δολοφονία μέσω facebook...

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: δολοφονία μέσω facebook...

Post by ja_the_invincible » Fri Jun 10, 2011 11:00 am

Είμαι η μόνος που ενοχλείται από την τόση έμφαση στο "26χρονος" στο άρθρο; 3 φορές το γράφει, σε ένα αρθράκι 2 παραγράφων ουσιαστικά.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ηλικιοφοβικός. :-(
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
υ.γ.Δεν καταλαβαίνω την λογική σας.Αν ήτανε 'Ελληνας τότε θα έγραφε Έλληνας.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Michelle » Fri Jun 10, 2011 11:02 am

ja_the_invincible wrote:Είμαι η μόνος που ενοχλείται από την τόση έμφαση στο "26χρονος" στο άρθρο; 3 φορές το γράφει, σε ένα αρθράκι 2 παραγράφων ουσιαστικά.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ηλικιοφοβικός. :-(
υ.γ.Δεν καταλαβαίνω την λογική σας.Αν ήτανε 'Ελληνας τότε θα έγραφε Έλληνας.
Δεν θα έγραφε Έλληνας, θα έγραφε σκέτο 26χρονος.

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί ενοχλεί, φαντάσου να έγραφε "ο 26χρονος μαύρος" κάθε φορά που αναφερόταν σε αυτόν.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Jun 10, 2011 11:13 am

Καμία σχέση γιατί μπλέκεις την καταγωγή με το χρώμα του δέρματος.
Θα τον πεις Αλβανό γιατί κατάγεται από μία χώρα που λέγεται Αλβανία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... %CE%B1.Πώς αλλιώς θα το προσδιορίσεις?
Πολύ politically correct την έχουμε δει και νομίζω χάνουμε το νόημα των λέξεων.
Anyway πάντοτε σε άρθρα τονίζεται η καταγωγή του δράστη ιδίως αν είναι ο "εγκέφαλος" μιας σπείρας.Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ρατσιστικό..
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Jun 10, 2011 11:19 am

ja_the_invincible wrote:Καμία σχέση γιατί μπλέκεις την καταγωγή με το χρώμα του δέρματος.
Θα τον πεις Αλβανό γιατί κατάγεται από μία χώρα που λέγεται Αλβανία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... %CE%B1.Πώς αλλιώς θα το προσδιορίσεις?
Με την ίδια λογική κάποιος θα έλεγε "θα τον πεις μαύρο γιατί αύτο είναι το χρώμα του δέρματος του, πώς αλλιώς να τον προσδιορίσεις;".
Τέσπα, αν δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου πού είναι το πρόβλημα, δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να στο εξηγήσει κανένας.

ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Jun 10, 2011 11:36 am

Δεν είναι προσβολή ξέρεις να πεις κάποιον Αλβανό.Και μόνο που το σκέφτεσαι σαν βρισιά ή προσβολή δείχνει ρατσιστική προδιάθεση.Δηλαδή αν έλεγε "γερμανός" θα σε πείραζε?Trust me επειδή ξέρω αρκετά παιδιά από Αλβανία πιο πολύ τους πειράζουν τα Politically correct bullshit παρά να τους πεις απευθείας Αλβανούς.Γιατί σκεψου το λογικά : Τι θα σε πείραζε πιο πολύ στο εξωτερικό?Να σε λέγανε Greek ή να αποφεύγανε να σε πουνε Greek γιατί το θεωρούνε κάποιου είδους βρισιά?
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Jun 10, 2011 11:47 am

ja_the_invincible wrote:Δεν είναι προσβολή ξέρεις να πεις κάποιον Αλβανό.Και μόνο που το σκέφτεσαι σαν βρισιά ή προσβολή δείχνει ρατσιστική προδιάθεση.Δηλαδή αν έλεγε "γερμανός" θα σε πείραζε?Trust me επειδή ξέρω αρκετά παιδιά από Αλβανία πιο πολύ τους πειράζουν τα Politically correct bullshit παρά να τους πεις απευθείας Αλβανούς.Γιατί σκεψου το λογικά : Τι θα σε πείραζε πιο πολύ στο εξωτερικό?Να σε λέγανε Greek ή να αποφεύγανε να σε πουνε Greek γιατί το θεωρούνε κάποιου είδους βρισιά?
Δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το θεωρώ βρισιά. Τα στερεότυπα σου αλλού πλιζ. Και ο "26χρονος Γερμανός" (ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα) να επαναλάμβανε συνεχώς, το ίδιο θα με ενοχλούσε. Το ότι θεωρεί ο αρθρογράφος ότι από όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου, το σημαντικότερο, αυτό που τον χαρακτηρίζει, είναι η καταγωγή του. Με ενοχλεί όπως θα με ενοχλούσε να γράφει συνεχώς "ο 26χρονος ομοφυλόφιλος" ή "ο 26χρονος μαύρος" ή "η 26χρονη ξανθιά", παρ'ότι δεν θεωρώ τίποτα από τα τρία μειωτικό. Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
Αλλά όπως είπα και πριν, αν δεν το καταλαβαίνεις μόνος σου, δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Τουλάχιστον ας παραδεχτούμε ότι απλά δεν το καταλαβαίνεις, και ας το αφήσουμε εκεί, αντί να κάνεις ο,τι να ναι (προσβλητικές) υποθέσεις για όσους σκέφτονται διαφορετικά από σένα.

barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Fri Jun 10, 2011 11:59 am

Εγώ πάντως πιστεύω πως ο τίτλος δολοφονία μέσω facebook είναι άκυρος. Το μέσο που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να πλησιάσει το θύμα του δεν έχει καμία σημασία. Τις περισσότερες φορές ο θύτης γνωρίζει το θύμα και μάλιστα κάποιες φορές καλά. Οπότε προφανώς και θα έχει χρησιμοποιήσει κάποιο μέσο επικοινωνίας για να του στήσει την παγίδα. Αυτό θα έχει γίνει και με τηλέφωνο πολλές φορές αλλά δεν είδα κανέναν να γράφει δολοφονία μέσω τηλεφώνου.

Απλά πιστεύω πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμπάθεια για το ίντερνετ οπότε βλέπουμε κάποιες φορές τέτοια άρθρα.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Jun 10, 2011 12:02 pm

barbarosa wrote:Απλά πιστεύω πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμπάθεια για το ίντερνετ οπότε βλέπουμε κάποιες φορές τέτοια άρθρα.
Very good point. Και είναι λογικό άλλωστε να έχουν εμπάθεια, αφού το ίντερνετ είναι ουσιαστικά ανταγωνιστής του μέσου που τους πληρώνει.

ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Jun 10, 2011 12:33 pm

Michelle wrote: Δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι το θεωρώ βρισιά. Τα στερεότυπα σου αλλού πλιζ. Και ο "26χρονος Γερμανός" (ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα) να επαναλάμβανε συνεχώς, το ίδιο θα με ενοχλούσε. Το ότι θεωρεί ο αρθρογράφος ότι από όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ανθρώπου, το σημαντικότερο, αυτό που τον χαρακτηρίζει, είναι η καταγωγή του. Με ενοχλεί όπως θα με ενοχλούσε να γράφει συνεχώς "ο 26χρονος ομοφυλόφιλος" ή "ο 26χρονος μαύρος" ή "η 26χρονη ξανθιά", παρ'ότι δεν θεωρώ τίποτα από τα τρία μειωτικό. Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
Αφού δεν το θεωρείς μειωτικό γιατί τότε σε ενοχλεί η επανάληψή του?Από την στιγμή που αναφέρει καταγωγή έτσι και αλλιώς είτε μία φορά το γράψει είτε 50 η συγκεκριμένη πληροφορία σου εντυπώνεται.Αλλά προφανώς και θα γράψει το χαρακτηριστικό που περιγράφει πιο πολύ το θύμα ή τον δράστη και μερικά από αυτά είναι η καταγωγή και η ηλικία.Σε άλλους τονίζουν την περιοχή κατοικίας π.χ " ο 18χρονος cracker από το Μπραχάμι".Το να επαναλαμβάνεσαι σε ένα κείμενο δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις έμφαση είναι μια κακή πρακτική συγγραφής και τίποτα παραπέρα.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jun 10, 2011 12:46 pm

Πολύ politically correct την έχουμε δει και νομίζω χάνουμε το νόημα των λέξεων.
+++
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Jun 10, 2011 5:00 pm

barbarosa wrote:Εγώ πάντως πιστεύω πως ο τίτλος δολοφονία μέσω facebook είναι άκυρος.
Απλά πιστεύω πως κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εμπάθεια για το ίντερνετ οπότε βλέπουμε κάποιες φορές τέτοια άρθρα.
Τι λες, εγώ έχω δει πολλούς τέτοιους τίτλους: "Δολοφονία μέσω μπακάλη" (γνώρισε ο δολοφόνος το θύμα στο supermarket) "Δολοφονία μέσω Λαμίας" (γνωρίστηκαν στη Λαμία) "Δολοφονία μέσω τηλεφώνου" (είχαν και οι 2 dial-up)
Τραγική η προσπάθεια τρομοκρατίας σε σχέση με το internet, γυρεύουν όλοι να γίνουμε Κίνα μάλλον.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Jun 10, 2011 7:26 pm

Michelle wrote: Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
Γιατί, όμως?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Jun 10, 2011 7:30 pm

MpoMp wrote:
Michelle wrote: Η τόση έμφαση στο εν λόγω επίθετο με ενοχλεί, όχι η αναφορά του.
Γιατί, όμως?
To γράφω στην αμέσως επόμενη πρόταση. :roll:

MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Jun 10, 2011 7:33 pm

Θα προτιμούσες να λέει 3 φορές "αλλοδαπός"?
ja_the_invincible wrote: Το να επαναλαμβάνεσαι σε ένα κείμενο δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις έμφαση είναι μια κακή πρακτική συγγραφής και τίποτα παραπέρα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Fri Jun 10, 2011 8:34 pm

Google is our friend (or not?). Όταν βλέπεις reposts από εθνικιστικά blogs τύπου hellenic-revenge ή whatever, τί συντάκτης μπορεί να κρύβεται από πίσω;
Κάποιος χωρίς προκαταλήψεις, που μπορεί να δει ψύχραιμα το θέμα; Γύρω από τη σημειολογία της γραφής μπορείς να καταλάβεις -σχετικά εύκολα νομίζω- το background του καθένα...

Και για να μην ξεφεύγουμε, όσον αφορά το fb: Technology is neither good nor bad; nor is it neutral. (Το οποίο μπορεί να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων -από μια πλευρά πιο ...κοινωνιολογική)
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Jun 10, 2011 9:26 pm

stoupeace wrote:Τι λες, εγώ έχω δει πολλούς τέτοιους τίτλους:

"Δολοφονία μέσω μπακάλη" (γνώρισε ο δολοφόνος το θύμα στο supermarket)
"Δολοφονία μέσω Λαμίας" (γνωρίστηκαν στη Λαμία)
"Δολοφονία μέσω τηλεφώνου" (είχαν και οι 2 dial-up)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

----
με την ευκαιρια, michelle ++
mxsar.opa
Mbyte level
Mbyte level

Post by mxsar.opa » Mon Jun 13, 2011 8:36 am

stoupeace wrote: "Δολοφονία μέσω μπακάλη" (γνώρισε ο δολοφόνος το θύμα στο supermarket)
"Δολοφονία μέσω Λαμίας" (γνωρίστηκαν στη Λαμία)
"Δολοφονία μέσω τηλεφώνου" (είχαν και οι 2 dial-up)
:smt046 :smt043
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”