Δεν έχω ήχο
- Loner
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Δεν έχω ήχο
Υποψιάζομαι hardware γιατί έχω εγκαταστήσει audio drivers για τη μητρική μου (Windows XP τρέχει το PC), έχω ελέγξει τα καλώδια, έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά ηχεία τα οποία δουλεύουν σε άλλο υπολογιστή και δεν έχω ήχο ούτε απο live CD... Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω κάποια κάρτα ήχου (νομίζω καλύτερα όχι usb). Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω που δεν έχω κάνει πριν αγοράσω κάρτα ήχου?
edit:
edit:
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Re: Δεν έχω ήχο
Μπορείς να δοκιμάσεις:
▫ να μετακινήσεις την κάρτα ήχου σε άλλη PCI,
▫ να ξαναδείς ρυθμίσεις από bios,
▫ να απειλήσεις τον υπολογιστή.
Το τελευταίο είναι να το δεις και να μην το πιστέψεις ^^
▫ να ξαναδείς ρυθμίσεις από bios,
▫ να απειλήσεις τον υπολογιστή.
- Loner
Τα έχω κάνει αυτά από πριν, όλα δείχνουν ότι δουλεύουν μια χαρά...ctm wrote:
Link
Δεν έχω κάρτα ήχου, η μητρική ό,τι βγάζει.Emptiness wrote:Μπορείς να δοκιμάσεις:
Το έκανα, όλα σωστά φαίνονται και από κει.ctm wrote:▫ να ξαναδείς ρυθμίσεις από bios,
Γι'αυτό έκανα το ποστ και παράλληλα κοιτάω καινούρια PC.ctm wrote:[▫ να απειλήσεις τον υπολογιστή.
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Ωχ, η κάρτα ήχου είναι ενσωματωμένη στη μητρική :>
Μπορείς να πάρεις εξωτερική USB όπως λες, αλλά αν ο υπολογιστής είναι παλιός και αρχίζουν να χαλάνε και οι USB θέσεις τότε...
Συνέχισε να κοιτάς καινούρια PC ^^
Μπορείς να πάρεις εξωτερική USB όπως λες, αλλά αν ο υπολογιστής είναι παλιός και αρχίζουν να χαλάνε και οι USB θέσεις τότε...
Συνέχισε να κοιτάς καινούρια PC ^^
- Loner
Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα...
- cypher
- Academic status: Alumnus/a
Με κανα live cd + alsa μπήκες να δεις αν παίζει εκει ο ήχος; Τσεκαρε και στο bios για σχετικές με τις pci ρυθμίσεις αν και χλωμο να φταίει κάτι εκει εφόσον την βλέπει το λειτουργικο.
- Zifnab
- Academic status: MSc
Μόνο σε flash? Ξαναεγκατέστησε Adobe Shockwave και Adobe FlashLoner wrote:Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα...
- Loner
Zifnab wrote:Μόνο σε flash? Ξαναεγκατέστησε Adobe Shockwave και Adobe FlashLoner wrote:Έβαλα κάρτα ήχου, την εντωπίζει κανονικά, μπήκαν αυτόματα οι drivers, συνέδεσα τα ηχεία, έκανα restart διπλοέλεγξα τις εντάσεις στα διάφορα σημεία που τις ρυθμίζεις, έλεγξα να τρέχει το windows audio service, έβαλα ακουστικά απευθείας πάνω στην κάρτα, δοκίμασα και mp3 αποθηκευμένο στο δίσκο και από firefox youtube και πάλι τίποτα...
cypher wrote:Με κανα live cd + alsa μπήκες να δεις αν παίζει εκει ο ήχος; Τσεκαρε και στο bios για σχετικές με τις pci ρυθμίσεις αν και χλωμο να φταίει κάτι εκει εφόσον την βλέπει το λειτουργικο.
Στην αρχή δεν έπαιζε, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα το Sound Output Troubleshooting του Ubuntu Community στο οποίο υπήρχε και αυτή η εντολή
Code: Select all
lspci -v | grep -A7 -i "audio"
edit: Καμία ιδέα για να παίζουν και τα 2 ηχεία με ένα καλώδιο? Η κάρτα έχει εξόδους front, rear, bass ενώ εγώ έχω απλά ηχεία με απλό καλώδιο που θέλει μια πράσινη τρύπα. Τώρα το έχω βάλει στο front και παίζει μόνο το αριστερό...
- cypher
- Academic status: Alumnus/a
Νομίζω η κάρτα είχε πράσινη υποδοχή και τα έβαζες εκει και παίζαν. Δεν ηθελε 2 καλωδια. Παίζει να ειναι θέμα ρυθμίσεων. Δοκίμασε όλες τις υποδοχές και βλέπεις.Loner wrote:
Στην αρχή δεν έπαιζε, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Διάβασα το Sound Output Troubleshooting του Ubuntu Community στο οποίο υπήρχε και αυτή η εντολήη οποία μου εμφάνισε 2 audio devices, οπότε μου μπήκε η ιδέα και άλλαξα το default audio device στο hardware tab του sound preferences και δούλεψε, οπότε μπήκα στα XP και άλλαξα την προεπιλεγμένη συσκευή για output μέσα από το control panel και δούλεψε επίσης! Νά'σαι καλά ρε cypher, σου χρωστάω!Code: Select all
lspci -v | grep -A7 -i "audio"
edit: Καμία ιδέα για να παίζουν και τα 2 ηχεία με ένα καλώδιο? Η κάρτα έχει εξόδους front, rear, bass ενώ εγώ έχω απλά ηχεία με απλό καλώδιο που θέλει μια πράσινη τρύπα. Τώρα το έχω βάλει στο front και παίζει μόνο το αριστερό...
- Loner
Η πράσινη είναι η front-out,όπου και το έχω και παίζει μόνο το αριστερό.
Τώρα είμαι στη δουλειά, θα το ξανακοιτάξω το απόγευμα...
Τώρα είμαι στη δουλειά, θα το ξανακοιτάξω το απόγευμα...
- Zifnab
- Academic status: MSc
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί συνήθως ο κόσμος ρωτάει πως παίρνουν 5 κάναλα ηχεία από 2κάναλη κάρτα. Θα γεφύρωνα με καλώδια τις εξόδους τουλάχιστον front και back σε ένα καλώδιο αλλά όταν παίζεις πχ ταινία θα ακούγονται όλα σαν downmix stereo (που μπορεί να στο κάνει και ένα απλό DVD player software) . Γενικά οι περισσότερες κάρτες που είναι 5.1 και άνω δεν χρησιμοποιούν στην μουσική παρα μόνο 2 κανάλια (το πράσινο) και τα υπόλοιπα σε ταινίες και παιχνίδια εφόσον αυτά το υποστηρίζουν..
- Loner
Για κάποιο λόγο όταν έχω συνδεδεμένα ακουστικά παίζει κανονικά... Πρέπει να το ψάξω λίγο αλλά βαριέμαι, αφού δουλεύει άσ'το