Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
campbell's
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Post by campbell's » Fri Oct 05, 2012 3:46 pm

photisd wrote:
MpoMp wrote:Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από το γραφείο αρωγής.

Για την παραλαβή ΜΟΝΟ της ακαδημαϊκής ταυτότητας το μόνο που υποχρεούμαστε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον κωδικό παραλαβής και να υποδείξουμε την ταυτότητα.

Πάω να πάρω πίσω το αντίγραφο της ταυτότητάς μου.
Τώρα ρε την πατήσαμε... Λες και ξέρω εγώ ότι δεν έχουν βγάλει άλλα αντίγραφα ή δε με έχουν φακελώσει..
Εμένα μου ζήτησε ταυτότητα, την έβγαλε φωτοτυπία κ ετοιμαζόταν να μου δώσει "δωρεάν νουμεράκι vodafone" αλλά την πρόλαβα μιας κ έχω ήδη.(αλλά μετά είχε κ ενα σούπερ πακέτο φοιτητικό να μου προτείνει!)
ο δε κωδικός που ήρθε με μνμ δεν αναφέρθηκε καθόλου-εγώ ρώτησα αν τον θέλει.
κ υπέγραψα μόνο ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι παρέλαβα ταυτότητα-πάσο-passe_partout.
Last edited by campbell's on Fri Oct 05, 2012 3:48 pm, edited 1 time in total.
Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις,ενόχλησε.Το σημαντικό είναι να συμμετέχεις.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Oct 05, 2012 3:47 pm

campbell's wrote: κ μένα μου ζήτησε ταυτότητα, την έβγαλε φωτοτυπία κ ετοιμαζόταν να μου δώσει "δωρεάν νουμεράκι vodafone" αλλά την πρόλαβα μιας κ έχω ήδη.(αλλά μετά είχε κ ενα σούπερ πακέτο φοιτητικό να μου προτείνει!)
κ υπέγραψα μόνο ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι παρέλαβα ταυτότητα-πάσο-passe_partout.
Άφησες εκεί το αντίγραφο ενώ δε πήρες τελικά τη προσφορά? Κακώς. :-p
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
campbell's
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by campbell's » Fri Oct 05, 2012 3:51 pm

MpoMp wrote:
campbell's wrote: κ μένα μου ζήτησε ταυτότητα, την έβγαλε φωτοτυπία κ ετοιμαζόταν να μου δώσει "δωρεάν νουμεράκι vodafone" αλλά την πρόλαβα μιας κ έχω ήδη.(αλλά μετά είχε κ ενα σούπερ πακέτο φοιτητικό να μου προτείνει!)
Άφησες εκεί το αντίγραφο ενώ δε πήρες τελικά τη προσφορά? Κακώς. :-p
περιμένει ακόμα να πάω να μου ενεργοποιήσει το πακέτο...
πάνω από το σπίτι μου είναι, θα περάσω κ θα το πάρω πίσω. φακελωμένη είμαι έτσι κ αλλιώς στη vodafone.
αν δεν το δώσει...
Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις,ενόχλησε.Το σημαντικό είναι να συμμετέχεις.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Oct 05, 2012 3:53 pm

campbell's wrote: περιμένει ακόμα να πάω να μου ενεργοποιήσει το πακέτο...
πάνω από το σπίτι μου είναι, θα περάσω κ θα το πάρω πίσω. φακελωμένη είμαι έτσι κ αλλιώς στη vodafone.
αν δεν το δώσει...
Α μάλιστα! Εγώ είμαι φακελωμένος στη cosmote οπότε δε θέλω να φακελωθώ και εδώ. Όχι ακόμα τουλάχιστον, γιατί προβλέπεται αναπόφευκτο...
MpoMp @ Discord
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sat Oct 06, 2012 6:00 am

Εγώ η αλήθεια είναι δεν έχω τέτοιο θέμα γιατί ήθελα και πήρα το CU οπότε δικαιολογημένα έδωσα στοιχεία. Αλλά αν δεν ήθελα ειλικρινά δεν θα το είχα παρατηρήσει γιατί το κάνουν να φανεί τόσο πολύ σαν "μέρος της διαδικασίας" οπότε δεν το θέτεις σε αμφισβήτηση. Και τυπικά δε μπορεί να τους κάνει κανένας τίποτα γιατί δεν απαγορεύεται το marketing σε κάποιον που θα μπει σε ένα κατάστημα για τον οποιονδήποτε λόγο. Εκεί που κάνουν το σφάλμα είναι ότι θεωρούν δεδομένο ότι θα πάρεις το πακέτο οπότε εντελώς παραπλανητικά σου ζητάνε δικαιολογητικά (και συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας) για να σου πουλήσουν (έστω και με μηδενική απόδειξη) κάτι που δε ζήτησες ρητά. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται απ'την καταναλωτική νομοθεσία.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 06, 2012 2:11 pm

Κατέβηκα χτες το απόγευμα, ρώτησα ποιος τους έδωσε την οδηγία να βγάζουν αντίγραφα ταυτοτήτων και η απάντηση της υπαλλήλου ήταν "αυτοί που μας ενημέρωσαν για την παραλαβή". Και δεύτερη φορά που ρώτησα πήρα την ίδια απάντηση. Ούτε καν αν η οδηγία δόθηκε από άτομο της εταιρείας ή του υπουργείου.
Της εξήγησα ότι από το υπουργείο τουλάχιστον δεν έχει δοθεί καμία τέτοια οδηγία και ότι θα ήθελα πίσω το αντίγραφο της ταυτότητάς μου.
Ξίνισε τη μούρη της και εκείνη τη στιγμή ρώτησε μια άλλη υπάλληλος ποιο είναι το θέμα. Αφού εξήγησα, διάβασε κάτι οδηγίες που είχαν για την παραλαβή των πάσο και είδε ότι όντως δεν αναγράφεται πουθενά κάτι περί διατήρησης αντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας. Είπα αν γίνεται να έχω το χαρτί πίσω, μου είπε "βεβαίως, απλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο".
Η αρχική υπάλληλος ακόμα διατηρούσε τη ξινίλα στη μούρη και έφερε με βαριά καρδιά τα χαρτιά που υπέγραψα για να μου δώσουν το αντίγραφο.
Είπα ότι και καλά έχει φοβηθεί το μάτι μου με τις διαφημίσεις από τις εταιρείες επειδή είμαι στη cosmote και με το παραμικρό στοιχείο που δίνω, δέχομαι συνέχεια διαφημιστικά και προτάσεις για πακέτα. Πήρα το αντίγραφο πίσω, είπα ευχαριστώ (απάντησε "παρακαλώ, να 'στε καλα" μόνο η δεύτερη υπάλληλος) και έφυγα.

Δηλαδή δε φτάνει που δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ρίχνουν και τα μούτρα μέχρι το πάτωμα μερικοί υπάλληλοι. Point is, μην αφήσετε πουθενά αντίγραφο της ταυτότητας αν δε πάρετε κάποιο καρτοκινητό.
MpoMp @ Discord
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 06, 2012 2:23 pm

τη δουλεια τους την κανουν μια χαρα - για να καταφεραν να σε κανουν να αφησεις φωτοτυπια ταυτοτητας σε μαγαζι χωρις να υπαρχει αναλογη υποχρεωση, μια χαρα την κανουν. η δουλεια τους ειναι να ακολουθησουν τις οδηγιες που τους εδωσαν, οχι να κανουν αυτο που λεει το υπουργειο.

το αμα θα ελεγαν "παρακαλω" παιζεται και απο το ποσο ευγενικα ζητησες πισω το χαρτι σου (ή, αν εσυ ησουν ευγενικος, ο προηγουμενος που δημιουργησε επεισοδιο εκει μεσα γι αυτο το λογο). εχοντας δουλεψει σε αναλογες θεσεις εχω δει αρκετους πελατες που νομιζουν οτι οι υπαλληλοι ειναι κατωτεροι και οτι δεν χρειαζονται την ιδια ευγενεια οπως καθε αλλος ανθρωπος.
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Sat Oct 06, 2012 2:29 pm

Εγώ ξέρω ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Κι ειδικά με τις εταιρείες αυτές που σε φακελώνουν και σε βάζουν να υπογράφεις χαρτιά δίχως να το καταλάβεις, ακόμα περισσότερο!!

Mpomp δηλαδή εμένα που μου έδωσε έναν αριθμό vodafone δώρο, δικαιολογημένα κράτησε το αντίγραφο της ταυτότητας τελικά?
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Oct 06, 2012 2:30 pm

chriskin wrote:τη δουλεια τους την κανουν μια χαρα - για να καταφεραν να σε κανουν να αφησεις φωτοτυπια ταυτοτητας σε μαγαζι χωρις να υπαρχει αναλογη υποχρεωση, μια χαρα την κανουν. η δουλεια τους ειναι να ακολουθησουν τις οδηγιες που τους εδωσαν, οχι να κανουν αυτο που λεει το υπουργειο.

το αμα θα ελεγαν "παρακαλω" παιζεται και απο το ποσο ευγενικα ζητησες πισω το χαρτι σου (ή, αν εσυ ησουν ευγενικος, ο προηγουμενος που δημιουργησε επεισοδιο εκει μεσα γι αυτο το λογο). εχοντας δουλεψει σε αναλογες θεσεις εχω δει αρκετους πελατες που νομιζουν οτι οι υπαλληλοι ειναι κατωτεροι και οτι δεν χρειαζονται την ιδια ευγενεια οπως καθε αλλος ανθρωπος.
Δεν έκανε σωστά τη δουλειά της όταν ξίνισε τα μούτρα της επειδή ζήτησα κάτι που παράνομα κρατάνε. Και αν θεωρήσουμε ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους επειδή έτσι "διατάχθηκαν" τότε δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι προϊστάμενοι. Το υπουργείο δίνει οδηγίες για την παραλαβή των πάσο. Αν ζητήσεις παραπάνω στοιχεία χωρίς λόγο είναι, επιεικώς, ύποπτο.
Αν ο προηγούμενος έκανε επεισόδιο, δε θα βγάλει τα νεύρα του πάνω μου ο υπάλληλος. Συγνώμη κιόλας...

Ήμουν ευγενικότατος και ήρεμος. Και δε φαντάζομαι να πήγε κανείς άλλος (ειδικά στο υποκατάστημα της Ραφήνας) να ζητήσει πίσω το αντίγραφο. Μη με περνάς για άτομο που μπαίνω εδώ μέσα και πετάω κατηγορίες απολύτως υποκειμενικές. Θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να μην αφήνω κανέναν (καμία εταιρεία βασικά) να κερδίζει εις βάρος μου. Δεν έχω λόγο να "μαυρίσω" κανέναν υπάλληλο ούτε να θεωρήσω κανέναν κατώτερο... Αν είναι δυνατόν...

@photisd
Ε ναι, αφού ο αριθμός χρειάζεται να δώσεις τα στοιχεία! :smt002
MpoMp @ Discord
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Sat Oct 06, 2012 3:53 pm

Όταν μπηκα για να κάνω τη δήλωση είχε αυτό για τσεκάρισμα:
Είμαι ήδη κάτοχος τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών
Τι σημαίνει? :-)
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Oct 06, 2012 4:12 pm

mosquito110 wrote:Όταν μπηκα για να κάνω τη δήλωση είχε αυτό για τσεκάρισμα:
Οτι εχεις ειδη ενα πτυχιο προπτυχιακου επειπεδο και τωρα σπουδαζεις για 2ο .
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Sat Oct 06, 2012 4:14 pm

Lifer wrote:
mosquito110 wrote:Όταν μπηκα για να κάνω τη δήλωση είχε αυτό για τσεκάρισμα:
Οτι εχεις ειδη ενα πτυχιο προπτυχιακου επειπεδο και τωρα σπουδαζεις για 2ο .
A οκ! ευχαριστώ!
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”