statakos wrote:michalis wrote: Και ούτε μπορεί να πει κάποιος ότι το part B είναι ένδειξη για το πόσο καλή Ασφάλεια ξέρει κάποιος, μάλλον είναι ένδειξη για το πόσο καλή σχέση έχει με την αρχιτεκτονική εφαρμογών σε Android...που για μένα προσωπικά θετικό ήταν, έμαθα και κάτι παραπάνω, αλλά οκ....στην Ασφάλεια περίμενα εργασία που να απαιτεί, κατά κύριο λόγο, γνώσεις Ασφάλειας.
Δηλαδή... το οτι μπορείς να φτιάξεις ένα ψευτοspyware σχετικά εύκολα και να το βάλεις σε ένα application μέσα να τρέχει και να στέλνει το location του χρήστη, αυτό δεν σου λέει τίποτα;

Το να φτιάξεις ένα application που να χρησιμοποιεί ένα API για να παίρνει τα δεδομένα τοποθεσίας και να τα στέλνει σε ένα Server όχι, δεν το θεωρώ Ασφάλεια. Το μόνο που θα μπορούσα να κερδίσω από κάτι τέτοιο, σε επίπεδο Ασφάλειας, είναι η αίσθηση ότι κάποιος μπορεί όντως να φτιάξει εύκολα και να φυτέψει μία τέτοια εφαρμογή στο κινητό μου...Αλλά για να γίνει αυτό κατανοητό έπρεπε να μάθω 4 περιβάλλοντα ανάπτυξης απ'το μηδέν σε 20 μέρες; Που ξαναλέω, δεν είναι αρνητικό, αλλά μάλλον αφορά άλλο μάθημα. Εγώ νομίζω ότι και το part A μια χαρά καταφέρνει να περάσει το feeling αυτό....Θα μπορούσε, αντίθετα, να μπει εργασία σχετική με την CRAMM, ή τα n-map, nessus, πράγματα που είναι καθαρά Ασφάλεια και χρησιμοποιούνται στην αγορά της Ασφάλειας ΤΠΕ κάθε μέρα. Θα μπορούσε το εργαστήριο του μαθήματος (που είναι ίσως το κομμάτι του μαθήματος που αφορά περισσότερο την Ασφάλεια) να οργανωθεί καλύτερα και από άποψη διδασκαλίας και από άποψη βαρύτητας στο μάθημα. Αλλά φαίνεται ότι χάθηκε εντελώς μέσα στο χαμό του προγραμματισμού κινητών τηλεφώνων σε Java και C#....Ενδεικτικά ας αναφέρουν, όσοι παρέδωσαν το 2ο μέρος ολοκληρωμένο, πόσο χρόνο δαπάνησαν για την εγκατάσταση του λογισμικού, πόσο χρόνο για την αρχιτεκτονική της εφαρμογής και πόσο για την υλοποίηση του Vigenere, που ουσιαστικά ήταν και το μοναδικό κομμάτι που είχε σχέση με Ασφάλεια...Θα είχε ενδιαφέρον...
Δεν ξέρω για τις Πανελλήνιες κι ούτε ξέρω αν ο τρόπος που κρίνω το μάθημα είναι ο σωστός, πάντως θεωρώ ότι αυτά που λέω (όπως και πολλοί άλλοι) είναι λογικές παρατηρήσεις κι αν κάπου υπάρχει λογικό σφάλμα, να το συζητήσουμε με λογικά επιχειρήματα...Ο σκοπός (θα έπρεπε να) είναι η καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα (=βαθμός επίτευξης των στόχων) του μαθήματος, ούτε το να το παίξουμε αγανάκτηση, ούτε να κράξουμε αυτούς που έχουν ενστάσεις, εκτός κι αν δικαίωμα άποψης έχουν μόνοι λίγοι που...κατέχουν τη γνώση.