Gewitter wrote:@chriskin είπα να πέσουν να με φάνε όχι να με δείρουν..είναι μεταφορικό...
Πολλές φορές στο παρελθόν έχω δεχτεί προσβολές και ειρωνείες επειδή διαφωνούσα με τις απόψεις κάποιων, και η ειρωνεία έπεφτε χωρίς καν να προλάβω να πω το γιατί διαφωνούσα..και αυτό που με ενοχλούσε ήταν ότι αποφάσιζαν για εμένα χωρίς να με ρωτήσουν!
Τέλος πάντων...
@fo@ ότι και αν έχει πει οφείλουμε κάποια πράγματα να τα σεβόμαστε και αν διαφωνούμε να δίνουμε επιχειρήματα και όχι ξύλο..
Το συμβάν ήταν κατάντια..Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο άνθρωπος ήταν 80 ετών..άτιμο και άναδρο...
οπως κι αλλοι θα ειρωνευονται αυτους (χωρις να βγαζω εμενα απ'εξω) για διαφορες αποψεις τους. το οτι συνηθως υπαρχει ενας καποιος φανατισμος σε τετοιες ομαδες δεν λεει κατι ομως, ουτε σε συναντηση του πασοκ* θα μπορουσα να εκφρασω τις αντιρρησεις μου χωρις να πεσουν να με φανε (αφου το λες μεταφορικα)
*στη θεση του πασοκ βαλτε οποιοδηποτε αλλο κομμα, το βαζω ως παραδειγμα επειδη τεινει να εχει λιγοτερους υποστηρικτες εδω μεσα , ωστε να μην θεωρηθει οτι στοχευω συγκεκριμενη ομαδα.
γενικοτερα σε κομματικες/παραταξιακες/κτλ συγκεντρωσεις ειναι λογικο (οχι σωστο, λογικο) να συμβει κατι τετοιο.
++ για το δευτερο προφανως - απλα μην ξεχναμε οτι εκτος απο τη λαμπρη ιστορια του εχει και εναν τονο απο αισχρες ανακοινωσεις που δεν τον τιμανε καθολου.
MpoMp wrote:
Ποιο μίσος? Το ότι κάποιος έχει μια ρατσιστική θεωρία περί φυλών, τον κάνει αυτόματα εχθρό τους?
Αν προσβάλει, ευθέως και χωρίς λόγο, καλώς.
Δε ξέρω κατά πόσο έχει λόγο ένας επιστήμονας να "σπείρει μίσος".
Όχι, ο ρατσισμός είναι άποψη αν διατυπώνεται έτσι και όχι ως επίθεση και προσβολή. Το αν είναι επιστημονικά λανθασμένη, είναι άλλο θέμα. Το ότι προσβάλλει, επίσης.
Οποιαδήποτε άποψή μου μπορεί να προσβάλλει κάποιον.
Το αν βγήκε αργότερα δε το ξέρω, ούτε το τι είπε. Δεν είπε κανείς ότι έχει αποδείξεις, διατύπωσε μία θέση, μία θεωρία. Η επιστημονική κοινότητα την εξετάζει και την απορρίπτει. Ως εκεί.
διαβασε το λινκ μου, ειναι μικρο και απο σχετικα αξιοπιστη πηγη (new york times) - θα δεις οτι αυτα που λες εχουν ηδη απαντηθει εκει. αμα ισχυει αυτο που λες (και ειπε και ο mikeius..) οτι μπορει να υπηρχε επιστημονικα τεκμηριωμενη αποψη γιατι οι γυναικες ειναι ανικανες και οι μαυροι ηλιθιοι προφανως να το δεχομασταν ως κατι το ασχημο αλλα αποδεδειγμενο.
Ελα ομως που δεν ισχυει και το ειπε και ο ιδιος.
δεδομενου οτι το σχολιο του ΔΕΝ ηταν σχετικο με την επιστημη του , ΝΑΙ ηταν απλα ενα ακομα ρατσιστικο σχολιο (πολλα, για την ακριβεια) και πρεπει να το δεχτουμε με τον ιδιο ακριβως τροπο που θα πρεπει να δεχομαστε καθε αλλο προσβλητικο μηνυμα.
--------------------
nachos, μην τρολαρεις παλικαρι μου. αφου ειπα ηδη 100 φορες οτι δεν συμφωνω γιατι πρεπει να με βγαλεις οτι ειμαι υπερ της βιας;
το να ειμαι κατα και της βιας και του ρατσισμου δεν σου περναει απο το μυαλο;
μην ξεχνας οτι η 17 νεομβρη δεν σκοτωσε μονο ενοχους.

εκτος απο τις διαφορες επιθεσεις της που επαιζαν σε τελειως γκριζα (και συχνα πολυ γκριζα) ζωνη, το "Τραυματίζεται θανάσιμα ο διερχόμενος 22χρονος Θάνος Αξαρλιάν." ΔΕΝ πρεπει να το αγνοησεις ως "ε ενα λαθακι"