Το μεγαλύτερο δίδαγμα που θα έπρεπε να δίνει το πανεπιστήμιο, είναι πως η γνώση είναι εκεί έξω για όποιον ενδιαφέρεται να την αποκτήσει. Αρκεί να μπορεί ο καθένας να αποβάλει την νοοτροπία του λυκείου "αυτή είναι η ύλη μου, αυτά μου καναν στο σχολείο". Σε αυτό το σημείο λοιπόν συμφωνώ με τον αεκτζή. Διαφωνώ μαζί του όμως στο κομμάτι σύμφωνα με το οποίο πρέπει το επίπεδο να μετριάζεται για να ακολουθούν όλοι. Συμφωνώ δηλαδή με τον zifnab πως το πανεπιστήμιο είναι για αυτούς που θέλουν και μπορούν.
@zifnab
Στα της C, δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα, όπως είχα πει και σε παλιότερο ποστ, ο χρόνος και η εμπειρία θα δείξουν αν και κατά πόσο είναι το ευαγγέλιο που πιστεύεις πως είναι. Γνώμη μου, όπως είπα και νωρίτερα, πως είναι χρήσιμη για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πάντως, εγώ θυμάμαι πως μια χαρά κατανοούσα το πως λειτουργεί το == στη java και το γιατί έτρωγα OutOfMemoryException από το πρώτο έτος, πρωτού δηλαδή κάνω οτιδήποτε σχετικό με οργάνωση συστημάτων ή λειτουργικά.

Α, και για να απαντήσω και την (ρητορική μάλλον) ερώτησή σου, στη Java είναι πολύ δύσκολο να εκμεταλευτείς security leaks (και όχι exploits

) επειδή δε σου "δίνει χέρι" σε τίποτα on memory πέραν της δεσμευμένης από το VM μνήμης. Τα οποία security leaks προκαλούνται κατά κόρον από κώδικα C, για να μην ξεχνιόμαστε!
Από κει και πέρα, για να υπερασπιστώ και τα του οίκου μου, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως το επίπεδο κανενός μαθήματος στην Επιστήμη Υπολογιστών δεν είναι καν πλησίον του προπτυχιακού. Απεναντίας, όσοι πληροφορικάριοι ασοεε το επιλέγουν γιατί νομίζουν πως θα την περάσουν τούφα, καταλήγουν να μετανιώνουν για τον τρόπο με τον οποίο υποτίμησαν το πρόγραμμα. Όσο για το παράδειγμα με τη μηχανή Touring, έχουν περάσει 5 χρόνια απ 'οταν πρωτοάκουσα τον ορισμό της, και έκτοτε αυτός ο ορισμός δε μου χρησίμευσε πουθενά. Άρα για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για την θέματα κλασσικής επιστήμης υπολογιστών (έχουμε ΚΑΙ εμείς κατευθύνσεις βλεπετε

), δε νομίζω πως είναι κάτι το τόσο θεμελιώδες.
Τέλος, για το παράδειγμα της διπλωματικής που έφερες, το είχα κι εγώ ακουστά. Αν θυμάμαι καλά το τμήμα και τον επιβλέποντα, πιστεύω πως η άποψή μου πως "η business oriented informatics κατεύθυνση, όπως αυτή ορίζεται στην Ελλάδα, είναι μια παπάτζα και μισή, για ανθρώπους που ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να ασχοληθούν με το development" επαληθεύεται 100%.
'Nuff said, ελπίζω να μην ήμουν χειμαρώδης.