Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Χειμερινού Εξαμήνου 2005-2006

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Χειμερινού Εξαμήνου 2005-2006

Post by vangos » Wed Sep 28, 2005 7:19 pm

Στο καινούργιο ορολόγιο πρόγραμμα http://www.aueb.gr/program/Autumn-OROLOG-05-06.doc λέει ότι Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Υπολογιστών θα κάνει ο Γιακουμάκης :shock: . Ισχύει ή έχει γίνει κανένα λάθος. Και αν ισχύει σε ποια γλώσσα προγραμματισμού θα γίνεται το μάθημα; Ξέρει ο Γιακουμάκης Java; :???:
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Wed Sep 28, 2005 9:35 pm

Όντως...Παράξενο...
(Ότι θα ξέρει ο Γιακουμάκης Java θα ξέρει ,αλλά είχα ακούσει κάτι για Παπαϊωάννου)
Επίσης η Οικονομία υπάρχει σε 2 εξάμηνα. 1ο και 3ο .
Last edited by alexo on Wed Sep 28, 2005 10:47 pm, edited 1 time in total.
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Wed Sep 28, 2005 9:41 pm

ρε σεις τα εχουν μπερδεψει για 5ο εξαμηνο εχουν βάλει αναλυση πληροφοριακων συστηματων που το εχουμε περασει. Μαλλον δεν ειδαν το παλιο προγραμμα που ισχυει για τους παλιους. Μας εχουν παραμελήσει.Μαλλον πρεπει να αλλαξει αυτο.
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Wed Sep 28, 2005 10:54 pm

alexo wrote:Όντως...Παράξενο...
(Ότι θα ξέρει ο Γιακουμάκης Java θα ξέρει ,αλλά είχα ακούσει κάτι για Παπαϊωάννου)
Το ότι το δώσανε στο κ. Γιακουμάκη είναι πολύ θετικό. Ομολογώ ότι είναι από τους καλύτερους καθηγητές που έχουμε (και σαν επιστήμονας και σαν άνθρωπος)
alexo wrote: Επίσης η Οικονομία υπάρχει σε 2 εξάμηνα. 1ο και 3ο .
Μάλλον, λόγω της μεταφοράς του μαθήματος στο 1ο έτος... δεν θα βρίσκανε μεγάλη αίθουσα για να χωρέσει 2 "έτη" φοιτητών
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
kit_kat
bit level
bit level

Post by kit_kat » Wed Sep 28, 2005 11:17 pm

Παιδιά ποιά είναι η Χαλκίδη Μ που θα κάνει τις δομες? Είναι καλη?
LeT AlL YoU Do Be DoNe In LoVe
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Sep 28, 2005 11:59 pm

Είναι βοηθός του Βαζιργιάννη και νομίζω δεν έχει ξαναδιδάξει. Συνεργάσιμη κοπέλλα φαίνεται πάντως.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Sep 29, 2005 12:23 am

Αρχικά θα ήθελα να πω ένα γεια μιας και είναι η πρώτη μου δημοσίευση :razz:
Είμαι πρωτοετής και ακόμα μαθαίνω το πώς λειτουργεί το πανεπιστήμιο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε πόσες περίπου ώρες είναι τα εργαστήρια κάθε εβδομάδα το Ά εξάμηνο. Ακόμη, βγαίνει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα εργαστήρια ή μαθαίνουμε τις ώρες κατά τη διάρκεια της χρονιάς? Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως να μάθω είναι η ποσότητα των ωρών. Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Thu Sep 29, 2005 12:43 am

Theofaman wrote:Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε πόσες περίπου ώρες είναι τα εργαστήρια κάθε εβδομάδα το Ά εξάμηνο. Ακόμη, βγαίνει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα εργαστήρια ή μαθαίνουμε τις ώρες κατά τη διάρκεια της χρονιάς?
Τα εργαστήρια(ή φροντηστήρια) πρέπει να είναι 10 ώρες τουλάχιστον τη βδομάδα,αφού έχετε 5 υποχρεωτικά μαθήματα. Όσον αφορά τις ώρες που θα πραγματοποιούνται θα σας τις ανακοινώσουν οι καθηγητές κατά τις πρώτες διαλέξεις!!!
Καλή αρχή!!!! :-)
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Sep 29, 2005 12:52 am

nantia_86 wrote:
Theofaman wrote:Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε πόσες περίπου ώρες είναι τα εργαστήρια κάθε εβδομάδα το Ά εξάμηνο. Ακόμη, βγαίνει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα εργαστήρια ή μαθαίνουμε τις ώρες κατά τη διάρκεια της χρονιάς?
Τα εργαστήρια(ή φροντηστήρια) πρέπει να είναι 10 ώρες τουλάχιστον τη βδομάδα,αφού έχετε 5 υποχρεωτικά μαθήματα. Όσον αφορά τις ώρες που θα πραγματοποιούνται θα σας τις ανακοινώσουν οι καθηγητές κατά τις πρώτες διαλέξεις!!!
Καλή αρχή!!!! :-)
Δηλαδή εργαστήριο=φροντιστήριο? Αυτό δεν το ήξερα. Όσο για τα μαθήματα το ''Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη'' έχει εργαστήριο?
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες ;) :razz:
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Sep 29, 2005 12:55 am

Mπα οχι μονο φροντ. Αλλα στο 5ο βαλανε κ την αναλυση και τις δικτιακες επικοινωνιες. Δεν ειπαν οτι αυτα ισχυουν για 1+2 ετος μονο;;
Image
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Sep 29, 2005 1:08 am

sudtuwup wrote:Mπα οχι μονο φροντ. Αλλα στο 5ο βαλανε κ την αναλυση και τις δικτιακες επικοινωνιες. Δεν ειπαν οτι αυτα ισχυουν για 1+2 ετος μονο;;
Αυτό που λες συμβαίνει επειδή άλλαξε ο οδηγός σπουδών?Για το πρόγραμμα δεν έχω μάθει τίποτα παραπώνω, απλά το είδα στην γραμματεία και το κατέβασα πριν λίγο.
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Thu Sep 29, 2005 1:13 am

Theofaman wrote: Δηλαδή εργαστήριο=φροντιστήριο? Αυτό δεν το ήξερα. Όσο για τα μαθήματα το ''Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη'' έχει εργαστήριο?
Κάποια μαθήματα έχουν φροντιστήριο και κάποια άλλα έχουν εργαστήρια π.χ. η "Εισαγωγή στον προγραμματισμό" έχει μόνο εργαστήριο, ενώ τα "Διακριτά Μαθηματικά" έχουν μόνο φροντ. Όσον για την "Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη" δεν έχει εργαστήριο, αλλά μάλλον θα έχει φροντ.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Thu Sep 29, 2005 1:58 am

nantia_86 wrote:
Theofaman wrote: Δηλαδή εργαστήριο=φροντιστήριο? Αυτό δεν το ήξερα. Όσο για τα μαθήματα το ''Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη'' έχει εργαστήριο?
Κάποια μαθήματα έχουν φροντιστήριο και κάποια άλλα έχουν εργαστήρια π.χ. η "Εισαγωγή στον προγραμματισμό" έχει μόνο εργαστήριο, ενώ τα "Διακριτά Μαθηματικά" έχουν μόνο φροντ. Όσον για την "Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη" δεν έχει εργαστήριο, αλλά μάλλον θα έχει φροντ.
Και κάποια έχουν και τα δύο,και εργαστήριο και φροντιστήριο... :cool:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Sep 29, 2005 11:08 am

Theofaman να ξέρεις πάντως ότι οι παρουσίες στα εργαστήρια δεν είναι υποχρεωτικά
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Sep 29, 2005 12:17 pm

Τυπικά δεν είναι. Ουσιαστικά όμως για να μπορέσεις να βγάλεις άκρη σε απαιτητικά κυρίως μαθήματα καλό είναι να παρακολουθείς
There's no place like 127.0.0.1
Nίκος
bit level
bit level

Post by Nίκος » Sat Oct 01, 2005 7:22 pm

Είδα το πρόγραμμα και η πρώτη αντίδραση ήταν να φρικάρω (κάπως έτσι :smt087 ). λεω δεν είναι δυνατόν. Θέλω να παρατηρήσουμε όλοι τις ώρες , τον αριθμό των των μαθημάτων κ.α που υπάρχουν στο 3ο εξάμηνο.
Εχουμε και λέμε: Δευτέρα 8 ώρες , Τρίτη τετάρτη 6 , Παρασκευή 4.
Συγνώμη ποιοι είμαστε; Αυτο είναι το πρόγραμμα χωρίς τα εργαστήρια.
Αν σκεφτούμε ότι σε 3 μαθήματα έχουμε εργαστήριο και στα άλλα 3 φροντιστήριο το πρόγραμμα επιβαρύνεται με άλλες 12 ώρες τη βδομάδα.
36 ώρες. Και 6 μαθήματα παλούκια....
Παρεπιπτόντως :
1. Ποια είναι αυτή η Χαλκίδη; Ελπίζω να αλλάξει η νοοτροπία του συγκεκριμένου μαθήματος απο εδώ και στο εξής.
2. Εχω περάσει τη java με 5 στον Συντιχάκη. Αξίζει να την κόψω με τον καινούριο καθηγητή;

ΒΥΕ........ :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ....
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Sat Oct 01, 2005 9:50 pm

Κοίτα κι εμείς τόσες ώρες είχαμε!Και μάλιστα υπήρχαν μέρες που είχαμε και 10 και 12 ώρες. Έτσι είναι ο τομέας μας αν δεν υπάρχουν εργαστήρια και φροντιστήρια πως θα μάθουμε;;;Μην πανικοβάλλεσαι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις τα αρχικά μαθήματα και να διαπιστώσεις σε ποια μαθήματα δεν είναι απαραίτητη ή δεν σου προσφέρει κάτι φοβερό η παρακολούθηση.Ξέρω ότι το καλό θα ήταν να μπορούσαν να παρακολουθηθούν(υπάρχει τέτοια λέξη ή την "σκότωσα";;; ) όλα τα μαθηματα αλλά αν δεν έχεις το κουράγιο και το φόρτο των εργασιών δεν στο επιτρέπει θα πρέπει να γίνεις επιλεκτικός.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Oct 02, 2005 3:15 am

Nίκος wrote:Είδα το πρόγραμμα και η πρώτη αντίδραση ήταν να φρικάρω (κάπως έτσι :smt087 ). λεω δεν είναι δυνατόν. Θέλω να παρατηρήσουμε όλοι τις ώρες , τον αριθμό των των μαθημάτων κ.α που υπάρχουν στο 3ο εξάμηνο.
Εχουμε και λέμε: Δευτέρα 8 ώρες , Τρίτη τετάρτη 6 , Παρασκευή 4.
Συγνώμη ποιοι είμαστε; Αυτο είναι το πρόγραμμα χωρίς τα εργαστήρια.
Αν σκεφτούμε ότι σε 3 μαθήματα έχουμε εργαστήριο και στα άλλα 3 φροντιστήριο το πρόγραμμα επιβαρύνεται με άλλες 12 ώρες τη βδομάδα.
36 ώρες. Και 6 μαθήματα παλούκια....
Μην τρελένεσαι όπως είπε και η Δήμητρα παραπάνω και εμείς τόσες ώρες είχαμε, απο το 2ο έτος και μετά δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην είχα 12ωρα(9-9)...πιο μετά αυξήθηκαν κιόλας :) :) :)
Nίκος wrote: Παρεπιπτόντως :
1. Ποια είναι αυτή η Χαλκίδη; Ελπίζω να αλλάξει η νοοτροπία του συγκεκριμένου μαθήματος απο εδώ και στο εξής.
Είναι απόφοιτος του τμήματος μας το ΄99. Πέρασε στο ΜΔΕ στα Πηροφοριακά Συστήματα - 2001 και το 2004 πήρε το Διακτορικό της. Όλα απο το δικό μας Πανεπιστήμιο. Απ' όσο ξέρω έκανε ένα χρόνο Post-doc στο Riverside στην Καλιφόρνια και τώρα είναι post-doc πάλι σε εμάς στο DB-Net. Μαθήματα δεν έχει ξανακάνει οπότε δεν ξέρω να σου πώ κάτι περισσότερο.
Nίκος wrote: 2. Εχω περάσει τη java με 5 στον Συντιχάκη. Αξίζει να την κόψω με τον καινούριο καθηγητή;
Δεν είναι και ότι καλύτερο απο ευκολία ο νέος διδάσκοντας...Σίγουρα όμως πιστεύω πως θα είναι πιο εύκολα απο τον Συντιχάκη. Βέβαια ο κ.Γιακουμάκης στο μάθημα του έχει μ.ο. ~6 στην γραπτή εξέταση οπότε τα συμπεράσματα δικά σου.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Oct 02, 2005 2:04 pm

Εγώ πάλι έχω 2 ώρες ανα εβδομάδα και από δικό μου μαζοχισμό ίσως και 4 :)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Oct 03, 2005 2:58 am

PaP wrote:Εγώ πάλι έχω 2 ώρες ανα εβδομάδα και από δικό μου μαζοχισμό ίσως και 4 :)
Ναι αλλά εσύ (όπως και εγώ) έπρεπε ήδη να είχαμε τελειώσει οπότε...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Oct 03, 2005 9:17 am

Μην αγχώνεστε!
There's no place like 127.0.0.1
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Oct 03, 2005 11:28 am

Μα για αυτό το λόγω δεν τέλειωσα :)
Παρεπιμπτόντως Καλη ακαδημαική χρονιά επίσημα και από σήμερα!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”