Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Sun May 28, 2006 4:52 am

Το άσυλο διασφαλίζει ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών , ακόμα και ακραίων.Όταν οι ιδέες μπαίνουν σε καλούπια και διαμορφώνονται με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκυρίες τότε οδηγούμαστε στον σκοταδισμό και σε Μεσαιωνικές καταστάσεις.Πέρα από αυτό συμβολικές κινήσεις όπως καταλήψεις εργαστηρίων ,εστιατορίου, του πολιτιστικού στεκιού δεν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχε το άσυλο...3-0
Το άσυλο την σήμερον ημέρα διασφαλίζει επίσης ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου κάθε ανεγκέφαλος μαστούρης αναρχικός μπορεί να έρθει και να εκδηλώσει την καταστροφική του μανία χωρίς να έχει στο κεφάλι του το φόβο των αρχών...

Επίσης η πρόταση του συμβουλείου παιδείας αναφέρει αυτό :
Η παράγραφος 6 του άρθρου 2 του Ν. 1268/1982 αντικαθίσταται ως εξής:
«Το όργανο αυτό είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών του. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων. Ο Πρύτανης μπορεί να παραπέμψει το θέμα στη Σύγκλητο, που συγκαλείται εκτάκτως και αποφασίζει επίσης με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων.»
Αναφερόμενο προφανώς στην διαδικασία με την οποία μπορεί να αρθεί προσωρινά το άσυλο.

Αν θεωρείς ότι η δωρεάν παιδεία δεν είναι πραγματικά δψρεάν και δεν λειτουργεί καλά τότε αγωνίζεσε να την διορθώσεις δεν την καταργείς εντελώς 4-0
Το θέμα είναι ότι πολλά άτομα που χρησιμοποιούν την παραπάνω ρητορική δεν αγωνίζονται να διορθώσουν την παιδεία...απλά αντιδρούν στις μεταρυθμίσεις που προωθεί η εκάστωτε κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή...). Για να διορθώσεις την παιδεία πρέπει να κάνεις τολμηρά βήματα και να την κάνεις να μοιάσει στην παιδεία που απολαμβάνουν οι μαθητές σε άλλες χώρες και που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργεί.
Σας καλώ όλους να αναλογιστείτε το πόσο σας πλήτουν τα αντιδραστικά αυτά μέτρα
Να τα δούμε ένα ένα ....
(διαγραφή φοιτητών μετά απο 6 χρόνια
Κοινώς εξάλειψη του φαινομένου των αιωνίων... γιατί λόγω των νέων μέτρων (αξιολόγηση, επιτροπή εξετάσεων χωρίς την παρουσία του καθηγητή κλπ) δεν θα έχουμε πλέον φαινόμενα καθηγητών που κόβουν απλά και μόνο για να το παίξουν μάγκες. Επίσης θα υπάρξουν προβλέψεις και διατάξεις ειδικές για τους φοιτητές που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές στους σε ν + 1/2*ν χρόνια (εργαζόμενοι, γονείς κλπ κλπ). Ναι...σίγουρα μας πλήττει....
απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων από το ένα έτος στο άλλο,
Δεν μου φαίνεται ΤΟΣΟ τρομερό και πάλι σε συνδιασμό με τα νέα μέτρα αξιολόγησης (αν και δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό με το παραπάνω μέτρο στην πρόταση...αν υπάρχει σε κάποιο επίσημο έγγραφο θα ήθελα να το δω).
κατάργηση του ασύλου
Ανέφερα την άποψή μου για το άσυλο παραπάνω...

Τα υπόλοιπα αύριο γιατί τώρα νυστάζω...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun May 28, 2006 4:57 am

Δεν εχω διαβάσει ακόμη το νομοσχέδιο και δε μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά θα ήθελα να πώ κατι πολύ σχετικό με όλα, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την ιδέα του rapadder για την ίδρυση Φοιτητικού Συλλόγου;

(συγγνώμη για τα μεγάλα fonts απλά θέλω να σας τραβήξω την προσοχή) :)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sun May 28, 2006 5:26 am

φίλε shodanjr, όσο αναφορά το άσυλο αν θεωρείς ότι η αστυνομοκρατία θα διορθώσει την κατάσταση στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω την άποψή σου αστεία από τη στιγμή που στην πιο αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Ελλάδας , γίνεται και το μεγαλύτερο dealing ναρκωτικών (πλατεία Ομονείας).Για το θέμα με το 1,5ν θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σε πειράζει κάποιος ο οποιος είναι 7ο έτος και βρίσκετε στην σχολη... Μην μου πεις το παραμύθι με την οικονομική επιβαρυνση του πανεπιστημίου καθώς οι φοιτητές άνω του 6ου έτους δεν έχουν δικαίωμα ούτε σε σίτηση , ούτε σε στέγαση ,ούτε και σε δωρεάν σύγγραμα.Ευτυχώς το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα ίδρυμα επαγγελματικής εξειδίκευσης αλλά ένα ανοιχτό ίδρυμα επιστημονικής γνώσης στο οποίο έχει δικαίωμα να μπαίνει ο καθένας και να μην φοβάται την διαγραφή ...Για το ζήτημα της μεταφοράς μαθημάτων απλά πήγαινε σε μερικούς πρωτοετείς και ρώτα τους πόσοι από αυτούς θα δώσουν Java II. Να αναφέρω ότι το τμήμα μας είναι απο τα καλά ως προς το θέμα των μαζικών κοψιμάτων σε σχέση με άλλα τμήματα στα οποία το συγκεκριμένο μέτρο θα φέρει πραγματικό χάος και μην μου πεις για αξιολόγηση γιατι αυτή έχει ψηφιστεί και θεωρητικά εφαρμόζετε χωρίς κανένα βέβαια ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επίσης νομίζω ότι είσαι αρνητικά προιδεασμένος σχετικά με τους φοιτητές που κινητοποιούνται, νομίζω ότι 150 σχολές υπο κατάληψη δεν είναι απλώς αντιδραστικά στοιχεία...Τέλος μερικές χώρες με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσια παιδεία στις οποίες το σύστημα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργεί είναι η Γαλλία , η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Σκανδιναβικές χώρες.Αντίθετα σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία όπου η ανώτατη παιδεία είναι επί πληρωμή και ιδιωτική (κυρίως στις ΗΠΑ) δημιουργείτε μεγάλη κοινωνική ισότητα καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν

ΥΓ σύλλογος φοιτητών υπάρχει και μάλιστα στην ΑΣΟΕΕ έχει το όνομα Σωτήρης Πέτρουλας.Αλήθεια ξέρετε ποιος ήταν ο Πέτρουλας η δεν είχατε το χρόνο να μάθετε λόγω διαβάσματος-διασκέδασης?
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun May 28, 2006 9:31 am

AnINffected wrote:Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την ιδέα του rapadder για την ίδρυση Φοιτητικού Συλλόγου;
Όχι :). Εξάλλου το θέμα είναι να κινητοποιηθούν οι φοιτητές σε ότι τους αφορά (όχι μόνο σχετικό με νομοσχέδια) και όχι απλά να ξανανακαλύψουμε τον τρόχο.
Αν θέλουμε δωρεάν συγγράματα για την πλειονότητα των φοιτητών, ας γίνουν οι διαμαρτυρίες για να αυξηθούν τα όρια που ορίζουν ποιός είναι οικονομικά ασθενέστερος. Πρέπει να καταδικάσουμε ένα νόμο από αυτό το σημείο και μόνο;
Από τότε που μπορώ να θυμηθώ, κάθε φορά που μια κυβέρνηση έφερνε ένα νομοσχέδιο για την παιδεία γινόντουσταν καταλήψεις και ένας ψιλοπανικός. Πιστεύω ότι κάποιοι ψάχνουν για προσχήματα για να αντιδρούν σχεδόν στα πάντα, επειδή κρίνουν ότι είναι αντίθετο με την κοσμοθεωρεία τους. Δικαίωμα τους. Απλά να σημειώσω ότι στο πλαίσιο που θέτει το νομοσχέδιο κινούνται τα δύο μεγάλα κόμματα που συγκέντρωσαν ποσοστό άνω του 85% στις τελευταίες εκλογές και άνω του 80% στις τελευταίες αναμετρήσεις. Η κατάληψη λοιπόν είναι ακραίο μέτρο γιατί σπάνια έχει την δημοκρατική νομιμότητα, πέρα από το γεγονός ότι παραβιάζει το δικαίωμα του ενός έστω που θέλει να κάνει μάθημα.
Για τα ιδιωτικά (που είναι μη κρατικά, όχι ακριβώς ιδιωτικά) Πανεπιστήμια να συμπληρώσω ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή να τα αναγνωρίσει (λόγω Ε.Ε.). Νομίζω ότι θα υπάρξει και μια Συνταγματική αναθεώρηση γι' αυτό. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η ύπαρξη τους θα σημαίνει κατάργηση της "δωρεάν" παιδείας. Εξάλλου και σήμερα όποιος έχει λεφτά βρίσκει τρόπους και στέλνει τα τέκνα του στο εξωτερικό.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Sun May 28, 2006 10:42 am

MiRacLe^f wrote:Προτίνω σε όσους είναι ενάντια στην κατάληψη να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 29 Μαίου η ώρα 13:00 και να ενεργήσουν σύμφωνα με την γνώμη τους για όσα αφορούν την σχολή και την Παιδεία γενικότερα.
Εγώ "προτείνω" σε όσους έχουν πρόβλημα με τα νομοσχέδια και θέλουν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους να κάνουν αποχή ή να βγούν στους δρόμους και να αφήσουν εμάς να κάνουμε τα μαθήματά μας και την εξεταστική μας χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι κρίμα να στερείς από τον άλλον το δικαίωμα της γνώσης;
Συνήθως σε αυτές τις γενικές συνελεύσεις μαζεύονται μόνο τα άτομα που θέλουν να γίνει κατάληψη καθώς οι υπόλοιποι ασχολούμαστε με τις σπουδές μας και δεν μαθαίνουμε καν ότι γίνεται συνέλευση. Το κορυφαίο ήταν φέτος στην περίοδο της 17 Νοέμβρη όπου κάναμε μάθημα στο εργαστήριο και ξαφνικά μπαίνουν μέσα φοιτητές-τραμπούκοι? και μας λένε ότι μόλις είχε πραγματοποιηθεί συνεύλευση που αποφάσησε να γίνει κατάληψη και ότι έπρεπε να διακοπεί αμέσως το μάθημα και να φύγουμε.

rapadder++, shodanjr_gr++

Τα μισά από τα συγγράμματα που έχουμε πάρει δεν τα έχουμε ανοίξει ποτέ και πολλά βιβλία πηγαίνουν χαμένα σε άτομα που δεν ασχολούνται καν με τη σχολή. Γιατί ο έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τζάμπα; Στο κάτω κάτω δεν έχουν όλοι παιδιά στα πανεπιστήμια. Γιατί να μην πληρώνει ο καθένας τα δικά του; Κια τα έξοδα αν τα μοιράσεις σε 4 χρόνια δεν είναι εξωφρενικά υψηλά όπως λένε πολλοί. Όταν άλλοι χαλάνε ετατοντάδες euro το μήνα για ενοίκιο και κοινόχρηστα και άλλα τόσα για καφεδάκι και ποιός ξέρει πόσα για αμάξι και συντήρηση δε βλέπω που είναι το πρόβλημα να αγοράσουν λίγα βιβλία.

Πάντως δεν διαφωνούν όλοι με τα νομοσχέδια αλλά και να διαφωνούσαν, η λύση δεν είναι η κατάληψη.
I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Sun May 28, 2006 11:33 am

Vag_plir wrote:φίλε shodanjr, όσο αναφορά το άσυλο αν θεωρείς ότι η αστυνομοκρατία θα διορθώσει την κατάσταση στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω την άποψή σου αστεία από τη στιγμή που στην πιο αστυνομοκρατούμενη περιοχή της Ελλάδας , γίνεται και το μεγαλύτερο dealing ναρκωτικών (πλατεία Ομονείας).Για το θέμα με το 1,5ν θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σε πειράζει κάποιος ο οποιος είναι 7ο έτος και βρίσκετε στην σχολη... Μην μου πεις το παραμύθι με την οικονομική επιβαρυνση του πανεπιστημίου καθώς οι φοιτητές άνω του 6ου έτους δεν έχουν δικαίωμα ούτε σε σίτηση , ούτε σε στέγαση ,ούτε και σε δωρεάν σύγγραμα.Ευτυχώς το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα ίδρυμα επαγγελματικής εξειδίκευσης αλλά ένα ανοιχτό ίδρυμα επιστημονικής γνώσης στο οποίο έχει δικαίωμα να μπαίνει ο καθένας και να μην φοβάται την διαγραφή ...Για το ζήτημα της μεταφοράς μαθημάτων απλά πήγαινε σε μερικούς πρωτοετείς και ρώτα τους πόσοι από αυτούς θα δώσουν Java II. Να αναφέρω ότι το τμήμα μας είναι απο τα καλά ως προς το θέμα των μαζικών κοψιμάτων σε σχέση με άλλα τμήματα στα οποία το συγκεκριμένο μέτρο θα φέρει πραγματικό χάος και μην μου πεις για αξιολόγηση γιατι αυτή έχει ψηφιστεί και θεωρητικά εφαρμόζετε χωρίς κανένα βέβαια ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επίσης νομίζω ότι είσαι αρνητικά προιδεασμένος σχετικά με τους φοιτητές που κινητοποιούνται, νομίζω ότι 150 σχολές υπο κατάληψη δεν είναι απλώς αντιδραστικά στοιχεία...Τέλος μερικές χώρες με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσια παιδεία στις οποίες το σύστημα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργεί είναι η Γαλλία , η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Σκανδιναβικές χώρες.Αντίθετα σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία όπου η ανώτατη παιδεία είναι επί πληρωμή και ιδιωτική (κυρίως στις ΗΠΑ) δημιουργείτε μεγάλη κοινωνική ισότητα καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν

ΥΓ σύλλογος φοιτητών υπάρχει και μάλιστα στην ΑΣΟΕΕ έχει το όνομα Σωτήρης Πέτρουλας.Αλήθεια ξέρετε ποιος ήταν ο Πέτρουλας η δεν είχατε το χρόνο να μάθετε λόγω διαβάσματος-διασκέδασης?

Αυτό με την μεταφορά των μαθημάτων διαβάζοντας το πορισμα που εβγαλε η Επιτροπή του ΕΣΥΠ δεν το βρήκα πουθενά. Θα μπορούσες να μου πεις που το είδες? Επισης ακόμα και αν υπάρχει και δεν το πρόσεξα έχω μια απορεία. Πως είναι δυνατόν κάποιος σε μια σχολή να έχει φτάσει στο 5ο ή 6ο και να μην έχει μεταφέρει μαθήματα άλλων ετών και να τα δίνει στο πτυχίο?Δηλαδή όπως και να έχει αν καποιος περάσει τα 4χρονια θα φεύγει από τη σχολή επειδή πχ του έχει μείνει ένα μάθημα απο το 3ο έτος που πρέπει να το δώσει αλλα του το απαγορεύει ο νόμος να το μεταφέρει? Αυτό δεν μπορω να το καταλάβω. Αν καποιος το κατάλαβε ας μας το πει.
Επισης διαβάζοντας το πόρισμα , πουθενά δεν βρήκα κάτι για διαγραφή φοιτητών μετά απο αποτυχημένη εξέταση 4 φορές σε ένα μάθημα. Αυτό που διάβασα είναι το εξής:
Για την προστασία των φοιτητών απέναντι σε αυθαίρετες βαθμολογικές πρακτικές που μπορούν να τους οδηγήσουν σε τελική απώλεια της φοιτητικής τους ιδιότητας, η Επιτροπή προτείνει τα ακόλουθα δύο μέτρα, επιπλέον της δυνατότητας του φοιτητή να προσφύγει στον Συνήγορο της πανεπιστημιακής κοινότητας:
(α) Μετά από τρεις αποτυχημένες εξετάσεις σε ένα μάθημα, ο φοιτητής, αν το ζητήσει εγγράφως ένα μήνα τουλάχιστον πριν από την επόμενη εξεταστική περίοδο, εξετάζεται κατά την περίοδο αυτή από τριμελή επιτροπή. Με την ίδια αίτηση ο φοιτητής δικαιούται να ζητήσει την εξαίρεση του εξεταστή από την τριμελή αυτή επιτροπή. Το τελευταίο αυτό αίτημα εξετάζεται από το Δ.Σ. ή τη Γ.Σ. του Τμήματος, που λαμβάνει υπόψη τυχόν πρόσθετες προϋποθέσεις που προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Τμήματος.
(β) Ο φοιτητής δικαιούται, αν θεωρεί ότι αδικήθηκε, να ζητήσει να δει το διορθωμένο γραπτό του, σύμφωνα με πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε διδάσκων μετά το πέρας των εξετάσεων.

αυτά πάνω κάτω ίσχυαν ετσί και αλλίως. Καταλαβαίνετε κατι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνω εγώ?
Formax
bit level
bit level

Post by Formax » Sun May 28, 2006 11:59 am

Εγώ να κάνω μια ερώτηση ρε παιδια... πότε θα γίνει η γενική συνέλ. για να μάθουμε και εμείς που δίνουμε τα τελευταία μαθήματα της σχολής για πτυχίο;;;

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια ιδέα η οποία δεν πρέπει να υλοποιηθεί αλλά τουλάχιστον ξέρει κανείς πότε θα μάθουμε περισσότερα για την εξεταστική μας;;;

Δείτε το εξής ( δεν ξέρω αν προαναφέρθηκε και ζητώ συγνώμη αν όντως έχει ξαναειπωθεί... ) :

http://www.edopolytexneio.org/mediawiki ... E%B9%CF%82

Στο site της ΠΟΣΔΕΠ το βρήκα ψάχνοντας για μια ιδέα αν η ΑΣΟΕΕ θα μείνει ανοιχτή ή κλειστή και τι θα γίνει με την εξεταστική. Στην παραπάνω λίστα δεν είναι η ΑΣΟΕΕ αλλά υποθέτω οτι δεν έχει γίνει συνέλλευση ακόμα για να αποφασιστεί κάτι...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun May 28, 2006 12:16 pm

Vag_plir wrote:ΥΓ σύλλογος φοιτητών υπάρχει και μάλιστα στην ΑΣΟΕΕ έχει το όνομα Σωτήρης Πέτρουλας.Αλήθεια ξέρετε ποιος ήταν ο Πέτρουλας η δεν είχατε το χρόνο να μάθετε λόγω διαβάσματος-διασκέδασης?
Μου θυμίζεις λίγο ποιός έχει την σφραγίδα του συλλόγου,δλδ ποιός καθορίζει τι αποφασίζει ο σύλλογος αυτός?
Επειδή τυχαίνει να ξέρω... ;-)
Vag_plir wrote:Τέλος μερικές χώρες με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσια παιδεία στις οποίες το σύστημα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργεί είναι η Γαλλία , η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Σκανδιναβικές χώρες.Αντίθετα σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία όπου η ανώτατη παιδεία είναι επί πληρωμή και ιδιωτική (κυρίως στις ΗΠΑ) δημιουργείτε μεγάλη κοινωνική ισότητα καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν
Όταν λες ότι στην Γαλλία το σύστημα λειτουργεί, ενώ στην Αγγλία όχι τι ακριβώς εννοείς? Εγώ ξέρω ότι τα πλέον γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου είναι ιδιωτικά, βρίσκονται σε Αγγλία, ΗΠΑ και παράγουν έργο ποιοτικότατο και επίσης παρακολουθούν σε αυτά μεγάλα μυαλά ανεξαρτήτως χρηματικής κατάστασης (υποτροφίες).
Παραθέτω: LSE,Harvard,MIT, Standford

Επίσης ξεχνάτε έναν σημαντικό παράγοντα στο θέμα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ένας σοβαρότατος λόγος που είναι χρήσιμα, είναι ο περιορισμός της διαροής ελληνικών χρημάτων σε ξένες χώρες για σπουδές. Οι έλληνες σκάνε τρελά λεφτά σε χώρες όπως Βουλγαρία/Ρουμανία για σπουδές όχι τόσο υψηλού επιπέδου. Δεν θα ήταν καλύτερο να έμεναν στην Ελλάδα, να πλήρωναν ελληνικούς φόρους και να βελτιωθεί λίγο η οικονομική θέση της χώρας?
Vag_plir wrote: Επίσης νομίζω ότι είσαι αρνητικά προιδεασμένος σχετικά με τους φοιτητές που κινητοποιούνται, νομίζω ότι 150 σχολές υπο κατάληψη δεν είναι απλώς αντιδραστικά στοιχεία
Ξεχνάς ότι μιλάς με φοιτητές που όταν ήταν στο τέλος του λυκείο συμμετείχαν σε καταλήψεις για ένα απαράδεκτο στην πρώτη του μορφή νομοσχέδιο.
Το γεγονός ότι 150 σχολές είναι υποκατάληψη μπορεί και να σημαίνει ότι τις έκλεισαν 150Χ10=1500 άτομα έτσι για το κέφι! Μπορεί και όχι
Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι παρατάξεις δεν έχουν φροντίσει να αποδεσμέυσουν λίγο τα θέματα αυτά και να τα φέρουν σε επίπεδο φοιτητικών συλλόγων κάθε πανεπιστημίο και μετά από αυτό να κανονίσουν μια συνάντηση φοιτητικών συλλόγων και να συντονίσουν κινητοποιήσεις, να καταθέσουν ψήφισμα με συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής των προτεινομένων μέτρων και να φανεί μια οργανωμένη και δίκαιη "επανάσταση".
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Sun May 28, 2006 1:08 pm

Φίλε Vag_plir,

Στις καταλήψεις των 2 τελευταιων εβδομαδων, επειδη κατέβαινα στη σχολή, δεν παταει κανείς. Ζήτημα να ειναι στη σχολή 30-40 ατομα. Δεν ερχονται να στηριξουν την καταληψη ουτε καν όσοι παρεβρίσκονται στη Γενική Συνέλευση και την ψηφίζουν!!! Μήπως κανει πολύ ζεστη και πανε για καφε τα παιδία? Αφού θες να "αγωνιστείς" για κατι τοσο σοβαρό γιατι δεν εισαι παρόν???(όχι εσύ προσωπικά)

Αναφορικά με τις γενικές συνελεύσεις ειναι μακράν οτι πιο τραγελαφικό συμβαίνει στη σχολή. Δεν μπορείτε να καλείτε τον κοσμό να παρευρεθεί όταν δεν γνωρίζετε πως διεξάγεται μία δημοκρατική συζήτηση επιπέδου. Όταν απαλλαγείτε από τη νοοτροπία του γηπέδου και του καφενείου και καταλάβεται οτι είστε σε ένα Πανεπιστήμιο τότε ίσως συμμετέχει περισσότερος κόσμός.

Α, και επειδή πριν σημειωνες το σκορ, 1-0..., να ξέρεις οτι οι συζητήσεις γινονται με σκοπο την ανταλλαγή απόψεων και όχι για να σου αποδέιξω πως εγώ έχω δίκιο και οτι εσύ εχεις αδικό. Δεν υφίσταται τετοιος ανταγωνισμός πιστέυω. Φιλικά πάντα.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Sun May 28, 2006 2:10 pm

Η σχολη, απο οτι γνωριζω, απο την Πεμπτη ειναι υπο καταληψη. Καποιοι συμφωνησαν και επειδη εχουμε δημοκρατια, το επραξαν και καλα έκαναν!!!!!!!!!!!!!

Ομως, αν καποιος σκεφτει, οτι αν χαθεί η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, για καποια παιδια θα ειναι καταστροφικο (βλεπε: 2 μαθηματα και ΠΤΥΧΙΟ)!!!!! Και αν θυμαμαι καλα τον ΧΕΙΜΩΝΑ, αυτη που αρχισαν, ΤΩΡΑ, τις καταληψεις, μας ελεγαν να διεκδικησουμε ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ (για να μην ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ "ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ")!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πλεον, κατα την γνωμη μου και συμφωνα και την επικαιροτητα, η εξεταστικη, ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ......

Υ.Σ Και κατι ασχετο. Οι "επιστημονες" του "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ", δηλαδη τα παιδια που πανε βολτα στο ΕΜΠ και ειναι, δηθεν, "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" που μεθαυριο θα κανουν μεταπτυχιακο σε καποιο ξενο ιδρυμα και θα τα σκάσουν χοντρα, που δεν ειμαι σιγουρος, αν τιμουν ή προσβαλουν την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, στην ωραια τους
σελιδούλα: http://www.edopolytexneio.org/mediawiki ... E%B9%CF%82

στον χαρτη των καταληψεων φαινεται η FYROM, ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun May 28, 2006 2:31 pm

Έλα μωρέ, στη Συνέλευση ψηφίζουν όλοι για ιδεολογικούς λόγους, δηλαδή γιατί έτσι είπε το κόμμα και οι υπόλοιποι για "ιδεολογικούς" λόγους, δηλαδή "για να γουστάρουμε", "ωραία γιατί θα χάσουμε μάθημα", "γιατί ποιος κάθεται να διαβάσει τώρα". Ας είναι καλά οι γονείς που πληρώνουνε...

Και να έρθει σοβαρός κόσμος να ψηφίσει και να απορριφθεί η κατάληψη, το κόλπο είναι γνωστό: κάνουμε συνέχεια Γ.Σ. μέχρι να βαρεθεί ο κόσμος να έρχεται (γιατί έχει και καλύτερα και πιο σοβαρά πράγματα να κάνει) και να ψηφίσουν οι εξ ημων υπέρ της κατάληψης γιατί η τυρόπιτα είναι στρογγυλή. Το γεγονός ότι μερικοί έχουν ένα μεγαλό κενό στη ζωή τους και πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν την κατάληψη παρά τη βούλησή μας "για το καλό μας" (...για το καλό μου, για το καλό μου, όμως δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου...) θα ονομαστεί και πάλι "συμμετοχή στα κοινά".
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Sun May 28, 2006 2:35 pm

M.I.T.as wrote:Τι λέτε ρε παιδιά ποια πλειοψηφία; Εγώ δεν είδα κανένα στη γενική συνέλευση να είναι κατά της κατάληψης! Και αυτοί που δεν ήρθαν λογικό είναι να υποθέσω οτι δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνει ή όχι κατάληψη. Αν ήταν κατά της κατάληψης θα ερχόταν. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει και βγάζετε το συμπέρασμα οτι η πλειοψηφία δεν συμφωνεί;
Υ.Γ. Τη δευτέρα ανοιχτά θα είναι η σχολή.
Το θέμα δεν είναι ποιοι ήταν κατά της κατάληψης στη γενική συνέλευση (ποιος πάει σε μια χαωτική συνέλευση που μαζεύονται οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και φωνάζουν μεταξύ τους; γιατί δυστυχώς έτσι έχει καταντήσει ο θεσμός...) αλλά ποιοι ήταν και είναι κατά της κατάληψης από το σύνολο των φοιτητών. Γιατί εγώ απ' όσο ξέρω/πιστεύω οι περισσότεροι είναι κατά και δεν συμμετήχαν στη συνέλευση, (κάποιοι ούτε ήξεραν οτί θα γίνει συνέλευση) για λόγους που προαναφέρθηκαν. Και επίσης δεν θεωρώ παράλογο ή κακό να βάζεις προτεραιότητα τα μαθήματα όταν είσαι στο πτυχίο και ο χρόνος πιέζει ή στην τελική απλά δεν συμφωνείς με το θεσμό της κατάληψης, τον τρόπο που γίνεται και τους λόγους για τους οποίους γίνεται. Η ιδέα που ανέφερε κάποιος/α τη δευτέρα να γίνει απλά ψηφοφορία για την κατάληψη χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε μια χαωτική "συζήτηση" επιπέδου γηπέδου είναι πολύ καλή πάντως.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun May 28, 2006 2:41 pm

Πάντως αν θυμάμαι καλά ο κόσμος συζητούσε (ακόμα και σε αυτό το forum) αν κινδυνεύει να χαθεί η εξεταστική λόγω των απεργιών των καθηγητών. και ο κόσμος φώναζε ότι οι καθηγητές πρέπει να μας σεβαστούν και να μη χαθεί κ.α.... και μετά κάναμε μόνοι μας κατάληψη....

P.S. όσοι ήταν εκεί στο πολυτεχνείο (και μιλώ για αυτούς που το διαφημίζουν συνέχεια και όχι για τον απλό λαό) τώρα που είναι???
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun May 28, 2006 3:34 pm

Η λίστα που παραθέτεις Formax έχει τελικά την ΑΣΟΕΕ! Είναι τελευταία στη μεσαία στήλη...

Αυτό για την απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων ούτε εγώ το έχω ξανακούσει. Αυτό που ξέρω είναι πως τη Java του πρώτου εξαμήνου, την πέρασα οριακά. Αν είχα το μυαλό να μην πάω πέρσι και την έδινα φέτος θα την είχα περάσει με οχταράκι και βάλε...

Αν ο νόμος ψηφιστεί πχ. με στο καλοκαίρι και εμείς ήδη δεν έχουμε δώσει ή δεν έχουμε πάρει μάθημα, μας πετάνε έξω από τη σχολή; :???:

Αν κάποιος έχει πληροφορίες...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun May 28, 2006 3:41 pm

Όχι. Οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν αναδρομικά, παρά μόνο για τους νέους φοιτητές. Οπότε αν ψηφιστεί ο νόμος το καλοκαίρι θα ισχύει για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
MiRacLe^f
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by MiRacLe^f » Sun May 28, 2006 3:50 pm

Προσωπικά είμαι κατά της κατάληψης στο Πανεπιστήμιο μας .
Όσοι πιστεύουν ότι η κατάληψη είναι ο καταληλότερος τρόπος για να
διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να εναντιωθούν στην αλλαγή του
περίφημου άρθρου 16 να πάνε να κάνουν κατάληψη κάπου αλλού!
Μια ιδέα είναι να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας.

Το να γίνει κατάληψη στην σχολή μας δεν θα συνδράμει στην Παιδεία που ονειρευόμαστε .
Απλά δυσκολεύει τους φοιτητές και κανέναν άλλον! Δεν είναι αυτός ο τρόπος.

Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί προς ψηφοφορία
αίτημα χωρίς πλαίσιο παρατάξεων στην Γενική Συνέλευση?

Να πω για μια άλλη φορά όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα στις 13:00.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ

ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun May 28, 2006 5:17 pm

φρίκη... ο φόβος μην χαθεί η εξεταστική... τι είναι αυτό ρε γαμώτο; σε κάτι τέτοια πατάνε και μας κάνουν ότι θέλουν... Η μόρφωση, η γνώση, η ελευθερία, ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ και δεν μας την προσφέρουν... Καριερίστες είστε αξιολύπητοι... Άνθρωποι βασανίζονται \ απαγάγωνται, φυλακίζονται, αλλά και η παιδεία παράγει όλο και πιο δυνατά ρομποτάκια ενός οργουελικού συστήματος...

Τώρα μόνο τα ρομπότ αυτής της γ******ς εκπαίδευσης και οι λεφτάδες, ή τα βύσματα, ή οι γλύφτες θα σπουδάσουν....

Κι εσείς, γνήσιοι φοιτητές που ονειρεύστε μια θεσούλα διευθυντή, manager, πληροφορικού σχεδιαστή και λοιπά, είστε αξιολύπητοι! Αυτή η κολοσχολή, η ΑΣΟΕΕ, με τα γκλαμουράτα πάρτυ των κομματικών ενώ οι κυβερνώντες αλωνίζουν, μιλάει για την μαλα**α το άσυλο και την εξεταστική...

Ρε παιδιά, είστε για κλάματα.... Ένα φοβισμένο ανθρωπάκι είστε... επιστήμονες της κλάψας...

(ένας φοιτητής 2ν, που ναι, αν γινόταν εξεταστική θα τελείωνε.)

ΥΓ.: Όσοι θεωρούν τον λόγο μου άσχημο, ας ανοίξουν κανά βιβλίο της αΣΟΕΕ περί management ή ινφορματιον σιστεμσ εκεί τα σκατ* είναι ιλουστρασιόν!
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Sun May 28, 2006 5:49 pm

φρίκη... ο φόβος μην χαθεί η εξεταστική... τι είναι αυτό ρε γαμώτο;

Καλά δεν είμαστε και τόσο φοβιτσιάρηδες, απλά δεν ξέρω αν σου 'χει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί και να μην συμφωνούμε με την πρακτική της κατάληψης...
Τώρα μόνο τα ρομπότ αυτής της *μπιππππ* εκπαίδευσης και οι λεφτάδες, ή τα βύσματα, ή οι γλύφτες θα σπουδάσουν....
ναι γιατί τώρα δεν εξυπηρετούνταν αυτές οι ομάδες και περιμένανε τα νομοσχέδια για την παιδεία για να επωφεληθούν ... έλεος επλίζω να μην είσαι τόσο αφελής...

:!: όσο για τους συμπαθείς χαρακτηρισμούς (αξιολύπητοι, κολοσχολή,φοβισμένο ανθρωπάκι,επιστήμονες της κλάψας κτλ) απλά: no comment
Last edited by nantia_86 on Sun May 28, 2006 5:56 pm, edited 1 time in total.
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun May 28, 2006 5:50 pm

MiRacLe^f wrote: Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί προς ψηφοφορία αίτημα χωρίς πλαίσιο παρατάξεων στην Γενική Συνέλευση?
Φυσικά και μπορείς. Αν το ζητήσεις (και κάνεις αρκετή υπομονή) θα σου δώσουν το μικρόφωνο. Το πλαίσιο μπορεί να είναι οποιουδήποτε φοιτητή.
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Sun May 28, 2006 5:58 pm

Proxenos++;
*estrngd wrote:φρίκη... ο φόβος μην χαθεί η εξεταστική... τι είναι αυτό ρε γαμώτο; σε κάτι τέτοια πατάνε και μας κάνουν ότι θέλουν... Η μόρφωση, η γνώση, η ελευθερία, ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ και δεν μας την προσφέρουν... Καριερίστες είστε αξιολύπητοι... Άνθρωποι βασανίζονται \ απαγάγωνται, φυλακίζονται, αλλά και η παιδεία παράγει όλο και πιο δυνατά ρομποτάκια ενός οργουελικού συστήματος...

Τώρα μόνο τα ρομπότ αυτής της γαμ**** εκπαίδευσης και οι λεφτάδες, ή τα βύσματα, ή οι γλύφτες θα σπουδάσουν....

Κι εσείς, γνήσιοι φοιτητές που ονειρεύστε μια θεσούλα διευθυντή, manager, πληροφορικού σχεδιαστή και λοιπά, είστε αξιολύπητοι! Αυτή η κολοσχολή, η ΑΣΟΕΕ, με τα γκλαμουράτα πάρτυ των κομματικών ενώ οι κυβερνώντες αλωνίζουν, μιλάει για την μαλα**α το άσυλο και την εξεταστική...

Ρε παιδιά, είστε για κλάματα.... Ένα φοβισμένο ανθρωπάκι είστε... επιστήμονες της κλάψας...

(ένας φοιτητής 2ν, που ναι, αν γινόταν εξεταστική θα τελείωνε.)

ΥΓ.: Όσοι θεωρούν τον λόγο μου άσχημο, ας ανοίξουν κανά βιβλίο της αΣΟΕΕ περί management ή ινφορματιον σιστεμσ εκεί τα σκατ* είναι ιλουστρασιόν!
Εσύ μάλλον κάποιο πρόβλημα έχεις, χρόνιο. Καλύτερα να το κοιτάξεις πρώτα κ μετα αν θες ποσταρε σε πιο ήπιο τόνο...
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Sun May 28, 2006 6:09 pm

Αυτό με την μη μεταφορά μαθημάτων αφορά τα υποχρωτικά μαθήματα ενός εξαμήνου και δεν ήταν στις προτάσεις του ΕΣΥΠ αλλά το έγραψε το σύνολο του Ελληνικού ότι είναι στις προθέσεις του ΥΠΕΠΘ .Για το αν θα εφαρμοσθουν αναδρομικά δεν γνωρίζει κανείς, αλλά και να μην εφαρμοσθουν αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πλήτουν κι εμάς αφού στην αγορά εργασίας θα πρέπει να ανταγωνιστούμε τον κάθε άσχετο από Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών ή ΙΕΚ που έχει πλέον μετονομαστεί σε Ιδιωτικο Πανεπιστήμιο και κάνει παραγωγή πτυχίων(πλζ μην μου πείτε για αξιολόγηση... αφού δεν εφαρμόζετε τώρα γιατί να εφαρμοσθεί αργότερα?).Τώρα τα πανεπιστήμια δυστυχώς θα είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ και όχι ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ καθώς το Άρθρο 16 του συντάγματος έτσι όπως είναι τη δεδομένη στιγμή επιτρέπει την ίδρυση πανεπιστημίων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Δήμους,Νομαρχίες κτλ) άρα τα Μη Κρατικά μπορούν ήδη να ιδρυθούν, οπότε μια οποιαδήποτε τροποποίηση σημαίνει ότι ανοίγει τον δρόμο στα ιδιωτικά.Καλό θα είναι να μην δούμε την ίδρυση τους μοιρολατρικά (όπως κάνει ο rappader).Φίλε silegav τα πανεπιστήμα που αναφέρεις είναι είτε για την αφρόκρεμα είτε για τα λαμπρά μυαλά, εμείς μιλάμε για για την παιδεία ως κοινωνικό αγαθό και ότι είναι δικαίωμα όλων.Όσο για την σφραγίδα του συλλόγου αυτή τη στιγμή την έχει η ΠΚΣ αν και βλέπω σύντομα να αλλάζει χέρια καθώς δεν την χρησιμοποιεί σωστά αλλά για το δικό της συμφέρον.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποφασίζει η ΠΚΣ για όλο τον σύλλογο...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sun May 28, 2006 6:50 pm

Vag_plir wrote:Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποφασίζει η ΠΚΣ για όλο τον σύλλογο...
Στην κατάληψη της προηγούμενης εβδομάδας εγώ το αντίθετο κατάλαβα ότι συμβαίνει.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”