Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Post by michalis » Thu Mar 13, 2014 10:09 pm

ja_the_invincible wrote:
MpoMp wrote: Το πέσιμο που κάνανε μερικοί τις προάλλες με ρόπαλα και κράνη σε μια ομάδα μπάτσων που απλά άραζε κοντά στη σχολή και παραλίγο να τους σκοτώσουν στο ξύλο αν οι τελευταίοι δε τραβούσαν πιστόλια, ήταν κι αυτό για την ταξική αλληλεγγύη?
Μη τα βάζουμε όλα στον ίδιο σάκο. Υπάρχει το πολιτικό κίνητρο για τα γεγονότα όπως αναφέρεις στο (1). Το στέκι δεν είναι εκτός πολιτικής.
Δεν είμαι εκπρόσωπος του στεκιού και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που με ρωτάς.Μιλάω για την δράση τους στην συγκεκριμένη περίπτωση όταν οι μπάτσοι επιχειρούν να συλλάβουν τους μικροπωλητές.

Επειδή σε βλέπω όμως να βγάζεις χολή αποκλειστικά και μόνο για το στέκι απάντησέ μου το εξής: Είσαι υπέρ του να συλληφθούν οι μικροπωλητές? Και αν όχι γιατί επιρρίπτεις ευθύνες στο στέκι και όχι στις παραταξάρες που σφυρίζουν αδιάφορα για το θέμα εννοώντας κυρίως ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ.
MpoMp wrote:
ja_the_invincible wrote: 3) Είναι δείγμα της εποχής και του πόσα σκ***τά κρύβουμε μέσα μας το γεγονός ότι 9/10 φοιτητές δίνουν στην αισθητική τους μεγαλύτερη προτεραιότητα από την επιβίωση των συνανθρώπων τους.Κατά βάθος υποδηλώνει και τον υποβόσκοντα ρατσισμό/κοινωνικές διακρίσεις μας που καλύπτουμε με το πέπλο του politically correct.Κρίμα γιατί θα περίμενε κανείς ότι σε εποχή κρίσης θα έπρεπε να γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι.
Δεν είναι θέμα αισθητικής ρε φίλε το να μη μπορώ να κάνω μάθημα από τα χημικά, την φασαρία και τις εκτοξεύσεις αντικειμένων για κάτι εντελώς άσχετο από το ελληνικό πανεπιστήμιο.
Δεν εννοώ αυτό.Εννοώ ότι για λόγους αισθητικής κάποιοι δεν θέλουν μικροπωλητές γύρω από την ασοεε.Να φύγουν να πάνε αλλού.

Αν το συντριπτικό ποσοστό των φοιτητών έπαιρνε το μέρος των μεταναστών αντί των μπάτσων μπορεί να αναζητούσαμε και πιο πολιτισμένες λύσεις από τον πετροπόλεμο. Η πρυτανεία παίζει αυτό το παιχνίδι γιατί οι wanna be μανατζαρέοι της ασοεε χαλιούνται να έχουν πακιστανούς στον ίδιο χώρο. Και μην ακούσω ότι η πλειονότητα των ατόμων δεν σκέφτεται έτσι , ειδικά στο δικό μας πανεπιστήμιο.
michalis wrote:
Σχετικά με το 2), εγώ μιλάω επί του πρακτέου. Δε μπαίνω στα περί κινήτρων γιατί δεν είμαι αναρχικός για να τα ξέρω. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει, fine by me, εγώ δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Εγώ έθεσα το θέμα του κατά πόσο δικαιούται μια οποιαδήποτε ομάδα να επιλέγει και να ασκεί τρόπο δράσης που πρώτον, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και δεύτερον, θέτει σε άμεσο κίνδυνο μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτός ο χαμός κάθε φορά ενώ κατά 150% τα ΜΑΤ θα είναι την άλλη εβδομάδα πάλι εκεί. Όποιος θέλει να δημιουργήσει "άβατο" για τα ΜΑΤ γύρω απ΄την ΑΣΟΕΕ, ας βγει στην Πατησίων να κάνει ό,τι θέλει. Μέσα στο προαύλιο δεν πετυχαίνει τίποτα άλλο εκτός απ΄το να ενοχλεί εμάς τους ίδιους, σε τελική ανάλυση. Σέβομαι το ότι κάποιος μπαίνει σε κίνδυνο για να υπερασπίσει άλλους, δεν σέβομαι το ότι βάζει κι εμένα όμως.

Επειδή δεν πιστεύω ότι έχει αποτέλεσμα το να ταμπουρωθείς σαν ηλίθιος σε ένα κτήριο περικυκλωμένο από οπλισμένους με κράνη και ασπίδες, γενικώς, δεν σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με τους μικροπωλητές πάντως...Άσχετα που πιστεύω ότι αν απλά σε κάθε ντου μπαίνανε οι μικροπωλητές μέσα και κάποιος κλείδωνε μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ, δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα. Απλά ορισμένοι είναι εκεί και τσιτώνουν την κατάσταση έτσι για να κάνουν την πρωινή γυμναστική τους μου φαίνεται...Από μόνοι τους οι Πακιστανοί και οι μαύροι δεν πιστεύω ότι είναι ταλιμπάν της Αλ Κάιντα ή κάτι τέτοιο....Κι επίσης δεν πετάνε ψεύτικες τσάντες και cd. Πετάνε πέτρες, καδρόνια και μπουκάλια. Αυτά, λοιπόν, κάποιος τους τα δίνει.
Πιστεύω θα θυμάσαι και αν όχι να σου θυμίσω πως στην αρχή οι μετανάστες το μόνο που κάναν ήταν να τρεχουν μέσα στο κτίριο. Αναγκάστηκαν να οπλιστούν μετά από τα καθημερινά πεσίματα από αστυνομία και φασίστες.

Συμφωνώ ότι η δράση του στεκιού ίσως δεν είναι αποτελεσματική σε αυτή την περίπτωση (αν και στα πογκρομ των φασιστών ήταν μια χαρά αποτελεσματική) και φέρνει σε κίνδυνο και διάφορους φοιτητές. Από την άλλη όμως είναι η μόνη δράση που μπορούν να ασκήσουν αφού οι αριθμοί μόνο αυτό επιτρέπουν. Γιατί αν δεν βγουν όπως βγαίνουν, οι μπάτσοι απλά θα κάνουν παρέλαση στην σχολή, θα δέσουν τους μετανάστες και problem solved. Αυτό θέλουμε? Ας μαζευτούν αρκετοί αλληλέγγυοι ώστε να ασκηθούν και άλλου είδους πιέσεις και μετά βλέπουμε. Αλλιώς κάποια αντίδραση πρέπει να υπάρχει.

Οκ, σύμφωνοι στο μεγαλύτερο μέρος. Απλά περιμένω απ'αυτούς που οργανώνεται η αλληλεγγύη να επικοινωνήσουν και λίγο μ'εμάς τους υπόλοιπους για άλλες δράσεις. Τις οποίες θα πρέπει να σκεφτούν κιόλας, αν κι εφόσον έχουν διάθεση να κάνουν κάτι άλλο εκτός απ'τον πετροπόλεμο, γιατί προσωπικά αν μου πουν ξέρω γω να κάνουμε πορεία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, να μαζέψουμε 5-10 χιλιάδες υπογραφές (έγκυρες), να πιάσουμε και πρύτανη, καθηγητές, ιστορίες τότε ίσως να ρθω κι εγώ και άλλοι. Δεν θα έρθω αν μου πουν "έλα να σκεφτούμε κάτι άλλο στην πορεία, προς το παρόν θα τα κάνουμε που**άνα κάθε φορά μέχρι να φεύγουν". Αν απλά κλειδώσεις, μπουν μέσα και μαζευτούν και 200-300 άτομα από μας στο προαύλιο χωρίς να γίνουν φασαρίες τι θα κάνουν δηλαδή οι φασίστες; Θα πυροβολάνε απ'τις ταράτσες; Κάποια στιγμή θα φύγουνε...Αν φεύγουν από μέσα διάφορα, θα έρχονται και διάφορα και καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες της...τάξης.

Εγώ πιστεύω ότι με κάτι τέτοια σκηνικά όχι μόνο δεν ομαλοποιείται η κατάσταση αλλά βρίσκουν και δικαιολογίες κάθε φορά για περισσότερα. Και το που ακριβώς κρύβονται τα διάφορα...πολεμοφόδια είναι μια αρκετά καλή δικαιολογία που θα μπορούσε να σταθεί κι επίσημα, άσχετα αν καταλαβαίνω το σκοπό (όχι και τα μέσα όμως) για τον πρέπει να κρύβονται τέτοιου είδους....προμήθειες μέσα στη σχολή.
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Thu Mar 13, 2014 10:26 pm

Θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο σαφείς γενικά πάντως........... :???:
Last edited by Jami on Thu Mar 13, 2014 10:43 pm, edited 1 time in total.
Reason: Moved from Κατάληψη/Απεργία/Εξεταστική/Αναπληρώσεις: Ανακοινώσεις ΜΟΝΟ
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Mar 13, 2014 10:43 pm

ja_the_invincible wrote: Υπερασπίζομαι το στέκι γιατί θεωρώ την δράση τους στο συγκεκριμένο κυρίως θέμα δικαιολογημένη. Ίσως γιατί γνωρίζω κάποια πρώην/νυν μέλη και δεν έχω σχηματίσει στον νου μου την εικόνα του πολεμοχαρούς φρικιού όπως οι περισσότεροι. Επίσης γιατί όσο και να διαφωνεί κάποιος με την "βια" ( αν και συνήθως όσοι διαφωνούν με αυτή την βια τα βρίσκουν μια χαρά με την κρατική βία της ζαρντινιέρας και των γρηγορόπουλων) δεν μπορεί να μην δει ότι χωρίς αυτή την "βία" μετά την δολοφονία Καντάρη θα είχαμε μαχαιρωμένους μετανάστες πέριξ της ασοεε όπως σε άλλα μέρη της Αθήνας.
Δε με ενδιαφέρει γιατί το υπερασπίζεσαι, εγώ κρίνω το στέκι και το κάθε στέκι από τις πράξεις του, όχι από τα κίνητρα μεμονωμένων ατόμων που το στηρίζουν.
Δεν πήρα θέση για τη βία, είπα ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στους χώρους του ΟΠΑ. Το αν την στηρίζω ή όχι και πώς, είναι άλλο θέμα.
ja_the_invincible wrote: Chaotic neutral δηλαδή. Εδώ είναι που διαφωνούμε, δεν είναι όλα τα πράγματα το ίδιο. Γιατί το ξέρεις ότι το υπάρχον νομικό σύστημα είναι φτιαγμένο για να βγάζει λάδι κάθε είδους μεγαλοκαρχαρία και να στέλνει στην φυλακή τα ψάρια. Να εκπέμπει το mega του Λάτση χωρίς άδεια? No problem. Να πουλάει ο μικροπωλητής χωρίς άδεια? Φυλακή , ξύλο ή απέλαση. Αυτός που ζει με 1000 κινδύνους στο τσίμα-τσίμα για να βγάλει 2 λεφτά και να γυρίσει στην πατρίδα του δεν αξίζει της αλληλεγγύη μας γιατί είναι παράνομος, γιατί δεν καλύπτεται νομικά. Ο χ,ψ που βγάζει εκατομμύρια σε offshore στερώντας από το κράτος πόρους είναι τυπικός, νομικά καλυμμένος.Μάγκας μην σου πω. Αν μπορέσουμε να δούμε ότι η κουρτίνα του νόμου μπάζει μόνο για τους κροίσους, αν καταλάβουμε ότι οι νόμοι φτιάχνονται από τις κοινωνίες για να εξυπηρετούν τον Άνθρωπο τότε θα καταλάβουμε και γιατί πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε περιπτώσεις σαν των μικροπωλητών. Ακόμα και αν πουλάνε "παράνομα". Και θα δούμε επίσης γιατί τα σκυλιά που βάζουν τον εαυτό τους και τα αφεντικά τους πάνω από την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους αξίζουν κάθε πέτρα που δέχονται.
Τι chaotic neutral μωρέ... Με το που δηλώσει κάποιος ότι καταδικάζει και τις δύο πλευρές, με το που αποφύγει να ταχθεί με κάποιον, είναι ο απολιτίκ και αδιάφορος ατομιστής...
Δε καταλαβαίνω πότε υποστήριξα εγώ ότι η δικαιοσύνη στην κοινωνία εφαρμόζεται ορθά. Δε νοώ την παρανομία όπως τη νοεί ο Λάτσης. Για να καταλαβαινόμαστε 'δω μέσα. Δε με ενοχλεί καθόλου που πουλάνε οι μικροπωλητές απ' έξω. Είναι το τελευταίο πράγμα που πιστεύω ότι προκαλεί προβλήματα στη χώρα αυτή τη στιγμή. Ούτε είπα ότι δεν αξίζουν την αλληλεγγύη μας οι μετανάστες.
Όμως είναι επιλογή μου, όχι υποχρέωσή μου. Και όπως κάποιος κάνει την επιλογή να αράζει όλη μέρα στο ΟΠΑ και να περιμένει να σκάσουν οι μπάτσοι για να σκοτωθεί, εγώ έχω κάνει την επιλογή να πάω στο ΟΠΑ για σπουδές. Δηλαδή θα σέβομαι εγώ την επιλογή του άλλου και όχι ο άλλος τη δική μου? Που στο κάτω κάτω εγώ δε πήγα στο σπίτι ή στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο κανενός για να ασκήσω την... ελευθερία λόγου και πράξεων όπως γουστάρω.
Χάνεις τελείως το point στο οποίο θέλω να δώσω εγώ έμφαση. Και δε καταλαβαίνω γιατί, λες και δεν έχουμε συζητήσει από κοντά ή δε ξέρεις τα πιστεύω μου σε τέτοια θέματα.

Απάντα και στον michalis όμως, γιατί με καλύπτει σχεδόν απόλυτα με όσα γράφει. Αφού δε μπορώ να περάσω εγώ το νόημα που θέλω, να το περάσει εκείνος.
stoupeace wrote: Αυτή είναι η επίσημη θέση της αστυνομίας για το λόγο των επιχειρήσεων σκούπας στην πατησίων.
Η γενική δικαιολογία είναι "για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Το γράφουνε και στο site τους συχνά-πυκνά.
π.χ. για χθες (δελτίο για την εγκληματικότητα)
δελτίο και για το παραεμπόριο
Τις δικαιολογίες τις ξέρω. Στον πραγματικό λόγο αναφερόμουν.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Fri Mar 14, 2014 12:49 am

Δεν υπάρχει πια άσυλο. Για όσους αναφέρονται σε αυτό.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Mar 14, 2014 2:33 am

MpoMp wrote: Δε με ενδιαφέρει γιατί το υπερασπίζεσαι, εγώ κρίνω το στέκι και το κάθε στέκι από τις πράξεις του, όχι από τα κίνητρα μεμονωμένων ατόμων που το στηρίζουν.
Δεν πήρα θέση για τη βία, είπα ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στους χώρους του ΟΠΑ. Το αν την στηρίζω ή όχι και πώς, είναι άλλο θέμα.
1) Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει τότε μην μου τι λες ότι λειτουργώ σαν εκπρόσωπός του στο φορουμ.
2)"Δεν πήρα θέση για τη βία, είπα ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στους χώρους του ΟΠΑ". Άρα παίρνεις θέση. Με τις λέξεις θα παίζουμε?
Τι chaotic neutral μωρέ... Με το που δηλώσει κάποιος ότι καταδικάζει και τις δύο πλευρές, με το που αποφύγει να ταχθεί με κάποιον, είναι ο απολιτίκ και αδιάφορος ατομιστής...
Δε καταλαβαίνω πότε υποστήριξα εγώ ότι η δικαιοσύνη στην κοινωνία εφαρμόζεται ορθά. Δε νοώ την παρανομία όπως τη νοεί ο Λάτσης. Για να καταλαβαινόμαστε 'δω μέσα. Δε με ενοχλεί καθόλου που πουλάνε οι μικροπωλητές απ' έξω. Είναι το τελευταίο πράγμα που πιστεύω ότι προκαλεί προβλήματα στη χώρα αυτή τη στιγμή. Ούτε είπα ότι δεν αξίζουν την αλληλεγγύη μας οι μετανάστες.
Όμως είναι επιλογή μου, όχι υποχρέωσή μου. Και όπως κάποιος κάνει την επιλογή να αράζει όλη μέρα στο ΟΠΑ και να περιμένει να σκάσουν οι μπάτσοι για να σκοτωθεί, εγώ έχω κάνει την επιλογή να πάω στο ΟΠΑ για σπουδές. Δηλαδή θα σέβομαι εγώ την επιλογή του άλλου και όχι ο άλλος τη δική μου? Που στο κάτω κάτω εγώ δε πήγα στο σπίτι ή στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο κανενός για να ασκήσω την... ελευθερία λόγου και πράξεων όπως γουστάρω.
Χάνεις τελείως το point στο οποίο θέλω να δώσω εγώ έμφαση. Και δε καταλαβαίνω γιατί, λες και δεν έχουμε συζητήσει από κοντά ή δε ξέρεις τα πιστεύω μου σε τέτοια θέματα.

Απάντα και στον michalis όμως, γιατί με καλύπτει σχεδόν απόλυτα με όσα γράφει. Αφού δε μπορώ να περάσω εγώ το νόημα που θέλω, να το περάσει εκείνος.
1) Chaotic neutral είναι να αναφέρεσαι στις "2 πλευρές" λες και είναι το ίδιο ή έχουν τα ίδια κίνητρα. Chaotic neutral είναι να βλέπεις από την μια μετανάστες και από την άλλη μπάτσους και φασίστες και να λες νίπτω τας χείρας μου. Θες να είσαι ουδέτερος αλλά θίγεσαι επειδή στο γράφω στα αγγλικά? Αν όχι ξεκαθάρισε την θέση σου.

2) Θεωρείς ότι το νομικό σύστημα είναι διεφθαρμένο/άδικο. Δεν σε ενοχλούν οι μικροπωλητές και θεωρείς ότι αξίζουν αλληλεγγύη. Αλλά από την άλλη προηγουμένως λες πως όποιος παρανομεί πρέπει να συλλαμβάνεται. Άρα βλέπεις μπροστά σου μια αδικία και δεν αντιδράς γιατί έτσι είναι διαμορφωμένο το σύστημα? Και αν αντιδράσεις και εισπράξεις την κρατική βία δεν έχεις το δικαίωμα της βίαιης απάντησης?

3) Δεν σε αναγκάζει κανένας να πάρεις ένα παλούκι και να βγεις στον δρόμο. Ούτε εσύ μπορείς να αναγκάσεις αυτόν που βλέπει την αδικία μπροστά του να μην αντιδράσει. Στέκι και μετανάστες υπάρχουν τόσα χρόνια, δακρυγόνα στο προαύλιο θυμάμαι μόνο τα τελευταία 2. Ποιος τελικά είναι αυτός που σου στερεί το δικαίωμα της εκπαίδευσης?

4) Εϊναι αρκετά άσχημο το κλισέ "αυτοί είναι κάτι τεμπέληδες που αράζουν όλη μέρα και τις παίζουν με τους μπάτσους γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν". Αδικεί αρκετό κόσμο, αλλά οκ κάποια στιγμή θα καταλάβεις.Και εγώ τα ίδια έλεγα πριν 3 χρόνια.

5) Δεν νομίζω πως δεν απάντησα. Επίσης δεν νομίζω πως γράφετε το ίδιο πράγμα. Εσύ δεν μιλάς για εναλλακτικές δράσεις απλά αφού πρώτα βγάλεις χολή για τους αναρχικούς λες ότι μένεις ουδέτερος στο όλο θέμα και πως θες να επιστρέψεις στις σπουδές σου με την ησυχία σου. Άλλο η μη βίαιη δράση άλλο καμία δράση.

6) Επειδή ακριβώς σε ξέρω γράφω όλα αυτά τα σεντόνια αλλιώς δεν θα απάνταγα καν. Τα πράγματα είναι απλά : 1) ποιά είναι η στάση σου στο θέμα και 2) τι προτείνεις σαν αντίδραση.Αυτό που καταλαβαίνω είναι 1) ουδετερη και 2) καμία. Ελπίζω να κάνω λάθος.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Mar 14, 2014 10:50 am

ja_the_invincible wrote: 1) Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει τότε μην μου τι λες ότι λειτουργώ σαν εκπρόσωπός του στο φορουμ.
2)"Δεν πήρα θέση για τη βία, είπα ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στους χώρους του ΟΠΑ". Άρα παίρνεις θέση. Με τις λέξεις θα παίζουμε?
Λέω αυτό που παρατηρώ, αν δεν ισχύει, καλώς. Δε καταλαβαίνω γιατί το τραβάμε τόσο.
Είναι άλλο πράγμα να πάρω θέση για το αν η βία είναι αποτελεσματικός τρόπος δράσης και με ποιον τρόπο και εντελώς άλλο πράγμα το να πάρω θέση για το αν όλα αυτά έχουν θέση στο πανεπιστήμιο. Αν για σένα είναι το ίδιο, όχι δεν παίζω με τις λέξεις, τότε δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα.
ja_the_invincible wrote: 1) Chaotic neutral είναι να αναφέρεσαι στις "2 πλευρές" λες και είναι το ίδιο ή έχουν τα ίδια κίνητρα. Chaotic neutral είναι να βλέπεις από την μια μετανάστες και από την άλλη μπάτσους και φασίστες και να λες νίπτω τας χείρας μου. Θες να είσαι ουδέτερος αλλά θίγεσαι επειδή στο γράφω στα αγγλικά? Αν όχι ξεκαθάρισε την θέση σου.
Ξέρω τι είναι και έχεις παραθέσει μόνο 1 πρόταση από το τι υποδεικνύει αυτός ο χαρακτηρισμός γενικά. Δεν καταλαβαίνω πότε είπα ότι έχουν τα ίδια κίνητρα οι δύο πλευρές. Εγώ είπα ότι είναι και οι δύο υπεύθυνες για το τι γίνεται στο ΟΠΑ, για τις παράπλευρες απώλειες.
Εγώ δε βλέπω τις πλευρές ως μπάτσοι-μετανάστες στην προκειμένη. Βλέπω ΜΑΤ που απλά εκτελούν εντολές και μαυροντυμένους με παλούκια που επιτίθενται στα ΜΑΤ. Οι μικροπωλητές μπαίνουν στο ΟΠΑ όταν ξεκινάει το πανηγύρι και ξαναβγαίνουν όταν τελειώνει. Ποιο το νόημα? Δεν έχει καταρχήν νόημα η έφοδος των μπάτσων. Το ότι κάποιος τους απαντάει όμως, τους δίνει λόγο να το κάνουν. Και αυτός ο κάποιος είναι που τότε κάνει κάτι ανούσιο.
Διαφωνείς ότι αν ήθελαν πραγματικά να συλλάβουν τους μικροπωλητές, δε πρόκειται να κατέβαζαν τα ΜΑΤ?
Διαφωνείς ότι αν δεν υπήρχε κάποιος να βγει να χτυπήσει και να πετάξει πέτρες στους μπάτσους, δε πρόκειται να έκαναν χρήση χημικών μέσα στο προαύλιο εν ώρα μαθημάτων? (δε το δένω και κόμπο, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, δράση-αντίδραση)

Για να τελειώνουμε, η θέση μου είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν θέση στο χώρο του πανεπιστημίου. Όπως ακριβώς εγώ δε θα πάω έξω από το μαγαζί σου για να διαδηλώσω γιατί κόβουν το επίδομα στη γιαγιά μου (άσχετο παράδειγμα), δεν είναι σωστό και δίκαιο να κάνεις εσύ το ίδιο έξω από εκεί που κάνω εγώ τη δουλειά μου, χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

Για το αν είναι σωστός τρόπος αντίδρασης (συγκεκριμένα η απάντηση στη βία με βία έξω από το ΟΠΑ), θεωρώ πως όχι. Γιατί είναι πλέον πρακτικά αποδεδειγμένο πως δεν έχει αποτέλεσμα. Δε μπορείς να κατηγορείς τα ΜΑΤ ότι κάνουν χρήση χημικών την ώρα που κάποιοι τους πετάνε πέτρες. Δικαιολογείται πλήρως η χρήση χημικών στα μάτια του κόσμου. Την επόμενη φορά που θα έρθουν τα ΜΑΤ, ας μπουν όλοι στο προαύλιο, μικροπωλητές, φοιτητές, περαστικοί και ας κάτσουν εκεί με ένα πανό φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς να πετάξουν τίποτα απ' έξω. Δεν αποκλείω ότι και πάλι μπορεί να ψεκαστούν, απλά πλέον δε θα δικαιολογείται με κανένα τρόπο το κάλεσμα των ΜΑΤ στην Πατησίων. Είναι ένα ξεκίνημα. Μετά ας ακολουθήσουν άλλες δράσεις. Σε κάθε περίπτωση, βίαιες δράσεις δεν έχουν θέση σε ένα πανεπιστήμιο και όποιος είναι επιλογή του να τις ασκήσει, πρέπει να το κάνει αλλού.

Εξάλλου τα ΜΑΤ αποβιβάζονται δυο στενά παρακάτω. Πρέπει, όσοι θέλουν να τους διώξουν, να περιμένουν να φτάσουν στην πόρτα του προαυλίου? Με το που έρθουν τα ΜΑΤ ας βγουν και ας πάνε κατά πάνω τους. Για μένα το ότι δε το κάνουν, υποδεικνύει κάποια πράγματα για τα πολιτικά κίνητρα και των δύο πλευρών.
ja_the_invincible wrote: 2) Θεωρείς ότι το νομικό σύστημα είναι διεφθαρμένο/άδικο. Δεν σε ενοχλούν οι μικροπωλητές και θεωρείς ότι αξίζουν αλληλεγγύη. Αλλά από την άλλη προηγουμένως λες πως όποιος παρανομεί πρέπει να συλλαμβάνεται. Άρα βλέπεις μπροστά σου μια αδικία και δεν αντιδράς γιατί έτσι είναι διαμορφωμένο το σύστημα? Και αν αντιδράσεις και εισπράξεις την κρατική βία δεν έχεις το δικαίωμα της βίαιης απάντησης?
Αντιδράω με τον δικό μου τρόπο, στον δικό μου χρόνο, στον χώρο που επιλέγω εγώ. Όχι αυτόν που ορίζεις εσύ, το στέκι ή ο οποιοσδήποτε ως "κατάλληλο τρόπο/χώρο/χρόνο αντίδρασης". Μπορείς να απαντήσεις βίαια, απλά όχι εις βάρος μου.
ja_the_invincible wrote: 4) Εϊναι αρκετά άσχημο το κλισέ "αυτοί είναι κάτι τεμπέληδες που αράζουν όλη μέρα και τις παίζουν με τους μπάτσους γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν". Αδικεί αρκετό κόσμο, αλλά οκ κάποια στιγμή θα καταλάβεις.Και εγώ τα ίδια έλεγα πριν 3 χρόνια.
Δε ξέρω τι κάνουν στη ζωή τους και δεν το είπα για να προσβάλω, να χαρακτηρίσω κάποιον τεμπέλη. Απλά έκανα την παρατήρηση ότι λυμαίνονται τους χώρους της σχολής αρκετές ώρες περιμένοντας να αντιδράσουν όταν έρθουν τα ΜΑΤ. Και οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις, τέλος πάντων.
Το ότι μερικοί είναι αιώνιοι φοιτητές είναι γεγονός και δε νομίζω να το αρνείσαι. Με ενδιαφέρει τι επιρροή έχουν στην λειτουργία του πανεπιστημίου για όσους σπουδάζουν και δουλεύουν εκεί. Και για να μη το γυρίσεις αλλού, τις ίδιες και μεγαλύτερες ευθύνες επιρρίπτω στα υπόλοιπα σκουπίδια του υπογείου.
ja_the_invincible wrote: 5) Δεν νομίζω πως δεν απάντησα. Επίσης δεν νομίζω πως γράφετε το ίδιο πράγμα. Εσύ δεν μιλάς για εναλλακτικές δράσεις απλά αφού πρώτα βγάλεις χολή για τους αναρχικούς λες ότι μένεις ουδέτερος στο όλο θέμα και πως θες να επιστρέψεις στις σπουδές σου με την ησυχία σου. Άλλο η μη βίαιη δράση άλλο καμία δράση.
Ξεκόλλα λίγο. Μόνο τους αναρχικούς κρίνω? Το να μη θες να ταχθείς υπέρ κάποιας από 2 πλευρές, δε σημαίνει ότι είσαι ουδέτερος γενικά. Το θέμα έχει πολύ περισσότερες πτυχές από ένα τρίπτυχο "μετανάστες-μπάτσοι-αναρχικοί" πάνω στο οποίο επιμένεις να επιχειρηματολογείς. Ναι, εγώ δε προτείνω αυτή τη στιγμή ποιες θα μπορούσαν να είναι οι εναλλακτικές δράσεις. Αυτό μου στερεί το δικαίωμα να κρίνω ότι το πανηγυράκι που γίνεται έξω από το ΟΠΑ κάθε εβδομάδα δεν έχει νόημα και απλά επιβαρύνει τη λειτουργία της σχολής?
Αν θες να συζητήσουμε εναλλακτικές δράσεις, να το κάνουμε από κοντά, και όχι μόνο οι δυο μας. Εδώ μπαίνει το "ως σύλλογος φοιτητών" και γελάμε. :-D
ja_the_invincible wrote: 6) Επειδή ακριβώς σε ξέρω γράφω όλα αυτά τα σεντόνια αλλιώς δεν θα απάνταγα καν. Τα πράγματα είναι απλά : 1) ποιά είναι η στάση σου στο θέμα και 2) τι προτείνεις σαν αντίδραση.Αυτό που καταλαβαίνω είναι 1) ουδετερη και 2) καμία. Ελπίζω να κάνω λάθος.
Αν δε καταλαβαίνεις τη στάση μου από όσα κάθομαι και γράφω, τι να πω, κράτα το "ουδέτερη" όπως το νοείς, δε μπορώ να περιγράψω με 100 τρόπους το ίδιο πράγμα.
Σαν αντίδραση σε τι? Στις εφόδους των ΜΑΤ? Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, σου ξαναλέω. Εγώ απλά έκρινα ότι είναι ανούσιο αυτό που γίνεται. Είμαι υποχρεωμένος αν εκφέρω γνώμη να έχω και μια αντιπρόταση? Ο michalis με κάλυψε σ' αυτό το σημείο:
Απλά περιμένω απ'αυτούς που οργανώνεται η αλληλεγγύη να επικοινωνήσουν και λίγο μ'εμάς τους υπόλοιπους για άλλες δράσεις. Τις οποίες θα πρέπει να σκεφτούν κιόλας, αν κι εφόσον έχουν διάθεση να κάνουν κάτι άλλο εκτός απ'τον πετροπόλεμο, γιατί προσωπικά αν μου πουν ξέρω γω να κάνουμε πορεία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, να μαζέψουμε 5-10 χιλιάδες υπογραφές (έγκυρες), να πιάσουμε και πρύτανη, καθηγητές, ιστορίες τότε ίσως να ρθω κι εγώ και άλλοι. Δεν θα έρθω αν μου πουν "έλα να σκεφτούμε κάτι άλλο στην πορεία, προς το παρόν θα τα κάνουμε που**άνα κάθε φορά μέχρι να φεύγουν". Αν απλά κλειδώσεις, μπουν μέσα και μαζευτούν και 200-300 άτομα από μας στο προαύλιο χωρίς να γίνουν φασαρίες τι θα κάνουν δηλαδή οι φασίστες; Θα πυροβολάνε απ'τις ταράτσες; Κάποια στιγμή θα φύγουνε...Αν φεύγουν από μέσα διάφορα, θα έρχονται και διάφορα και καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες της...τάξης.
Το "ζουμί" είναι στις τελευταίες δύο προτάσεις εδώ. Το οποίο είναι και το point μου παραπάνω. Η δράση φέρνει αντίδραση. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν, όταν έσκαγαν μύτη τα ΜΑΤ, δεν έβγαινε κάποιος να τους επιτεθεί. Τώρα τους δίνουμε και "επίσημο" λόγο να ξανάρχονται.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Mar 14, 2014 1:14 pm

MpoMp wrote: Αν δε καταλαβαίνεις τη στάση μου από όσα κάθομαι και γράφω, τι να πω, κράτα το "ουδέτερη" όπως το νοείς, δε μπορώ να περιγράψω με 100 τρόπους το ίδιο πράγμα.
Σαν αντίδραση σε τι? Στις εφόδους των ΜΑΤ? Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, σου ξαναλέω. Εγώ απλά έκρινα ότι είναι ανούσιο αυτό που γίνεται. Είμαι υποχρεωμένος αν εκφέρω γνώμη να έχω και μια αντιπρόταση? Ο michalis με κάλυψε σ' αυτό το σημείο:
Απλά περιμένω απ'αυτούς που οργανώνεται η αλληλεγγύη να επικοινωνήσουν και λίγο μ'εμάς τους υπόλοιπους για άλλες δράσεις. Τις οποίες θα πρέπει να σκεφτούν κιόλας, αν κι εφόσον έχουν διάθεση να κάνουν κάτι άλλο εκτός απ'τον πετροπόλεμο, γιατί προσωπικά αν μου πουν ξέρω γω να κάνουμε πορεία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, να μαζέψουμε 5-10 χιλιάδες υπογραφές (έγκυρες), να πιάσουμε και πρύτανη, καθηγητές, ιστορίες τότε ίσως να ρθω κι εγώ και άλλοι. Δεν θα έρθω αν μου πουν "έλα να σκεφτούμε κάτι άλλο στην πορεία, προς το παρόν θα τα κάνουμε που**άνα κάθε φορά μέχρι να φεύγουν". Αν απλά κλειδώσεις, μπουν μέσα και μαζευτούν και 200-300 άτομα από μας στο προαύλιο χωρίς να γίνουν φασαρίες τι θα κάνουν δηλαδή οι φασίστες; Θα πυροβολάνε απ'τις ταράτσες; Κάποια στιγμή θα φύγουνε...Αν φεύγουν από μέσα διάφορα, θα έρχονται και διάφορα και καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν οι συγκεκριμένες μονάδες της...τάξης.
Το "ζουμί" είναι στις τελευταίες δύο προτάσεις εδώ. Το οποίο είναι και το point μου παραπάνω. Η δράση φέρνει αντίδραση. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν, όταν έσκαγαν μύτη τα ΜΑΤ, δεν έβγαινε κάποιος να τους επιτεθεί. Τώρα τους δίνουμε και "επίσημο" λόγο να ξανάρχονται.
Δεκτό. Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτή την προσέγγιση, θεωρώ ότι θα έπρεπε να της δωθεί μια ευκαιρία. Μια τελευταία ερώτηση μόνο : περιβάλλεις ειρηνικά τον χώρο και δεν πέφτει ούτε ένα μπουκάλι. Αν υπάρξει καταστολή και δακρυγόνα (όπως π.χ έχει συμβεί σε ειρηνικές πορείες) τι κάνουμε?

Υποθετικό σενάριο βέβαια γιατί εξαρχής δεν θεωρώ εύκολο να βρεθούν 200-300 αλληλέγγυοι στο προαύλιο. Αν γίνει όμως θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες του πρύτανη και της αστυνομίας.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Mar 14, 2014 1:36 pm

ja_the_invincible wrote: Δεκτό. Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτή την προσέγγιση, θεωρώ ότι θα έπρεπε να της δωθεί μια ευκαιρία. Μια τελευταία ερώτηση μόνο : περιβάλλεις ειρηνικά τον χώρο και δεν πέφτει ούτε ένα μπουκάλι. Αν υπάρξει καταστολή και δακρυγόνα (όπως π.χ έχει συμβεί σε ειρηνικές πορείες) τι κάνουμε?

Υποθετικό σενάριο βέβαια γιατί εξαρχής δεν θεωρώ εύκολο να βρεθούν 200-300 αλληλέγγυοι στο προαύλιο. Αν γίνει όμως θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες του πρύτανη και της αστυνομίας.
Αρχικά υποχωρούμε, δεν έχει νόημα να απαντήσουμε κάπως εκείνη τη στιγμή. Εν συνεχεία, εγώ προσωπικά είμαι υπέρ μιας βίαιης αλλά πολύ στοχευμένης και καλά σχεδιασμένης απάντησης. Απλά αυτή να εφαρμοστεί είτε σε δεύτερο χρόνο ή/και σε άλλο χώρο. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες όσο είναι εφικτό. Στην προκειμένη, προτεραιότητα για μένα είναι να μεταφερθεί αυτή η ένταση μακριά από τους χώρους των πανεπιστημίων. Χωρίς να περιλαμβάνει κάτι τέτοιο την απάθεια ή αποστασιοποίηση των φοιτητών.
MpoMp @ Discord
LaFleur
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by LaFleur » Fri Mar 21, 2014 10:35 am

Γνωριζει κανεις εαν την Δευτερα θα λειτουργισει κανονικα το πανεπιστιμιο ή οχι?
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Mar 21, 2014 10:48 am

LaFleur wrote:Γνωριζει κανεις εαν την Δευτερα θα λειτουργισει κανονικα το πανεπιστιμιο ή οχι?
Λειτουργεί κανονικά. Την Τρίτη είναι η αργία.

Μπορείτε να δείτε ποιες αργίες ισχύουν στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο.
MpoMp @ Discord
LaFleur
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by LaFleur » Fri Mar 21, 2014 11:05 am

Κριμα, δεν εχει 5ημερο στο χωριο... Thanks anyway!
Foivos
bit level
bit level

Post by Foivos » Sat Mar 22, 2014 9:24 pm

MpoMp wrote:
LaFleur wrote:Γνωριζει κανεις εαν την Δευτερα θα λειτουργισει κανονικα το πανεπιστιμιο ή οχι?
Λειτουργεί κανονικά. Την Τρίτη είναι η αργία.

Μπορείτε να δείτε ποιες αργίες ισχύουν στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο.
Το ημερολόγιο όντως λέει αυτό. Όμως τότε γιατί κάνανε την τελετή εορτασμού παρασκευή και όχι δευτέρα ( εαν δεν κάνουμε εμείς τετραήμερο κάποιος σίγουρα ήθελε να κάνει :) :) )
doukasf
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by doukasf » Thu Apr 03, 2014 8:55 pm

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση γιατί αύριο έρχομαι από μακριά στην Αθήνα για μία πρόοδο που γράφουμε. Με τα επεισόδια που έγιναν σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κλειστή η σχολή αύριο ξέρει κάποιος κάτι?
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Thu Apr 03, 2014 9:00 pm

Πριν λίγο βγήκε στο fb αυτό: εικόνα. Από 'κει και πέρα, περιμένουμε ανακοίνωση του aueb υποθέτω...
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Apr 03, 2014 9:04 pm

Funk wrote:Πριν λίγο βγήκε στο fb αυτό: εικόνα. Από 'κει και πέρα, περιμένουμε ανακοίνωση του aueb υποθέτω...
++

Αν και ακόμα και να παύσουν τα μαθήματα, αυτό υποθέτω ότι θα γίνει από τις 13:00 έως τις 15:00 ή τις 17:00 και όχι όλη μέρα.
MpoMp @ Discord
doukasf
bit level
bit level

Post by doukasf » Thu Apr 03, 2014 9:25 pm

Εγώ δίνω στις 17:00 λέτε να έχω πρόβλημα?
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Thu Apr 03, 2014 10:55 pm

Βγηκε ανακοινωση απο την εκτακτη συνελευση της συγκλητου... Τιποτα το ιδιαιτερο δε λεει, παντως
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
doukasf
bit level
bit level

Post by doukasf » Thu Apr 03, 2014 10:57 pm

pgetsos wrote:Βγηκε ανακοινωση απο την εκτακτη συνελευση της συγκλητου... Τιποτα το ιδιαιτερο δε λεει, παντως
Το είδα κι εγώ ναι δεν λέει κάτι οπότε όλα κανονικά θα κυλήσουν μαλλον.
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Thu Apr 03, 2014 11:01 pm

Περιμενε... Ειναι συχνοτατο φαινομενο να βγαζουν ανακοινωσεις 11+...

Επισης αφου καλει η ΠΑΣΠ τον συλλογο, λογικα θα γινει
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Apr 03, 2014 11:05 pm

Όλα παραμένουν ρευστά... Η Γ.Σ. σίγουρα θα γίνει, το θέμα είναι αν θα διακοπούν τα μαθήματα γι' αυτήν.
MpoMp @ Discord
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Thu Apr 03, 2014 11:14 pm

Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Fri Apr 04, 2014 11:43 am

Αυτό που τα μαθήματα διακόπτονται ζυγές ώρες (βλέπε 14:00) δε θα το καταλάβω ποτέ. Μπαίνει ο καθένας σε mode: "Θα έχουμε ή οχι, μάθημα, 13:00-14:00; ο καθηγητής δεν έχει βγάλει ανακοίνωση. Θα ρωτήσω κάποιον που θα ξέρει." Και μετά στέλνεις στο καθηγητή, γιατί κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αλλά προφανώς δε σου απαντάει (9/10) και η ώρα που πρέπει να φύγεις πλησιάζει και δε μπορείς να αποφασίσεις. Στο τέλος (πιστεύω) καταλήγουν όλοι έτσι:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]http://i1.ytimg.com/vi/L2wJ7SssWsU/hqdefault.jpg[/img]
>Με φωνή αλα "Μη μένετε σπίτι!" από μία παλιά διαφήμιση: "Μη βάζετε ζυγές ώρες στη διακοπή μαθημάτων!"
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”