Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2013-2014 στο τμήμα Πληροφορικής ΟΠΑ
- Eldebryn
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2013-2014 στο τμήμα Πληροφορικής ΟΠΑ
Έχουμε και εδω κάποια μαθηματικά αλλα είναι αρκετά πιο εύκολα. Τα Υπολογιστικά Μαθηματικά είναι το μοναδικό υποχρεωτικό μάθηματικο μάθημα που που παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στους περισσότερους. Πάντως σύνηθως ακούω δυσκολία/γκρίνια στην Java που κάνετε απο δικούς σας οπότε φαντάζομαι οτι αν σου φάνηκαν εύκολα θα τα πας καλύτερα εδώ. Έχε μόνο υπ'όψιν οτι υπάρχουν και αρκετά θεωρητικά μαθήματα όπου προγραμματισμό βλέπεις λίγο εώς καθόλου.
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Καλωσορίσατε και από εμένα και οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή
!! Καλή αρχή παιδιά!

Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!

- enum21
gato wrote:Ρε φίλε έχω ακούσει πολλά κουφά από γνωστούς... σε φάση "το μόνο θηλυκό στο τμήμα μας είναι οι φωτοτυπίες" (δν λεω για το τμημα του ΟΠΑ)...Εμπέδωσες και 'συ το στερεότυπο για την κατανομή των φύλων σε σχολές πληροφορικής ε?![]()
Καλή αρχή παιδιά και καλό κουράγιο!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Γεια σας! Φέτος πέρασα και εγώ στο τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ..ήθελα να σας ρωτήσω εάν ισχύει ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν διπλά επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας; και αν ναι, είναι αναγκαία η παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων;
- Eldebryn
Δεν υπάρχει απολύτως καμία υποχρεωτική παρακολούθηση για μάθημα ή εργαστήριο του τμήματός μας. Καλώς όρισες και καλή συνέχεια.anilora wrote:Γεια σας! Φέτος πέρασα και εγώ στο τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ..ήθελα να σας ρωτήσω εάν ισχύει ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν διπλά επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας; και αν ναι, είναι αναγκαία η παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων;
- Jami
Καλως μας ηρθες!anilora wrote:Γεια σας! Φέτος πέρασα και εγώ στο τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ..ήθελα να σας ρωτήσω εάν ισχύει ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν διπλά επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας; και αν ναι, είναι αναγκαία η παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων;
Ναι ισχυει οτι εγγραφομαστε στο ΟΕΕ και δεν χρειαζεται να εχεις παρακολουθησει συγκεκριμενα μαθηματα για να γινει αυτο. Σε ενα πολυ παλαιοτερο ποστ ειχα διαβασει οτι
και δεν εχω ακουσει να εχει αλλαξει κατι. Ας επιβεβαιωσουν και οι παλαιοτεροι.σαν απόφοιτοι οικονομικού πανεπιστημίοι μπορούμε να εγγραφούμε στο οικονομικό επιμελητήριο και να έχουμε επαγγελματικά διακαίωματα λογιστή τρίτου βαθμού
Σαν υποχρεωτικα και σχετικα με οικονομικα εχουμε 2, Εισαγωγη στην Οικονομικη Επιστημη και Λογιστικη.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Από ότι ακούω ο "οικονομικός κύκλος" δεν είναι καθόλου οικονομικός και δεν έχει επαφή με πράγματα τα οποία διδάσκονται στα άλλα τμήματα.Αν μπορεί ας επιβεβαιώσει και κάποιος που έχει πάρει τον κύκλο.Jami wrote: Μπορεις μετεπειτα αν σε ενδιαφερει να ακολουθησεις Οικονομικο Κυκλο και να εμβαθυνεις περαιτερω. Επισης μπορεις να παρεις και 4 μαθηματα απο αλλο τμημα του ΟΠΑ (αν θες). Θα τα δεις στην πορεια πιο συγκεκριμενα, μην σε μπλεκω απο τωρα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Οι εγγραφές της Β φάσης είναι στις 20 ή στις 26; Στη μία σελίδα λέει 20 και στην άλλη 26;!
- Funk
Καλωσήρθες! Σύμφωνα με αυτό από το aueb.gr είναι στις 26 - υποθέτω αυτό ψάχνεις;Blaster wrote:Οι εγγραφές της Β φάσης είναι στις 20 ή στις 26; Στη μία σελίδα λέει 20 και στην άλλη 26;!
Also, welcome everybody!

- gato
- bit level
- Academic status: 4th year
Blaster wrote:Οι εγγραφές της Β φάσης είναι στις 20 ή στις 26; Στη μία σελίδα λέει 20 και στην άλλη 26;!
H ημερομηνία έχει αλλάξει... από 20 πήγε 26... μου το είπε κοματόσκυλο λογικα πρεπει να αληθευει!
Why so serious?
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Get used to them ειδικά αν είσαι πρωτοετής :Pgato wrote:... μου το είπε κοματόσκυλο...
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
-
- Gbyte level
Η αλήθεια είναι αυτή, περισσότερα είναι "Κυκλος Οικονομικών Μαθηματικών" παρά κύκλος Οικονομικών. Όχι ότι είναι άσχετα αυτά που διδάσκονται με την οικονομία, σίγουρα όμως είναι άσχετα με αυτά που κάνουν στα άλλα οικονομικά τμήματα. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό αν κάποιος θέλει ν'ασχοληθεί σε μεταπτυχιακό.ja_the_invincible wrote:Από ότι ακούω ο "οικονομικός κύκλος" δεν είναι καθόλου οικονομικός και δεν έχει επαφή με πράγματα τα οποία διδάσκονται στα άλλα τμήματα.Αν μπορεί ας επιβεβαιώσει και κάποιος που έχει πάρει τον κύκλο.Jami wrote: Μπορεις μετεπειτα αν σε ενδιαφερει να ακολουθησεις Οικονομικο Κυκλο και να εμβαθυνεις περαιτερω. Επισης μπορεις να παρεις και 4 μαθηματα απο αλλο τμημα του ΟΠΑ (αν θες). Θα τα δεις στην πορεια πιο συγκεκριμενα, μην σε μπλεκω απο τωρα.

source: Είχα πάρει τον κύκλο και τελικά τον παράτησα και πήρα Δίκτυα.

Welcome κι απο μένα στους πρωτοετείς!
H B φάση των εγγραφών είναι στις 26, checked επίσημα απ'το aueb.gr
- gato
- bit level
Παιδιά γνωρίζει κανείς αν την ηλεκτρονική εγγραφή μπορούμε να την εκτυπώσουμε εκεί ή χρειάζεται να την φέρουμε μαζί μας? Το ίδιο ισχύει και για την υπεύθυνη δήλωση.... βσκ που πρεπει να πάμε για να την προσυπογράψουμε? 

Why so serious?
-
- Gbyte level
Πρέπει να την έχεις τυπωμένη την ηλεκτρονική.
Την υπεύθυνη δήλωση νομίζω απλά την υπογράφεις εσύ και την έχεις μαζί σου, δε χρειάζεται κάτι άλλο.
Την υπεύθυνη δήλωση νομίζω απλά την υπογράφεις εσύ και την έχεις μαζί σου, δε χρειάζεται κάτι άλλο.
- gato
- bit level
michalis wrote:Πρέπει να την έχεις τυπωμένη την ηλεκτρονική.
Τυπωμένη, μόνο αυτό έτσι? Δεν χρειάζεται σφραγίδες κλπ.?
Και την δήλωση πού θα την βρω?
Why so serious?
- Eldebryn
Είναι δημόσιο template για έγγραφο ουσιαστικά, this will dogato wrote:Και την δήλωση πού θα την βρω?
-
- Gbyte level
gato wrote:michalis wrote:Πρέπει να την έχεις τυπωμένη την ηλεκτρονική.
Τυπωμένη, μόνο αυτό έτσι? Δεν χρειάζεται σφραγίδες κλπ.?
Και την δήλωση πού θα την βρω?
Τίποτα, μόνο υπογραφή.
Αν δεν έχεις εκτυπωτή, στα ΚΕΠ στην εκτυπώνουν.Eldebryn wrote:Είναι δημόσιο template για έγγραφο ουσιαστικά, this will dogato wrote:Και την δήλωση πού θα την βρω?

“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- DrTemna
- Kilobyte level
- Academic status: 2nd year
Χαιρετώ και γω την κοινότητα του φόρουμ!
Πέρασα και γω λοιπόν στην πληροφορική του οπα για την οποία όλοι μου λένε πως είναι πληροφορική κράμα με οικονομικά
. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τον οδηγό σπουδών που δεν πολυκατάλαβα. Υπάρχουν κάποια υποχρεωτικά μαθήματα κορμού, υποχρεωτικά και επιλογής μαθήματα κύκλων και 4 ελεύθερων επιλογών. Σχετικά με τα τελευταία γίνεται με κάποιο τρόπο να αντικατασταθούν με κάποιον τρίτο κύκλο;
Τώρα όσον αφορά τα σιθ/κομματόσκυλα ένα τέτοιο νομίζω θα βοηθούσε.
Link

Πέρασα και γω λοιπόν στην πληροφορική του οπα για την οποία όλοι μου λένε πως είναι πληροφορική κράμα με οικονομικά

Τώρα όσον αφορά τα σιθ/κομματόσκυλα ένα τέτοιο νομίζω θα βοηθούσε.

Link
- Funk
Η κοινότητα σε χαιρετάει! Welcome!
Τα υποχρεωτικά, οικονομικά μαθήματα είναι 2, και είναι σχετικά εύκολα, οπότε μην αγχώνεσαι. Δεν έχω διαβάσει τον καινούργιο οδηγό, αλλά τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής μπορούν να είναι ό,τι θες εσύ - από το τμήμα μας, ή από αλλο τμήμα.
GJ on the video. Ό,τι άλλο θες ρώτα και περιηγήσου και στο υπόλοιπο forum αν δεις κάτι που σε ενδιαφέρει.
Τα υποχρεωτικά, οικονομικά μαθήματα είναι 2, και είναι σχετικά εύκολα, οπότε μην αγχώνεσαι. Δεν έχω διαβάσει τον καινούργιο οδηγό, αλλά τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής μπορούν να είναι ό,τι θες εσύ - από το τμήμα μας, ή από αλλο τμήμα.
GJ on the video. Ό,τι άλλο θες ρώτα και περιηγήσου και στο υπόλοιπο forum αν δεις κάτι που σε ενδιαφέρει.

- Loner
- Academic status: N>4
Σύμφωνα με τον Οδηγό Σπουδών (σελίδα 34) τα 4 Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής μπορούν να είναι Μαθήματα Κύκλων, αλλά για να μετρήσουν στο πτυχίο 3 ολοκληρωμένοι κύκλοι, θα πρέπει κάποιος να έχει περάσει 9 Υποχρωτικά Μαθήματα Κύκλων.
Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να ολοκληρώσει και 4 κύκλους (23 υποχρεωτικά, 12 Υποχρεωτικά Κύκλων, 1 άκυρο), αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτήν την επιλογή.

Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να ολοκληρώσει και 4 κύκλους (23 υποχρεωτικά, 12 Υποχρεωτικά Κύκλων, 1 άκυρο), αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτήν την επιλογή.
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.