evridiki wrote:την ιδια γνωμη για το πως θα διεκδικησουν κατι μπορει να μην εχουν αλλα δεν εχουμε τα ιδια συμεφεροντα;
καποιος θελει να πληρωνει τα βιβλια του και το χαρτι που θα παρει δεν εχει καμια αξια ;
και με συγχωρεις αλλα οι αγανακτισμένοι δεν είχαν καμμια επιρροή ;τότε γιατι εβαλε τους αστυνομικους να τους διαλύσουν ;
και επι ενα μηνα και ηταν πολυσ κοσμοσ μαζεμενος
μα δεν εβαλε τους αστυνομικους να τους διαλυσουν παρα μονο ενα μηνα μετα - μια πορεια δεν την αφηνουν στην ησυχια τους ουτε 2-3 ωρες
εδω στην τελευταια μεγαλη πορεια που πηγα πριν καν μαζευτουμε επεσαν δακρυγονα (!) - και ηταν μαθητικη/φοιτητικη κιολας
ακομα θυμαμαι την απορια στο βλεμμα ενος παιδιου, ηταν δεν ηταν 15-16 την ωρα που του διναμε ορο για τα ματια , σαν να σκεφτοταν "αυτη την επιθεση τωρα γιατι την εκαναν;"
οι αγανακτισμενοι απλα αντι να οδηγησουν την αγανακτιση τους σε καποια αλλαγη την οδηγησαν σε ενα ξεσπασμα αγωνιστικοτητας, ενιωσαν οτι εκαναν ο,τι μπορουσαν να κανουν και γυρισαν στους καναπεδες τους.
Ενας μηνας αγωνα ΔΕΝ ειναι αρκετος, ο αγωνας για αλλαγη (σε διαφορα ζητηματα, μικρα η μεγαλα) πρεπει (για να πετυχει) να αρχισει απο οταν εισαι σε θεση να καταλαβεις οτι κατι παει στραβα μεχρι η να πεθανεις (απο γερατια κατα προτιμηση) η η χωρα σου να παει αρκετα καλα ωστε να μην χρειαζεται πια αγωνας για αλλαγη. (δεν λεω τελεια, λεω αρκετα καλα)
οσο για τα συμφεροντα οχι, δεν εχουμε ολοι τα ιδια
δεν εχω εγω τα ιδια συμφεροντα που θελω αξιολογο πτυχιο με καποιον που θελει ευκολο πτυχιο η/και με καποιον που δεν ενδιαφερεται αρκει ο μπαμπας πασοκ η η μαμα νεα δημοκρατια να του δινει ενα μισθο ωστε να φερνει νεους ψηφοφορους.
Γιατι ναι, καποιος που, υποστηριζοντας τα μη δωρεαν βιβλια , παιρνει εναν ολοκληρο μισθο απο το κομμα του και ενα αρκετα γενναιο ποσοστο απο τα λεφτα για τα παρτυ/ταξιδια ΔΕΝ εχει τα ιδια συμφεροντα με μενα που δεν παιρνω μια και θελω απλα να τελειωσω τη σχολη, να κανω αιτηση σε ενα μεταπτυχιακο και να δουλεψω αργοτερα τιμια να βγαλω τα λεφτα μου
ομοιως καποιος που πιστευει - να το παμε στο καθαρα ιδεολογικο - οτι η παιδεια θα γινει καλυτερη αμα παρει χρηματοδοτηση απο επιχειρησεις δεν εχει τα ιδια συμφεροντα με μενα που θεωρω πως η παιδεια θα ειναι καλυτερη αμα γινει ακομα πιο ανεξαρτητη απο τις επιχειρησεις (γιατι τωρα δεν ειναι παντου ανεξαρτητη, μην κοροιδευομαστε) και αμα το προγραμμα σπουδων ειναι φτιαγμενο καθαρα απο επιστημονες
ο πρωτος δεν εχει αναγκαστικα ανηθικο κερδος απο αυτο, ειναι η αποψη του για το πως θα προοδευσει το πανεπιστημιο και εχει καθε δικαιωμα να την εχει - το συμφερον του ομως ειναι σε διαφεροτικο μελλον απο αυτο που ζηταω εγω οποτε και δεν μπορουμε να αγωνιστουμε μαζι - θα ηταν τελειως παραλογο αλλωστε να ειμαστε διπλα διπλα και να ζηταμε διαφορετικα πραγματα.