Dreamspark for Informatics - AUEB

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Jami
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Dreamspark for Informatics - AUEB

Post by Jami » Thu Sep 26, 2013 12:34 pm

Το παρόν thread δημιουργήθηκε προκειμένου να φιλοξενήσει συζητήσεις σχετικά με την υπηρεσία που παρέχει η Microsoft στους φοιτητές, DreamSpark.
Υπήρχαν και παλαιότερα threads που αναφέρονταν στο ίδιο θέμα, τα οποία κλειδώθηκαν και παραθέτονται τα links, προκειμένου να γίνεται κεντρική αναφορά και να βελτιστοποιηθεί η επίλυση αποριών.

Links προς παλαιότερα σχετικά θέματα
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[list] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=28&t=6569&start=264]Συνδρομή MSDN Academic Alliance[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=76&t=6556&p=142475#p142475]Υπηρεσία DreamSpark στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=3142&p=51476#p51476]free microsoft software for AUEB[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=28&t=7496&p=181915#p181915]Microsoft Dreamspark[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=28&t=3626&p=62985#p62985]New software in ELMS (MSDNAA)[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=3714&p=65549#p65549]Πρόσβαση στο MSDNAA ???[/url] [*][url=https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=5287&p=108501#p108501]MSDNAA.....???[/url][/list]
Nuster
byte level
byte level

Re: Dreamspark for Informatics - AUEB

Post by Nuster » Thu Sep 26, 2013 12:39 pm

Το Ο.Π.Α. σε συνεργασία με την Microsoft παρέχει σε κάθε φοιτητή από την μέρα της εγγραφής του και μέχρι και το πέρας της νόμιμης διάρκειας φοίτησής του ένα λογαριασμό Dreamspark Premium.

Q: Tι είναι το Dreamspark;
A: Το DreamSpark είναι μια πρωτοβουλία της Microsoft, για δωρεάν παροχή λογισμικού σε φοιτητές και άλλα μέλη ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, για ερευνητικούς-εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι μόνο.
To λογισμικό που θα βρείτε στο DreamSpark μπορεί να σας βοηθήσει στη μελέτη σας σε δραστηριότητες σχετικές με προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική και άλλες επιστήμες.

Q: Tι ακριβώς μου παρέχει;
A: Aπό εργαλεία προγραμματισμού (Visual Studio, SQL Server) μέχρι original copies των Windows (ναι καλά διαβάσατε :) )!

Q: Γιατί να κατεβάσω λογισμικό από εκεί;
A: Eίναι δωρεάν και 100% αυθεντικό!

Q: Μπορώ να κατεβάσω και τα ΜS Office;
Α: Tα MS Office δεν παρέχονται από το Dreamspark. Παρόλα αυτά παρέχονται μερικά components του, μεταξύ αυτών και το Visio (flowchart software), το οποίο θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο σε ένα σύνολο μαθημάτων (ΑΣΠΣ κτλ).

Q: Πώς μπορώ να συνδεθώ στο Dreamspark λογαριασμό μου.
Α: Λίγες μέρες μετά την εγγραφή σου στο τμήμα του Πανεπιστημίου θα σου αποσταλλεί ένα e-mail με τα credentials(username, password) τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις login στον Dreamspark λογαριασμό σου.

Q: Οκ έλαβα το e-mail!! Που πάω;
A:
1) Μπαίνεις εδώ :
https://e5.onthehub.com/WebStore/Securi ... nabled%3D1
2) Κάνεις Sign In με τα στοιχεία που έχεις λάβει στο e-mail.
3) Kατεβάζεις ό,τι λογισμικό θέλεις!

Q: Σίγουρα δεν χρεώνομαι κάτι;
Α: Η υπηρεσία αυτή παρέχεται μέσω της συνεργασίας του Ο.Π.Α. και της Μicrosoft στους φοιτητές του (του Ο.Π.Α.) χωρίς να τους επιβαρύνει καθόλου οικονομικά.

Για οποιαδήποτε απορία - πρόβλημα προκύψει ρωτήστε ελεύθερα!
Last edited by Nuster on Thu Sep 26, 2013 6:31 pm, edited 1 time in total.
pdk
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by pdk » Thu Sep 26, 2013 5:21 pm

Για μας τους "παλιούς" που δεν κάναμε τότε login και τώρα δεν βρίσκουμε αυτό το email (ψάξαμε αλλά αγνοείται) υπάρχει τρόπος να ζητήσουμε αυτά τα στοιχεία ξανά; από κάπου;

EDIT: όπα! είναι τα credentials που χρησιμοποιούμε για την e-grammateia ;
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Sep 26, 2013 5:31 pm

pdk wrote:Για μας τους "παλιούς" που δεν κάναμε τότε login και τώρα δεν βρίσκουμε αυτό το email (ψάξαμε αλλά αγνοείται) υπάρχει τρόπος να ζητήσουμε αυτά τα στοιχεία ξανά; από κάπου;

Βάζεις το mail του πανεπιστημίου και ζητάς για αλλαγή κωδικού.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Nuster
byte level
byte level

Post by Nuster » Thu Sep 26, 2013 6:25 pm

ja_the_invincible wrote:
pdk wrote:Για μας τους "παλιούς" που δεν κάναμε τότε login και τώρα δεν βρίσκουμε αυτό το email (ψάξαμε αλλά αγνοείται) υπάρχει τρόπος να ζητήσουμε αυτά τα στοιχεία ξανά; από κάπου;

Βάζεις το mail του πανεπιστημίου και ζητάς για αλλαγή κωδικού.
Ως email του πανεπιστημίου ο ja εννοεί το p3xxxxxx@dias.aueb.gr.

Kάποιοι από τους παλιούς που είχαν προλάβει την υπηρεσία ως ΜSDNAA (πριν ενσωματωθεί στο Dreamspark) και δεν έχουν κατεβάσει από τότε που έγινε αυτή η αλλαγή ενδέχεται να τους δείχνει ως not eligible για να κάνουν downloads.
Toυλάχιστον αυτό το θέμα είχε παρατηρηθεί πέρσι.
Στην περίπτωση που σας συμβεί κάτι τέτοιο στέλνεται email στο isazo[at]aueb.gr και περιγράφετε στον κο Σαζόνοφ το πρόβλημά σας!
Θα σας fixάρει αμέσως! :)
Last edited by Jami on Thu Sep 26, 2013 6:30 pm, edited 1 time in total.
Reason: Mail fix
LaFleur
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by LaFleur » Thu Oct 17, 2013 2:06 pm

Συγγνώμη, επειδή μου φαίνεται too good to be true, μας προσφέρονται δωρεάν ΟΛΑ αυτά τα προγράμματα?

http://aka.ms/dsproductlist

Επίσης, το licence των windows 8 που προσφέρουν, είναι εφ όρου ζωής ή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα?
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Thu Oct 17, 2013 3:43 pm

LaFleur wrote:Συγγνώμη, επειδή μου φαίνεται too good to be true, μας προσφέρονται δωρεάν ΟΛΑ αυτά τα προγράμματα?

Επίσης, το licence των windows 8 που προσφέρουν, είναι εφ όρου ζωής ή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα?
νομιζω ολες οι αδειες χρησης πρεπει να ειναι για 1-2 χρονια. αν δεν κανω λαθος το λεει στους ορους χρησης
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Thu Oct 17, 2013 5:02 pm

vasilaros69 wrote:
LaFleur wrote:Συγγνώμη, επειδή μου φαίνεται too good to be true, μας προσφέρονται δωρεάν ΟΛΑ αυτά τα προγράμματα?

νομιζω ολες οι αδειες χρησης πρεπει να ειναι για 1-2 χρονια. αν δεν κανω λαθος το λεει στους ορους χρησης
άμα είναι έτσι δεν αξίζει να αναβαθμίσω..
Unpsofable
bit level
bit level

Post by Unpsofable » Thu Oct 17, 2013 5:30 pm

Καλησπέρα σε όλους! σχετικα με το licence των w8 το λέει στους όρους χρήσης για ποσο καιρο ισχυει;; και που ακριβώς; μήπως ξέρει κάποιος εδω σίγουρα;
Επίσης μηπως γνωριζει κανεις ποτε θα είναι δυνατό να συνδεθουμε κ να κατεβάζουμε λογισμικο;
Nuster
byte level
byte level

Post by Nuster » Fri Oct 18, 2013 12:03 am

LaFleur wrote:
vasilaros69 wrote:

Πρώτον όσον αφορά τα προγράμματα:
Ό,τι υπάρχει στην λίστα του Dreamspark είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! :)

Δεύτερον όσον αφορά την διάρκεια των κλειδιών:

(Από τα terms of use του Dreamspark)
2. TERMS FOR DREAMSPARK DIRECT SUBSCRIPTION.

.......

b. End of Student Status. The DreamSpark Direct Subscription is a special offering for students. Once you no longer qualify for the DreamSpark Direct Subscription (due to graduation or otherwise no longer meeting the definition of "you" above), your DreamSpark Direct Subscription will terminate; however, you may continue to use the software you obtained prior to termination of your student status subject to the terms of this agreement.

.......
Ό,τι κατεβάσεις δηλαδή το έχεις για πάντα!

Unpsofable wrote: Επίσης μηπως γνωριζει κανεις ποτε θα είναι δυνατό να συνδεθουμε κ να κατεβάζουμε λογισμικο;
Λογικά θα σας έρθει σύντομα mail από την γραμματεία.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri Oct 18, 2013 12:10 am

LaFleur wrote:
Μα αξίζει,ακόμα και για 2 χρόνια Image (btw το κανα add κοντά στις 5-6 φορές μέχρι να θυμηθώ το λινκ...)
Και ναι ,έχω win 8,και στο λέω από προσωπική εμπειρία,κάτσε στα 7 ή σε ότιδήποτε άλλο έχεις . (Εγώ προσωπικά δεν αλλάζω γιατί βαριέμαι να ξαναστήσω windows :-p )
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Fri Oct 18, 2013 12:22 am

moody wrote:
LaFleur wrote:
Μα αξίζει,ακόμα και για 2 χρόνια Image (btw το κανα add κοντά στις 5-6 φορές μέχρι να θυμηθώ το λινκ...)
Και ναι ,έχω win 8,και στο λέω από προσωπική εμπειρία,κάτσε στα 7 ή σε ότιδήποτε άλλο έχεις . (Εγώ προσωπικά δεν αλλάζω γιατί βαριέμαι να ξαναστήσω windows :-p )
Έχω τα win7 x64 και είμαι αρκετά ικανοποιημενος μαζί τους. Τώρα με τα 8.1 και το DreamSpark το σκέφτομαι να αναβαθμίσω. Το metro UI μπορείς πλέον να το αγνοησεις και πολλοί λένε ότι είναι πολύ γρήγορα σε σχέση με τα win7.
Nuster
byte level
byte level

Post by Nuster » Fri Oct 18, 2013 12:24 am

LaFleur wrote:
moody wrote:
LaFleur wrote:
Έχω τα win7 x64 και είμαι αρκετά ικανοποιημενος μαζί τους. Τώρα με τα 8.1 και το DreamSpark το σκέφτομαι να αναβαθμίσω. Το metro UI μπορείς πλέον να το αγνοησεις και πολλοί λένε ότι είναι πολύ γρήγορα σε σχέση με τα win7.
Είναι πολύ πιο ελαφριά από τα Windows 7 (τα 8.1) και στο επιβεβαιώνω από προσωπική πείρα.
Επίσης για να κάνεις install Visual Studio 2013 και να γράψεις εφαρμογές για Windows 8/8.1 και Windows Phone 8 πρέπει να έχεις εγκατεστειμένα Windows 8 ή Windows 8.1.

Τσέκαρε αυτό:
viewtopic.php?f=129&t=11240&p=335917#p335917

Θα γίνει αναλυτική κουβέντα για Dreamspark, Windows 8.1 και Windows Phone 8 και φυσικά απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα θέσουν οι παρευρισκόμενοι!
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Mon Nov 18, 2013 7:48 pm

Μπαίνει Δεκέμβριος σε λίγο και ακόμα να πάρουμε κωδικούς για Dreamspark...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Nov 18, 2013 11:26 pm

LaFleur wrote:Μπαίνει Δεκέμβριος σε λίγο και ακόμα να πάρουμε κωδικούς για Dreamspark...
Δοκίμασες με τα credentials της e-grammateia?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
LaFleur
bit level
bit level

Post by LaFleur » Mon Nov 18, 2013 11:43 pm

MpoMp wrote:
LaFleur wrote:Μπαίνει Δεκέμβριος σε λίγο και ακόμα να πάρουμε κωδικούς για Dreamspark...
Δοκίμασες με τα credentials της e-grammateia?
Ναι δοκιμασα τα παντα. Τιποτα δεν λειτουργει εδω.
dionta
bit level
bit level
Academic status: 3rd year

Post by dionta » Tue Nov 19, 2013 5:05 pm

ναι τι θα γινει με τους κωδικους ...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Nov 19, 2013 5:06 pm

Εχετε μιλήσει με τον Σαζόνωφ? isazo παπάκια aueb τελίτσες gr
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
DrTemna
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by DrTemna » Tue Nov 26, 2013 11:01 pm

Ηρθε e-mail για registration παιδια. :)
Scorpion311
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Scorpion311 » Wed Mar 12, 2014 10:51 am

Υπάρχει μήπως κανείς που να θέλει να μου δώσει το account του να κατεβάσω κάτι dev tools που χρειάζομαι? Δεν θα ακουμπήσω καν τα λειτουργικά συστήματα. Ανάγκη πλζ..
giannis246
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by giannis246 » Wed Jul 16, 2014 11:12 pm

παιδιά καλησπέρα.
έκανα φορμάτ στον υπολογιστή, έβαλα τα ίδια windows που είχα και πριν (windows 7 pro 64-bit από msdnaa)
και όταν πήγα να κάνω validate μου έβγαλε το μήνυμα που φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.
έχω κάνει 2-3 φορμάτ στον ίδιο υπολογιστή και έχω βάλει το ίδιο κλειδί.
επίσης αυτό το κλειδί δεν το έχω βάλει σε άλλον υπολογιστή.
επίσης είμαι και μεγάλο έτος, μου έχει κλειδώσει το δικαίωμα να κατεβάσω νέα προγράμματα, αλλά μπορώ να ξανακατεβάσω όσα είχα κατεβάσει και παλιά.

καμιά ιδέα ή βοήθεια για το πώς μπορώ να κάνω validate?

ευχαριστώ.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Eldebryn
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by Eldebryn » Thu Jul 17, 2014 2:13 am

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι περαιτέρω να γίνει δυστυχώς. Υπάρχει όντως όριο στα installations, και νομίζω είναι 3 χρήσεις απο τότε που τα είχα και εγώ, το οποίο μάλλον έχεις φτάσει :/. Θα μπορούσες πάντως να στείλεις ένα email στην MS να εξηγήσεις την περίπτωση μήπως στο ξεμπλοκάρουν.
Image<-- My profile playlists
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”