχω ξαναπει, ειναι να σου δινει εφοδια να προσαρμοζεσαι στις εξελιξεις και να σου προσφερει (τρεχουσες)γνωσεις, υψηλου επιπεδου μεν, προσιτες σε οσο το δυνατον περισσοτερους δε.Για να γινει αυτο που λες το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να μην περνανε ατομα με χτυπητα κενα στο πανεπιστημιο.Δηλαδη ειναι προβλημα της δευτεροβαθμιας!Δηλαδη θα ηταν ωραιο να μπαινουν 300 ατομα και μετα το 2ο ετος να μπορουν να παρακολουθησουν αξιοπρεπεως τα 10?
Last edited by ultimate_aektzis on Thu Jan 27, 2011 9:20 pm, edited 1 time in total.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Jan 27, 2011 7:33 pm

ultimate_aektzis wrote:
Ο ρολος της σχολης, οπως εχω ξαναπει, ειναι να σου δινει εφοδια να προσαρμοζεσαι στις εξελιξεις και να σου προσφερει (τρεχουσες)γνωσεις, υψηλου επιπεδου μεν, προσιτες σε οσο το δυνατον περισσοτερους δε.Για να γινει αυτο που λες το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να μην περνανε ατομα με χτυπητα κενα στο πανεπιστημιο.Δηλαδη ειναι προβλημα της δευτεροβαθμιας!Δηλαδη θα ηταν ωραιο να μπαινουν 300 ατομα και μετα το 2ο ετος να μπορουν να παρακολουθησουν αξιοπρεπεως τα 10?
Αν το πανεπιστήμιο είναι για όλους τότε χάνει έννοια ύπαρξης - αυτά..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Jan 27, 2011 7:50 pm

Δεν ειπα κατι αλλο.Πρεπει να ξεκαθαρισει ποιοι θα μπαινουν και ποιοι οχι με πιο αποτελεσματικα κριτηρια.Αφου μπηκαν ομως οφειλεις να εισαι καπου στη μεση σε επιπεδο.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu Jan 27, 2011 10:44 pm

Το μεγαλύτερο δίδαγμα που θα έπρεπε να δίνει το πανεπιστήμιο, είναι πως η γνώση είναι εκεί έξω για όποιον ενδιαφέρεται να την αποκτήσει. Αρκεί να μπορεί ο καθένας να αποβάλει την νοοτροπία του λυκείου "αυτή είναι η ύλη μου, αυτά μου καναν στο σχολείο". Σε αυτό το σημείο λοιπόν συμφωνώ με τον αεκτζή. Διαφωνώ μαζί του όμως στο κομμάτι σύμφωνα με το οποίο πρέπει το επίπεδο να μετριάζεται για να ακολουθούν όλοι. Συμφωνώ δηλαδή με τον zifnab πως το πανεπιστήμιο είναι για αυτούς που θέλουν και μπορούν.

@zifnab
Στα της C, δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα, όπως είχα πει και σε παλιότερο ποστ, ο χρόνος και η εμπειρία θα δείξουν αν και κατά πόσο είναι το ευαγγέλιο που πιστεύεις πως είναι. Γνώμη μου, όπως είπα και νωρίτερα, πως είναι χρήσιμη για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πάντως, εγώ θυμάμαι πως μια χαρά κατανοούσα το πως λειτουργεί το == στη java και το γιατί έτρωγα OutOfMemoryException από το πρώτο έτος, πρωτού δηλαδή κάνω οτιδήποτε σχετικό με οργάνωση συστημάτων ή λειτουργικά. :razz: Α, και για να απαντήσω και την (ρητορική μάλλον) ερώτησή σου, στη Java είναι πολύ δύσκολο να εκμεταλευτείς security leaks (και όχι exploits :razz: ) επειδή δε σου "δίνει χέρι" σε τίποτα on memory πέραν της δεσμευμένης από το VM μνήμης. Τα οποία security leaks προκαλούνται κατά κόρον από κώδικα C, για να μην ξεχνιόμαστε!

Από κει και πέρα, για να υπερασπιστώ και τα του οίκου μου, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως το επίπεδο κανενός μαθήματος στην Επιστήμη Υπολογιστών δεν είναι καν πλησίον του προπτυχιακού. Απεναντίας, όσοι πληροφορικάριοι ασοεε το επιλέγουν γιατί νομίζουν πως θα την περάσουν τούφα, καταλήγουν να μετανιώνουν για τον τρόπο με τον οποίο υποτίμησαν το πρόγραμμα. Όσο για το παράδειγμα με τη μηχανή Touring, έχουν περάσει 5 χρόνια απ 'οταν πρωτοάκουσα τον ορισμό της, και έκτοτε αυτός ο ορισμός δε μου χρησίμευσε πουθενά. Άρα για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για την θέματα κλασσικής επιστήμης υπολογιστών (έχουμε ΚΑΙ εμείς κατευθύνσεις βλεπετε :-D ), δε νομίζω πως είναι κάτι το τόσο θεμελιώδες.

Τέλος, για το παράδειγμα της διπλωματικής που έφερες, το είχα κι εγώ ακουστά. Αν θυμάμαι καλά το τμήμα και τον επιβλέποντα, πιστεύω πως η άποψή μου πως "η business oriented informatics κατεύθυνση, όπως αυτή ορίζεται στην Ελλάδα, είναι μια παπάτζα και μισή, για ανθρώπους που ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να ασχοληθούν με το development" επαληθεύεται 100%.

'Nuff said, ελπίζω να μην ήμουν χειμαρώδης. :-D
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Jan 30, 2011 2:11 pm

--> Οκ οπότε η προσθήκη ενός μαθήματος για C σαν επιλογής αρχικά είναι κάτι σχετικά εφικτό, για να βοηθήσει την αναβάθμιση κάποιων system oriented μαθημάτων και αυτούς που θα τα επιλέξουν...

Κάτι που μου είπε ο Punisher και δεν το είχα σκεφτεί!! (Thnx for the note) :

Το τμήμα μας όπως είπαμε δεν είναι Επιστήμη Υπολογιστών (δηλαδή καθα
ρά Θεωρία και Μαθηματικά και λίγες εφαρμογές) είναι Πληροφορική που σαν ομπρέλα μπορεί να έχει Επιστήμη Υπολογιστών, Συστήματα, Επιχειρησιακά Θέματα Πληροφορικής / Πληροφοριακά Συστήματα κτλ.. Άρα δεν θα έπρεπε να έχουμε στο domain cs (Computer Science) αλλά di (Department of Informatics) Όπως και το αντίστοιχο τμήμα του Καποδιστριακού.. Οπότε πρέπει να γίνει αλλαγή στο domain κάποια στιγμή σε http://www.di.aueb.gr.
venus.di.aueb.gr lool :lol:
Last edited by Zifnab on Sun Jan 30, 2011 2:57 pm, edited 1 time in total.
Reason: edit: domain clarified
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun Jan 30, 2011 2:20 pm

Zifnab wrote:--> Οκ οπότε η προσθήκη ενός μαθήματος για C σαν επιλογής αρχικά είναι κάτι σχετικά εφικτό, για να βοηθήσει την αναβάθμιση κάποιων system oriented μαθημάτων και αυτούς που θα τα επιλέξουν...

Κάτι που μου είπε ο Punisher και δεν το είχα σκεφτεί!! (Thnx for the note) :

Το τμήμα μας όπως είπαμε δεν είναι Επιστήμη Υπολογιστών (δηλαδή καθα
ρά Θεωρία και Μαθηματικά και λίγες εφαρμογές) είναι Πληροφορική που σαν ομπρέλα μπορεί να έχει Επιστήμη Υπολογιστών, Συστήματα, Επιχειρησιακά Θέματα Πληροφορικής / Πληροφοριακά Συστήματα κτλ.. Άρα δεν θα έπρεπε να λεγόμαστε cs (Computer Science) αλλά di (Department of Informatics). Όπως και το αντίστοιχο τμήμα του Καποδιστριακού.. Οπότε πρέπει να γίνει αλλαγή στο domain κάποια στιγμή
venus.di.aueb.gr lool :lol:
Μα Department of Informatics λεγόμαστε, απλά το domain είναι λάθος.
http://www.cs.aueb.gr/english/index.shtml wrote:Welcome to the website of the Informatics Department of the Athens University of Economics and Business!
Η άποψη μου είναι ότι όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα χρήσιμα είναι, αλλά με τις παρούσες και μελλοντικές συνθήκες δεν θα γίνει τίποτα λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως αλλά και ενδιαφέροντος.
Last edited by Theofaman on Sun Jan 30, 2011 2:23 pm, edited 3 times in total.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Sun Jan 30, 2011 2:22 pm

Theofaman++

Επίσης το logo μας έχει τα αρχικά IT
Image

Τυχαίο? Από ένα απλό google search:
IT versus Computer Science
IT is a very broad umbrella covering the related areas of computer science and engineering, Internet delivery and management, database management and data processing, human-computer interaction,and management information systems as to how these fields are used for business solutions.
Computer Science considers more narrowly hardware structures and design, software structures and design, data structures and design, algorithms, and performance and analysis of structures and algorithms.
The IT professional is the "architect" who uses existing products / applications and combines them for the solution.
The CS professional is the "engineer" who designs, or the "scientist" who discovers, new solutions.
link
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Jan 30, 2011 2:50 pm

Για το domain μίλησα.. ;) @Theo
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 30, 2011 4:23 pm

Χμμμ zifnab πολύ ρομαντικό σε κόβω.70% των φοιτητων κάθε έτους φτάνει τρίτο έτος και δεν έχει μυρίσει καν τι παίζει στο τμήμα.Δες απλά πόσοι διαλέγουν τους "εύκολους" κύκλους για να παρακάμψουν τα δύσκολα μαθήματα. :roll:
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jan 30, 2011 4:44 pm

ja_the_invincible wrote:Χμμμ zifnab πολύ ρομαντικό σε κόβω.70% των φοιτητων κάθε έτους φτάνει τρίτο έτος και δεν έχει μυρίσει καν τι παίζει στο τμήμα.Δες απλά πόσοι διαλέγουν τους "εύκολους" κύκλους για να παρακάμψουν τα δύσκολα μαθήματα. :roll:
και ποιοι είναι οι "εύκολοι" κύκλοι?
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jan 30, 2011 5:00 pm

Τα οικονομικα...αν και δεν ειναι τοσο ευκολοι οσο ακουγονται καθως εχει και εφαρμοσμενα μαθηματικα μεσα.Αλλα για την νοοτροπια λεμε...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 30, 2011 5:01 pm

ariadni wrote: διαφωνω γενικα με την αφοριστικη διαθεση που εχουν ορισμενοι και με την ικανοτητα τους να μιλουν με σιγουρια για τις επιλογες αλλων.. η σχολη εχει αυτους τους κυκλους , και τους εχει για να επιλεγουμε αυτο που θελουμε ..
με βάση αυτά που ακούγονται τα οικονομικά πληροφορικής και η ασφάλεια.Δεν ξέρω τι γίνεται στους κύκλους αυτούς αλλά μόνο και μόνο που ένα σωρό άτομα τους παίρνουν για να μην κάνουν δίκτυα και βάσεις κάτι δείχνει. :roll:
όταν κάποιος λέει ένα σωρό δεν εννοεί όλοι .Ούτε είπα επίσης όποιος παίρνει αυτούς τους κύκλους το κάνει μόνο και μόνο για να αποφύγει δίκτυα κ βάσεις.Είναι όμως παρατηρημένο φαινόμενο ότι πάααααρα πολλά ατομα τους παίρνουν για να πάρουν πιο εύκολα πτυχίο.Θες αποδείξεις?Δες τι κύκλους δηλώνουνε όλοι οι αιώνιοι φοιτητές , παραταξιακοί και μη.
Από κει και πέρα ξέρω ελάχιστα άτομα που μπήκαν στον κύκλο των οικονομικών και να είναι ταυτόχρονα συνειδητοποιημένοι για αυτό που κάνουνε.Οι περισσότεροι πάνε για να αποφύγουνε τα προγραμματιστικά projects.Αν είσαι από τους πρώτους , μαγκιά σου δέξου όμως ότι οι περισσότεροι παίρνουν το κύκλο για άλλους λόγους.
Last edited by ja_the_invincible on Sun Jan 30, 2011 8:16 pm, edited 1 time in total.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jan 30, 2011 5:05 pm

ultimate_aektzis wrote:Τα οικονομικα...αν και δεν ειναι τοσο ευκολοι οσο ακουγονται καθως εχει και εφαρμοσμενα μαθηματικα μεσα.Αλλα για την νοοτροπια λεμε...
δεν έχω πάρει κανένα μάθημα αλλά δε μου ακούγονται και τόσο απλά τα υποχρεωτικά του
Αξιολόγηση Επενδύσεων με Εφαρμογές στην Πληροφορική Ε
Επιχειρησιακή Έρευνα Ε
Ειδικά Θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας Η
αλλά αν δε δοκιμάσεις δε μπορείς να κρίνεις
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Jan 30, 2011 5:12 pm

ja_the_invincible wrote:Χμμμ zifnab πολύ ρομαντικό σε κόβω.70% των φοιτητων κάθε έτους φτάνει τρίτο έτος και δεν έχει μυρίσει καν τι παίζει στο τμήμα.Δες απλά πόσοι διαλέγουν τους "εύκολους" κύκλους για να παρακάμψουν τα δύσκολα μαθήματα. :roll:
Έχεις κάποιο στοιχείο για το 70%?? Έκανα κάποια assumptions για να μπορούμε να μιλάμε με βάση άτομα που τους ενδιαφέρει κάποια πτυχή της σχολής... Ελπίζω να μην είναι μόνο το 30% των φοιτητών ή χειρότερα...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 30, 2011 5:21 pm

Zifnab wrote:
Έχεις κάποιο στοιχείο για το 70%?? Έκανα κάποια assumptions για να μπορούμε να μιλάμε με βάση άτομα που τους ενδιαφέρει κάποια πτυχή της σχολής... Ελπίζω να μην είναι μόνο το 30% των φοιτητών ή χειρότερα...
Αν δεις ότι περίπου το 30% είναι 60-70 άτομα τότε μπορώ να σου πω ότι κάνω και πολύ αισιόδοξους υπολογισμούς.Είναι πολύ λίγοι οι φοιτητές που κρατάνε μία συνέχεια και συνέπεια κατά την διάρκεια των σπουδών τους(εκτός και αν τα πράγματα σε άλλες χρονιές είναι εντελώς διαφορετικά).

@Enum21 άλλο η νοοτροπία θα ασχοληθώ με οικονομικά στην πληροφορική γιατί με τραβαει αυτός ο κύκλος και άλλο η νοοτροπία , "δεν ξέρω προγραμματισμό άρα θα πάρω τον κύκλο που δεν έχει προγραμματισμό".Το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών ακολουθεί την 2η λογική πάντως. :???:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jan 30, 2011 5:23 pm

enum21 wrote:
ultimate_aektzis wrote:Τα οικονομικα...αν και δεν ειναι τοσο ευκολοι οσο ακουγονται καθως εχει και εφαρμοσμενα μαθηματικα μεσα.Αλλα για την νοοτροπια λεμε...
δεν έχω πάρει κανένα μάθημα αλλά δε μου ακούγονται και τόσο απλά τα υποχρεωτικά του
Αξιολόγηση Επενδύσεων με Εφαρμογές στην Πληροφορική Ε
Επιχειρησιακή Έρευνα Ε
Ειδικά Θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας Η
αλλά αν δε δοκιμάσεις δε μπορείς να κρίνεις

Απο αυτα που μου λενε παντα:Το 1 και το 3 δεν ειναι κατι φοβερο.Το 2 ξερω οτι ειναι εφαρμοσμενα μαθηματικα.Αλλα και παλι ειναι πραματα που τα περνας χωρις φοβερο υποβαθρο.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”