Βοήθεια

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
feronimus
byte level
byte level
Academic status: MSc
Βοήθεια

Post by feronimus » Tue Jun 24, 2014 2:36 am

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια !

Είμαι τώρα 5ο έτος και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα :smt010 Ο λόγος είναι ότι απο την στιγμή που μπήκα είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δούλευα 10+ ώρες κάθε μέρα και τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές τα τελευταία 5 χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός !

Τώρα επιτέλους ξεχρέωσα και μπορώ να αφοσιωθώ 100% στην σχολή!

Αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω !!! Άμα περνάω 18-20 μαθήματα το χρόνο λέτε να με αφήσουν ή θα με διώξουν ? Πραγματικά δεν ξέρω τίποτα ! ούτε πότε θα με διώξουν ούτε απο που να αρχίσω ούτε αν έχουμε πτυχιακή ή πρακτική ούτε τίποτα ! Τώρα τον Σεπτέμβρη μπορώ να δώσω κάποια μαθήματα οπότε να πάω στο 6ο έτος με 12 ή και 13 μαθήματα !

Σας παρακαλώ βοηθήστε με ! Εχω τρελαθεί δεν ξέρω τι να κάνω !
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Βοήθεια

Post by nachos » Tue Jun 24, 2014 10:07 am

Δεν ξέρω αν έχει κάποιος να παραθέσει κάτι χρησιμότερο, αλλά πραγματικά θα πρέπει να συνενοηθείς με τη γραμματεία του τμήματος, για να δεις ποιες είναι η εναλλακτικές σου.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Jun 24, 2014 1:20 pm

feronimus wrote:Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια !

Είμαι τώρα 5ο έτος και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα :smt010 Ο λόγος είναι ότι απο την στιγμή που μπήκα είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δούλευα 10+ ώρες κάθε μέρα και τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές τα τελευταία 5 χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός !

Αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω !!! Άμα περνάω 18-20 μαθήματα το χρόνο λέτε να με αφήσουν ή θα με διώξουν ? Πραγματικά δεν ξέρω τίποτα ! ούτε πότε θα με διώξουν ούτε απο που να αρχίσω ούτε αν έχουμε πτυχιακή ή πρακτική ούτε τίποτα ! Τώρα τον Σεπτέμβρη μπορώ να δώσω κάποια μαθήματα οπότε να πάω στο 6ο έτος με 12 ή και 13 μαθήματα !

Κοίταξε να δεις, το να διώξουν ένα φοιτητή είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Ο νόμος υπάρχει αλλά απ'αυτά που έχω ακούσει από στόματα αρμοδίων, είναι καθαρά στην ευχέρεια του ιδρύματος αν θα τον εφαρμόσει, σίγουρα θα λάβουν υπ'όψιν τους την κατάστασή σου και το αν, τώρα που έχεις χρόνο, περνάς μαθήματα. Εγώ σου λέω να κανονίσεις μια συνάντηση με το γραμματέα του τμήματος, τον κ. Σακελλαρίου, να του πεις πως έχουν τα πράγματα, τι γίνεται με τις διαγραφές και νομίζω θα σε κατατοπίσει πολύ καλά για τα διαδικαστικά. Είναι πολύ συνεννοήσιμος.

Από κει και πέρα επί της ουσίας:
-Δεν χρειάζεται να κάνεις ούτε Πτυχιακή, ούτε Πρακτική αν δε θέλεις.
-Μπορείς να δώσεις όσα περισσότερα πιστεύεις ότι μπορείς να περάσεις το Σεπτέμβρη, είναι καλή ιδέα. Για 10, όμως, το βρίσκω πραγματικά πολύυυυ δύσκολο.
-Από κει κι έπειτα σου προτείνω τον Οκτώβρη να αρχίσεις από το 0, παίρνοντας με την κανονική σειρά όλα τα μαθήματα (αλλιώς θα πελαγώσεις και δεν θα περάσεις τίποτα), και προσθέτοντας 1-2 επιπλέον από άλλα έτη, για να κερδίσεις χρόνο. Θα είναι λίγο intensive, αλλά νομίζω αυτό θέλεις. Με εντατική δουλειά είναι εφικτό να περνάς 5-6 μαθήματα το εξάμηνο και άλλα 3-4 το Σεπτέμβρη. Άρα περίπου 15 το χρόνο. Σύμφωνα με το νόμο έχεις 3 χρόνια ακόμη διαθέσιμα, άρα τελειώνεις και ψιλοάνετα μάλλον, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις το ανώτατο όριο.
-Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ακόμη κι αν χρειαστείς, για παράδειγμα, έναν τέταρτο χρόνο επειδή χρωστάς 6-7 μαθήματα ακόμη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στον δώσουν. Αλλά γι'αυτά καλύτερα συζήτα με το Σακελλαρίου. Θα σου πει, βέβαια, ότι έπρεπε να έχεις κάνει αναστολή σπουδών, αλλά νομίζω ότι θα σου προτείνει κάποια εναλλακτική.
-Καλή δύναμη και καλό κουράγιο! Και μην τρελαίνεσαι. Αυτό που ζητάς θεωρώ ότι γίνεται.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 24, 2014 2:01 pm

feronimus wrote:Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια !

Μίλα με την γραμματεία όπως σου είπαν τα παιδιά. Από όσο ξέρω μέχρι σήμερα δεν έχει διαγραφεί κανένας από τη σχολή (σε περίπτωση που δεν ισχύει να με διαψεύσει κάποιος). Τώρα με τα της σχολής ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος που για κάποιο λόγο (στην περίπτωση σου αρκετά σοβαρό από όσο καταλαβαίνω) του συνέβη κάτι τέτοιο. Είσαι τυχερός που είσαι σε μια σχολή που σχεδόν όλο το υλικό υπάρχει online είτε στο site του πανεπιστημίου είτε γενικά στο internetz. Πάντως όταν τα ξεκαθαρίσεις τα διαδικαστικά κάνε ένα post εδώ για να ξέρουν και άλλοι που είναι στη θέση σου τι να κάνουν και επίσης μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια (η αρχή θα είναι λίγο ζόρικη αλλά θα τον βρεις τον δρόμο σου). Αυτό είναι το νόημα του forum να βοηθάμε. Και το σημαντικότερο όσο μπορείς ηρέμησε για να τα δεις όλα με όσο καθαρότερο μυαλό γίνεται.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
feronimus
byte level
byte level

Post by feronimus » Sun Jun 29, 2014 9:01 pm

ΟΚ ! Σας Ευχαριστώ όλους ! Άργησα να απαντήσω γιατι ήθελα να το ψάξω πρώτα !

Οκ προλαβαίνω ( ουφ !!! ) αλλα πρέπει να κάτσω να διαβάσω πολύ !

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας! Έχω αρχίσει ήδη.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Mon Jun 30, 2014 7:32 am

Κοίτα όλοι μας αυτό κάνουμε. :P
Πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να αρχίσεις καθυστερημένα κι απ'το 0. Αν δεν φοβάσαι τη δουλειά θα τη βγάλεις άνετα σε 2.5-3 χρονάκια.
feronimus
byte level
byte level

Post by feronimus » Mon Jun 30, 2014 3:13 pm

Παρεπηπτόντος , κάποιος κάπου ανέφερε κάτι για "φροντιστήρια" , οτι οι περισσότεροι κάνουν και οτι για κάποιον σαν και εμένα είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω ( στοχεύω σαφώς σε λιγότερα απο 2 χρόνια ακόμα και αν δεν σηκωθώ απο την καρέκλα για όλο αυτό το διάστημα ).

Ξέρει κανείς για κανένα κάλο συμφοιτητή ή κάτι τέτοιο που κάνει μαθήματα ? ( επί πληρωμή φυσικά , αλλα οχι κατι 40 euro την ώρα που άκουσα για κάποιους άλλους!!!)

Απλά πρέπει να ξεμπερδεύω asap ... Πρέπει να πάμε και στρατό !!!
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Mon Jun 30, 2014 3:38 pm

Άμα θες να ξεμπερδέψεις από στρατό, ίσως η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να πάρεις μια αναβολή σπουδών, και να πας να υπηρετήσεις. Αφού τελειώσεις με τη θητεία, θα μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου χωρίς να σε απασχολεί το θέμα.

Όσο για τα φροντιστήρια και την εναπομείνασα διάρκεια φοίτησης, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου τι ακριβώς θες από τη σχολή. Η κλασσική προοπτική είναι απλά να πάρεις το χαρτί, η ουσιώδης είναι να αποκομίσεις εφόδια (φυσικά με δεδομένο ότι θες να εργαστείς στον χώρο της πληροφορικής). Τα φροντιστήρια σε μεγάλο βαθμό συμβάλλουν στην πρώτη προσσέγγιση.

Και στις 2 περιπτώσεις πάντως, τα 2 χρόνια που βάζεις σαν στόχο μου φαίνονται το λιγότερο υπο-εκτίμηση σε σχέση με τη φύση της σχολής. Έχοντας γνωρίσει κόσμο που τέλειωσε τη σχολή με "ποικίλες" μεθόδους, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο για λιγότερο από 3 έτη.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jul 01, 2014 4:32 pm

nachos wrote:Άμα θες να ξεμπερδέψεις από στρατό, ίσως η καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να πάρεις μια αναβολή σπουδών, και να πας να υπηρετήσεις. Αφού τελειώσεις με τη θητεία, θα μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου χωρίς να σε απασχολεί το θέμα.

Όσο για τα φροντιστήρια και την εναπομείνασα διάρκεια φοίτησης, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου τι ακριβώς θες από τη σχολή. Η κλασσική προοπτική είναι απλά να πάρεις το χαρτί, η ουσιώδης είναι να αποκομίσεις εφόδια (φυσικά με δεδομένο ότι θες να εργαστείς στον χώρο της πληροφορικής). Τα φροντιστήρια σε μεγάλο βαθμό συμβάλλουν στην πρώτη προσσέγγιση.

Και στις 2 περιπτώσεις πάντως, τα 2 χρόνια που βάζεις σαν στόχο μου φαίνονται το λιγότερο υπο-εκτίμηση σε σχέση με τη φύση της σχολής. Έχοντας γνωρίσει κόσμο που τέλειωσε τη σχολή με "ποικίλες" μεθόδους, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο για λιγότερο από 3 έτη.
nachos boy++

Εγώ στο είπα και πιο πάνω κατά τη γνώμη μου μόνο η αρχή είναι δύσκολη (δηλαδή ένα χρόνο να μπεις στα πράγματα). Από εκεί και πέρα αν μπεις στο ρυθμό και σου αρέσει και το θες όλα πάνε τραίνο. Τώρα τα φροντιστήρια ίσως βοηθήσουν ίσως όχι. Πάντως είναι κρίμα αφού από ό,τι είπες όλα πήγαν πίσω για οικονομικό λόγο να τα ακουμπήσεις σε οποιοδήποτε τυχοδιώκτη που μπορεί να σε εκμεταλευτεί. Το ξαναλέω άλλη μια φορά γιατί είναι σημαντικό...η αρχή είναι δύσκολη αλλά είναι μια σχολή που όσα και να πληρώσεις κάποιον να στα μάθει αν δεν ασχοληθείς εσύ δεν γίνεται δουλειά.

In any case μακάρι να σου πάνε όλα καλά!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”