OTE: Πιλοτική αναβάθμιση στις ευρυζωνικές ταχύτητες

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Aug 25, 2006 2:23 am

εγω εχω γραμμη 768 πλεον, αλλα η φορθνετ παραμενει στα 384...
Εστειλα ενα μειλακι και μου ειπαν οτι προς τα μεσα σεπτεβρη θα κανουν αναβαθμισεις... Δεν πηρα καν τηλ, γιατι τις βαριεμαι αυτες τις διαδικασιες... (παραπονα, τηλεφωνητες που δεν ξερουν τπτ κλπ κλπ...)

Ξερει καποιος, καποιον που να εχει φορθνετ και να του αναβαθμησαν τη συνδρομη???
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Fri Aug 25, 2006 11:27 am

Εκεί που δουλεύω (Αμπελόκηποι), μας αναβάθμισαν και ο ΟΤΕ (γραμμή) και η φορθνετ (σύνδεση) απο 1024/256 σε 2048/256.
It is by will alone I set my mind in motion...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat Aug 26, 2006 6:41 pm

Maverick wrote:Εδώ πάντως στο πιλοτικό dslam της Τερψιθέας, η vivodi πιλοτικά ΔΕΝ μου εχει αναβαθμίσει ακόμα την σύνδεση μάλλον για να ακούσει πόσα πιλοτικά τηλέφωνα θα τους πάρω και πόσα πιλοτικά καντήλια θα κατεβάσω... Α ρε μας δουλεύουν. Βλέπω να αναβαθμίσεστε όλοι και εγώ να μένω με το... παράπονο.
:lol: :lol: Παίζει να κρατάνε λίστα καντηλιών!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Aug 26, 2006 8:04 pm

Και εγώ έχω πλέον 1024Kbit/256Kbit (Γλυφάδα) ! Yoohoo! :cool:

Edit: Ωστόσο αν και στο Rooter μου γράφει τα παραπάνω στοιχεία, έκανα ένα Internet Bandwidth Test και μου έβγαλε 419Kbit/s που σημαίνει ότι ουσιαστικά ακόμη έχω 512K άρα φταίει ο ΟΤΕ ή Forthnet ? - Για αυτό δεν διαπίστωσα και καμία αλλαγή στην ταχύτητα... :eek:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Aug 29, 2006 12:57 pm

Zifnab wrote:Και εγώ έχω πλέον 1024Kbit/256Kbit (Γλυφάδα) ! Yoohoo! :cool:

Edit: Ωστόσο αν και στο Rooter μου γράφει τα παραπάνω στοιχεία, έκανα ένα Internet Bandwidth Test και μου έβγαλε 419Kbit/s που σημαίνει ότι ουσιαστικά ακόμη έχω 512K άρα φταίει ο ΟΤΕ ή Forthnet ? - Για αυτό δεν διαπίστωσα και καμία αλλαγή στην ταχύτητα... :eek:
Forthnet εφόσον το router συγχρονίστηκε στα 1024/256.Και αυτά τα tests είναι αναξιόπιστα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue Aug 29, 2006 10:42 pm

Εγώ στην Κυψέλη με vivodi δεν έχω αναβαθμιστεί ακόμη. Αλλά απαξιώ να τους πάρω τηλέφωνο και να περιμένω μισή ώρα στην αναμονή.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Tue Aug 29, 2006 11:24 pm

vangos, Κυψέλη με γραμμή ΟΤΕ ή με γραμμή Vivodi;
Αν είσαι με γραμμή Vivodi, δεν παίζει αναβάθμιση (τουλάχιστον προς το παρόν)... :-(
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Aug 29, 2006 11:49 pm

nap wrote:vangos, Κυψέλη με γραμμή ΟΤΕ ή με γραμμή Vivodi;
Αν είσαι με γραμμή Vivodi, δεν παίζει αναβάθμιση (τουλάχιστον προς το παρόν)... :-(
Πάντως και η vivodi εχει ανακοινώσει διπλασιασμό, αλλά αν ξέρεις ότι θα αργήσει οκ.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Wed Aug 30, 2006 12:12 am

Διπλασιασμό και των δικών της γραμμών; Πριν από κάνα μήνα περίπου που είχα μιλήσει με τη vivodi μου ειχαν πει ότι αν διπλασιάσει ο ΟΤΕ τη γραμμή, θα διπλασιάσουν και αυτοί τη σύνδεση. Αλλά στους συνδρομητές που έχουν γραμμή vivodi δεν θα γίνει κανένας διπλασιασμός. Έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο από τότε; Να αρχίζω να ελπίζω...;
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Aug 30, 2006 12:46 am

Στην κυψελη ειναι shared vivodi/ote αλλα συντομα περιμενω κ εγω..
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 10:10 am

Πλεον εχω γραμμη 768 και συνδρομη 768...
Ειμαι στο κεντρο αμπελοκηπων, να πω οτι το κεντρο ειναι καραπηγμενο, και ετσι παλαια (με την 384) εβλεπα ~250Kbps μεγιστες ταχυτητες, δηλαδη κατεβαζα με ~30-32ΚΒ/δευτ

Ο διπλασιασμος ειναι γεγονος, δηλαδη πλεον εχω ~500kbps και ταχυτητες κατεβασματος στο μεγιστο ~58-59... (60 δε με εχει αξιωσει ο θεος να δω)
Απλα στην ουσια τελικα μετα το διπλασιασμο, και εχω αυτο για το οποιο πληρωνα αρχικα, δηλαδη μια νορμαλ 384, αντε και λιγο μπονους...

Το ιδιο επιβαιβεωνουν και διαφορα τεστ ταχυτητας, και κατεβασμα αρχειων... (δοκιμες σε διαφορετικες ωρες...)

Καμμια σχεση με 768 που θεωρητικα θα επρεπε να βλεπω ~90ΚΒ/δευτερολεπτο...

Τα pings δεν τα εχω πολυ-ψαξει, αλλα μου φαινονται αισθητα καλυτερα, αλλα το βασιζω μονο στην αισθηση που μου δινει το σερφαρισμα...

H εντυπωση παντως που μου εχει δωθει (απο γειτονες κτλ) ειναι οτι η ολη αναβαθμιση, εχει γινει εις βαρος των μεγαλων ταχυτητων... Δηλαδη καποιος που ειχε 1024 (και εβλεπε πραγματικα ας πουμε γυρω στα 600-650) μετα την αναβαθμιση σε 2048 εχει παραμεινει στα ιδια... )

Εχω την εντυπωση δηλαδη οτι οι μονοι που ωφεληθηκαμε ειμαστε οι χαμηλες ταχυτητες, και αυτο που καταφεραμε, ειναι να σερνομαστε ολοι μαζι περιπου στα ~500kbps ανεξαρτητως ταχυτητας... Βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει συντομα, αλλα για να δουμε...

Αυτα τα ολιγα... :roll:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Aug 30, 2006 1:40 pm

Ganther είχες και έχεις άθλιο download,εγώ με 384 πιάνω 40 συνήθως, μέσο όρο γύρω στο 38 και μου φαίνεται και λίγο.Όσο για τα pings νομίζω χειροτερεύουν αν αλλάξει από fast σε interleaved άρα πάει voip και games!
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Wed Aug 30, 2006 1:50 pm

Αναβαθμίστηκα κι εγώ επιτέλους!!!Από 512 σε 1024! Παρεπιπτώντος μένω Μεταμόρφωση
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Aug 30, 2006 2:40 pm

Παιζει ρολο κ το μοντεμ για ταχυτητα κτλ.
Image
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Wed Aug 30, 2006 2:46 pm

nap wrote:vangos, Κυψέλη με γραμμή ΟΤΕ ή με γραμμή Vivodi;
Με γραμμή ΟΤΕ. Όλες σχεδόν οι άλλες εταιρίες έχουν αρχίσει τις αναβαθμίσεις. Η vivodi γιατί έχει μείνει τόσο πίσω; Δεν είναι δα και μικρή εταιρία!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 4:29 pm

xrokos wrote:Ganther είχες και έχεις άθλιο download,εγώ με 384 πιάνω 40 συνήθως, μέσο όρο γύρω στο 38 και μου φαίνεται και λίγο.Όσο για τα pings νομίζω χειροτερεύουν αν αλλάξει από fast σε interleaved άρα πάει voip και games!
η γραμμη μου ηταν κ εξακολουθει να ειναι fast...
Το ξερω οτι ειχα και εχω αθλιο, φταιει το κεντρο, που ειναι πολυ φορτωμενο...
Αμπελοκηποι, Αρεως, Ηλιουπολη ειναι απο τα χειροτερα της ελλαδας (απο αποψη φορτωματος) :twisted:
Pings εχω εμφανως καλυτερα μετα την αναβαθμιση παντως...
Παντως το να λες οτι το 40 ειναι λιγο για 384, ειναι Ιεροσυλια... :twisted: :twisted: παιζει να ειναι και απο τα καλυτερα στην ελλαδα (εαν ειναι σχετικα σταθερο ολη μερα) :-D :-D (εγω πχ κανα βραδυ μπορει να εβλεπα 36-38, αλλα τι να το κανεις 4-5 η ωρα... :mad: )

Προσοχη οτι οι παρατηρησεις μου αφορουν πιταρισμενα dslam! Δηλαδη αν καποιος ειναι σε αδειο, προφανως και η 2μεγαμπιτη θα δουλευει πριμα...

Μια μετρηση των pings http://www.forthnet.gr
Reply from 193.92.150.50: bytes=32 time=13ms TTL=250
Reply from 193.92.150.50: bytes=32 time=204ms TTL=250
Ping statistics for 193.92.150.50:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 12ms, Maximum = 204ms, Average = 60ms

και μια παρατηρηση για το voip...
Δεν εξαρταται απο τα pings οσο απο τα πακετα, και εχω παραδειγματα χαμηλου ping με χαλια πακετα, που δεν δουλευει καλα... :twisted:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Aug 30, 2006 5:46 pm

Είσαι τυχερός εν μέρει που έχεις ακόμα fast, πολλοί κάνανε παράπονα για τα pings μετά την αναβάθμιση.Να δούμε τι θα γίνει και το voip μετά την αναβάθμιση.Όσοι είναι κομπλε με τις αναβαθμίσεις μπορούν να μας πουν τι παίζει με voip;
Και έχεις δίκιο για τα πακέτα και voip,απλώς ξέρουμε ότι το ίδιο κακό θα συνεχιστεί με τα πακέτα.Ganther πάει καλύτερα τώρα το voip;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 5:55 pm

xrokos wrote:Είσαι τυχερός εν μέρει που έχεις ακόμα fast, πολλοί κάνανε παράπονα για τα pings μετά την αναβάθμιση.Να δούμε τι θα γίνει και το voip μετά την αναβάθμιση.Όσοι είναι κομπλε με τις αναβαθμίσεις μπορούν να μας πουν τι παίζει με voip;
Και έχεις δίκιο για τα πακέτα και voip,απλώς ξέρουμε ότι το ίδιο κακό θα συνεχιστεί με τα πακέτα.Ganther πάει καλύτερα τώρα το voip;
Γενικοτερα δεν το χρησιμοποιω, οποτε δε ξερω... (με ειχε απογοητευσει στην αρχη κ το εγκατελειψα) θα προσπαθησω να μιλησω με skype το βραδακι με την αδερφη μου στη Γαλλια και θα ποσταρω εντυπωσεις... :-)

Γενικοτερα δεν ειμαι δυσαρεστημενος με τη γραμμη μου, απλα πιο πολυ για την πλακα της υποθεσης την ψαχνω λιγο... Μου αρκει που ειναι 24/7 και ας εχει και 200kbps...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Wed Aug 30, 2006 7:04 pm

Το VoIP δεν έχει πρόβλημα λόγω ταχύτητας αλλά λόγω πολιτικής QoS (ο Θεός να το κάνει αυτό ποιότητα) που εφαρμόζει ο ΟΤΕ στις dsl γραμμές. Εξ ου και συχνά το VoIP παίζει καλύτερα πάνω από γραμμές ISDN.
Πάντως καλό θα ήταν κάποιος (από αυτούς που έχουν αναβαθμιστεί) να το τεστάρει και να μας πει. (http://www.testyourvoip.com/)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Aug 30, 2006 7:29 pm

Lol einherjar,
London= 2.8 (κατω και απο το as bad as a crummy cell phone call )
Helsinky = 1.8 (forget the phone, try pony express :-D :-D )
Boston = 2.1 (Like tin cans and string) :-D :-D

Επομενως ο αναβαθμισμενος απαντα οτι το Voip εξακολουθει να ειναι απιαστο ονειρο :???: :???:

Θα δοκιμασω και αργα το βραδυ σημερα το τεστ (4-5 το πρωι) να δουμε τι θα δειξει... :???: :???:
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Wed Aug 30, 2006 8:04 pm

TestYourVoIP για αναβαθμισμένη γραμμή 1024/256 αλλά 512 συνδεση (Τερψιθέα ΑΡΥΣ-Βιβόντι) :

Ελσινκι: 4.1
Βοστόνη: 4.1
Σαν Χοσέ: 3.9

Μέτρια προς καλά αν και δεν το χρησιμοποιώ.
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed Aug 30, 2006 8:17 pm

London : 4.0
Vienna: 2.7
Boston: 4.1
Helsinki: 4.1
Montreal: 2.7
San Jose: 3.5