feronimus wrote:Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια !
Είμαι τώρα 5ο έτος και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα

Ο λόγος είναι ότι απο την στιγμή που μπήκα είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δούλευα 10+ ώρες κάθε μέρα και τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές τα τελευταία 5 χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός !
Τώρα επιτέλους ξεχρέωσα και μπορώ να αφοσιωθώ 100% στην σχολή!
Αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω !!! Άμα περνάω 18-20 μαθήματα το χρόνο λέτε να με αφήσουν ή θα με διώξουν ? Πραγματικά δεν ξέρω τίποτα ! ούτε πότε θα με διώξουν ούτε απο που να αρχίσω ούτε αν έχουμε πτυχιακή ή πρακτική ούτε τίποτα ! Τώρα τον Σεπτέμβρη μπορώ να δώσω κάποια μαθήματα οπότε να πάω στο 6ο έτος με 12 ή και 13 μαθήματα !
Σας παρακαλώ βοηθήστε με ! Εχω τρελαθεί δεν ξέρω τι να κάνω !
Κοίταξε να δεις, το να διώξουν ένα φοιτητή είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Ο νόμος υπάρχει αλλά απ'αυτά που έχω ακούσει από στόματα αρμοδίων, είναι καθαρά στην ευχέρεια του ιδρύματος αν θα τον εφαρμόσει, σίγουρα θα λάβουν υπ'όψιν τους την κατάστασή σου και το αν, τώρα που έχεις χρόνο, περνάς μαθήματα. Εγώ σου λέω να κανονίσεις μια συνάντηση με το γραμματέα του τμήματος, τον κ. Σακελλαρίου, να του πεις πως έχουν τα πράγματα, τι γίνεται με τις διαγραφές και νομίζω θα σε κατατοπίσει πολύ καλά για τα διαδικαστικά. Είναι πολύ συνεννοήσιμος.
Από κει και πέρα επί της ουσίας:
-Δεν χρειάζεται να κάνεις ούτε Πτυχιακή, ούτε Πρακτική αν δε θέλεις.
-Μπορείς να δώσεις όσα περισσότερα πιστεύεις ότι μπορείς να περάσεις το Σεπτέμβρη, είναι καλή ιδέα. Για 10, όμως, το βρίσκω πραγματικά πολύυυυ δύσκολο.
-Από κει κι έπειτα σου προτείνω τον Οκτώβρη να αρχίσεις από το 0, παίρνοντας με την κανονική σειρά όλα τα μαθήματα (αλλιώς θα πελαγώσεις και δεν θα περάσεις τίποτα), και προσθέτοντας 1-2 επιπλέον από άλλα έτη, για να κερδίσεις χρόνο. Θα είναι λίγο intensive, αλλά νομίζω αυτό θέλεις. Με εντατική δουλειά είναι εφικτό να περνάς 5-6 μαθήματα το εξάμηνο και άλλα 3-4 το Σεπτέμβρη. Άρα περίπου 15 το χρόνο. Σύμφωνα με το νόμο έχεις 3 χρόνια ακόμη διαθέσιμα, άρα τελειώνεις και ψιλοάνετα μάλλον, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις το ανώτατο όριο.
-Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ακόμη κι αν χρειαστείς, για παράδειγμα, έναν τέταρτο χρόνο επειδή χρωστάς 6-7 μαθήματα ακόμη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στον δώσουν. Αλλά γι'αυτά καλύτερα συζήτα με το Σακελλαρίου. Θα σου πει, βέβαια, ότι έπρεπε να έχεις κάνει αναστολή σπουδών, αλλά νομίζω ότι θα σου προτείνει κάποια εναλλακτική.
-Καλή δύναμη και καλό κουράγιο! Και μην τρελαίνεσαι. Αυτό που ζητάς θεωρώ ότι γίνεται.