Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ηλικιοφοβικός.

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν θα έγραφε Έλληνας, θα έγραφε σκέτο 26χρονος.ja_the_invincible wrote:Είμαι η μόνος που ενοχλείται από την τόση έμφαση στο "26χρονος" στο άρθρο; 3 φορές το γράφει, σε ένα αρθράκι 2 παραγράφων ουσιαστικά.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ηλικιοφοβικός.![]()
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Με την ίδια λογική κάποιος θα έλεγε "θα τον πεις μαύρο γιατί αύτο είναι το χρώμα του δέρματος του, πώς αλλιώς να τον προσδιορίσεις;".ja_the_invincible wrote:Καμία σχέση γιατί μπλέκεις την καταγωγή με το χρώμα του δέρματος.
Θα τον πεις Αλβανό γιατί κατάγεται από μία χώρα που λέγεται Αλβανία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... %CE%B1.Πώς αλλιώς θα το προσδιορίσεις?
Δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το θεωρώ βρισιά. Τα στερεότυπα σου αλλού πλιζ. Και ο "26χρονος Γερμανός" (ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα) να επαναλάμβανε συνεχώς, το ίδιο θα με ενοχλούσε. Το ότι θεωρεί ο αρθρογράφος ότι από όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου, το σημαντικότερο, αυτό που τον χαρακτηρίζει, είναι η καταγωγή του. Με ενοχλεί όπως θα με ενοχλούσε να γράφει συνεχώς "ο 26χρονος ομοφυλόφιλος" ή "ο 26χρονος μαύρος" ή "η 26χρονη ξανθιά", παρ'ότι δεν θεωρώ τίποτα από τα τρία μειωτικό. Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.ja_the_invincible wrote:Δεν είναι προσβολή ξέρεις να πεις κάποιον Αλβανό.Και μόνο που το σκέφτεσαι σαν βρισιά ή προσβολή δείχνει ρατσιστική προδιάθεση.Δηλαδή αν έλεγε "γερμανός" θα σε πείραζε?Trust me επειδή ξέρω αρκετά παιδιά από Αλβανία πιο πολύ τους πειράζουν τα Politically correct bullshit παρά να τους πεις απευθείας Αλβανούς.Γιατί σκεψου το λογικά : Τι θα σε πείραζε πιο πολύ στο εξωτερικό?Να σε λέγανε Greek ή να αποφεύγανε να σε πουνε Greek γιατί το θεωρούνε κάποιου είδους βρισιά?
Very good point. Και είναι λογικό άλλωστε να έχουν εμπάθεια, αφού το ίντερνετ είναι ουσιαστικά ανταγωνιστής του μέσου που τους πληρώνει.barbarosa wrote:Απλά πιστεύω πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμπάθεια για το ίντερνετ οπότε βλέπουμε κάποιες φορές τέτοια άρθρα.
Αφού δεν το θεωρείς μειωτικό γιατί τότε σε ενοχλεί η επανάληψή του?Από την στιγμή που αναφέρει καταγωγή έτσι και αλλιώς είτε μία φορά το γράψει είτε 50 η συγκεκριμένη πληροφορία σου εντυπώνεται.Αλλά προφανώς και θα γράψει το χαρακτηριστικό που περιγράφει πιο πολύ το θύμα ή τον δράστη και μερικά από αυτά είναι η καταγωγή και η ηλικία.Σε άλλους τονίζουν την περιοχή κατοικίας π.χ " ο 18χρονος cracker από το Μπραχάμι".Το να επαναλαμβάνεσαι σε ένα κείμενο δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις έμφαση είναι μια κακή πρακτική συγγραφής και τίποτα παραπέρα.Michelle wrote: Δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το θεωρώ βρισιά. Τα στερεότυπα σου αλλού πλιζ. Και ο "26χρονος Γερμανός" (ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα) να επαναλάμβανε συνεχώς, το ίδιο θα με ενοχλούσε. Το ότι θεωρεί ο αρθρογράφος ότι από όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου, το σημαντικότερο, αυτό που τον χαρακτηρίζει, είναι η καταγωγή του. Με ενοχλεί όπως θα με ενοχλούσε να γράφει συνεχώς "ο 26χρονος ομοφυλόφιλος" ή "ο 26χρονος μαύρος" ή "η 26χρονη ξανθιά", παρ'ότι δεν θεωρώ τίποτα από τα τρία μειωτικό. Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
+++Πολύ politically correct την έχουμε δει και νομίζω χάνουμε το νόημα των λέξεων.
barbarosa wrote:Εγώ πάντως πιστεύω πως ο τίτλος δολοφονία μέσω facebook είναι άκυρος.
Απλά πιστεύω πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμπάθεια για το ίντερνετ οπότε βλέπουμε κάποιες φορές τέτοια άρθρα.
Γιατί, όμως?Michelle wrote: Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
To γράφω στην αμέσως επόμενη πρόταση.MpoMp wrote:Γιατί, όμως?Michelle wrote: Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
ja_the_invincible wrote: Το να επαναλαμβάνεσαι σε ένα κείμενο δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις έμφαση είναι μια κακή πρακτική συγγραφής και τίποτα παραπέρα.
stoupeace wrote:Τι λες, εγώ έχω δει πολλούς τέτοιους τίτλους:
"Δολοφονία μέσω μπακάλη" (γνώρισε ο δολοφόνος το θύμα στο supermarket)
"Δολοφονία μέσω Λαμίας" (γνωρίστηκαν στη Λαμία)
"Δολοφονία μέσω τηλεφώνου" (είχαν και οι 2 dial-up)
:smt046stoupeace wrote: "Δολοφονία μέσω μπακάλη" (γνώρισε ο δολοφόνος το θύμα στο supermarket)
"Δολοφονία μέσω Λαμίας" (γνωρίστηκαν στη Λαμία)
"Δολοφονία μέσω τηλεφώνου" (είχαν και οι 2 dial-up)