Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2013-2014 στο τμήμα Πληροφορικής ΟΠΑ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2013-2014 στο τμήμα Πληροφορικής ΟΠΑ

Post by michalis » Wed Oct 02, 2013 1:53 am

gato wrote:
stoupeace wrote:
gato wrote:...και συνήθως για οτιδήποτε συμβαίνει με παίρνει τηλ. ...
Kόψτου το όσο είναι νωρίς.

Eιδικά τώρα με όλα αυτά που γίνονται με τις απεργίες βοηθάει πολύ νομίζω... αλλά όντως κάποια στιγμή πρέπει να ξεκόψω! :smt023
Αν κάνεις το λάθος και υποσχεθείς ό,τι θα τους ψηφίσεις (και όντως αν τους ψηφίσεις) δε θα σε αφήσουν ήσυχο ούτε μετά από 3 χρόνια. Συνεπώς η λύση είναι να ξεκόψεις σχετικά με την ψήφο και προφανώς να μην τους ψηφίσεις. Το ίδιο ισχύει και για ΔΑΠ. Οι ΚΚΕδες κοντά στις εκλογές θα σε πρήζουν όπως και να χει, είτε τους ψηφίσεις, είτε όχι, ποτέ όμως για άλλο λόγο. :-D
Anyway, επειδή έχω φίλους πασπίτες πάντως (που τους γνώρισα προ ΠΑΣΠ και γι'αυτό παραμένουν φίλοι) γενικά να ξέρεις ότι επειδή η απεργία δεν οργανώνεται από φοιτητές ή καθηγητές που πρόσκεινται σε κόμματα, δεν έχουν ιδέα για τι συμβαίνει σ'αυτή την απεργία (γιατί δεν την ελέγχουν). Οπότε μην πολυβασίζεσαι......ξέρουν όσα ξέρουμε κι εμείς. Να ρωτάς ΜΟΝΟ την ίδια τη γραμματεία. Και trust me, το πανεπιστήμιο έχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που χρειάζονται ώστε να μη χρειάζεσαι κανένα τελειωμένο γλύφτη να σου στέλνει προγράμματα, ανακοινώσεις, να σου συμπληρώνει αιτήσεις λες και είσαι αναλφάβητος κλπ. Για όλα τ'άλλα μπορείς να ρωτάς εδώ, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά σοβαρά που ασχολούνται με τη σχολή για να σου απαντήσουν. Τις παρατάξεις δεν τις χρειάζεσαι ούτε καν για να γραφτείς, πόσο μάλλον μετά.
angel94
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Academic status: 1st year

Post by angel94 » Thu Oct 03, 2013 1:39 am

εγω θα ερθω με 5% και λεω θα ερθω γιατι δεν εχουν βγει τα αποτελεσματα ακομα θελω να ρωτησω ποτε θα αρχισουν τα μαθηματα για πρωτοετεις γιατι μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα να μην χανω τις παραδοσεις
Jami
Venus Former Team Member

Post by Jami » Thu Oct 03, 2013 1:41 am

angel94 wrote:εγω θα ερθω με 5% και λεω θα ερθω γιατι δεν εχουν βγει τα αποτελεσματα ακομα θελω να ρωτησω ποτε θα αρχισουν τα μαθηματα για προτοετις γιατι μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα να μην χανω τις παραδοσις
Καλα θα κανεις!

Ανακοινωση
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1828.pdf
Προγραμμα (σελ 26 για 1ο ετος)
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1825_0.pdf
Blaster
bit level
bit level

Post by Blaster » Sat Oct 05, 2013 3:44 pm

Όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα, τη δευτέρα, πρέπει να κουβαλήσουμε μαζί μας τα χαρτιά της εγγραφές, ταυτότητα ή κάτι τέτοιο;
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Oct 05, 2013 3:47 pm

Blaster wrote:Όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα, τη δευτέρα, πρέπει να κουβαλήσουμε μαζί μας τα χαρτιά της εγγραφές, ταυτότητα ή κάτι τέτοιο;
Δε νομίζω ότι θα σου χρειαστούν στις διαλέξεις... :)
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Blaster
bit level
bit level

Post by Blaster » Sat Oct 05, 2013 3:51 pm

Κανα τετράδιο έστω;
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Oct 05, 2013 3:56 pm

Blaster wrote:Κανα τετράδιο έστω;
Τετράδιο και στυλό σίγουρα. Και, γενικότερα, στις διαλέξεις θα σου χρησιμέψουν 100%. Εκτός αν θες σε κάποιο μάθημα να τυπώνεις τις διαφάνειες και να σημειώνεις πάνω σε αυτές ή υπάρχουν σημειώσεις από τον καθηγητή. Θα δεις τι σε βολεύει εσένα για κάθε μάθημα.
Jami
Venus Former Team Member

Post by Jami » Mon Oct 07, 2013 6:38 pm

Ανακοινωθηκαν οι ημερομηνιες εγγραφων.
http://www.aueb.gr/pages/foithsh/odigos/index.php#2
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Tue Oct 08, 2013 12:34 pm

Καλησπέρα παίδες! Πέρασα κι εγώ Πληροφορική ΟΠΑ η οποία ήταν πρώτη μου επιλογή δίνοντας πανελλήνιες με τους Έλληνες του εξωτερικού (Ομογενείς). Πήρα αυτήν την απόφαση διότι μου αρέσουν πολύ οι υπολογιστές, κι ασχολούμαι με αυτούς, κι ελπίζω πως και η σχολή αυτή θα καλλιεργήσει αυτό το ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω πολλά για την σχολή και από την Πέμπτη ξεκινάνε οι εγγραφές των Ομογενών. Θα ήθελα να αποφύγω να ζητήσω κάποιες πληροφορίες από τα κόμματα. Θα μπορέσω να βρω κάποια βοήθεια από τους συμφοιτητές εκεί? Επίσης, το επίπεδο των μαθηματικών είναι δύσκολο? Γιατί στο εξωτερικό δεν κάναμε τα μαθηματικά που κάνουν εδώ στην τρίτη λυκείου. Γενικά από το πρώτο εξάμηνο ποια μαθήματα θέλουν προσοχή και παρακολούθηση?
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Oct 08, 2013 12:39 pm

Καλως ορισες! :)
Γενικά όλα τα μαθήματα είναι σε καλό επίπεδο αν ασχολείσαι και λύνεις παραδείγματα. Όλα βγαίνουν. Τώρα στο πρώτο εξάμηνο κοίτα να περάσεις σίγουρα οτιδήποτε μαθηματικά μαθήματα. Για να μην σου μένουν για άλλα έτη και πρέπει να ξαναγυρνάς σε αυτά. Δεν θα έχεις την όρεξη να το κάνεις τότε.
Βοήθεια θα βρείς και απο συμφοιτητές αλλα και απο το venus. Ότι θες ρωτά το στο αντίστοιχο thread και όλο και κάποιος θα απαντήσει.
Βοήθεια απο κομματόσκυλα δεν χρειάζεσαι σιγουρα. :smt023
ImageImageImageImageImageImageImage
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Oct 08, 2013 1:22 pm

LaFleur wrote:Καλησπέρα παίδες! Πέρασα κι εγώ Πληροφορική ΟΠΑ η οποία ήταν πρώτη μου επιλογή δίνοντας πανελλήνιες με τους Έλληνες του εξωτερικού (Ομογενείς). Πήρα αυτήν την απόφαση διότι μου αρέσουν πολύ οι υπολογιστές, κι ασχολούμαι με αυτούς, κι ελπίζω πως και η σχολή αυτή θα καλλιεργήσει αυτό το ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω πολλά για την σχολή και από την Πέμπτη ξεκινάνε οι εγγραφές των Ομογενών. Θα ήθελα να αποφύγω να ζητήσω κάποιες πληροφορίες από τα κόμματα. Θα μπορέσω να βρω κάποια βοήθεια από τους συμφοιτητές εκεί? Επίσης, το επίπεδο των μαθηματικών είναι δύσκολο? Γιατί στο εξωτερικό δεν κάναμε τα μαθηματικά που κάνουν εδώ στην τρίτη λυκείου. Γενικά από το πρώτο εξάμηνο ποια μαθήματα θέλουν προσοχή και παρακολούθηση?
Ο,τι είπε ο cypher + να προτείνω αφού δεν έκανες τα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου να πάρεις το σχολικό βιβλίο να ρίξεις μια ματιά. Τα Μαθηματικά Ι, αν και δεν είναι δύσκολο μάθημα, είναι μία πιο σοβαρή επανάληψη και μια επέκταση των Μαθηματικών του Λυκείου οπότε καλό είναι να εχεις μια βάση.
Από κει και πέρα την Πέμπτη δεν ξέρω αν θα βρεις κάποιον εκεί, αλλά γενικά απλά πήγαινε στη γραμματεία (μπαίνεις από την είσοδο Δεριγνύ και είναι η δεύτερη πόρτα αριστερά όπως βλέπεις σκάλες-ασανσέρ. Πιθανόν να σε πιάσουν εκεί που θα συμπληρώνεις τα χαρτιά, να βοηθήσουν, να ζητήσουν τηλέφωνα κλπ. Σου προτείνω απλά να πεις "όχι ευχαριστώ, την ξέρω τη διαδικασία" και τέλος. Κι άμα σου πουν ότι θέλουν το τηλέφωνο για να σε ενημερώνουν, πες τους ότι ενημερώνεσαι απ'το Venus. Δε θα σου ξαναμιλήσουν ποτέ. :-D
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Tue Oct 08, 2013 2:54 pm

Ευχαριστώ για της πληροφορίες. Για τα κόμματα γνωρίζω καλά πως λειτουργούν και έχω ακούσει πάρα πολλά για το τι κάνουν... (είναι θλιβερό που μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση στην χώρα μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιες παρωχημένες και διεφθαρμένες πρακτικές) Anyway, εαν γίνεται μια απλή επανάληψη στα μαθηματικά της 3ης λυκείου και μια μικρή επέκταση δεν πιστεύω να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κοίταξα το βιβλίο και τα καταφέρνω κάπως. Ολοκληρώματα δεν έχω κάνει ποτέ και δεν έχω ιδέα πως είναι, οπότε θα χρειαστεί να τα μάθω. Γενικά σαν τμήμα, καθ' όλη την διάρκεια της φοίτησης υπάρχουν πολλά μαθηματικά?
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Oct 08, 2013 3:00 pm

LaFleur wrote:Ευχαριστώ για της πληροφορίες. Για τα κόμματα γνωρίζω καλά πως λειτουργούν και έχω ακούσει πάρα πολλά για το τι κάνουν... (είναι θλιβερό που μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση στην χώρα μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιες παρωχημένες και διεφθαρμένες πρακτικές) Anyway, εαν γίνεται μια απλή επανάληψη στα μαθηματικά της 3ης λυκείου και μια μικρή επέκταση δεν πιστεύω να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κοίταξα το βιβλίο και τα καταφέρνω κάπως. Ολοκληρώματα δεν έχω κάνει ποτέ και δεν έχω ιδέα πως είναι, οπότε θα χρειαστεί να τα μάθω. Γενικά σαν τμήμα, καθ' όλη την διάρκεια της φοίτησης υπάρχουν πολλά μαθηματικά?
Γενικά στα υποχρεωτικά μαθήματα τα μαθηματικά (είτε σαν μάθημα είτε σαν ύλη σε κάποιο μάθημα) είναι πάνω κάτω ενα 10-15%. Μετά όταν διαλέγεις κύκλους κτλ μπορείς να πάρεις μαθήματα με ελάχιστα έως καθόλου μαθηματικά.
Όπως και να έχει μην τα παραμελείς γιατί όπως θα δεις σε μετέπειτα χρόνια στην πληροφορική υπάρχουν και χρησιμοποιούνται (σχεδόν) παντού. Οπότε θα σου είναι πολύ χρήσιμο να έχεις μια στοιχειώδη γνώση/κατανόηση σε αυτά. :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Oct 08, 2013 3:02 pm

LaFleur wrote:Ευχαριστώ για της πληροφορίες. Για τα κόμματα γνωρίζω καλά πως λειτουργούν και έχω ακούσει πάρα πολλά για το τι κάνουν... (είναι θλιβερό που μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση στην χώρα μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιες παρωχημένες και διεφθαρμένες πρακτικές) Anyway, εαν γίνεται μια απλή επανάληψη στα μαθηματικά της 3ης λυκείου και μια μικρή επέκταση δεν πιστεύω να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κοίταξα το βιβλίο και τα καταφέρνω κάπως. Ολοκληρώματα δεν έχω κάνει ποτέ και δεν έχω ιδέα πως είναι, οπότε θα χρειαστεί να τα μάθω. Γενικά σαν τμήμα, καθ' όλη την διάρκεια της φοίτησης υπάρχουν πολλά μαθηματικά?
Υποχρεωτικά είναι τα Μαθηματικά Ι, Διακριτά Μαθηματικά, Μαθηματικά ΙΙ (Γραμμική άλγεβρα), Υπολογιστικά Μαθηματικά και Πιθανότητες. Περισσότερες πληροφορίες για την ύλη του καθενός θα βρεις στον οδηγό σπουδών. :)

+ ό,τι λέει ο cypher, μη τα φοβάσαι, αν έχεις όρεξη για την πληροφορική δε γίνεται να μη σου αρέσουν έστω λίγο τα μαθηματικά!
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
gato
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by gato » Tue Oct 08, 2013 9:46 pm

Mάγκες με το e-class που ακούω τί παίζει?
Why so serious?
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Tue Oct 08, 2013 9:57 pm

gato wrote:Mάγκες με το e-class που ακούω τί παίζει?
Το eclass είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στο υλικό μαθημάτων μέσω διαδικτύου. Οι (αρκετοί) καθηγητές που το αξιοποιούν ανεβάζουν εκεί διαφάνειες, εργασίες, βαθμούς και ανακοινώσεις. Εάν μάλιστα έχεις γραφτεί σε ένα μάθημα εκεί (ανεξάρτητη απο την εγγραφή στην egrammateia) τότε οι ανακοινώσεις έρχονται στο mail της σχολής που έχεις.

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ολοκληρωθούν οι εγγραφές για να μπείς εκεί οπότε δυστύχως θα έχετε μια καθυστέρηση εσείς, ελπίζω οι καθηγητές να δείξουν κατανόηση. Άμα γραφτείτε και πάρετε κωδικούς πάντως μπορείτε να το ψάξετε και λίγο στο venus ή να ρωτήσετε μεγαλύτερους, τα πράματα είναι αρκετά εύκολα και προτείνω ανεξαιρέτως να το χρησιμοποιείται.

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο :)
Image<-- My profile playlists
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Tue Oct 08, 2013 10:02 pm

Μικρή διόρθωση στο post του Eldebryn: Για μερικά μαθήματα (π.χ. Μαθηματικά 1) η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να μπείτε και να δείτε τις σημειώσεις των μαθημάτων κτλ.
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Tue Oct 08, 2013 10:17 pm

Funk wrote:Μικρή διόρθωση στο post του Eldebryn: Για μερικά μαθήματα (π.χ. Μαθηματικά 1) η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να μπείτε και να δείτε τις σημειώσεις των μαθημάτων κτλ.
Δεν πιστεύω οτι έχεις λόγο να ΜΗΝ γραφτείς άμα σε ενδιαφέρει ένα μάθημα και/ή το παρακολουθείς. Εκτός και αν σε ενοχλεί το "spam" ανακοινώσεων :lol:
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Tue Oct 08, 2013 10:24 pm

Eldebryn wrote:
Funk wrote:Μικρή διόρθωση στο post του Eldebryn: Για μερικά μαθήματα (π.χ. Μαθηματικά 1) η εγγραφή δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να μπείτε και να δείτε τις σημειώσεις των μαθημάτων κτλ.
Δεν πιστεύω οτι έχεις λόγο να ΜΗΝ γραφτείς άμα σε ενδιαφέρει ένα μάθημα και/ή το παρακολουθείς. Εκτός και αν σε ενοχλεί το "spam" ανακοινώσεων :lol:
Dude, το γράφω για τους πρωτοετείς που δεν έχουν εγγραφεί λόγω απεργίας διοικητικού προσωπικού. :-D
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Tue Oct 08, 2013 10:31 pm

Funk wrote:Dude, το γράφω για τους πρωτοετείς που δεν έχουν εγγραφεί λόγω απεργίας διοικητικού προσωπικού. :-D
Ah.
Good point.

Μπορούν να βλέπουν το υλικό χωρίς κωδικούς eclass...

Image
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Tue Oct 08, 2013 10:47 pm

Funk wrote:
Eldebryn wrote:
Dude, το γράφω για τους πρωτοετείς που δεν έχουν εγγραφεί λόγω απεργίας διοικητικού προσωπικού. :-D
Ω!!! Έχουν απεργία? Μαθήματα δεν γίνονται?
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Tue Oct 08, 2013 11:14 pm

Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, αλλά δεν έχουν γίνει οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων απ' όσο ξέρω...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”