Εργασία στο εξωτερικό

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Sat Sep 30, 2006 9:34 pm

Το θεμα σε ολα αυτα ειναι ο ορισμος του να "πετυχω"
Για εμενα μπορει το να πετυχω να ειναι κατι το διαφορετικο απο εσενα! Για εμενα μπορει το να πετυχω να ειναι ας πουμε το να ειμαι ευτυχισμενος στα 30 μου και να εχω μια σταθερη δουλεια με εισοδημα ικανο να τα φερνω βολτα και να μην στερουμαι πολλα(πχ. 1500ευρω), (δεν με νοιαζει η τρελη πολυτελεια) και να εχω και χρονο για τον εαυτο μου
Για εσενα επιτυχια μπορει να ειναι να δουλευεις 9-21¨00 και να καθαριζεις 3.000+/μηνα, και να τα χαρεις οταν θα εισαι 55 και θα μπεις ψυγειο, η να τρως σε εστιατορια με 60 ευρω το ατομο, και να εχεις ενα γαματο σπιτι στο οποιο θα γυρνας μονο για να κοιμασαι... Δε ξερω πως οριζει ο καθενας την επιτυχια, αλλα εχοντας παραδειγματα και στην οικογενεια, επαψα να ειμαι τοσο "φιλοδοξος"
συμφωνώ με τον προβληματισμό σου.. αλλα ας σου παραθέσω κανα 2 σκέψεις μου...
1. τα 1500 ευρώ πως θα τα πάρεις στα 30 σου κ με σταθερή μάλιστα δουλεια ? :???: αν ξέρεις τρόπο που γίνεται μην μας το πεις.. θα τρέξουμε πολλοί! :)
2. το concept που περιέγραψες πριν θα στο αντιστρέψω..
δηλαδή είσαι στην ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα, εισαι στα 40 σου σε μία άνω του μετρίου δουλειά να καθαρίζεις κ ένα διχίλιαρο (αισιόδοξο σενάριο ;) )
έχεις κ 2 κουτσούβελα κ ξαφνικά απολύεσαι..
θα μου πεις ότι κ στο εξωτερικό μπορεί να απολυθείς..
ναι αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί : α. θα έχεις μία οικονομική άνεση να αντέξεις το χρονικό διάστημα της ανεργίας
β. θα βρεις πιο εύκολα δουλειά
γ. αν απολυθείς εκεί δεν θα είναι επειδή έκλεισε η εταιρία για να ανοιξει στη ρουμανία..
(το κατά πόσο ισχύουν τα α και β , δεν ξέρω .. απλά τα χρησιμοποίησα γιατί σε όλο το τοπικ θεωρούνται ως δεδομένα!)
αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ίσως αυτη τη στιγμή θεωρείς(κ εγώ μαζί σου) ποιότητα την "κοινωνική" ζωή , όμως σε 30 χρόνια οι προτεραιότητες μας θα είναι διαφορετικές..

σίγουρα το ζήτημα αυτό ειναι πολυδιάστατο.. έχει να κάνει με τις προσωπικές επιλογές του καθενός,τις φιλοδοξίες του,τις αντοχές του κ,μην το ξεχνάμε, τις συγκιριές..
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Sep 30, 2006 9:54 pm

theo_ wrote: 1. τα 1500 ευρώ πως θα τα πάρεις στα 30 σου κ με σταθερή μάλιστα δουλεια ? :???: αν ξέρεις τρόπο που γίνεται μην μας το πεις.. θα τρέξουμε πολλοί! :)
Στο δημοσιο* ως πτυχιουχος και με καποια χρονια προυπηρεσιας καπου εκει παιζουν οι μισθοι (αν ειναι 1.300 δε θα τα χαλασουμε)

**Η σε μεγαλες εταιριες οπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, και αλλες...
2. το concept που περιέγραψες πριν θα στο αντιστρέψω..
δηλαδή είσαι στην ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα, εισαι στα 40 σου σε μία άνω του μετρίου δουλειά να καθαρίζεις κ ένα διχίλιαρο (αισιόδοξο σενάριο ;) )
έχεις κ 2 κουτσούβελα κ ξαφνικά απολύεσαι..
θα μου πεις ότι κ στο εξωτερικό μπορεί να απολυθείς..
ναι αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί :
Γιαυτο ανεφερα στο ποστ μου οτι λογω προσωπικων εμπειριων (οικογενειακων) εχω αποφασισει οτι ιδιωτικος τομεας και καριερα δεν ειναι για εμενα[/quote]
α. θα έχεις μία οικονομική άνεση να αντέξεις το χρονικό διάστημα της ανεργίας
Μεγαλο λαθος, τα λεφτα δεν φτανουν ποτε για να αντεξεις, αν εχεις τοσα ωστε να αντεξεις τοτε εισαι πλουσιος (εκτος και αν μιλαμε για 2 μηνες)
says who?? Εκει δεν υπαρχει ανεργια και ειδικα σε ατομα 40 ετων???
γ. αν απολυθείς εκεί δεν θα είναι επειδή έκλεισε η εταιρία για να ανοιξει στη ρουμανία..
Γιατι, δεν συμβαινουν αυτα εκει? Αυτο ειναι παγκοσμιο φαινομενο και οχι ελληνικο, λεγεται παγκοσμιοποιηση. Το βασιζεις καπου οτι ειναι μονο ελληνικο φαινομενο, η εχεις απλα αυτη την εντυπωση?
(το κατά πόσο ισχύουν τα α και β , δεν ξέρω .. απλά τα χρησιμοποίησα γιατί σε όλο το τοπικ θεωρούνται ως δεδομένα!)
αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ίσως αυτη τη στιγμή θεωρείς(κ εγώ μαζί σου) ποιότητα την "κοινωνική" ζωή , όμως σε 30 χρόνια οι προτεραιότητες μας θα είναι διαφορετικές..

σίγουρα το ζήτημα αυτό ειναι πολυδιάστατο.. έχει να κάνει με τις προσωπικές επιλογές του καθενός,τις φιλοδοξίες του,τις αντοχές του κ,μην το ξεχνάμε, τις συγκιριές..
Οταν λες κοινωνικη ζωη τι ακριβως εννοεις??Το bold ειναι πολυ σωστο συμφωνω 100%...

ΥΓ.Γενικως στην Ελλαδα επικρατει μια ταση Θεοποιησης του εξωτερικου, ειδικα απο ατομα που δεν εχουνε ζησει στο εξωτερικο η δεν εχουν δουλεψει στο εξωτερικο! (Ουτε εγω εχω, αλλα πολυ κοντινα προσωπια εχουν) Ωραια ειναι να πηγαινουμε εκδρομη στο Παρισι π.χ. και να περναμε ωραια, αλλα η ζωη εκει ειναι τελειως διαφορετικη :???:

Δε θεωρω οτι ειναι τυχαιο οτι π.χ. Ο κυριος Γκριτζαλης εσπευσε να πει τις εμπειριες του για να μας προσγειωσει λιγακι...

ΥΓ2. Προφανως δεν θελω να "την πω" σε καποιον, απλα κουβεντα κανουμε...

Και για να εχουμε μια ιδεα του που βρισκομαστε οικονμικα ως χωρα(οχι οτι ειναι ο μονος δεικτης, αλλα κατι λεει... (Ειναι χωρις την παραοικονομια :-D :-D :-D η οποια στην Ελλαδα ειναι οντως πολυ υπαρκτη, ασχετα αν διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ με τον υπολογισμο της στο ΑΕΠ

Κατα κεφαλην εισοδημα στην Ελλαδα. 23.000$

κατα κεφαλην εισοδημα στην Αγγλια. 31.000$
κατα κεφαλην εισοδημα στην Γαλλια. 30.000$
κατα κεφαλην εισοδημα στις ΗΠΑ. 42.000$
κατα κεφαλην εισοδημα στο Λουξεμβουργο $55,600 (Νομιζω το μεγαλυτερο στον κοσμο :) )

κατα κεφαλην εισοδημα στην Λιθουανια. 14.000$
κατα κεφαλην εισοδημα στην Αλβανια. 5.000$
κατα κεφαλην εισοδημα στh Ρουμανια 8.700$
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Sun Oct 01, 2006 2:35 am

theo_ wrote: α. θα έχεις μία οικονομική άνεση να αντέξεις το χρονικό διάστημα της ανεργίας
(το κατά πόσο ισχύουν τα α και β , δεν ξέρω .. απλά τα χρησιμοποίησα γιατί σε όλο το τοπικ θεωρούνται ως δεδομένα!
κ μόνος μου είπα ότι δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτά ισχύουν...

συμφωνώ ότι ΚΑΚΩΣ υπάρχει θεοποίηση του εξωτερικού , όμως πιστεύω, κ απο γνωστούς (εργαζόμενους) που μου έχουν πει, ότι εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαρίες.. (θα μου απαντήσεις ότι εκεί θα ανταγωνιστείς κινέζους κ ινδούς κ ένα δίκιο θα το έχεις) που αν έχεις την ικανότητα θα τις εκμεταλλευτείς.

τώρα για το μισθό των 1300 στο δημόσιο, εγώ από το οικογενειακό μου περιβάλλον γνωρίζω μισθό 850 ευρώ καθαρά με πτυχίο κτηνιατρικής!

με την κοινωνική ζωή εννοούσα τον καθημερινό τρόπο ζωής , που ακούστηκε ότι είναι μποεμ αλλά δεν θα συμφωνήσω απόλυτα.πάντως σίγουρα είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο ζωής στις λοιπές ευρωπαικές χώρες κ εγώ δεν τον αλλάζω. :)

προσωπικά σαυτό που έχω καταλήξει είναι ότι προγραμματισμούς στη ζωή δεν χωράνε. το να πεις a priori ότι εγώ θα δουλέψω στο εξωτερικό είναι κουτό. πάντως θα ήθελα να το βιώσω στη ζωή μου μόνο και μόνο ως εμπειρία ...

ΥΓ1. μα δεν διαφωνούμε :)
ΥΓ2. την ελλάδα δύσκολα θα την αλλάζα (χωρίς εθνικισμούς ;) )
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sun Oct 01, 2006 2:38 am

Εννοείται ότι κουβέντα κάνουμε (no offence taken) ;)
Όσον αφορά τον προβληματισμό που μου θέτεις δεν ξέρω τι ανάγκες θα είχα αλλά και εγώ μάλλον τον Έλληνα θα διάλεγα αλλά δεν θα έκλεινα καμία πόρτα σε κάποιον από εξωτερικό (μάλιστα το γεγονός ότι δεν θα έχει κάποιες κλασικές ελληνικές συνήθειες μπορεί να αποδειχθεί θετικό).

Για τις συγκυρίες theo θα συμφωνήσω!!!
Τώρα όσον αφορά το τι θεωρούμε δεδομένο για το εξωτερικό είναι και πάλι θέμα προσωπικών βιωμάτων αλλά δεν το διαψεύδει και κανένας 100%...

Για την ιστορία και εγώ πρωτίστως ενδιαφερόμουν για μεταπτυχιάκο εντός της χώρας αλλά αυτές οι συγκυρίες που λέγαμε με οδηγούν στο να επανεκτιμήσω κάποια πράγματα και να αρχίσω να σκέφτομαι τι γίνεται και παραπέρα.

Η ιστορία θα επαληθεύσει τα ψεύδη μας ή θα διαψεύσει τις αλήθειες μας...
S.S.D.D.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Oct 01, 2006 2:43 am

theo_ wrote: προσωπικά σαυτό που έχω καταλήξει είναι ότι προγραμματισμούς στη ζωή δεν χωράνε.
Θα συμφωνήσω απόλυτα!!!
S.S.D.D.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by PaP » Sun Oct 01, 2006 10:36 am

Παιδιά το εξωτερικό είναι κάτι το πολύ σχετικό και δεν είνια η λύση για τα πάντα. Προσωπικά όποιος θέλει να κάνει το εξώ για να δει τα πράγματα ας πάει αρχικά κανά Erasmus και ας κάνει και master + internship νομίζω είναι καλά... Προσωπικά είμαι κάθετα αντιεθνικιστής αλλά είναι θέμα συνήθειας η Ελλάδα... Καλός καιρός, έξοδοι, ακούσματα, γεύσεις... Στη Γερμανία θα βαρεθείς γιατί το ΣΚ το καλοκαίρι δε θα βρεις παραλία για ύπνο και όλοι έιναι ξενέρωτοι και κοιμούνται από τις 10...

Το θέμα για μένα δεν είναι να βρει κανείς μια δουλειά με 1200-1500 αν μη τι άλλο νέοι είμαστε, σε δυναμικό κλάδο και όποιος την ψάχνει αρκετά και δεδομένου ότι σα χώρα είμαστε πολύ πίσω θα πρέπει να στραφούμε στην επιχειρηματικότα... Μια μικρή εταιρίουλα 2-3-4 ατόμων με κάποιο σχετικά καινοτόμο προιόν ή η υπηρέσια. Κοιτάχτε το Web 2.0 ή αυτήν την εταίρια http://www.likno.com είναι ελληνική και έχει πουλήσει 31.000 κομμάτια παγκοσμίως και ψάχνει και για προγραμματιστές...

Σύντομα θα επανέλθω με ένα νέο γραφείο του ΟΠΑ που έχει ως σκοπό τη χρηματόδοτηση Startups & Spinoffs

Και σίγουρα η αίσθηση της δημιουργίας για τον ευατό σου και όχι για οποιδήποτε άλλον είναι πολύ μεγαλύτερη
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Oct 01, 2006 11:45 am

Γενικά συμφωνώ μαζί σου Pap, απλά είναι λίγο δύσκολο για έναν φοιτητή της ΑΣΟΕΕ (που δεν έχει δουλέψει ποτέ του) να ξεκινήσει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρει την αγορά και μπορεί να σπάσει τα μούτρα του. Το καλύτερο είναι 3-5 χρόνια προϋπηρεσία σε σοβαρές εταιρίες, να μαζέψει ένα μικρό κεφάλαιο, να βρεί χρηματοδότες και όπου τον βγάλει. Ίσως λοιπόν η εμπειρία του εξωτερικού να βοηθήσει στο να κάνει κάποιος κάτι πραγματικά καινοτόμο στην Ελλάδα. Χαίρομαι όμως που κάποια άτομα έχουν συνειδητοποιήσει την σημασία της επιχειρηματικότητας και που έχουν διάθεση να ρισκάρουν και να ξεφύγουν από το κλίμα μιζέριας και απαισιοδοξίας που μας περιβάλλει.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Sun Oct 01, 2006 12:10 pm

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου PaP για την επιχειρηματικότητα αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο (ωστόσο όχι ανέφικτο) να βρεις μια πραγματικά καλή-καινοτόμο ιδέα-προϊόν. :???:

Τώρα όσον αφορά την χρηματοδότηση κτλ έχω ακούσει ότι ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί νέες επιχειρήσεις οπότε υπάρχει κάπου ξεκίνημα (δεν γνωρίζω βέβαια για τι ποσά...) ;)
S.S.D.D.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Oct 01, 2006 1:55 pm

Η επιχειρηματικοτητα ειναι κατι τελειως ασχετο με το εξωτερικο! Μη μπλεκετε 1.000 εννοιες για να βγαλετε τους αλλους τεμπεληδες και μιζερους!

Το παιδι που εφτιαξε το skroytzit και εβγαλε 300.000euros οταν το πουλησε, δεν το εφτιαξε επειδη ειχε παει στο εξωτερικο :???: Ουτε αυτος που εφτιαξε την million dollar homepage.
Για πιο απλο και λιγοτερο καινοτομο παραδειγμα, τα παιδια απο το Upatras με τα Voip τηλεφωνα μια χαρα πηγαν επισης...

Πραγματικα μακαρι να μπορουσαν ολοι να βρουνε πρωτοτυπη ιδεα και να γινουν αφεντικα του εαυτου τους και να ανοιξουν εταιρειες και να χεστουν στο ταλιρο! Αλλα παλι και αυτο ειναι για διαφορετικους χαρακτηρες. ;)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Oct 01, 2006 2:02 pm

Δεν διαφωνώ πουθενά, απλά είπα ότι η επιχειρηματικότητα έχει πολλά προαπαιτούμενα για να έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Το ίδιο πράγμα λέμε :-).
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Oct 01, 2006 2:43 pm

Η επιχειρηματικοτητα ειναι 80% δουλεια και 10% ιδεα και 10% συγκοιριες αντιθετα με οτι πιστευουν οι περισσοτεροι παντως... Δεν αρκει μια καλη ιδεα...
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Sun Oct 01, 2006 3:15 pm

Παιδια, τη συγκεκριμενη κουβεντα την κανω εδω και πολυ καιρο με τον εαυτο μου (και αλλους). Δεν εχω κατοικησει μονιμα στο εξωτερικο, αλλα εχω ταξιδεψει αρκετα και εχω μιλησει με πολλα ατομα που ζουν εξω (Ελληνες, ξενους και συγγενεις). Ολα ειναι θεμα trade-off. Τι θα παρεις και τι θα χασεις. Πουθενα, σχεδον, δεν ειναι καλυτερα ή χειροτερα απο την Ελλαδα και παντου συνηθιζεις εαν εχεις μια καλη προσαρμοστικοτητα και ανεκτικοτηατ. Αναμεσα σε ΟΛΟΥΣ τους ξενους -πιστευω- οτι πχ θα βρεις φιλικους ανθρωπους, με το δικο τους ομως τροπο. Τιποτα καινουριο ως εδω.

Βασικα ομως, ολοι θελουμε να φυγουμε και κανεις δεν κανει τιποτα να αλλαξει μια κατασταση που δεν του αρεσει. Δεν ειμαστε και τριτος κοσμος πια! Ολοι παραπονιουνται για τους μισθους, αλλα οι περισσοτεροι οταν παρουμε μια καλη θεση θα κοιταξουν πρωτα το συμφερον τους. Καμια κοινωνικη ευθυνη σε σχεση με αλλες ανεπτυγμενες χωρες. Δεν ειμαστε η Ελλαδα του '50 για να κοιταμε να λιγδωσουμε το αντερο μας με τον οποιοδηποτε τροπο. Η φυγη δεν ειναι η μονη λυση για τα προβληματα που αναφερατε.

Προσωπικα, ο βασικος λογος που θελω να δουλεψω εξω ειναι για λογους εμπειριων.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Oct 01, 2006 4:27 pm

nocturna_gr++

Συμφώνω μαζί σου μετά από ταξίδια σε 25+ αλλά ελπίζω να ξανακάνω κάποιο διάστημα έξω όχι για τόσο για λόγους εργασιών αλλά για επαφή με άλλους πολιτισμούς... Και καλά να δουλέψεις στην ΗΠΑ άντε όμως και προς Ινδια μεριά... Αλλα σύστημα, άλλος κόσμος, άλλες απολαβές κλπ κλπ...
Ganther wrote:Η επιχειρηματικοτητα ειναι 80% δουλεια και 10% ιδεα και 10% συγκοιριες αντιθετα με οτι πιστευουν οι περισσοτεροι παντως... Δεν αρκει μια καλη ιδεα...
Μάλλον 30% δημόσιες σχέσεις, 30% μάρκετινγκ (το timing μπαίνει κάπου εδώ), 30% δουλειά και 10% ιδέα αν θές να είσαι και επιχειρηματίας και coder... Βέβαια βγαίνουν πάρα πολλές οι ώρες στην αρχή και θες ομάδα με άτομα καθένας στο πόστο του αλλά και κατανόηση των άλλων
Αν μόνο coder και να δουλεύεις με άλλα funds αύξησε τη δικιά σου δουλειά και μείωσε το μάρκετινγκ

merged by Ethel
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Oct 01, 2006 11:58 pm

PaP wrote:Μάλλον 30% δημόσιες σχέσεις, 30% μάρκετινγκ (το timing μπαίνει κάπου εδώ), 30% δουλειά και 10% ιδέα
Good point , έχεις πολύ δίκιο PaP οι δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ παίζουν φοβερό ρόλο.. !
Τι κ`αν είσαι το καλύτερο ταλέντο αν απομονώνεσαι οσο και να δουλέψεις δεν θα κάνει διαφορά..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Oct 02, 2006 4:16 am

Δεκτον αλλα δημοσιες σχεσεις και Μαρκετινγκ το βαζω στο "δουλεια" στην ουσια οντως αυτο εινια το μεγαλυτερο κομματι της δουλειας....
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Oct 03, 2006 10:36 pm

Μήπως ξέφυγε λίγο η συζήτηση; ;)

Να σας πω κι εγώ το εξής, όσον αφορά τη διασκέδαση: Διαλέξτε στο "εξωτερικό" μια μεγάλη πόλη και ξεχάστε τις μικρότερες. Δεν πηγαίνουν παντού για ύπνο με τις κότες, ούτε κλείνουν παντού στις 10. Και στην Ελλάδα στο χωριό, νωρίς πάνε για ύπνο. Έχει κανείς την εντύπωση ότι εδώ οι φοιτητές πάνε για ύπνο από τις 10; Απλά στη Γερμανία (παράδειγμα) μπορείς να βρεις βιομηχανίες (και επαγγελματικές ευκαιρίες) και σε μικρές πόλεις. Πόσους ξέρετε στην Ελλάδα που θα έφευγαν από την Αθήνα όμως για την επαρχία, αν έβρισκαν δουλειά; Αν δεν το κάνεις εδώ, γιατί να το κάνεις εκεί; Κάθε βήμα στη ζωή είναι και μια επιλογή (και καλό είναι να έχει και μια προσωπική χροιά και να μην την κάνουν άλλοι για εμάς). Ψάξτε να ενημερωθείτε από άτομα που έχουν πραγματική εμπειρία και, κυρίως, άτομα που δεν πήγαν κάπου προκατειλημμένα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Wed Oct 04, 2006 2:04 pm

Βασικά ξέρω άτομα που το έχουν κάνει αλλά βέβαια δεν έχει τόση αξία αυτό που λέω γιατί σιγουρότατα θα υπάρχουν και αντιπαραδείγματα!
Από προσωπική εμπειρία τι άλλο έχεις να προσθέσεις?
S.S.D.D.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 04, 2006 2:54 pm

Ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Και καλό είναι να έχουμε να αποκτούμε οι ίδιοι τις εμπειρίες στη ζωή, όντας λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι και διψασμένοι για νέα πράγματα, ειδικά όσο είμαστε νέοι. Δεν έχω μεγαλώσει σε ένα μέρος, για να μου λείψουν απαραίτητα οι φίλοι. Καταλαβαίνω όσους έχουν δυσκολίες σαε αυτόν τον τομέα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά το να δικαιολογούμε τις πράξεις μας με κλισέ, όταν είμαστε νέοι, είναι μικρόψυχο. Και εκτός αυτού δεν μπορώ να αποδεχτώ τους μισθούς πείνας των πτυχιούχων στην Ελλάδα, ούτε το να ζω με έξοδα των γονιών μου μέχρι να σιτέψω. Δεν το θεωρώ φυσιολογικό. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είμαι εγώ...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Oct 04, 2006 3:34 pm

Γενικά για κάποιον που πρέπει (ή θα πρέπει) να πληρώνει νοίκια, κοινόχρηστα, αυτοκίνητα, έξοδα διαβίωσης από την τσέπη του στο εγγύς μέλλον, το εξωτερικό μπορεί να αποτελεί κάτι παραπάνω από επιλογή. Ίσως αποτελεί αναγκαιότητα το να γίνει ένας Gastarbeiter πολυτελείας.
Για μένα το ερώτημα δεν είναι το αν θα πάω στο εξωτερικό αλλά το πότε. Πριν ή μετά το στρατό;
Να εργαστείς για 1-2 χρόνια και (μόλις δεις ότι δεν μπορείς να πάρεις άλλη αναβολή) να γυρίσεις πίσω στην Ελλάδα και να αφήσεις μια καρριέρα στη μέση ή να πάς στρατό πρώτα και να κάνεις την παραδοχή ότι μετά θα έχεις την όρεξη να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο εκεί έξω;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 04, 2006 3:55 pm

Αμα σκεφτεσαι εστω και λιιιιγο την πιθανοτητα να μεινεις στο εξωτερικο για καριερα και οχι μονο για εμπειρια, τοτε πρεπει να πας στρατο απο πριν οπωσδηποτε!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 04, 2006 3:55 pm

Οι γονείς (των περισσοτέρων) μας ήταν μετανάστες...από το χωριό στην πόλη. Γιατί όχι και εμείς; Η κινητικότητα είναι καλό πράγμα. Βοηθάει στην πολιτισμική κατανόηση, ανοίγει ορίζοντες και μας επιτρέπει να αποκτήσουμε διαφορετικές εμπειρίες.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Oct 04, 2006 4:17 pm

Απλά δεν ξέρω αν θα έχω την ίδια όρεξη μετά το στρατό. Αλλά μάλλον έτσι θα γίνει.
Post Reply

Return to “off-topic”