Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Jami
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Post by Jami » Tue Oct 22, 2013 2:32 pm

Deykalionas17 wrote:Ρε παιδιά είναι κάποιος σχολή; Άκουσα ότι έγινε γενική συνέλευση για το γεγονός ότι μπήκανε μπάτσοι σήμερα στο προαύλιο του πανεπιστημίου. Υπάρχει κάποια μεμπτή απόφαση; Μην κάνω 1 ώρα να κατέβω στη σχολή και μία ώρα να γυρίσω τσάμπα... Plz ενημερώστε αν ξέρει κανείς τίποτα....
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1850.pdf
Deykalionas17
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by Deykalionas17 » Tue Oct 22, 2013 2:36 pm

A ευχαριστώ πολύ jami. Πριν από καμιά ώρα κοίταξα το site και δεν είχε ανακοινωθεί κάτι. Και πάλι ευχαριστώ.
natalia
bit level
bit level

Post by natalia » Tue Oct 22, 2013 4:54 pm

Η γραμματεία αύριο θα είναι ανοιχτή?Έχει λήξει η απεργία των διοικητικών?
pdk
byte level
byte level

Post by pdk » Tue Oct 22, 2013 5:00 pm

Αποφασίστηκε κάτι στην συνέλευση; Ξέρει κανείς;
Jami
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by Jami » Tue Oct 22, 2013 5:27 pm

Καταληψη αποφασιστηκε. Μας το πε ο Σαζονωφ στο εργαστηρι Ανακτησης το οποιο και διακοπηκε.
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Tue Oct 22, 2013 5:53 pm

Jami wrote:Καταληψη αποφασιστηκε. Μας το πε ο Σαζονωφ στο εργαστηρι Ανακτησης το οποιο και διακοπηκε.
Πλάκα μου κάνεις... Ε λογικό μου φαίνεται... Έπρεπε να βρούμε κι εμείς μία δικαιολογία να κλείσουμε. Οι άλλοι είναι έξυπνοι που κάθονται; Εμείς γιατί να κάνουμε μάθημα. Σωστά; Τουλάχιστον ξέρουμε αν είναι συμβολική, μιας μέρας ξέρω'γω ή το πάμε σερί για να συνδεθεί με το τριήμερο της 28ης να κάτσουμε αρκετές μέρες; Γιατί κουραστήκαμε από το πολύ μάθημα... Θεέ μου πότε θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα...
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Oct 22, 2013 6:07 pm

Deykalionas17 wrote:Πλάκα μου κάνεις... Ε λογικό μου φαίνεται... Έπρεπε να βρούμε κι εμείς μία δικαιολογία να κλείσουμε. Οι άλλοι είναι έξυπνοι που κάθονται; Εμείς γιατί να κάνουμε μάθημα. Σωστά; Τουλάχιστον ξέρουμε αν είναι συμβολική, μιας μέρας ξέρω'γω ή το πάμε σερί για να συνδεθεί με το τριήμερο της 28ης να κάτσουμε αρκετές μέρες; Γιατί κουραστήκαμε από το πολύ μάθημα... Θεέ μου πότε θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα...
EDIT: Aναθεωρώ γρήγορα για ό,τι είπα. Δεν ήξερα το λόγο της κατάληψης μέχρι που διάβασα αυτήν εδώ την ανακοίνωση και έμεινα πραγματικά μaλaκaς: Ανακοίνωση Φ.Σ.
Όσο και αν δεν γούσταρα την ξαφνική έφοδο των ΜΑΤ και του υπουργού στη σχολή μας, είμαι σύμφωνος με την πάταξη του παρεμπορίου και την δίωξη των μικροπωλητών καθώς και την απομάκρυνσή τους απ'τον χώρο της ΑΣΟΕΕ όσο πιο γρήγορα γίνεται και κατάργηση του ασύλου!

Συμπέρασμα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!! ΝΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ!!!

Άμα η κατάληψη γινόταν σχετικά με τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού θα με βρίσκατε σύμφωνο, αλλά εδώ η κατάληψη είναι τελείως λάθος!!!!!!!!!!
Last edited by Αριωνας on Wed Oct 23, 2013 4:21 pm, edited 1 time in total.
ImageImage
Hinata16
byte level
byte level

Post by Hinata16 » Tue Oct 22, 2013 6:08 pm

Και μεχρι ποτε θα γινει καταληψη ρε παιδια; Ξερει κανεις;
Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα..
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Tue Oct 22, 2013 6:09 pm

Να ναι καλά τα ματ που μας δίνουν δικαιολογίες
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Tue Oct 22, 2013 6:11 pm

Hinata16 wrote:Και μεχρι ποτε θα γινει καταληψη ρε παιδια; Ξερει κανεις;
Στο μιλητο μας ειπαν μεχρι και την πεμπτη.Παρασκευη ειναι ανοιχτα,και θα ξανακανουν συνελευση την τριτη.Αυτο εχει ειπωθει χωρις επισημη ακομα ανακοινωση..(hinata δεν τα παμε στη σχολη??? :P )
Hinata16
byte level
byte level

Post by Hinata16 » Tue Oct 22, 2013 6:55 pm

Χαχα μην με παρεξηγεις myra_dante απλα εψαχνα για κατι επισημο!!!!! :razz:
Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα..
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Oct 22, 2013 7:05 pm

Ξέρουμε για ποιο συγκεκριμένο λόγο μπήκαν μέσα οι μπάτσοι? Η επόμενη Γ.Σ. προγραμματίστηκε?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Oct 22, 2013 7:12 pm

MpoMp wrote:Ξέρουμε για ποιο συγκεκριμένο λόγο μπήκαν μέσα οι μπάτσοι?
Είπαν ότι δέχτηκαν επίθεση από μικροπωλητές με πέτρες.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Tue Oct 22, 2013 7:12 pm

MpoMp wrote:Ξέρουμε για ποιο συγκεκριμένο λόγο μπήκαν μέσα οι μπάτσοι? Η επόμενη Γ.Σ. προγραμματίστηκε?
Επιχείρηση για την πάταξη του παρεμπορίου την αναφέρει το σκαι
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... -mitaraki/

Σημειωτέον βρισκόταν εκεί και ο υφυπουργός ανάπτυξης που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για τα ελληνικά πανεπιστήμια .. ξεφτιλίζοντας τα και με αυτόν τον τρόπο .
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Tue Oct 22, 2013 7:14 pm

Αριωνας wrote:Δεν πάει έτσι. Δεν νομίζω να θέλουν πραγματικά να "καθόμαστε", όπως κάνουν σε άλλες σχολές. Το αντίθετο ακριβώς θα έλεγα. Απλά, αυτό που έγινε σήμερα ήταν κάπως ακραίο, και πρωτοφανές ειδικά για τους πρωτοετείς. Γι'αυτό κατά τη γνώμη μου, καλά έκαναν και αποφάσισαν κατάληψη μήπως σταματήσουν αυτά τα έκτροπα και για να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών σε περίπτωση νέων ίδιων περιστατικών. Τους μπάτσους έπρεπε να κατηγορείς που μπούκαραν στο προαύλιο δίχως λόγο, και ΟΧΙ την απόφαση που πάρθηκε περί κατάληψης. Όσο και αν είμαι έναντι των καταλήψεων, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απολύτως σωστή....
Κοίτα δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Θεωρώ το άσυλο έναν νόμο αναχρονιστικό. Που ευτυχώς έχει πλέον καταργηθεί. Ορθώς υπήρχε στο παρελθόν καθώς πραγματικά υπήρχε κίνδυνος ένας αστυνομικός επειδή του τη βάρεσε να επιτεθεί σε φοιτητές ή στον οποιονδήποτε. Αυτό πλέον σήμερα δεν ισχύει. Στο 99% των αστυνομικών τουλάχιστον. Και με την παρουσία των ΜΜΕ να καταγράφουν τα πάντα θεωρώ ότι και το 1% των αστυνομικών που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί είναι άμυαλοι, ακραίοι ή δεν ξέρω εγώ τι, δεν θα το τολμήσουν. Στις μέρες μας στα πανεπιστήμια η αστυνομία έχει απέναντί της το παραεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση και όχι τους φοιτητές. Τουλάχιστον από ότι κατάφερα να δω, είδα αστυνομικούς σε παράταξη, οργανωμένους και φοιτητές να είναι στις σκάλες απέναντί τους. Δεν πειράχτηκε κανένας δεν χτύπησε κανείς και ούτε υπήρχε φόβος να γίνει κάτι άλλο. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω τους αστυνομικούς που μπήκαν μέσα καθώς είναι νόμιμο πλέον και είναι απαραίτητο να το κάνουν για να σταματήσουν οι λαθρέμποροι να θεωρούν το πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους. Δεν μου αρέσει να βλέπω τα ΜΑΤ να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μ'αρέσει ακόμα περισσότερο το θέαμα που ζω κάθε μέρα τα τελευταία 5 χρόνια έξω από το πανεπιστήμιο. Είμαι 1000% κατά των καταλήψεων γιατί θεωρώ ότι το πανεπιστήμιο δεν ανήκει σε κανέναν και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το κλείσει και να στερήσει από 10.000 άλλους το δικαίωμα να πάνε στο πανεπιστήμιο. Θεωρώ αυτό το θέατρο αριστερής παραφροσύνης εμετικό και έχω κουραστεί να το βλέπω σε όλο του το μεγαλείο στην ΑΣΟΕΕ. Και για να μην παρεξηγηθώ. Προφανώς δεν είναι μόνο οι διακοπές το θέμα και ο λόγος που κλείσαμε. Απλά ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους ενοχλούσε που η ΑΣΟΕΕ ήταν ανοιχτή. Και το γεγονός ότι οι υπάλληλοί της απογράφτηκαν. Περάσαμε τα λάθος μηνύματα και κινδυνεύει η "επανάσταση" στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Ήδη από το ΕΜΠ είχαμε διαρροές. Απλά έψαχναν μια αφορμή για να κλείσουν και την ΑΣΟΕΕ. Το μόνο λοιπόν για το οποίο έχω να κατηγορήσω την αστυνομία είναι που τους έδωσε την τέλεια ευκαιρία να κλείσουν και την ΑΣΟΕΕ. Μόνο για αυτό.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Oct 22, 2013 7:22 pm

Το ότι δε σημειώθηκαν επεισόδια εμένα μου ακούγεται καλό πάντως.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
>inb4 κουβέντα για πολιτικές σκοπιμότητες και τον σκοπό παρουσίας μπάτσων γύρω από το ΟΠΑ >inb4 θηλαστικά γράφουν συνθήματα στον τοίχο του Venus, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ >inb4 η κατάληψη είναι λύση, η κατάληψη δεν είναι λύση. Αν κάνεις κατάληψη είσαι αναρχικός και άπλυτος, αν δεν κάνεις είσαι δαπίτης και χαφιές. >inb4 Το σκισμένο τζίν η μάνα μου μπαλώνει, [b]μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι[/b]. >inb4 Η κατάληψη απελευθερώνει τα μυαλά, τα μαθήματα αποβλακώνουν. /thread
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Oct 22, 2013 7:59 pm

@Deuykalionas17 Ήταν αναμενόμενο ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, άλλωστε.
ImageImage
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Tue Oct 22, 2013 8:05 pm

MpoMp wrote:Το ότι δε σημειώθηκαν επεισόδια εμένα μου ακούγεται καλό πάντως.
>inb4 κουβέντα για πολιτικές σκοπιμότητες και τον σκοπό παρουσίας μπάτσων γύρω από το ΟΠΑ >inb4 θηλαστικά γράφουν συνθήματα στον τοίχο του Venus, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ >inb4 η κατάληψη είναι λύση, η κατάληψη δεν είναι λύση. Αν κάνεις κατάληψη είσαι αναρχικός και άπλυτος, αν δεν κάνεις είσαι δαπίτης και χαφιές. >inb4 Το σκισμένο τζίν η μάνα μου μπαλώνει, [b]μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι[/b]. >inb4 Η κατάληψη απελευθερώνει τα μυαλά, τα μαθήματα αποβλακώνουν. /thread
back to /b/ plz
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue Oct 22, 2013 8:15 pm

moody wrote: back to /b/ plz
MADS gonna MAD ¯\_(ツ)_/¯

/offtopic
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Oct 22, 2013 8:34 pm

ImageImage
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Tue Oct 22, 2013 8:41 pm

άμα έχει ψηφιστεί κατάληψη δεν θα πρέπει να βγάλει και επίσημη ανακοίνωση η πρυτανεία? πχ να ξέρουμε στάνταρ ότι δεν γίνουν μαθήματα αύριο. ή ζητάμε πολλά?
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Tue Oct 22, 2013 8:47 pm

ala_mages wrote:άμα έχει ψηφιστεί κατάληψη δεν θα πρέπει να βγάλει και επίσημη ανακοίνωση η πρυτανεία? πχ να ξέρουμε στάνταρ ότι δεν γίνουν μαθήματα αύριο. ή ζητάμε πολλά?
Γυρω στις 12 δεν βγαινει παντα?στη χειροτερη αυριο πρωι..υπομονη!
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”