Δεν έχω ήχο

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Δεν έχω ήχο

Post by Loner » Wed Nov 30, 2011 2:33 pm

Υποψιάζομαι hardware γιατί έχω εγκαταστήσει audio drivers για τη μητρική μου (Windows XP τρέχει το PC), έχω ελέγξει τα καλώδια, έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά ηχεία τα οποία δουλεύουν σε άλλο υπολογιστή και δεν έχω ήχο ούτε απο live CD... Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κάποια κάρτα ήχου (νομίζω καλύτερα όχι usb). Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω που δεν έχω κάνει πριν αγοράσω κάρτα ήχου?
edit:Image
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
ctm
Kilobyte level
Kilobyte level
Re: Δεν έχω ήχο

Post by ctm » Wed Nov 30, 2011 4:39 pm

ΟΧΙ στη καταστροφή της χαράς, ΝΑΙ στη χαρά της καταστροφής :pimp:
Emptiness
byte level
byte level

Post by Emptiness » Wed Nov 30, 2011 5:52 pm

Μπορείς να δοκιμάσεις:

να μετακινήσεις την κάρτα ήχου σε άλλη PCI,
να ξαναδείς ρυθμίσεις από bios,
να απειλήσεις τον υπολογιστή.

Το τελευταίο είναι να το δεις και να μην το πιστέψεις ^^
Image
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Wed Nov 30, 2011 7:34 pm

ctm wrote:
Link
Τα έχω κάνει αυτά από πριν, όλα δείχνουν ότι δουλεύουν μια χαρά...
Emptiness wrote:Μπορείς να δοκιμάσεις:

να μετακινήσεις την κάρτα ήχου σε άλλη PCI,
Δεν έχω κάρτα ήχου, η μητρική ό,τι βγάζει.
ctm wrote:να ξαναδείς ρυθμίσεις από bios,
Το έκανα, όλα σωστά φαίνονται και από κει.
ctm wrote:[▫ να απειλήσεις τον υπολογιστή.

Το τελευταίο είναι να το δεις και να μην το πιστέψεις ^^
Γι'αυτό έκανα το ποστ και παράλληλα κοιτάω καινούρια PC. :twisted:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Emptiness
byte level
byte level

Post by Emptiness » Wed Nov 30, 2011 7:46 pm

Ωχ, η κάρτα ήχου είναι ενσωματωμένη στη μητρική :>
Μπορείς να πάρεις εξωτερική USB όπως λες, αλλά αν ο υπολογιστής είναι παλιός και αρχίζουν να χαλάνε και οι USB θέσεις τότε...
Συνέχισε να κοιτάς καινούρια PC ^^
Image
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Tue Dec 06, 2011 6:49 pm

Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα... :smt010 :smt010 :smt010
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Tue Dec 06, 2011 7:13 pm

Με κανα live cd + alsa μπήκες να δεις αν παίζει εκει ο ήχος; Τσεκαρε και στο bios για σχετικές με τις pci ρυθμίσεις αν και χλωμο να φταίει κάτι εκει εφόσον την βλέπει το λειτουργικο.
ImageImageImageImageImageImageImage
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue Dec 06, 2011 8:38 pm

Loner wrote:Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα... :smt010 :smt010 :smt010
Μόνο σε flash? Ξαναεγκατέστησε Adobe Shockwave και Adobe Flash :smt023
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Tue Dec 06, 2011 9:45 pm

Zifnab wrote:
Loner wrote:Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα... :smt010 :smt010 :smt010
Μόνο σε flash? Ξαναεγκατέστησε Adobe Shockwave και Adobe Flash :smt023
cypher wrote:Με κανα live cd + alsa μπήκες να δεις αν παίζει εκει ο ήχος; Τσεκαρε και στο bios για σχετικές με τις pci ρυθμίσεις αν και χλωμο να φταίει κάτι εκει εφόσον την βλέπει το λειτουργικο.
ImageImageImage
Στην αρχή δεν έπαιζε, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα το Sound Output Troubleshooting του Ubuntu Community στο οποίο υπήρχε και αυτή η εντολή

Code: Select all

lspci -v | grep -A7 -i "audio"
η οποία μου εμφάνισε 2 audio devices, οπότε μου μπήκε η ιδέα και άλλαξα το default audio device στο hardware tab του sound preferences και δούλεψε, οπότε μπήκα στα XP και άλλαξα την προεπιλεγμένη συσκευή για output μέσα από το control panel και δούλεψε επίσης! :metal3: :smt040 Νά'σαι καλά ρε cypher, σου χρωστάω! :-D
edit: Καμία ιδέα για να παίζουν και τα 2 ηχεία με ένα καλώδιο? Η κάρτα έχει εξόδους front, rear, bass ενώ εγώ έχω απλά ηχεία με απλό καλώδιο που θέλει μια πράσινη τρύπα. :smt016 Τώρα το έχω βάλει στο front και παίζει μόνο το αριστερό...
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Tue Dec 06, 2011 11:07 pm

Loner wrote: ImageImageImage
Στην αρχή δεν έπαιζε, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα το Sound Output Troubleshooting του Ubuntu Community στο οποίο υπήρχε και αυτή η εντολή

Code: Select all

lspci -v | grep -A7 -i "audio"
η οποία μου εμφάνισε 2 audio devices, οπότε μου μπήκε η ιδέα και άλλαξα το default audio device στο hardware tab του sound preferences και δούλεψε, οπότε μπήκα στα XP και άλλαξα την προεπιλεγμένη συσκευή για output μέσα από το control panel και δούλεψε επίσης! :metal3: :smt040 Νά'σαι καλά ρε cypher, σου χρωστάω! :-D
edit: Καμία ιδέα για να παίζουν και τα 2 ηχεία με ένα καλώδιο? Η κάρτα έχει εξόδους front, rear, bass ενώ εγώ έχω απλά ηχεία με απλό καλώδιο που θέλει μια πράσινη τρύπα. :smt016 Τώρα το έχω βάλει στο front και παίζει μόνο το αριστερό...
Νομίζω η κάρτα είχε πράσινη υποδοχή και τα έβαζες εκει και παίζαν. Δεν ηθελε 2 καλωδια. Παίζει να ειναι θέμα ρυθμίσεων. Δοκίμασε όλες τις υποδοχές και βλέπεις. :-p :-p
ImageImageImageImageImageImageImage
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Wed Dec 07, 2011 10:02 am

Η πράσινη είναι η front-out,όπου και το έχω και παίζει μόνο το αριστερό. :smt016
Τώρα είμαι στη δουλειά, θα το ξανακοιτάξω το απόγευμα...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Dec 09, 2011 1:05 pm

Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί συνήθως ο κόσμος ρωτάει πως παίρνουν 5 κάναλα ηχεία από 2κάναλη κάρτα. Θα γεφύρωνα με καλώδια τις εξόδους τουλάχιστον front και back σε ένα καλώδιο αλλά όταν παίζεις πχ ταινία θα ακούγονται όλα σαν downmix stereo (που μπορεί να στο κάνει και ένα απλό DVD player software) . Γενικά οι περισσότερες κάρτες που είναι 5.1 και άνω δεν χρησιμοποιούν στην μουσική παρα μόνο 2 κανάλια (το πράσινο) και τα υπόλοιπα σε ταινίες και παιχνίδια εφόσον αυτά το υποστηρίζουν..
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Fri Dec 09, 2011 1:20 pm

Για κάποιο λόγο όταν έχω συνδεδεμένα ακουστικά παίζει κανονικά... :smt017 Πρέπει να το ψάξω λίγο αλλά βαριέμαι, αφού δουλεύει άσ'το :smt015
Post Reply

Return to “Hardware”