Fairy wrote:Βασικά νομίζω πως ένας φοιτητής που θέλει να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα δεν βρίσκει καν το χρόνο να δουλέψει. Με το καινούριο σύστημα, όπου όλοι οι καθηγητές βάζουν τρεις - τέσσερις εργασίες σε κάθε εξάμηνο, τουλάχιστον εμείς οι δευτεροετείς είχαμε λιώσει. Οι φοιτητές που παίρνουν οκτάρια κι εννιάρια, δήλωναν πως δεν παρακολουθούσαν τις παραδόσεις γιατί δεν προλάβαιναν τις εργασίες. Τις Τρίτες είχαμε μάθημα 9 με 9, άλλες δύο μέρες 8ωρα... Υπήρχαν μέρες που δίναμε τρεις εργασίες του δεύτερου έτους μαζί! Για τις εργασίες είχα κοιμηθεί άπειρες φορές μετά τις τρεις!
Sorry για το Off topic, αλλά και στα δικά μας τα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά (η μόνη διαφορά ήταν ότι τότε οι εργασίες έμπαιναν στα μαθήματα επιλογής, μ'αποτέλεσμα να ασχολούνται πολλοί λίγοι μαζί τους -ακόμα θυμάμαι στο δεύτερο έτος που μας είπαν να ετοιμάσουμε μέσα σε μία εβδομαδα τα B+ δένδρα σε C++... εκείνη η εργασία ήταν ο προπομπός όλων όσων ήρθαν στη συνέχεια ;-)
(9:00-21:00? τι μου θύμησες... να δεις που στα επόμενα χρόνια θα είσαι πάλι 9:00-21:00 στη σχολή, έχοντας μόνο κανένα 2-ωρο μάθημα και τις υπόλοιπες ώρες θα κάνεις εργασίες στο εργαστήρι... και φυσικά δε θα έχεις χρόνο για φαΐ ;-)
Fairy wrote:
Ακόμη κι ο ανασφάλιστος - part time δεν προλαβαίνει. (Σημ: θεωρώ τις εργασίες πολύ καλή πολιτική, με την προϋπόθεση να συννενοούνται όι διδάσκοντες μεταξύ τους).
Εδώ θα διαφωνήσω. οι εργασίες που σας βάζουν (και μας έβαζαν) γενικά βγαίνουν (ίσως οι εργασίες του VasVas να είναι όντως πάρα πολύ δύσκολες, αλλά πιστέψτε εμάς τους μεγαλύτερους είναι το μόνο μάθημα που μαθαίνεται πραγματικά Βάσεις Δεδομένων και θα σας χρειαστούν όταν πάτε να εργαστείτε. στα υπόλοιπα μαθήματα βάσεων θα μάθετε αρκετές θεωρίες η οποίες όμως απέχουν αρκετά από τα πρακτικά θέματα που θα αντιμετωπίσετε). Η σχολή είναι όντως δύσκολη αλλά τουλάχιστον μαθαίνετε. αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερος και παραγωγικότερος σχεδιασμός (πώς γίνεται πάντα το forum και τα εργαστήρια να γεμίζουν λίγες μέρες πριν τις deadLine?)
Fairy wrote:
Τώρα σε κάτι άλλες σχολές που απλά χρειάζεται να διαβάζουν στην εξεταστική και περνούν το εξάμηνο παίζοντας τάβλι, τι να πω, ίσως το μέτρο να είχε κάποια λογική (σε έναν άλλο ιδανικό κόσμο...)
Κι όμως υπάρχουν τέτοιες σχολές... και όσο περνά ο καιρός αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...
για να γυρίσω στο θέμα μας, συμφωνώ ότι σχολή (και ιδιαίτερα σε μία σα τη δική μας) και εργασία μάλλον είναι αδύνατο να συμβεί (ξέρω παιδιά που τα καταφέρνουν και τα θαυμάζω).
Επίσης αν θες απλά να βγάλεις τη σχολή μας, υπάρχουν μαθήματα τα οποία σου δίνουν βαθμούς, δεν έχουν φόρτο, αλλά δε σου δίνουν γνώσεις (αυτό για το πόσα χρόνια χρειάζεσαι για να πάρεις πτυχίο). όπως είπα και πριν, το ν+ν/2 χωρίς κάποιους κανόνες μου φαίνεται βάρβαρο (πονά χέρι, κόψει χέρι)