Συνέλαβαν καθηγητή της ΑΣΟΕΕ για... λαθρομετανάστη!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Συνέλαβαν καθηγητή της ΑΣΟΕΕ για... λαθρομετανάστη!

Post by nachos » Thu May 10, 2012 6:51 pm

Εκτώς αν διαβάσαμε διαφορετικά άρθρα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πως ελέγχθηκε και τι συμπεριφορά δέχθηκε. Μιλάω πάντα για το συγκεκριμένο σύνδεσμο:

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=196124

εκτός αν ως στοιχείο αναφέρεσαι στη φράση:
«Θύμα» των επεισοδίων έπεσε, ωστόσο, ένας Ινδός καθηγητής ο οποίος προσήχθη για έλεγχο των στοιχείων του από αστυνομικούς οι οποίοι τον πέρασαν για… μικροπωλητή, παράνομο μετανάστη.
το οποίο δε λέει απολύτως τίποτα.

Για τα των πεποιθήσεων των αστυνομικών δε με ενδιαφέρει να σχολιάσω ιδιαίτερα, σου είπα και νωρίτερα, όπως μπορείς να εικάσεις το άσπρο, μπορείς και το μαύρο. Εγώ μένω στα γεγονότα.

Τέλος, δεν άντεξες να μη γίνεις γραφικός και να διαρίξεις τον ποδήρη χιτώνα σου για το άσυλο και την ελευθερία του λόγου. Αλήθεια, στο συγκεκριμένο περιστατικό ποιος φιμώθηκε; Ποιος δεν μπόρεσε να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του; Ποιος δε μπόρεσε να διακινήσει ελεύθερα τις ιδέες του; Ποιος διώχθηκε για τις πεποιθήσεις του;

Ουδείς._
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Thu May 10, 2012 8:10 pm

MpoMp wrote:
chriskin wrote:εχω παει σε αρκετες χωρες - σε καμια δεν ενιωσα οτι ημουν υποχρεωμενος να εχω πανω μου χαρτια ολη την ωρα

Εκτος αμα το λες για πλακα, προφανως
Γιατί να το πει για πλάκα? Εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις ταυτότητα πάνω σου?
Αμάν ρε chriskin, κάθε φορά τα ίδια. Το ότι δεν ένιωσες εσύ υποχρεωμένος δεν σημαίνει ότι δεν είσαι. Χωρίς χαρτιά πώς θα πείσεις ότι είσαι αυτός που υποστηρίζεις? Ή μήπως στο εξωτερικό περιμένουν οι αστυνομικοί να πας να τα φέρεις που τα έχεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Και στην ίδια σου τη χώρα. Αν δεν έχεις χαρτιά μπορείς να είσαι ο οποιοσδήποτε, από αυτός που λες ότι είσαι, μέχρι κάποιος εγκληματίας που δραπέτευσε ή σκότωσε και κάνει τον κινέζο.

Δηλαδή είσαι 20-21 χρονών, σταμάτα αυτό το naive υφάκι του γυμνασίου, λες και όταν σου λέμε κάτι, σου λέμε κάτι εξωφρενικό.

Ζούμε σε ένα κράτος που έχει δημοκρατία, και όχι σε μια νεολιθική κοινωνία όπου κυριαρχεί ο δεσποτισμός του πιο δυνατού, ή η αναρχία, και δεν έχουν σημασία τα στοιχεία κάποιου. Όσοι δεν θέλουν να προσαρμοστούν μπορούν να μην νιώθουν υποχρεωμένοι να κουβαλάνε χαρτιά, και μπορούν να αναρωτιούνται εντελώς λογικά για αυτούς τον λόγο που χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αλλά άμα τον ελένξουν κανένα, να πάει να τα πεί αυτά στο τμήμα, να τον πάρουν στο ψιλό και οι μπάτσοι και να τον μετατρέψουν στο θέμα που θα τους κάνει να τελειώσουν λιγότερο βαρετά το οκτάωρό τους.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 10, 2012 8:25 pm

Πιθανως να σε ενδιαφερει οτι η εννοια "σταματαω καποιον στο δρομο και ελεγχω τα χαρτια του" δεν ειναι κατι που ισχυει σε ολες τις χωρες
οταν λεω οτι δεν ενιωσα υποχρεωμενος εννοω οτι περασα ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα εξω ( > 3 μηνων συνολικα, και θα ειμαι εκτος και για αρκετα καιρο και φετος) και δεν ελεγχθηκα ποτε για τα χαρτια μου, κι ας ειχα μερικες επαφες με την αναλογη αστυνομια της περιοχης.

ο ελεγχος των στοιχειων δεν ειναι κατι που γινεται για να σωθει η χωρα απο τους κακους εγκληματιες - ετσι κι αλλιως καθε φορα ισα που κοιτανε πραγματικα τη ταυτοτητα (δεν θυμαμαι να εχουν γυρισει ποτε τη ταυτοτητα στην πισω πλευρα να δουν ονομα - και λογω εμφανισης με ελεγχουν αρκετα πιο συχνα απο το μεσο πολιτη). κανουν εναν ελεγχο-κοροιδια να δουν αμα εχεις πανω σου ναρκωτικα (που οπως απλα κοιτανε τσεπες μπορω να τα εχω ανετα οπουδηποτε αλλου), κανουν οτι κοιτανε την ταυτοτητα, σε βριζουν/ειρωνευονται λιγακι και φευγεις. Πως προστατευει αυτο οποιονδηποτε;

Θα ηθελα να εξηγησεις πως ακριβως σε προστατευει εσενα μια τετοια διαδικασια απο την εγκληματικοτητα.

(επισης, για το ονομα του θεου, σταματησε να κανεις προσωπικη επιθεση σε καθε συζητηση - θυμιζεις κανα δυο αλλους χρηστες του forum που οταν δεν εχουν κατι να πουν κανουν μονο επιθεσεις - μην καταντησεις κι εσυ ετσι)
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu May 10, 2012 8:25 pm

Χωρίς να έχω διαβάσει τα πάντα γιατί πιστεύω ότι απλώνουμε το θέμα χωρίς λόγο, θα ήθελα απλώς να σημειώσω ότι η μέση νοημοσύνη και νοοτροπία του κατώτατου αστυνομικού υπαλλήλου είναι τέτοια που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να πιστεύει ότι λειτουργεί με σκεπτικό "μαλλιάς=αναρχικός, πακιστανός=λαθρομετανάστης, Μπόχουμ=δέρνουμε" κλπ. Το προφίλ του ανθυποματατζή που διατάζεται να βγει στο δρόμο πιο πολύ για τους τύπους κι όχι επειδή συντρέχει πραγματικός λόγος* είναι πολύ συγκεκριμένο, με τις στατιστικώς αναγκαίες εξαιρέσεις φυσικά να υπάρχουν.
Το θέμα δεν είναι αν ο συγκεκριμένος τύπος είχε χαρτιά ή όχι. Το θέμα είναι η προκατάληψη και η ασυδοσία με την οποία λειτουργούν ορισμένοι σ'αυτή τη χώρα και φυσικά αυτοί δεν είναι μόνο οι ματατζήδες. Είναι και πολλοί που το παίζουν ελευθεριακοί αλλά είναι πάντα έτοιμοι να κολλήσουν ταμπέλες και να βγάλουν συμπεράσματα. Έτσι κουβέντα να γίνεται....Δε μπορεί να επιτρέπεται σε κάποιον που κατέχει δημόσιο αξίωμα να λειτουργεί έτσι. Και προφανώς αυτό συμβαίνει από τη στιγμή που εμένα προσωπικά δε μου έχουν ζητήσει ποτέ τα χαρτιά μου, πιθανολογώ επειδή είμαι λευκός, δεν είμαι μαλλιάς, δεν έχω "ιδιαίτερο" στυλ κλπ. Οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με βάση μία πολύ συγκεκριμένη εργασιακή ηθική η οποία καθορίζεται απ'τους νόμους και το Σύνταγμα (που αναφέρονται σε πράξεις, όχι σε εικασίες και πιθανότητες), όχι απ'την προσωπική οπτική τους επί των πραγμάτων.

Θα διαφωνήσω επίσης για το ότι ζούμε σε κράτος. Τα κράτη δεν λειτουργούν όπως η Ελλάδα, άλλα μάλλον ζούμε σε κάτι που ονομάζεται αλλιώς. Σίγουρα υπάρχουν εκείνοι μέσα στο κράτος που το κάνουν να δουλεύει σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σαν οργάνωση και δομή, δεν υπάρχει κράτος. Επίσης έχω ένσταση για το ότι ζούμε σε δημοκρατία. Θεσμοθετημένη, κρατική δημοκρατία δεν υφίσταται. Υφίσταται (ακόμα) μια τύπου δημοκρατία στην ελληνική κοινωνία αλλά κι εκεί με άγριες διαθέσεις τραμπουκισμού και καννιβαλισμού.

*Γιατί αν υπήρχε θα είχαν μαζέψει τους λαθρομετανάστες εδώ και 2 μήνες, δεν είναι δύσκολο, προφανώς λοιπόν δεν είναι αυτός ο ρόλος των ΜΑΤ εδώ και τόσο καιρό έξω απ'τη σχολή που κάθονται στο απέναντι πεζοδρόμιο και κοιτάνε τους Πακιστανούς.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu May 10, 2012 8:37 pm

Να φανταστώ ότι κάποιοι θεωρήσατε αίσχος την επίθεση των αναρχικών κατά του Watson ( και ήταν ) αλλά την σύλληψη διακεκριμένου καθηγητή παρά τις διαμαρτυρίες του γραμματέα της Ασοεε ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό την θεωρείτε φυσιολογική. :smt023

Nachos το κουράζεις και ο ζήλος σου στο να την μπεις στους αριστερούς σε οδηγεί στο να λες μ***.Σόρρυ αν γίνομαι προσβλητικός .Τα πράγματα έχουν ως εξής : Μπάτσοι συλλαμβάνουν για εξακρίβωση τιμώμενο καθηγητή την Ασοεε παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της σχολής που ήταν στο σημείο.Αν δεν αντιλαμβάνεστε το πόσο θλιβερό είναι το παραπάνω συμβάν και την πραγματικά αρνητική διαφήμιση που κάνει στην χώρα λυπάμαι.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu May 10, 2012 8:41 pm

michalis wrote: Οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με βάση μία πολύ συγκεκριμένη εργασιακή ηθική η οποία καθορίζεται απ'τους νόμους και το Σύνταγμα (που αναφέρονται σε πράξεις, όχι σε εικασίες και πιθανότητες), όχι απ'την προσωπική οπτική τους επί των πραγμάτων
Εν τω προκειμένω λοιπόν, ποια είναι η συνταγματικά/νομικά κολάσιμη πράξη που αφορά στο περιστατικό;
ja_the_invincible wrote:Nachos το κουράζεις και ο ζήλος σου στο να την μπεις στους αριστερούς σε οδηγεί στο να λες μ***.Σόρρυ αν γίνομαι προσβλητικός .Τα πράγματα έχουν ως εξής : Μπάτσοι συλλαμβάνουν για εξακρίβωση τιμώμενο καθηγητή την Ασοεε παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της σχολής που ήταν στο σημείο.Αν δεν αντιλαμβάνεστε το πόσο θλιβερό είναι το παραπάνω συμβάν και την πραγματικά αρνητική διαφήμιση που κάνει στην χώρα λυπάμαι.
Δεν έχω διαβάσει τίποτε για διαμαρτυρίες άλλως πανεπιστημιακών την ώρα του συμβάντος ούτε στο άρθρο της ζούγκλας, ούτε στις απεραντολογίες αυτού του thread για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι μπάτσοι. Αν ήσουν μπροστά και τις είδες καλώς και συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, αν όχι τότε δε μου λέει απολύτως τίποτα.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu May 10, 2012 8:42 pm

Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις να συνεχίσουν μόνο με προσωπικά μηνύματα. Να σταματήσουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

michalis +++++
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu May 10, 2012 8:46 pm

ja++

Και να προσθέσω ότι το συμβάν γίνεται ακόμα πιο θλιβερό που δεν βγήκε κάποια ανακοίνωση που να κατακρίνει το γεγονός και να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον άνθρωπο. Ενώ όταν τραμπουκίζουν καθηγητές, παίζουν ξύλο τα κόμματα του υπογείου ή πέφτουν γιαούρτια κατακρίνονται και δε γίνονται και μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Τι να πεις...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu May 10, 2012 8:53 pm

nachos wrote: Δεν έχω διαβάσει τίποτε για διαμαρτυρίες άλλως πανεπιστημιακών την ώρα του συμβάντος ούτε στο άρθρο της ζούγκλας, ούτε στις απεραντολογίες αυτού του thread για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι μπάτσοι. Αν ήσουν μπροστά και τις είδες καλώς και συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, αν όχι τότε δε μου λέει απολύτως τίποτα.
Δεν ήμουν μπροστά ενημερώθηκα όμως από αρκετά άτομα για το συμβάν.Εξάλλου όπως προστάζει και η λογική όταν καλείς κάποιον σαν τιμώμενο πρόσωπο υπάρχει και ένας άνθρωπος να τον συνοδεύει , δεν τον βρήκανε να περιφέρεται στην Ομόνοια , η σύλληψη έγινε ακριβώς έξω από την σχολή όταν αποχωρούσε με τους συναδέλφους του υπό τον φόβο των επεισοδίων.
Για τον χυδαίο τρόπο που σκέφτονται οι μπάτσοι έχω να πω πολλά -από προσωπική εμπειρία τα περισσότερα -αλλά δεν θέλω να βγω εκτός topic.Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι αγνόησαν τους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν κατά την σύλληψη κάτι που λέει πολλά για την άποψή τους για τους πανεπιστημιακούς και τον σεβασμό τους απέναντι στον χώρο γενικότερα.Η δε φασιστική συμπεριφορά που επιδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις επιβεβαιώνει το σοφό ρητό " Αρχή άνδρα δείκνυσι".
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 10, 2012 8:54 pm

nachos wrote: Αν ήσουν μπροστά και τις είδες καλώς και συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, αν όχι τότε δε μου λέει απολύτως τίποτα.

εγω ημουν μπροστα - η μαλλον κοντα (==στη βιβλιοθηκη, αλλα κοντα στο παραθυρο και παρακολουθησα τη φαση για αρκετη ωρα) και ειδα καθηγητη(εδιτ : η καποιον εμφανως της σχολης τελος παντων, δεν ορκιζομαι για τη θεση του - μεγαλο, παντως, οποτε δεν ηταν σιγουρα φοιτητης) να διαμαρτυρεται,
Δεν ξερω αμα* (και δεν πιστευω πως) θα με πιστεψεις, αλλα υπηρχαν διαμαρτυριες.

*μπορουμε να πεσουμε σε μικροτητες και να αρχιζω να λεω ονοματα παιδιων του forum που ηξεραν οτι ημουν εκει - ελπιζω να μην χρειαζεσαι κατι τετοιο.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu May 10, 2012 9:00 pm

Δεκτή η προσωπική μαρτυρια, υπό αυτη τη διάσταση συμφωνώ με ja και με τον παραλληλισμό με την περίπτωση Watson
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu May 10, 2012 9:01 pm

nachos wrote:
michalis wrote: Οι κρατικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με βάση μία πολύ συγκεκριμένη εργασιακή ηθική η οποία καθορίζεται απ'τους νόμους και το Σύνταγμα (που αναφέρονται σε πράξεις, όχι σε εικασίες και πιθανότητες), όχι απ'την προσωπική οπτική τους επί των πραγμάτων
Εν τω προκειμένω λοιπόν, ποια είναι η συνταγματικά/νομικά κολάσιμη πράξη που αφορά στο περιστατικό;
ja_the_invincible wrote:Nachos το κουράζεις και ο ζήλος σου στο να την μπεις στους αριστερούς σε οδηγεί στο να λες μ***.Σόρρυ αν γίνομαι προσβλητικός .Τα πράγματα έχουν ως εξής : Μπάτσοι συλλαμβάνουν για εξακρίβωση τιμώμενο καθηγητή την Ασοεε παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της σχολής που ήταν στο σημείο.Αν δεν αντιλαμβάνεστε το πόσο θλιβερό είναι το παραπάνω συμβάν και την πραγματικά αρνητική διαφήμιση που κάνει στην χώρα λυπάμαι.
Δεν έχω διαβάσει τίποτε για διαμαρτυρίες άλλως πανεπιστημιακών την ώρα του συμβάντος ούτε στο άρθρο της ζούγκλας, ούτε στις απεραντολογίες αυτού του thread για τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι μπάτσοι. Αν ήσουν μπροστά και τις είδες καλώς και συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, αν όχι τότε δε μου λέει απολύτως τίποτα.
Η διάκριση σε βάρος του συγκεκριμένου πολίτη με βάση το χρώμα και την καταγωγή. Αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Λένε αρκετοί ότι έτσι έγινε, μιας και υπήρχαν κι άλλοι τριγύρω να βεβαιώσουν το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι λαθρομετανάστης...Ακόμη κι αν δεν έγινε έτσι, όμως, γνωρίζουμε ότι συστηματικά συμβαίνει η ίδια ή άλλες αντισυνταγματικές διακρίσεις καθημερινά και με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι αναγκαίο να αποδείξω ότι έτσι έγινε τώρα, γνωρίζω ότι έτσι γίνεται συχνά. Αυτό από μόνο του είναι λόγος να το κουβεντιάζουμε. Επίσης, σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου (πολύ πιθανόν και με το γράμμα του, ας μας πει ένας νομικός για πιο σίγουρα), η επιβολή του νόμου γίνεται κατόπιν γνώσεως πράξης. Ξέρεις ότι πρέπει να ψάξεις κάποιον όταν τον βλέπεις να πουλάει στο πεζοδρόμιο γιατί αυτός που έχει άδεια δεν πουλάει πάνω σε χαρτόκουτα, ούτε και κρύβεται όταν δει κλούβα. Ποια είναι, όμως, η υποτιθέμενη πράξη που οδηγεί κάποιον στο να ζητήσει εξακρίβωση στοιχείων στην περίπτωση που συνέβη; Το ότι περπατάει στο δρόμο κάποιος με ασιατικά χαρακτηριστικά; Ξέρουν ότι μένει σε τρώγλη με άλλους 25 σε ενοικιαστήριο που γράφει 1 όνομα; Ξέρουν ότι πουλάει κινέζικα σε χαρτόνια χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι έχει κάποια χαρτιά γι'αυτά που πουλάει; Τι ακριβώς ξέρουν, πέρα απ'το ότι έχει το συγκεκριμένο χρώμα δέρματος;
Αυτά τα καραγκιοζιλίκια σε χώρες που σέβονται το Σύνταγμα και τον εαυτό τους οδηγούν σε παραιτήσεις και δημόσιες συγγνώμες. Αν υπάρχει κάτι που διασύρει διεθνώς τη χώρα είναι αυτό, δεν είναι οι μεταφορές που δεν λειτουργούν σε μέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ.
Μακάρι να είμαι απλά φαντασιόπληκτος αλλά το γεγονός αυτό λέει πολλά για τους λόγους που έχουμε τα ΜΑΤ έξω απ'τη σχολή τόσο καιρό. Λόγους που αρκετοί υπέθεταν αλλά δε μπορούσαν να αποδείξουν. Διαφορετικά δε μπορώ να εξηγήσω το ότι εδώ και 2 μήνες κανένας δεν ασχολείται, στην ουσία, με τους λαθραίους μικροπωλητές, αλλά βρήκαν τώρα να πιάσουν τον καθηγητή....Αν ο λόγος ήταν οι λαθρομετανάστες θα τους μαζεύαν ένα απόγευμα στους γύρω δρόμους και θα τελείωνε εκεί το θέμα. Μπορώ να βρω άλλα 10 μέρη με μικροπωλητές που δε σταθμεύει κάθε μέρα κλούβα. Απλά συμπτωματικά εκεί δεν έχει πανεπιστήμιο...
Last edited by michalis on Thu May 10, 2012 9:10 pm, edited 2 times in total.
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Thu May 10, 2012 9:05 pm

ja++, enum++,michalis++,nachos++(που έστω και με προϋποθέσεις δέχεται κάποια πράματα), nachos--(που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις προσωπικές επιθέσεις)
"With soap, baptism is a good thing"
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Thu May 10, 2012 9:19 pm

Στο συγκεκριμένο περιστατικό νομίζω ήταν το context που έκανε τη διαφορά. Δηλαδή το όλο περιστατικό με τους πωλητες και (διορθώστε με αν δεν έχω πληροφορηθεί σωστά) οι συμπλοκές με γνωστή-άγνωστη πιτσιρικαρία. Προφανώς βέβαια από τη στιγμή που πανεπιστημιακό προσωπικό μπορούσε να βεβαιώσει την ταυτότητα του καθηγητή ήταν μαλα**α ολκής η όλη εξέλιξη (για παράνομη όμως εξακολουθώ να επιφυλάσσομαι). Το συγκεκριμένο περιστατικό βέβαια δεν ταιριάζει, ή δε μπορώ εγώ τουλάχιστον να φανταστώ τι ακριβώς σκοπιμότητα θα μπορούσε να εξυπηρετεί, για το θέμα όμως των λαθραίων πωλητών και της λαθρομετάστευσης γενικά είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον προς επίλυση του, τουνατίων για συντήρηση αυτού.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu May 10, 2012 9:25 pm

Αφού καταλήγουμε και συμφωνούμε σ'αυτό, ίσως θα είχε ενδιαφέρον να αρχίσουμε να συζητάμε για τους πραγματικούς λόγους που υπάρχει αυτή η ιδιόμορφη πολιορκία στη σχολή...
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Thu May 10, 2012 9:38 pm

enum21 wrote:ja++

Και να προσθέσω ότι το συμβάν γίνεται ακόμα πιο θλιβερό που δεν βγήκε κάποια ανακοίνωση που να κατακρίνει το γεγονός και να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον άνθρωπο. Ενώ όταν τραμπουκίζουν καθηγητές, παίζουν ξύλο τα κόμματα του υπογείου ή πέφτουν γιαούρτια κατακρίνονται και δε γίνονται και μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Τι να πεις...
+++
Το μόνο σημείο στο οποίο είδα να αναφέρεται το γεγονός είναι το blog της ρας-εαακ.
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
Greg
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by Greg » Fri May 11, 2012 2:05 am

Ψηφισμα του Φ.Σ ΑΣΟΕΕ για τα γεγονότα της Τετάρτης 9 Μαϊου 2012:

http://issuu.com/arena-asoee/docs/psifisma
ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ - Ψήφισμα Σ.Φ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»
Τους τελευταίους μήνες η παρουσία των δυνάμεων καταστολής γύρω από πανεπιστήμιο μας είναι καθημερινή. Σκοπός τους να δημιουργήσουν κλίμα αστυνομοκρατίας στη πόλη και να στοχοποιήσουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τα πάντα θέλοντας να μας αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξαθλίωση της κοινωνίας: τις κυβερνήσεις των μνημονίων, τη Τρόικα (ΕΕ,ΔΝΤ), την καπιταλιστική κρίση. Χθες όμως (9/5/12) δεν ήταν μια απλή επίθεση της αστυνομίας. Χθες είδαμε νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε αγαστή συνεργασία με ΜΑΤ και ασφαλίτες να επιτίθενται στους μετανάστες στην Πατησίων, σε συμφοιτητές μας, να απειλούν φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους ενώ η αστυνομία έφτασε να συλλάβει και επισκέπτη καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ από την Ινδία διαλύοντας κάθε αυταπάτη ως προς τη ρατσιστική ή μη φύση των επιθέσεων της. Η αστυνομία δεν δίστασε να πετάξει κρότου λάμψης και δακρυγόνα στο προαύλιο της σχολής θέτοντας σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα όλων των παρισταμένων.

Απέναντι σε όλα αυτά η πρυτανεία, παρά τις συνεχείς επίσημες παρεμβάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου σιωπά. Άφησε την αστυνομία και τους νεοναζί να παίζουν προεκλογικά παιχνίδια έξω από την ΑΣΟΕΕ μετατρέποντας τον περιβάλλοντα χώρο της σχολής σε πεδίο ασκήσεων τρομοκράτησης. Η ανοχή όμως τελείωσε. Η πρυτανεία πρέπει να πάρει θέση αν δεν θέλει να ξαναβρεθεί στο αστυνομικό τμήμα να απελευθερώνει επισκέπτες καθηγητές που έκαναν το λάθος να γεννηθούν μελαμψοί ή να μαζεύει τραυματίες από το προαύλιο.

Οφείλουμε να αποκρούσουμε τον ρατσισμό και τον εκκολαπτόμενο φασισμό. Να σταθούμε έμπρακτα ενάντια στη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται. Πολεμάμε την εξαθλίωση όχι τους εξαθλιωμένους. Οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καταπιεζόμενης εργατικής τάξης. Κανείς δεν μπορεί πια να πει ότι δεν ήξερε. Η ανοχή και η απάθεια τελείωσαν.
Last edited by Greg on Fri May 11, 2012 2:16 am, edited 2 times in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri May 11, 2012 2:12 am

michalis wrote: Μακάρι να είμαι απλά φαντασιόπληκτος αλλά το γεγονός αυτό λέει πολλά για τους λόγους που έχουμε τα ΜΑΤ έξω απ'τη σχολή τόσο καιρό. Λόγους που αρκετοί υπέθεταν αλλά δε μπορούσαν να αποδείξουν. Διαφορετικά δε μπορώ να εξηγήσω το ότι εδώ και 2 μήνες κανένας δεν ασχολείται, στην ουσία, με τους λαθραίους μικροπωλητές, αλλά βρήκαν τώρα να πιάσουν τον καθηγητή....Αν ο λόγος ήταν οι λαθρομετανάστες θα τους μαζεύαν ένα απόγευμα στους γύρω δρόμους και θα τελείωνε εκεί το θέμα. Μπορώ να βρω άλλα 10 μέρη με μικροπωλητές που δε σταθμεύει κάθε μέρα κλούβα. Απλά συμπτωματικά εκεί δεν έχει πανεπιστήμιο...
++ Με αφορμή αυτό , τι γίνεται ρε παιδιά πού θα πάει αυτό το πράγμα?Εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω την χρηστικότητα της όλης ρουτίνας ( Ακόμα και σε περίπτωση που επιχειρηθεί σκούπα και μαζέψουν τους μικροπωλητές δεν έχουν κάτι να τους προσάψουν θα αφεθούν ελεύθεροι.Εδώ αφήνονται ελεύθεροι εγκληματίες με ποινικά αδικήματα. ) είναι μια παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γενικά προκαλεί τεράστια ένταση σε μία περιοχή που πραγματικά το μόνο που δεν χρειάζεται είναι αυτό το πράγμα κάθε γαμ****μένο μεσημέρι.Η πρυτανεία πάντως ζει σε άλλο σύμπαν δεν εξηγείται αλλιώς.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri May 11, 2012 11:14 am

ja_the_invincible wrote:
michalis wrote: Μακάρι να είμαι απλά φαντασιόπληκτος αλλά το γεγονός αυτό λέει πολλά για τους λόγους που έχουμε τα ΜΑΤ έξω απ'τη σχολή τόσο καιρό. Λόγους που αρκετοί υπέθεταν αλλά δε μπορούσαν να αποδείξουν. Διαφορετικά δε μπορώ να εξηγήσω το ότι εδώ και 2 μήνες κανένας δεν ασχολείται, στην ουσία, με τους λαθραίους μικροπωλητές, αλλά βρήκαν τώρα να πιάσουν τον καθηγητή....Αν ο λόγος ήταν οι λαθρομετανάστες θα τους μαζεύαν ένα απόγευμα στους γύρω δρόμους και θα τελείωνε εκεί το θέμα. Μπορώ να βρω άλλα 10 μέρη με μικροπωλητές που δε σταθμεύει κάθε μέρα κλούβα. Απλά συμπτωματικά εκεί δεν έχει πανεπιστήμιο...
++ Με αφορμή αυτό , τι γίνεται ρε παιδιά πού θα πάει αυτό το πράγμα?Εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω την χρηστικότητα της όλης ρουτίνας ( Ακόμα και σε περίπτωση που επιχειρηθεί σκούπα και μαζέψουν τους μικροπωλητές δεν έχουν κάτι να τους προσάψουν θα αφεθούν ελεύθεροι.Εδώ αφήνονται ελεύθεροι εγκληματίες με ποινικά αδικήματα. ) είναι μια παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γενικά προκαλεί τεράστια ένταση σε μία περιοχή που πραγματικά το μόνο που δεν χρειάζεται είναι αυτό το πράγμα κάθε γαμ****μένο μεσημέρι.Η πρυτανεία πάντως ζει σε άλλο σύμπαν δεν εξηγείται αλλιώς.
Ακριβώς. Και ορισμένοι (αριστεροί, αναρχικοί) κοιτάνε μόνο πώς θα οργανώσουν τον "αγώνα". Δεν εκμεταλλεύεται μόνο η κυβέρνηση την κατάσταση έξω από την ΑΣΟΕΕ. Την εκμεταλλεύονται και οι παρατάξεις μας για να βγάζουν υλικό για ανακοινώσεις. Κολλημένα μυαλά.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Fri May 11, 2012 1:36 pm

Και τι πρέπει να γίνει MpoMp; Να ανάψουμε κεράκια; Αφού έχουμε πόλεμο, το βλέπεις, μπάτσοι και χρυσαυγίτες μας επιτίθενται χέρι-χέρι. Αν δεν το βλέπεις κοίτα εδώ:

Link
Greg
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by Greg » Fri May 11, 2012 4:52 pm

MpoMp wrote:Ακριβώς. Και ορισμένοι (αριστεροί, αναρχικοί) κοιτάνε μόνο πώς θα οργανώσουν τον "αγώνα". Δεν εκμεταλλεύεται μόνο η κυβέρνηση την κατάσταση έξω από την ΑΣΟΕΕ. Την εκμεταλλεύονται και οι παρατάξεις μας για να βγάζουν υλικό για ανακοινώσεις. Κολλημένα μυαλά.
επειδη ως γνωστόν οι παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) ολη μερα κάνουν ανακοινώσεις για τους μετανάστες... εγω μονο για usb και τετοιες ανοησίες τους βλέπω να κάνουμε.

τωρα ναι εμεις οι ορισμένοι αριστεροι και αναρχικοί κοιτάμε να οργανώσουμε τον αγώνα ναι. Πράτουμε κακώς; Δηλαδή για σένα η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η απάθεια;

καλα ο ισχυρισμός οτι παμε να εκμεταλευτούμε τη κατάσταση πραγματικά με θλίβει και με προσβάλει. αυτο που συμβαίνει καθε μερα εκει έξω ειναι απαίσιο. κι οταν το βλεπεις απο κοντα και προσπαθείς να εμπλακείς ειναι ακόμα πιο απαίσιο και ψυχικά εξουθενωτικό. σκέψου δηλαδή πως αισθάνονται οι μετανάστες που κυνδινεύουν στ αλήθεια συνεχώς! αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι ειναι ιδαίτερα αντιδημοφιλείς τετοιες δράσεις (αρα τι περιμένεις ψήφους;)

και ναι ειμαι απο αυτους που βγάζει ανακοινώσεις. ένας από αυτούς που έγραψαν το ψήφισμα και το πηγαν στις παρατάξεις να το υπογράψουν για να γίνει απόφαση ΦΣ ώστε να έχει κύρος και να το δείτε όλοι γτ αν απλά γραψω "γρηγορης" απο κατω θα με γράφετε στα @@ σας... αν παλι κυνηγούσα το πολιτικό όφελος θα έβαζα από κατω το όνομα της συλλογικότητας μου.

στο δια ταυτα δεν ξερω ισως ειναι δύσκολο να χωνέψει κανεις το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράγματα επειδη τα πιστεύουν και όχι επειδη έχουν κάποιο όφελος. δεν ειναι ετσι όμως και το ξέρεις γτ είμαι σίγουρος οτι και εσυ κανεις πραγματα επειδή τα πιστεύεις και τα αισθάνεσαι.

τελος παντων. εγω προτείνω τη δευτέρα στις 12 παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία. θα είναι εκει και αλλοι "εκμεταλευτές" ελάτε και εσεις να "εκμεταλευτούμε" το γεγονός. σα δε ντρεπόμαστε λεω που θέλουμε να κάνουμε κατι για τα ΜΑΤ και τους Χρυσαυγίτες. αχ αυτοί οι πολιτικάντιδες...
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Fri May 11, 2012 5:04 pm

Αυτή η αντιπαράθεση εδώ μέσα μεταξύ των απλών φοιτητών (που τα βάζουν με όλες τις παρατάξεις), των δεξιών (που παρακολουθούν και σπανίως μιλούν), των κεντροαριστερών (που τώρα δεν είναι η εποχή τους για να πεταχτούν) και των τέρμα αριστερών (που μια ζωή είναι οι σωστοί και καταπολεμούν την αδικία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αδιάφορους), εδώ και 5 χρόνια με συγκινεί :-D
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”