OTE: Πιλοτική αναβάθμιση στις ευρυζωνικές ταχύτητες
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
εγω εχω γραμμη 768 πλεον, αλλα η φορθνετ παραμενει στα 384...
Εστειλα ενα μειλακι και μου ειπαν οτι προς τα μεσα σεπτεβρη θα κανουν αναβαθμισεις... Δεν πηρα καν τηλ, γιατι τις βαριεμαι αυτες τις διαδικασιες... (παραπονα, τηλεφωνητες που δεν ξερουν τπτ κλπ κλπ...)
Ξερει καποιος, καποιον που να εχει φορθνετ και να του αναβαθμησαν τη συνδρομη???
Εστειλα ενα μειλακι και μου ειπαν οτι προς τα μεσα σεπτεβρη θα κανουν αναβαθμισεις... Δεν πηρα καν τηλ, γιατι τις βαριεμαι αυτες τις διαδικασιες... (παραπονα, τηλεφωνητες που δεν ξερουν τπτ κλπ κλπ...)
Ξερει καποιος, καποιον που να εχει φορθνετ και να του αναβαθμησαν τη συνδρομη???
Maverick wrote:Εδώ πάντως στο πιλοτικό dslam της Τερψιθέας, η vivodi πιλοτικά ΔΕΝ μου εχει αναβαθμίσει ακόμα την σύνδεση μάλλον για να ακούσει πόσα πιλοτικά τηλέφωνα θα τους πάρω και πόσα πιλοτικά καντήλια θα κατεβάσω... Α ρε μας δουλεύουν. Βλέπω να αναβαθμίσεστε όλοι και εγώ να μένω με το... παράπονο.

Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Και εγώ έχω πλέον 1024Kbit/256Kbit (Γλυφάδα) ! Yoohoo! 
Edit: Ωστόσο αν και στο Rooter μου γράφει τα παραπάνω στοιχεία, έκανα ένα Internet Bandwidth Test και μου έβγαλε 419Kbit/s που σημαίνει ότι ουσιαστικά ακόμη έχω 512K άρα φταίει ο ΟΤΕ ή Forthnet ? - Για αυτό δεν διαπίστωσα και καμία αλλαγή στην ταχύτητα...

Edit: Ωστόσο αν και στο Rooter μου γράφει τα παραπάνω στοιχεία, έκανα ένα Internet Bandwidth Test και μου έβγαλε 419Kbit/s που σημαίνει ότι ουσιαστικά ακόμη έχω 512K άρα φταίει ο ΟΤΕ ή Forthnet ? - Για αυτό δεν διαπίστωσα και καμία αλλαγή στην ταχύτητα...

Forthnet εφόσον το router συγχρονίστηκε στα 1024/256.Και αυτά τα tests είναι αναξιόπιστα!Zifnab wrote:Και εγώ έχω πλέον 1024Kbit/256Kbit (Γλυφάδα) ! Yoohoo!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Πάντως και η vivodi εχει ανακοινώσει διπλασιασμό, αλλά αν ξέρεις ότι θα αργήσει οκ.nap wrote:vangos, Κυψέλη με γραμμή ΟΤΕ ή με γραμμή Vivodi;
Αν είσαι με γραμμή Vivodi, δεν παίζει αναβάθμιση (τουλάχιστον προς το παρόν)...
Διπλασιασμό και των δικών της γραμμών; Πριν από κάνα μήνα περίπου που είχα μιλήσει με τη vivodi μου ειχαν πει ότι αν διπλασιάσει ο ΟΤΕ τη γραμμή, θα διπλασιάσουν και αυτοί τη σύνδεση. Αλλά στους συνδρομητές που έχουν γραμμή vivodi δεν θα γίνει κανένας διπλασιασμός. Έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο από τότε; Να αρχίζω να ελπίζω...;
It is by will alone I set my mind in motion...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Πλεον εχω γραμμη 768 και συνδρομη 768...
Ειμαι στο κεντρο αμπελοκηπων, να πω οτι το κεντρο ειναι καραπηγμενο, και ετσι παλαια (με την 384) εβλεπα ~250Kbps μεγιστες ταχυτητες, δηλαδη κατεβαζα με ~30-32ΚΒ/δευτ
Ο διπλασιασμος ειναι γεγονος, δηλαδη πλεον εχω ~500kbps και ταχυτητες κατεβασματος στο μεγιστο ~58-59... (60 δε με εχει αξιωσει ο θεος να δω)
Απλα στην ουσια τελικα μετα το διπλασιασμο, και εχω αυτο για το οποιο πληρωνα αρχικα, δηλαδη μια νορμαλ 384, αντε και λιγο μπονους...
Το ιδιο επιβαιβεωνουν και διαφορα τεστ ταχυτητας, και κατεβασμα αρχειων... (δοκιμες σε διαφορετικες ωρες...)
Καμμια σχεση με 768 που θεωρητικα θα επρεπε να βλεπω ~90ΚΒ/δευτερολεπτο...
Τα pings δεν τα εχω πολυ-ψαξει, αλλα μου φαινονται αισθητα καλυτερα, αλλα το βασιζω μονο στην αισθηση που μου δινει το σερφαρισμα...
H εντυπωση παντως που μου εχει δωθει (απο γειτονες κτλ) ειναι οτι η ολη αναβαθμιση, εχει γινει εις βαρος των μεγαλων ταχυτητων... Δηλαδη καποιος που ειχε 1024 (και εβλεπε πραγματικα ας πουμε γυρω στα 600-650) μετα την αναβαθμιση σε 2048 εχει παραμεινει στα ιδια... )
Εχω την εντυπωση δηλαδη οτι οι μονοι που ωφεληθηκαμε ειμαστε οι χαμηλες ταχυτητες, και αυτο που καταφεραμε, ειναι να σερνομαστε ολοι μαζι περιπου στα ~500kbps ανεξαρτητως ταχυτητας... Βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει συντομα, αλλα για να δουμε...
Αυτα τα ολιγα...
Ειμαι στο κεντρο αμπελοκηπων, να πω οτι το κεντρο ειναι καραπηγμενο, και ετσι παλαια (με την 384) εβλεπα ~250Kbps μεγιστες ταχυτητες, δηλαδη κατεβαζα με ~30-32ΚΒ/δευτ
Ο διπλασιασμος ειναι γεγονος, δηλαδη πλεον εχω ~500kbps και ταχυτητες κατεβασματος στο μεγιστο ~58-59... (60 δε με εχει αξιωσει ο θεος να δω)
Απλα στην ουσια τελικα μετα το διπλασιασμο, και εχω αυτο για το οποιο πληρωνα αρχικα, δηλαδη μια νορμαλ 384, αντε και λιγο μπονους...
Το ιδιο επιβαιβεωνουν και διαφορα τεστ ταχυτητας, και κατεβασμα αρχειων... (δοκιμες σε διαφορετικες ωρες...)
Καμμια σχεση με 768 που θεωρητικα θα επρεπε να βλεπω ~90ΚΒ/δευτερολεπτο...
Τα pings δεν τα εχω πολυ-ψαξει, αλλα μου φαινονται αισθητα καλυτερα, αλλα το βασιζω μονο στην αισθηση που μου δινει το σερφαρισμα...
H εντυπωση παντως που μου εχει δωθει (απο γειτονες κτλ) ειναι οτι η ολη αναβαθμιση, εχει γινει εις βαρος των μεγαλων ταχυτητων... Δηλαδη καποιος που ειχε 1024 (και εβλεπε πραγματικα ας πουμε γυρω στα 600-650) μετα την αναβαθμιση σε 2048 εχει παραμεινει στα ιδια... )
Εχω την εντυπωση δηλαδη οτι οι μονοι που ωφεληθηκαμε ειμαστε οι χαμηλες ταχυτητες, και αυτο που καταφεραμε, ειναι να σερνομαστε ολοι μαζι περιπου στα ~500kbps ανεξαρτητως ταχυτητας... Βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει συντομα, αλλα για να δουμε...
Αυτα τα ολιγα...

- Ganther
- Wow! Terabyte level
η γραμμη μου ηταν κ εξακολουθει να ειναι fast...xrokos wrote:Ganther είχες και έχεις άθλιο download,εγώ με 384 πιάνω 40 συνήθως, μέσο όρο γύρω στο 38 και μου φαίνεται και λίγο.Όσο για τα pings νομίζω χειροτερεύουν αν αλλάξει από fast σε interleaved άρα πάει voip και games!
Το ξερω οτι ειχα και εχω αθλιο, φταιει το κεντρο, που ειναι πολυ φορτωμενο...
Αμπελοκηποι, Αρεως, Ηλιουπολη ειναι απο τα χειροτερα της ελλαδας (απο αποψη φορτωματος)

Pings εχω εμφανως καλυτερα μετα την αναβαθμιση παντως...
Παντως το να λες οτι το 40 ειναι λιγο για 384, ειναι Ιεροσυλια...

Προσοχη οτι οι παρατηρησεις μου αφορουν πιταρισμενα dslam! Δηλαδη αν καποιος ειναι σε αδειο, προφανως και η 2μεγαμπιτη θα δουλευει πριμα...
Μια μετρηση των pings http://www.forthnet.gr
Reply from 193.92.150.50: bytes=32 time=13ms TTL=250
Reply from 193.92.150.50: bytes=32 time=204ms TTL=250
Ping statistics for 193.92.150.50:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 204ms, Average = 60ms
και μια παρατηρηση για το voip...
Δεν εξαρταται απο τα pings οσο απο τα πακετα, και εχω παραδειγματα χαμηλου ping με χαλια πακετα, που δεν δουλευει καλα...

Είσαι τυχερός εν μέρει που έχεις ακόμα fast, πολλοί κάνανε παράπονα για τα pings μετά την αναβάθμιση.Να δούμε τι θα γίνει και το voip μετά την αναβάθμιση.Όσοι είναι κομπλε με τις αναβαθμίσεις μπορούν να μας πουν τι παίζει με voip;
Και έχεις δίκιο για τα πακέτα και voip,απλώς ξέρουμε ότι το ίδιο κακό θα συνεχιστεί με τα πακέτα.Ganther πάει καλύτερα τώρα το voip;
Και έχεις δίκιο για τα πακέτα και voip,απλώς ξέρουμε ότι το ίδιο κακό θα συνεχιστεί με τα πακέτα.Ganther πάει καλύτερα τώρα το voip;
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Γενικοτερα δεν το χρησιμοποιω, οποτε δε ξερω... (με ειχε απογοητευσει στην αρχη κ το εγκατελειψα) θα προσπαθησω να μιλησω με skype το βραδακι με την αδερφη μου στη Γαλλια και θα ποσταρω εντυπωσεις...xrokos wrote:Είσαι τυχερός εν μέρει που έχεις ακόμα fast, πολλοί κάνανε παράπονα για τα pings μετά την αναβάθμιση.Να δούμε τι θα γίνει και το voip μετά την αναβάθμιση.Όσοι είναι κομπλε με τις αναβαθμίσεις μπορούν να μας πουν τι παίζει με voip;

Γενικοτερα δεν ειμαι δυσαρεστημενος με τη γραμμη μου, απλα πιο πολυ για την πλακα της υποθεσης την ψαχνω λιγο... Μου αρκει που ειναι 24/7 και ας εχει και 200kbps...
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Το VoIP δεν έχει πρόβλημα λόγω ταχύτητας αλλά λόγω πολιτικής QoS (ο Θεός να το κάνει αυτό ποιότητα) που εφαρμόζει ο ΟΤΕ στις dsl γραμμές. Εξ ου και συχνά το VoIP παίζει καλύτερα πάνω από γραμμές ISDN.
Πάντως καλό θα ήταν κάποιος (από αυτούς που έχουν αναβαθμιστεί) να το τεστάρει και να μας πει. (http://www.testyourvoip.com/)
Πάντως καλό θα ήταν κάποιος (από αυτούς που έχουν αναβαθμιστεί) να το τεστάρει και να μας πει. (http://www.testyourvoip.com/)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Ganther
- Wow! Terabyte level
Lol einherjar,
London= 2.8 (κατω και απο το as bad as a crummy cell phone call )
Helsinky = 1.8 (forget the phone, try pony express
)
Boston = 2.1 (Like tin cans and string)
Επομενως ο αναβαθμισμενος απαντα οτι το Voip εξακολουθει να ειναι απιαστο ονειρο

Θα δοκιμασω και αργα το βραδυ σημερα το τεστ (4-5 το πρωι) να δουμε τι θα δειξει...

London= 2.8 (κατω και απο το as bad as a crummy cell phone call )
Helsinky = 1.8 (forget the phone, try pony express

Boston = 2.1 (Like tin cans and string)

Επομενως ο αναβαθμισμενος απαντα οτι το Voip εξακολουθει να ειναι απιαστο ονειρο

Θα δοκιμασω και αργα το βραδυ σημερα το τεστ (4-5 το πρωι) να δουμε τι θα δειξει...

-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a