Erasmus/Έρασμος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
DrNio
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Re: Erasmus/Έρασμος

Post by DrNio » Fri Dec 07, 2012 2:04 pm

Σχετικά με το 3 , μπορείς να αποχωρήσεις/διακόψεις όποτε θες το Εράσμους. Η μόνη υποχρέωση είναι οτι θα επιστραφεί η υποτροφία ,αν στην έχουν δώσει μέχρι τότε :P . Όλα τα άλλα ρυθμίζονται χωρίς καμία 'επίπτωση'.
Everything that has a beginning has an end
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Sat Dec 08, 2012 6:23 am

Eldebryn wrote:Σκέφτομαι φέτος να κάνω αίτηση για Erasmus με έναν φίλο και είπα να αναφέρω κάποιες μου απορίες εδώ.

1) Υπάρχει κανείς(οχι απαραίτητα απο πληροφορική) που να έχει πάει Νορβηγία, Δανία, Πορτογαλία ή Λιθουανία να αναφέρει τι παίζει απο άποψη οργάνωσης, τιμών, διαμονής και μαθημάτων?

2) Η υπεύθυνη της σχολής ανέφερε οτι αν και σε μερικά τμήματα υπάρχει 1 θέση για το τμήμα μας, υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες αν υπάρξει ζήτηση. Έχουν υπάρξει σχετικές περιπτώσεις ή είναι πολύ τραβηγμένο σενάριο?

3) Στην περίπτωση που κάνει κάποιος αίτηση και γίνει δεκτός αλλα αποφασίσει με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οτι δεν θέλει να πάει τελικά στον συγκεκριμένο προορισμό για κάποιον λόγο, μπορεί να ακυρώσει την διαδικασία? Εάν ναι, υπάρχουν επιπτώσεις?
1) Βασικά στην ερώτησή σου έχεις την πιο ακριβή (Νορβηγία) και την πιο φθηνή χώρα(Λιθουανία). :P
Θα σου πω μόνο για το κόστος ό,τι ξέρω. Η Νορβηγία είναι πανάκριβη, απλά. Μπορεί να δίνουν τη μεγαλύτερη υποτροφία από κάθε άλλη χώρα (~650 το μήνα) αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι αστείο το ποσό για τα κόστη εκεί. Γενικά παίζει, επίσης, και το σε ποιο μέρος ακριβώς θα πας. Πχ. στη Γαλλία δίνουν 520, γιατί πάει ανά χώρα, τα οποία είναι υπέραρκετά στη Brest, αλλά ψίχουλα στο Παρίσι. Οπότε το βλέπεις κι έτσι. Για τη Δανία και την Πορτογαλία δεν ξέρω. Για Λιθουανία δίνουν απ'τις μικρότερες υποτροφίες, αλλά νομίζω φτάνει και περισσεύει.
2) Αυτό νομίζω πρέπει να περιμένεις να το δεις μετά τις αιτήσεις. Υπάρχει κάποιος χρόνος απ'την αίτηση μέχρι να σου απαντήσουν που θα πας. Φαντάζομαι στο χρόνο αυτό γίνονται τέτοιες επαφές, αν είναι εφικτό.
3) Μέχρι και τη μέρα που θα φύγεις, μπορείς να μην πας οποιαδήποτε στιγμή χωρίς επιπτώσεις. Αν όμως έχεις πάρει τα λεφτά, πρέπει να τα επιστρέψεις. Επίσης αν πας και φύγεις πριν κλέισεις 3 μήνες, πάλι τα επιστρέφεις όλα. Αν φύγεις μετά τους 3 μήνες, επιστρέφεις το ποσό που απομένει μέχρι την κανονική διάρκεια. Ωστόσο εδώ θέλει λίγη προσοχή γιατί γενικά η υποτροφία μπορεί να ζητηθεί πίσω σε οποιαδήποτε φάση (το υπογράφεις αυτό) όπως πχ. όταν θα επιστραφεί το confidential report του πανεπιστημίου υποδοχής. Οπότε αν εσύ σηκωθείς και φύγεις πριν δώσεις εξετάσεις και σε κράζει μέσα στο report ο supervisor, μπορείς να έχεις διάφορες δυσάρεστες εξελίξεις. Γενικά, άπαξ και φύγεις το καλύτερο είναι να πας μέχρι τέλους γιατί και καθόλου χρήματα να μη ζητήσουν πίσω, στην ουσία θα έχεις χάσει το εξάμηνο και εδώ και εκεί. Οπότε ναι, μέχρι τη μέρα που θα φύγεις μπορείς να κάνεις πίσω οποιαδήποτε στιγμή. Beyond this point, θέλει λίγη παραπάνω σκέψη.

Που σκέφτεσαι να κάνεις;
Επίσης, αν ήσουν στην ενημέρωση, είπε κάτι η υπεύθυνη για ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που πρέπει να περαστούν στο εξωτερικό για να είμαστε καλυμμένοι; Εδώ και μήνες ρωτάω αλλά δεν έχω πάρει σαφή απάντηση. :-)
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Sat Dec 08, 2012 2:53 pm

michalis wrote:Που σκέφτεσαι να κάνεις;
Επίσης, αν ήσουν στην ενημέρωση, είπε κάτι η υπεύθυνη για ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που πρέπει να περαστούν στο εξωτερικό για να είμαστε καλυμμένοι; Εδώ και μήνες ρωτάω αλλά δεν έχω πάρει σαφή απάντηση. :-)
Την ερώτησή σου την έκανε ένα άλλο παιδί, απαντήθηκε οτι πρέπει να *δηλώσουμε* μαθήματα αξίας 30 ECTS. Εφόσον το κάνουμε αυτό, το τι θα περάσουμε και τι όχι δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση.

Σκεφτόμουνα τις χώρες που ανέφερα αλλα έχω 2 θέματα πέραν του κόστους, θέλω να έχει μια σοβαρή ποιότητα σπουδών και να καταφέρω να περάσω κάποια μαθήματα μην πάει τζάμπα το εξάμηνο και θα ήθελα να πάω με έναν φίλο (που ευτυχώς έχουμε σχεδόν ίδιο μέσο όρο) άμα γίνει τελικά.
Image<-- My profile playlists
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by bikk » Sat Dec 08, 2012 4:28 pm

για την πρώτη σου ερώτηση, εγώ είμαι στη νορβηγία τώρα το κόστος όπως είπε ο michalis είναι το πιο ακριβό στην ευρώπη πχ το ενοίκιο μου μόνο είναι γύρω στα 400-420 ευρώ και είναι απο τα πιο φτηνα που μπορεις να βρεις γιατι μένω στο student village του πανεπιστημίου, το πανεπιστήμιο από θέμα εγκαταστάσεων έχει ολόκληρο campus και όλα είναι καινούργια και προσεγμένα, τα μαθήματα από γενική άποψη δε με συγκίνησαν ιδιαίτερα, τώρα είναι διάφορα που πρέπει να σκεφτέις για να ζυγίσεις και καθε χώρα ξεχωριστά πχ εδώ έχει γύρω στους -15 τώρα, όπως και το κόστος.... τώρα για τις υπόλοιπες δεν ξέρω ούτε εγώ κάτι το ιδιαιτερο η δανία πρέπει να είναι επίσης ακριβη αλλά πιο φτηνη απο τη νορβηγία και η πορτογαλία πρέπει να είναι/ηταν αρκετα φτηνή
για την ποιότητα που λες νομιζω ότι δεν υπάρχουν πολλά που να είναι καλύτερα από το δικό μας ίσως κάποια στη γαλλία αλλά εντάξει σε κανένα το επίπεδο δε νομίζω ότι ειναι πολύ χαμηλό επίσης, αυτό μη σε ανησυχει...
για το δεύτερο όπως είπε και ο michalis λογικά θα μπορεί να γίνει μια συννενοηση έτσι κι αλλιώς οι αιτήσεις στέλνονται μετά το δεύτερο βήμα στα πανεπιστήμια οπότε υπάρχει χρόνος αν μπορει να γίνει κάτι... :)
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
masaka
byte level
byte level

Post by masaka » Sat Dec 08, 2012 5:14 pm

Για εράσμους πρέπει να έχω περάσει οπωσδήποτε όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους? δηλαδή αν δν έχω περάσει οικονομία πχ. και έχω περάσει 2-3 μαθήματα πληροφορικής απ'το δεύτερο δε γίνεται? :/
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Dec 08, 2012 5:39 pm

masaka wrote:Για εράσμους πρέπει να έχω περάσει οπωσδήποτε όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους? δηλαδή αν δν έχω περάσει οικονομία πχ. και έχω περάσει 2-3 μαθήματα πληροφορικής απ'το δεύτερο δε γίνεται? :/
οχι απαραιτητα απο το πρωτο .Απλα καλα ειναι να εχεις περασει καποια βασικα μαθηματα π.χ. java
Jami
Venus Former Team Member

Post by Jami » Sat Dec 08, 2012 5:48 pm

Lifer wrote:
masaka wrote:Για εράσμους πρέπει να έχω περάσει οπωσδήποτε όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους? δηλαδή αν δν έχω περάσει οικονομία πχ. και έχω περάσει 2-3 μαθήματα πληροφορικής απ'το δεύτερο δε γίνεται? :/
οχι απαραιτητα απο το πρωτο .Απλα καλα ειναι να εχεις περασει καποια βασικα μαθηματα π.χ. java

Σε αριθμο 10 μαθηματα υποχρεωτικα ειναι απο οτι ξερω.
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Sat Dec 08, 2012 6:17 pm

Και δέκα να μην έχεις περάσει τώρα κάνε αίτηση ! Δεν είναι πάντα τόσο τυπικά τα πράγματα. Ανάλογα βέβαια και ποιος είναι ο προορισμός(=πανεπιστημιο).
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sat Dec 08, 2012 7:44 pm

Πρέπει να έχεις περάσει 10 οποιαδήποτε υποχρεωτικά βασικά. Αλλά τα πάντα πάνε βάση σύγκρισης. Πχ. αν όλοι οι υπόλοιποι έχουν περάσει 8 κι εσύ 9, πιθανότατα θα επιλέξουν σίγουρα εσένα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικά τα 10 του πρώτου. Εγώ πχ. επιλέχθηκα κανονικότατα και χρωστάω ακόμα 2 μαθήματα του πρώτου έτους, έχω περάσει όμως τα περισσότερα απ'τα υπόλοιπα υποχρεωτικά. ;)
Τώρα για πανεπιστήμιο που ν'αξίζει, σκέφτεσαι πάρα πολύ σωστά γιατί την περίοδο αυτή είναι κρίμα να χαλάσει κάποιος λεφτά και να χάσει ένα εξάμηνο προκειμένου να πάει πχ. σε κάτι Ισπανίες για διακοπές. Το ποιο πανεπιστήμιο είναι καλό για σένα εξαρτάται απ'τα ενδιαφέροντά σου αλλά δύσκολο να έχεις καταλήξει σε ενδιαφέροντα πριν το 4ο έτος. Καθαρά απ'ότι ξέρω εγώ για την πόλη, στο Παρίσι έχει 3 πολύ καλά, το Telecom, το Ecole Polytechnique και το Dauphine που και τα τρία νομίζω είναι grand ecoles που σημαίνει ότι κανονικά για να μπεις εκεί πρέπει να είσαι λίγο σε άλλο επίπεδο, οπότε το να μπεις με Erasmus είναι μεγάλη ευκαιρία. Το κατά πόσο αληθεύει αυτό θα το ξέρω σε κάνα-δυο μήνες που θα πάω και θα επανέλθω στο θέμα. Σχετικά με αυτά, λοιπόν, τα δύο πρώτα είναι πολύ καλά για Systems και το τρίτο πολύ καλό (απ'τα καλύτερα βασικά) σε Theory και Παίγνια. Για άλλες χώρες δεν ξέρω. Απ'ότι ειχα ακούσει πολύ καλό είναι και στη Νορβηγία (ένα είναι μόνο) αλλά μιας που είναι εκεί ο bikk σίγουρα θα ξέρει να σου πει. Γενικά, πάντως, ελάχιστα απ'τα πανεπιστήμια της λίστας "αξίζουν" οπότε θέλει λίγο σκέψη.
souleater
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by souleater » Sun Dec 09, 2012 12:49 pm

Γενικα,ρωταω εκεινους που εχουν παει κυριως,ποιο ειναι το ποσοστο αποδοχης απαιτησης συναδελφου.Θελω να πω αν δηλωσεις οτι θες να πας με καποιο συγκεκριμενο ατομο παρεα,ποια ειναι η πιθανοτητα να πατε τελικα μαζι?Μεγαλη η μικρη? :???: :???: :???:
Everybody dies...Some just need a little help.
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Sun Dec 09, 2012 1:32 pm

Βοηθάει ;)
souleater
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by souleater » Sun Dec 09, 2012 2:37 pm

DrNio wrote:Βοηθάει ;)
Τι βοηθαει και που? :smt017 :smt017 :smt017 :smt016 :smt016
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Sun Dec 09, 2012 10:32 pm

Θελω να πω αν δηλωσεις οτι θες να πας με καποιο συγκεκριμενο ατομο παρεα,ποια ειναι η πιθανοτητα να πατε τελικα μαζι?Μεγαλη η μικρη?
Απλά μπορώ να σκεφτώ πολλές 2-άδες που έφυγαν για Εράσμους. Αυτό εννούσα souleater.
souleater
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by souleater » Mon Dec 10, 2012 10:48 am

Οκ δεν το καταλαβα εξαρχης... :smt021 :smt021
Ευχαριστω. :-D :-D
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Wed Dec 12, 2012 8:20 am

souleater wrote:Γενικα,ρωταω εκεινους που εχουν παει κυριως,ποιο ειναι το ποσοστο αποδοχης απαιτησης συναδελφου.Θελω να πω αν δηλωσεις οτι θες να πας με καποιο συγκεκριμενο ατομο παρεα,ποια ειναι η πιθανοτητα να πατε τελικα μαζι?Μεγαλη η μικρη? :???: :???: :???:
Έχω ακούσει για περιπτώσεις όπου αν υπάρχει τέτοιο αίτημα, ζητάνε κάποια extra θέση απ΄το πανεπιστήμιο υποδοχής. Νομίζω, όμως, ότι by default πρέπει να έχεις καλύτερο score (περασμένα μαθήματα, μέσος όρος, γλώσσες) απ'τον τελευταίο που θα έμπαινε έτσι κι αλλιώς, για να πας με το συνάδελφο. Δηλαδή νομίζω δύσκολα θα πας κάπου όπου δεν θα πήγαινες αλλιώς, μόνο και μόνο επειδή δήλωσες ότι θες να πας με κάποιον που πήρανε. Γενικά πάντως σε όλα τα πανεπιστήμια το Erasmus community έχει κόσμο ακριβώς στην ίδια φάση με σένα που είσαι ξαφνικά κάπου μόνος σου. Οπότε μην αγχώνεσαι και τόσο να πάρεις κάποιον απο δω μαζί. Θα βρεις εκεί πάρα πολλούς. ;)
stauros
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by stauros » Sun Jan 06, 2013 5:47 pm

Ξερει κανεις ποτε περιπου θα γινουν οι τμηματικες ενημερωσεις;;
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Mon Jan 07, 2013 11:08 pm

stauros wrote:Ξερει κανεις ποτε περιπου θα γινουν οι τμηματικες ενημερωσεις;;
Τέλη Ιανουαρίου είχανε πει. Αν δεν κάνω λάθος στέλνουνε και σχετικό email.
Image<-- My profile playlists
stauros
byte level
byte level

Post by stauros » Thu Jan 24, 2013 12:08 pm

Eldebryn wrote:
stauros wrote:Ξερει κανεις ποτε περιπου θα γινουν οι τμηματικες ενημερωσεις;;
Τέλη Ιανουαρίου είχανε πει. Αν δεν κάνω λάθος στέλνουνε και σχετικό email.
Παρολαυτα δν βλεπω φως στν οριζοντα... :???:
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Feb 07, 2013 7:52 pm

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2013-14

Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που ενδιαφέρονται για το Πρόγραμμα ERASMUS να προσέλθουν την Παρασκευή 15/2/2013 και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα Δ12 (Δεριγνύ 12, 1ος Όροφος) όπου θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τον Ακαδημαϊκό συντονιστή Καθηγητή κ. Ι. Μήλη ο οποίος θα αναφερθεί στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του Τμήματος όσον αφορά το Πρόγραμμα και την κα Κ. Γαλανάκη, Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κινητικότητας η οποία θα αναφερθεί σε θέματα όπως υποτροφίες, συμβάσεις με ΙΚΥ, υποχρεώσεις και δικαιώματα φοιτητών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ.

Όσοι φοιτητές σκοπεύουν το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος 2013 – 2014 να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUSκαι να παρακολουθήσουν μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, πρέπει να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2/2013

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ κ.λπ.
http://www.cs.aueb.gr/el/content/progra ... us-2013-14
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
l.valavanis
bit level
bit level

Post by l.valavanis » Sat Feb 09, 2013 11:11 pm

Συγγνωμη να ρωτησω κατι?????? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ????Δηλαδη εγω που δινω εκεινη την ωρα και θελω να ειμαι στην ενημερωση????δεν μπορω να καταλαβω
stauros
byte level
byte level

Post by stauros » Sun Feb 17, 2013 7:05 pm

Καλησπερα παιδια!! Θα ηθελα ν ρωτησω ... μπορουμε να διαλεξουμε μαθηματα μονο απο τα αντιστοιχα τμηματα πληροφορικης η και απο αλλα τμηματα;; για παραδειγμα απο καποιον τμημα μαθηματικων σ καποιο πανεπηστημιο μπορει να βρεθει καποιο κοινο μαθημα...το ρωταω αυτο γιατι ασ πουμε στο πανεπ της Βουδαπεστης υπαρχουν ελαχιστα μαθηματα και σιγουρα δν καλυπτουν 30ects ... :???:
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Sun Feb 17, 2013 7:08 pm

Δεν διευκρινιστηκε ακριβως, αλλα ο κυριος Μηλης απαντησε σε μια ερωτηση ενος παιδιου που ηθελε να δηλωσει μαθηματα Ελευθευρης Επιλογης, που εκει παιρνουμε κι απο αλλα τμηματα.. Οποτε λογικα θα γινεται.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”