Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Einherjar:
Οι γνώσεις ποτέ δεν είναι αρκετές!
Έχω πάνω από 20 χρονια που προγραμματίζω, αλλά παρ'όλ'αυτά, όταν κάνω commit κώδικα στο FreeBSD δέχομαι συχνά παρατηρήσεις για το πως έχω υλοποιήσει κάτι. Από την άλλη πλευρά, αν δε βραχείς δε θα μάθεις ποτέ να κολυμπάς. Αυτό που σίγουρα βοηθάει είναι να έχεις πρόσβαση σε κάποιο περισσότερο έμπειρο μέντορα για να μπορεί να κοιτάζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτών που κάνεις και να σε βάζει στο σωστό δρόμο. Σε ένα τμήμα πληροφορικής είναι λογικό κάποιοι τελειόφοιτοι να μπορούν να αναλάβουν το ρόλο αυτό για φοιτητές που βρίσκονται σε μικρότερα έτη. Μια τέτοια σχέση είναι αμοιβαία επωφελής.
Επίσης, να προσθέσω πως με τη συνεισφορά σε έργα ΕΛΛΑΚ μαθαίνεις και προχωράς επαγγελματικά κάνοντας αυτό που σου κάνει κέφι. Προφανώς, αν έχεις χρησιμοποιήσει τις δομές δεδομένων που υπάρχουν στον πυρήνα του Linux, το αντίστοιχο μάθημα σου φαίνεται παιγνίδι. Αντίστοιχα, ξέρω πως στις ΗΠΑ αν έχεις "commit rights" σε κάποιο από τα μεγάλα έργα ΕΛΛΑΚ, διαλέγεις εσύ τον εργοδότη σου - όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές.