Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Re: Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας
Η διαφορά είναι ότι αν θες προσκομίζεις αποδείξεις.Κοινώς μπορείς να κρύψεις πράγματα.Θα μου πεις ότι και η χρήση της φοροκάρτας ως προαιρετική προβλέπεται αλλά σιγά σιγά θα γίνει υποχρεωτική για κάθε συναλλαγή.Και τότε θα έχεις ένα πλήρες καταναλωτικό προφίλ.Μην βλέπετε πάντα πίσω από αυτά τα μέτρα την τιμωρία των "κλεφτών" εμπόρων που δεν κόβουν αποδείξεις
. Για μένα είναι μία ακόμα διευκόλυνση στην καταστολή ενός σάπιου κράτους..

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Για όσους χρησιμοποιούν facebook, PayPal, καρτούλες ΑΒ/Βερόπουλος κτλ. φυσικά και γίνεται. Και πάλι σε κάποιο βαθμό όμως, όχι ολοκληρωτικά. Εδώ μιλάμε για ολοκληρωτικό φακέλωμα, από το νεαρότερο μέχρι το γηρεότερο και από το τεχνοφρικιό μέχρι τον τεχνολογικά αναλφάβητο. Και μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι δεν έχουν όλοι οι Έλληνες internet ή προφιλ σε social network ή λογαριασμό ηλεκτρονικών πληρωμών ή κάρτες σουπερ μάρκετ ή πιστωτικές. Ειδικά στην επαρχία. Και πάλι όμως και να είχαν η λογική "είμαστε βουτηγμένοι στο φακέλωμα ας αφεθούμε σε αυτό" είναι λάθος. Είναι μοιρολατρία, υποταγή, παραίτηση από την ελευθερία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.necrofear_13 wrote:Άσχετο, απλά αν νομίζεις πως δεν γίνεται ήδη και σε βαθμό πάρα πολύ μεγάλο με το υπάρχουν σύστημα είσαι γελασμένος.PASCAL wrote:Η δημιουργία καταναλωτικού προφίλ και η εκμετάλευση του για εμπορικούς και κατασταλτικούς σκοπούς.proskopos wrote:Η κάρτα θα συνδέεται με το ΑΦΜ μας... Άρα σίγουρα μας ταυτοποιεί...
τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, από αυτά τις πληροφορίες που θα μπορεί το κράτος να εξάγει?
Ή γενικά τι είναι αυτό που σας ενοχλεί?
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού.ja_the_invincible wrote:Η διαφορά είναι ότι αν θες προσκομίζεις αποδείξεις.Κοινώς μπορείς να κρύψεις πράγματα.Θα μου πεις ότι και η χρήση της φοροκάρτας ως προαιρετική προβλέπεται αλλά σιγά σιγά θα γίνει υποχρεωτική για κάθε συναλλαγή.Και τότε θα έχεις ένα πλήρες καταναλωτικό προφίλ.Μην βλέπετε πάντα πίσω από αυτά τα μέτρα την τιμωρία των "κλεφτών" εμπόρων που δεν κόβουν αποδείξεις. Για μένα είναι μία ακόμα διευκόλυνση στην καταστολή ενός σάπιου κράτους..

No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
Οι νέοι απο 25-30 ετών, που μένουν στο Περιστέρι, πήγαινουν 5 φορές σινεμά, 8 σε σουβλατζίδικο κτλ, τον μήνα...
Αυτό θα το ξέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Αν υποθέσουμε ότι το Υ.ΟΙΚ. δώσει αυτές τις πληροφορίες (δεν το θεωρώ και δεδομένο) σε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες με την σειρά τους θα φτιάξουν διαφημίσεις και πακέτα και θα ανοίξουν τα αντίστοιχα μαγαζιά στις εκάστοτε περιοχές, τον πολίτη πως τον ενοχλεί?
Οι νέοι απο 25-30 ετών, που μένουν στο Περιστέρι, πήγαινουν 5 φορές σινεμά, 8 σε σουβλατζίδικο κτλ, τον μήνα...
Αν υποθέσουμε ότι το Υ.ΟΙΚ. δώσει αυτές τις πληροφορίες (δεν το θεωρώ και δεδομένο) σε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες με την σειρά τους θα φτιάξουν διαφημίσεις και πακέτα και θα ανοίξουν τα αντίστοιχα μαγαζιά στις εκάστοτε περιοχές, τον πολίτη πως τον ενοχλεί?
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Και γω θα σου πω ΠΑΣΟΚ.Αν μπορείς να το εμπιστευθείς πρόβλημά σουnecrofear_13 wrote: Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού.

- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Και εγώ θα σου πω Σπινέλης. Τέσπα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.ja_the_invincible wrote:Και γω θα σου πω ΠΑΣΟΚ.Αν μπορείς να το εμπιστευθείς πρόβλημά σουnecrofear_13 wrote: Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού..
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Αυτό είναι η εγγύηση ότι το σύστημα θα δουλέψει σωστά.Όχι ο σκοπός ή ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα.necrofear_13 wrote: Και εγώ θα σου πω Σπινέλης.
- gasparosoft
- Gbyte level
Eγώ λέω πατηρ Παϊσιος. Τα είχε πει το παληκάρι 

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Οι γενικεύσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το "τρώνε σουβλάκια και πάνε σινεμά". Γιατί σιγά σιγά οι πολίτες μπορεί να χωρίζονται ακόμα πιο φανερά και "δικαιολογημένα" σε κατηγορίες επικινδυνότητας. Και σταδιακά θα βλέπεις περισσότερες περιπτώσεις (που ήδη αυξάνονται εκθετικά) συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική επειδή μπορεί και να είσαι δημόσιος κίνδυνος.proskopos wrote:Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Stoupeace ζηλεύω την ικανότητά σου στο λόγο.Τι είσαι τέλος πάντων debat-άς? 

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Ρε συ τα δεδομένα δεν θα πηγαίνουν στην Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων σε πραγματικό χρόνο... πάρε 5 γκαζάκια και θα το δουν στο τέλος του χρόνου. Άσε που συνήθως δεν φαίνεται τι πήρες, αλλά μόνο το τελικό ποσό.stoupeace wrote:Οι γενικεύσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το "τρώνε σουβλάκια και πάνε σινεμά". Γιατί σιγά σιγά οι πολίτες μπορεί να χωρίζονται ακόμα πιο φανερά και "δικαιολογημένα" σε κατηγορίες επικινδυνότητας. Και σταδιακά θα βλέπεις περισσότερες περιπτώσεις (που ήδη αυξάνονται εκθετικά) συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική επειδή μπορεί και να είσαι δημόσιος κίνδυνος.proskopos wrote:Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
Αλλά δώσε μου ενα παράδειγμα για τις κατηγορίες επικινδυνότητας που μπορεί να χωριστούν οι πολίτες γιατί μάλλον δεν σε κατάλαβα...
Δηλαδή μια σύλληψη πως μπορεί να έχει σχέση με την φοροκάρτα, ακόμα και εγώ πηγαίνω και ψωνίζω απο army shop, έχω αεροβόλα και κάνω paintball, αγοράζω ελβετικούς σουγιάδες, αρβύλες, τσεκούρια κτλ....?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Μην κοιτάς πώς χρησιμοποείται τώρα. Ναι, φαίνεται το τελικό ποσό, στο τέλος του χρόνου κλπ.proskopos wrote: Αλλά δώσε μου ενα παράδειγμα για τις κατηγορίες επικινδυνότητας που μπορεί να χωριστούν οι πολίτες γιατί μάλλον δεν σε κατάλαβα...
Δηλαδή μια σύλληψη πως μπορεί να έχει σχέση με την φοροκάρτα, ακόμα και εγώ πηγαίνω και ψωνίζω απο army shop, έχω αεροβόλα και κάνω paintball, αγοράζω ελβετικούς σουγιάδες, αρβύλες, τσεκούρια κτλ....?
Κοίτα από που ξεκινήσαμε με τα μέτρα του μνημονίου. Από το 2010 ακούμε "είναι τα τελευταία μέτρα". Και τέλη 2011 πλέον σε κανένα δεν κάνει εντύπωση που έχουν μπει 4-5 φορές κι άλλα "τελευταία μέτρα". Κοίτα τι γίνεται με την αστυνόμευση. Μέσα σε 3 χρόνια έχουν συσταθεί 3 νέες ομάδες, και πλέον ακόμα και αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο, αν δε δεις μπλε φωτάκια το βράδυ είσαι τυφλός.
Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."
Αν είχα χρόνο και διάθεση θα έβαζα και παραπάνω βήματα μέσα για να μην έρθει ο τυπικός τρολίσκος και πει "ΟΥΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ".
Αν θέλεις κόλλα στο πιο υπερβολικό σημείο του πόστ, αλλά εγώ πρόσπαθησα να δώσω μια ροή στα γεγονότα, παρόμοια με αυτά που έχω ζήσει εγώ τα τελευταία 5 χρόνια.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- proskopos
- Wow! Terabyte level
δεν σε είπα υπερβολικό... Ρώτησα απλά πως το βλέπετε...
Το παράδειγμα που δίνεις παρ'όλα αυτά άσχετα αν είναι υπερβολικό ή όχι είναι ΣΗΜΕΡΑ παράνομο... αν εγώ υπογράψω τους όρους της κάρτας και εκεί αναφέρετε πως μόνο το υπουργείο θα έχει τα δεδομένα τότε δεν φοβάμαι πως αυτό θα αλλάξει... Ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος...
Σε δικαστήρια κτλ μιας και το ανέφερες ακόμα και με κάμερα να σε δείξω ότι με έκλεψες, θα έχω μπλεξίματα... Δεν είναι τόσο απλό όσο πιθανών φαντάζεσαι, να δοθούν τα δεδομένα αυτά...
Προσωπικά είμαι υπερ της κάρτας, αρκεί ρητά να αναφέρεται ποιος, πότε, πως και για ποιόν σκοπό θα μπορεί να επεξεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα.
Αν και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Αν εγώ πάω σε καφετέρια και πάρω ένα καφέ που κάνει 10 ευρώ πως ξέρω ότι στην κάρτα αυτός χτύπησε 10 ευρώ και όχι 2?
Το παράδειγμα που δίνεις παρ'όλα αυτά άσχετα αν είναι υπερβολικό ή όχι είναι ΣΗΜΕΡΑ παράνομο... αν εγώ υπογράψω τους όρους της κάρτας και εκεί αναφέρετε πως μόνο το υπουργείο θα έχει τα δεδομένα τότε δεν φοβάμαι πως αυτό θα αλλάξει... Ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος...
Σε δικαστήρια κτλ μιας και το ανέφερες ακόμα και με κάμερα να σε δείξω ότι με έκλεψες, θα έχω μπλεξίματα... Δεν είναι τόσο απλό όσο πιθανών φαντάζεσαι, να δοθούν τα δεδομένα αυτά...
Προσωπικά είμαι υπερ της κάρτας, αρκεί ρητά να αναφέρεται ποιος, πότε, πως και για ποιόν σκοπό θα μπορεί να επεξεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα.
Αν και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Αν εγώ πάω σε καφετέρια και πάρω ένα καφέ που κάνει 10 ευρώ πως ξέρω ότι στην κάρτα αυτός χτύπησε 10 ευρώ και όχι 2?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Οπως και το σύστημα με τις αποδείξεις, έχει αρκετές τρύπες και ασάφειες ακόμα το θέμα. Θα βγουν διευκρινίσεις με την κυκλοφορία της κάρτας από τις τράπεζες.proskopos wrote: Αν και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Αν εγώ πάω σε καφετέρια και πάρω ένα καφέ που κάνει 10 ευρώ πως ξέρω ότι στην κάρτα αυτός χτύπησε 10 ευρώ και όχι 2?
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- gasparosoft
- Gbyte level
Στην ΔΕΗ πάντως όλοι μας είχαμε υπογράψει μία σύμβαση που δεν αναφέρει πουθενά ότι μέσω αυτής θα πληρώνεις έκτακτους φόρους κατοικίας κτλ. Όμως για δες τώρα τι συμβαίνει....proskopos wrote:αν εγώ υπογράψω τους όρους της κάρτας και εκεί αναφέρετε πως μόνο το υπουργείο θα έχει τα δεδομένα τότε δεν φοβάμαι πως αυτό θα αλλάξει...
Just saying, στην Ελλάδα που ζούμε, δεν χρειαζόμασταν μια φοροκάρτα για να απευθύνουμε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Ειδικά στον τομέα "τρομοκρατία" οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής μαζί με εισαγγελείς δεν έχουν βρει εμπόδιο να προβάλλουν το παράλογο ως επιχείρημα.stoupeace wrote: Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."
Βλέπε περίπτωση της γερμανίδας που είχαμε κλείσει φυλακή πριν κάτι μήνες (είχε συζητηθεί στο venus το θέμα).
Βλέπε εμένα κι εσένα. Μας μπαγλαρώνουν όποτε θέλουν με την πρόφαση που ανέφερες. Αλλά χωρίς τη βοήθεια φοροκάρτας.
Ότι πάμε προς ελεγχόμενες καταστάσεις, πάμε. Αλλά μην τρελαθούμε, σιγά την χρησιμότητα της φοροκάρτας σε ύπουλες κρατικές "αναστολές".
Εγώ το βλέπω ως μέσο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της σπατάλης χαρτιού.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
++MpoMp wrote:Just saying, στην Ελλάδα που ζούμε, δεν χρειαζόμασταν μια φοροκάρτα για να απευθύνουμε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Ειδικά στον τομέα "τρομοκρατία" οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής μαζί με εισαγγελείς δεν έχουν βρει εμπόδιο να προβάλλουν το παράλογο ως επιχείρημα.stoupeace wrote: Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."
Βλέπε περίπτωση της γερμανίδας που είχαμε κλείσει φυλακή πριν κάτι μήνες (είχε συζητηθεί στο venus το θέμα).
Βλέπε εμένα κι εσένα. Μας μπαγλαρώνουν όποτε θέλουν με την πρόφαση που ανέφερες. Αλλά χωρίς τη βοήθεια φοροκάρτας.
Ότι πάμε προς ελεγχόμενες καταστάσεις, πάμε. Αλλά μην τρελαθούμε, σιγά την χρησιμότητα της φοροκάρτας σε ύπουλες κρατικές "αναστολές".
Εγώ το βλέπω ως μέσο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της σπατάλης χαρτιού.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Fullproof plan για να διασωθεί η οικονομία :
Step A ) Όλοι παίρνουμε την φοροκάρτα και την χρησιμοποιούμε για ένα χρόνο
Step B ) Το Υπ. Οικονομικών μαζεύει τα στοιχεία για το ποιοί είμαστε , τι αγοράσαμε κτλ και τα πουλάει στην Google
Step C ) H Google μας spamarei με διαφημίσεις , Google adwords etc
Step D ) Καλύπτεται το δημόσιο χρέος..!
...
...
...
Profit!
Step B ) Το Υπ. Οικονομικών μαζεύει τα στοιχεία για το ποιοί είμαστε , τι αγοράσαμε κτλ και τα πουλάει στην Google
...
...
...
Profit!

- MoonShadow
- Venus Former Team Member
Βέβαια υπάρχουν και πολλές προοπτικές εξέλιξηςAmmarkoV wrote:Fullproof plan για να διασωθεί η οικονομία :
...
...
...
Profit!
Παραγγελία πίτσας το έτος 2016

λιγο κλεμμενο το παραπανω ;
- MoonShadow
- Venus Former Team Member