Daywalkings... 06:01-23:59

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Daywalkings... 06:01-23:59

Post by ultimate_aektzis » Tue Feb 21, 2012 9:49 pm

stoupeace wrote:
nikosk wrote:κανα καλο βιβλιο για game development σε java εχετε να προτεινετε?
Τι java, xna να δεις προκοπή.

......

Δεν παίρνω ποσοστά. Εχω δοκιμάσει να φτιάξω το ίδιο παιχνίδι σε java και xna. Ασύγκριτα ευκολότερο και ποιοτικότερο το xna.
Συν το ότι έχει ΠΟΛΛΑ resources για να ξεκινήσεις να κάνεις σωστό game development.

Αυτά όλα για 2D, σε 3D δεν ξέρω αν υπερέχει ή όχι.

nikosk check: http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=8&t=9470

True...αν και δεν χωνευω ιδιαιτερα τα παραθυρα.
Last edited by Loner on Tue Feb 21, 2012 9:59 pm, edited 1 time in total.
Reason: quote fixed
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Feb 21, 2012 10:07 pm

δεν ειπα οτι παιρνεις ποσοστα.
απλα, δεδομενης της κυριαρχιας του android στο mobile μερος και την υποστηριξη του xna σε μονο ενα λειτουργικο στο desktop μερος, ειναι λιγο περιεργη επιλογη.
προφανως οτι αρεσει στον καθεναν

εγω κυριως για αστειο το ειπα επειδη εχεις διαφημιστικο για το studentguru blog σου απο κατω που λεει για xna
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Feb 21, 2012 10:15 pm

chriskin wrote:υποστηριξη του xna σε μονο ενα λειτουργικο στο desktop μερος
Βασικά το xna τρέχει πάνω σε οτιδήποτε τρέχει .NET = windows desktop + xbox + windows phone.
Και ό,τι tablet θα τρέχει windows 8 αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Feb 21, 2012 10:26 pm

λεω "στο desktop μερος" -.-
το μερος με το windows phone το εβαλα στο mobile - με το windows phone στο ~1% αμφιβαλω αμα εχει νοημα να ασχοληθει κανεις μαζι του (sorry :oops: )
για xbox δεν εβαλα λογω του οτι ειναι ...ε..κονσολα. αμα τον ενδιαφερει κατι τετοιο προφανως να το δει παντως.

------------
τελος παντων, επιστρεφω στα γραφικα μου - εχω δικο μου παιχνιδι να φτιαξω και βιαζομαι καπως παραπανω απο το νικο :smt006

*με την ευκαιρια @nikosk : opengl που κανουμε στο μαθημα των γραφικων ειναι πολυ κομπλε για game development* - εχει και αρκετα καλες σημειωσεις το μαθημα μαζι με πολλα σχολια στον κωδικα των εργαστηριων
*(και αν και εμεις την χρησιμοποιουμε σε c++ νομιζω πως γινεται και με java. δηλαδη σιγουρα γινεται αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα αξιζει)
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Tue Feb 21, 2012 10:40 pm

Τραγικότητες.Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις σε xna μπορείς να το κάνεις στην Java και αρκετά καλύτερα.Απλά στα μάτια ενός beginner η xna φαίνεται πιο εύκολη γιατί σου παρουσιάζει έτοιμο το μοντέλο Start->Initialize->Inform->Draw το οποίο είναι το βασικό στο game developing είτε κάνεις παπάδες με το open-gl είτε παιχνιδάκια σε java.

Προγραμματιστικά η διαφορά τους είναι ότι όσον αφορά την ενημέρωση των events ακολουθούν διαφορετικό μοντέλο : πρακτικά στην java υλοποιείς για κάθε component τον listener που θες ενώ στην xna έχεις μία κεντρική function που μαζεύει τα διάφορα events και κατόπιν εσύ τα στέλνεις προς χειρισμό στα διάφορα αντικείμενα.No big deal.
Τώρα για trivial διαφορές , στην java θα φας ζόρι να κάνεις load and play ήχο , ενώ αντίθετα έχεις μεγάλη ευκολία στο να φορτώνεις και να παίζεις animated gifs.Αντίθετα στην xna το να παίξεις ήχο είναι γελοίο αλλά για να δείξεις animation πρέπει να φορτώσεις gestures και να τα προβάλλεις καρέ καρέ.Πάντως το ότι η xna είναι πιο εύκολη από την Java δεν στέκει ιδιαίτερα , μάλλον είναι θέμα το τι feedback μπορείς να βρεις.Για java gaming το youtube είναι θησαυρός...
stoupeace wrote: Δεν παίρνω ποσοστά. Εχω δοκιμάσει να φτιάξω το ίδιο παιχνίδι σε java και xna. Ασύγκριτα ευκολότερο και ποιοτικότερο το xna.
Συν το ότι έχει ΠΟΛΛΑ resources για να ξεκινήσεις να κάνεις σωστό game development.
Εχμ.1 frame , 2 panels ένα imageIcon.Υλοποιείς ένα listener για keyboard στο κεντρικό frame για να ενημερώνεις την κίνηση του panel σου.Done.Καμία διαφορά σε κώδικα , απλά ίσως το swing δεν προμοτάτεραι ως το SUPER DUPER WOW εργαλείο για game developing. :-p
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Tue Feb 21, 2012 11:34 pm

Το xna είναι framework (όχι γλώσσα) targeted για game development.

Απλά τα πράγματα: Το xna είναι ένα εργαλείο που κάνει τη ζωή του game developer (beginner και προχωρημένου) πιο εύκολη.
Σίγουρα το να γεμίζεις/αδειάζεις buffers της κάρτας γραφικών, λόγω χαμηλότερου επιπέδου, θα σου προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης, αλλά θα σου βγει η παναγία συγκριτικά με αυτά που χρειάζεται να κάνεις στο xna για να πετύχεις το ίδιο πράγμα.

Εκεί μπαίνει και το ερώτημα, τι σκοπούς έχεις? Να μάθεις, να δεις πως γίνονται "από μέσα" τα πράγματα, να κάνεις τη δουλειά σου, και άλλα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Για μένα το game development (όπως και το gui) με java είναι αδικαιολόγητα δύσκολο.
Αφού λοιπόν έχω την επιλογή, θα κάνω τη ζωή μου εύκολη.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Feb 21, 2012 11:48 pm

Είναι δύσκολο γιατί?Επιχειρήματα περιμένω.Ο κώδικας που γράφεις είναι ίδιος το μόνο που αλλάζει είναι ο χειρισμός των events.Read-Evaluate loop το ένα notification-based το άλλο.Και?Τι κάνει δηλαδή την java ( ή συγκεκριμένα την χρήση .swing και .awt ) πιο δύσκολη?Το ότι δεν σε παίρνει κάποιος από το χεράκι να σε μάθει να εναλλάσεις 4 συναρτήσεις?Και επανέρχομαι σε αυτό που αναφέρω πιο πάνω , ότι το ότι κάτι προωθείται ως ιδανικό για μία δουλειά δεν σημαίνει ότι είναι και μου φαίνεται απίστευτο που τόσος κόσμος αναμασάει αυτή την παπάτζα χωρίς σκέψη.

Το GUI δεν έχει καμία επαφή με το game-developing και εκεί βρίσκεται το πραγματικά μεγάλο μειονέκτημα της Java ή συγκεκριμένα των awt και swing πακέτων να παρέχουν στον προγραμματιστή ένα ευέλικτο μηχανισμό για να παράγει layouts.Μιλάμε όμως για διαφορετικές περιπτώσεις.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Feb 22, 2012 12:02 am

ja_the_invincible wrote:Είναι δύσκολο γιατί?Επιχειρήματα περιμένω.
To επιχείρημά μου ήταν η προσωπική εμπειρία μου.

Και ξαναλέω. Εξ ορισμού το XNA είναι GAMING framework = παρέχει ευκολίες για τον game developer.
Αν δεν τις βλέπεις, μάλλον έχει αποτύχει σαν framework. Το XNA community και οι XBOX και Windows Phone developers μάλλον θα διαφωνήσουν μαζί σου.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Wed Feb 22, 2012 12:13 am

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας !! προς το παρόν άρχισα με κάτι tutorial του thenewboston στο youtube!!το όλο θέμα είναι το ότι έφαγα κώλυμα με το minecraft που είδα ότι είναι γραμμένο σε java!! Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι άλλα αξίζει η προσπάθεια αν αρχίσεις με κάποιο πιο μικρο project και έπειτα το επεκτείνεις !!
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Feb 22, 2012 1:03 am

stoupeace wrote:
ja_the_invincible wrote:Είναι δύσκολο γιατί?Επιχειρήματα περιμένω.
To επιχείρημά μου ήταν η προσωπική εμπειρία μου.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]https://7chan.org/rnb/src/132829981625.jpg[/img]
Και ξαναλέω. Εξ ορισμού το XNA είναι GAMING framework = παρέχει ευκολίες για τον game developer.
Όπως να φανταστώ ευκολία για τον game developer είναι να κόβει σε καρεδάκια ολόκληρη την κίνηση αντί να μπορεί να προβάλλει ενοποιημένο το animation , ή π.χ να μην μπορεί να ζωγραφίσει τα πιο απλά components γιατί τα ψώνια της microsoft θέλησαν να μιμηθούν τα αληθινά περιβάλλοντα ανάπτυξης games?Οι ευκολίες ποιές είναι btw?Εγώ το μόνο που είδα ήταν ένα πολύ καλό feedback στο internet ( το καλύτερο για την ακρίβεια ) .Κατά τα άλλα meh.
Αν δεν τις βλέπεις, μάλλον έχει αποτύχει σαν framework. Το XNA community και οι XBOX και Windows Phone developers μάλλον θα διαφωνήσουν μαζί σου.
Μα ούτε εσύ τις βλέπεις.Περιμένω ακόμα μία ουσιαστική απάντηση.Το ότι σε παίρνει από το χεράκι ένα tutorial και σου λέει ότι κάνεις Initialize->Inform->Draw ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ FRAMEWORK είναι κοινή προγραμματιστική λογική!!
nikosk wrote:Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας !! προς το παρόν άρχισα με κάτι tutorial του thenewboston στο youtube!!το όλο θέμα είναι το ότι έφαγα κώλυμα με το minecraft που είδα ότι είναι γραμμένο σε java!! Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι άλλα αξίζει η προσπάθεια αν αρχίσεις με κάποιο πιο μικρο project και έπειτα το επεκτείνεις !!
Η δυσκολία btw του game developing είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από τον κώδικά σου.Αν θες να βγάλεις δουλειά που να αξίζει ανέβασμα χρειάζεσαι γραφίστα και εκεί σκούρα τα πράγματα :cry:
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Wed Feb 22, 2012 1:54 am

nikosk wrote:Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας !! προς το παρόν άρχισα με κάτι tutorial του thenewboston στο youtube!!το όλο θέμα είναι το ότι έφαγα κώλυμα με το minecraft που είδα ότι είναι γραμμένο σε java!! Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι άλλα αξίζει η προσπάθεια αν αρχίσεις με κάποιο πιο μικρο project και έπειτα το επεκτείνεις !!
Αυτά τα βιβλία έχω ακουστά για αυτό που θές:

Black Art of Java Game Programming
Killer Game Programming in Java
Java Game Programming for Dummies

Στο τελευταίο λινκ προτείνει και άλλα από κάτω.

Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά, αλλά τα βιβλία "...for Dummies" είναι όπως το λέει το όνομα, οπότε θα τα απέφευγα.
Ακόμα περισσότερο θα απέφευγα τα βίντεο του thenewboston, ανεξαρτήτως περιεχομένου. Από τα βίντεό του για προγραμματισμό παιχνιδιών σε Java έχω δει τα μισά και δεν αξίζουν καθόλου. Σύν ότι απ'ότι θυμάμαι ούτε ο ίδιος καταλάβαινε τι κώδικα έγραφε...

PS: Το Black Art of Java Game Programming νομίζω ότι υπάρχει κάπου και online (νόμιμα), αλλά δεν θυμάμαι πού...
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Wed Feb 29, 2012 9:02 pm

ξέρει κανείς αν θα ακυρωθούν τα μαθήματα λόγω απεργίας Μ.Μ.Μ. η περιμένουμε κάποια ανακοίνωση από πρυτανεία ??? το λέω επειδή κάποιοι μένουμε μακρυά και πρέπει να δούμε πως θα κατεβούμε!!!

υγ . μπορούμε να γραφτούμε στο eclass στα μαθήματα νέου 6μηνου έτσι??
Samuel Beckett
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Wed Feb 29, 2012 9:10 pm

nikosk wrote:υγ . μπορούμε να γραφτούμε στο eclass στα μαθήματα νέου 6μηνου έτσι??
Προφανώς...
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Wed Feb 29, 2012 9:15 pm

παίδες(προς modeator )!!!! μήπως είναι καιρός να ανοίξουν τα θέματα για τα αντίστοιχα μαθήματα εαρινού εξαμήνου?
Samuel Beckett
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Wed Feb 29, 2012 9:15 pm

enum21 wrote:
nikosk wrote:υγ . μπορούμε να γραφτούμε στο eclass στα μαθήματα νέου 6μηνου έτσι??
Προφανώς...
Μπορείς, αλλά δε θα είναι ανανεωμένες οι σελίδες.

Εχε το νου σου μέσα στις επόμενες εβδομάδες στον κατάλογο μαθημάτων του e-class, σιγά σιγά θα αρχίσουν να μπαίνουν τα μαθήματα του εξαμήνου. Γιατί τώρα φαντάζομαι θα'χουν μείνει τα περυσινά.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nikosk
Venus Former Team Member

Post by nikosk » Wed Feb 29, 2012 9:21 pm

stoupeace wrote:
enum21 wrote:
Προφανώς...
Μπορείς, αλλά δε θα είναι ανανεωμένες οι σελίδες.

Εχε το νου σου μέσα στις επόμενες εβδομάδες στον κατάλογο μαθημάτων του e-class, σιγά σιγά θα αρχίσουν να μπαίνουν τα μαθήματα του εξαμήνου. Γιατί τώρα φαντάζομαι θα'χουν μείνει τα περυσινά.
βασικά οι περισσότερες ανανεωμένες είναι !!! και αυτή που κάνει αλγορίθμους έχει βγάλει ανακοίνωση ότι το μάθημα αλγόριθμοι θα αρχίσει 7 μαρτιου!!! για αυτό έγραψα και το παραπάνω ποστ για να ενημερώνονται και οι υπόλοιποι
Samuel Beckett
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Mar 01, 2012 7:28 pm

Ειδα αυτο εδω και φαινεται καλη φαση...

Kassi | Κοινότητα ανταλλαγής αντικειμένων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

και το site για να φτιαξεις κατι παρομοιο ειναι αυτο http://kassi.eu/
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Thu Mar 01, 2012 7:32 pm

vasilaros69 wrote:Ειδα αυτο εδω και φαινεται καλη φαση...

Kassi | Κοινότητα ανταλλαγής αντικειμένων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

και το site για να φτιαξεις κατι παρομοιο ειναι αυτο http://kassi.eu/
Καλή φάση για γειτονιές κτλ. :)
Ύπαρχουν και παρόμοια groups για χάρισμα/ανταλλαγές στην αθήνα με online σελίδες κτλ. Δεν θυμάμαι τώρα όνομα αλλα αν googlαρεις θα τα πετύχεις. :)
ImageImageImageImageImageImageImage
ant0nhs
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ant0nhs » Fri Mar 02, 2012 5:45 pm

Καλησπέρα παιδιά!!
Θα ήθελα να αγοράσω βίβλια για PHP-MySQL, HTML (5), CSS, JAVASCRIPT και γενικά ό,τι έχει σχέση με Web Programming.
Γνωρίζετε κάποια(στα Ελληνικά / Αγγλικά) αξιοπιστα και ευκολοδιαβαστα;
Ευχαριστω!!!!
Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο...
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Sat Mar 03, 2012 12:41 am

MpoMp level: Μέγας Είρωνας ???
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sat Mar 03, 2012 12:44 am

vasilaros69 wrote:MpoMp level: Μέγας Είρωνας ???
Like a boss. :lol:
ImageImageImageImageImageImageImage
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Sat Mar 03, 2012 1:18 am

:-p :-p
Post Reply

Return to “off-topic”