Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Fri Nov 03, 2006 6:51 pm

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά σαν φόρουμ δεν μπορούμε να κατεβάσουμε πλαίσιο?
Αυτό δεν είναι εφικτό για τους λόγους ότι :

α) το Venus δεν είναι φοιτιτική παράταξη...
β) δε είναι δύσκολο να πάρεις στο λαιμό σου και τους 1.000+ χρήστες του Venus, δε θα τους εκφράζει όλους

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να κατεβάσει κάποιος από εδώ μέσα ένα πλαίσιο (όχι ως Punisher για παράδειγμα αλλά ως Χάρης ...) και να το ανακοινώσει εδώ μέσα...

:-)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Εξετάσεις

Post by redlabel » Fri Nov 03, 2006 7:23 pm

Καλησπέρα παιδιά,

Δύο λόγια "επί της διαδικασίας" (γιατί "επί της ουσίας" θα μας πάρει ξημέρωμα...), όπως την αντιλαμβάνομαι:

1]. Αν ένα μάθημα δεν διδαχθεί "επαρκώς" (δηλαδή γίνουν πολύ λίγα μαθήματα, πχ. <Χ βδομάδες), αυτό δεν μπορεί να "συμπαρασύρει" άλλα μαθήματα, εφόσον αυτά έχουν διδαχθεί επαρκώς.

2]. Αν ένα ή περισσότερα μαθήματα δεν διδαχθούν επαρκώς (πχ. λόγω κατάληψης), οι φοιτητές που δεν τα διδάχτηκαν δεν μπορούν να εξεταστούν σ' αυτά, ούτε στην 1η ούτε στη 2η εξεταστική. Ομως, όσοι φοιτητές τα διδάχτηκαν σε παλαιότερα έτη δεν βλέπω γιατί δεν μπορούν να εξεταστούν (εφόσον, φυσικά, υπάρξει εξεταστική περίοδος και δεν συνεχίζεται η κατάληψη).

Γεια και χαρά,

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Τυπικά, τον τελευταίο λόγο για τα ζητήματα αυτά τον έχουν τα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου (πχ. Σύγκλητος, ΓΣ), εφόσον δεν υπάρχει σχετική ρητή πρόβλεψη στους κανονισμούς σπουδών.
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Fri Nov 03, 2006 8:13 pm

Proxenos απλά respect... +1000!
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Fri Nov 03, 2006 8:58 pm

Proxenos -1000

Υπάρχει ένα μέρος καλοβολεψάκιδων αλλά ο μηδενισμός τέτοιας απόλυτης μορφής και ισοπέδωσης είναι απλά μια γνώμη που απέχει απο την πραγματικότητα. Δεν είναι όλοι οι φοιτητές που είναι υπέρ της κατάληψης στις καφετέρειες και δεν κατεβαίνουν, και μια απεργία δεν είναι απο μόνη της αιτία εσφαλμένης νοοτροπίας. Πως λες ότι ο κόσμος δεν παίρνει την ακατάσταση στα χέρια του και απλά βγαίνει στους δρόμους ή γλύφει; Δεν υπάρχει κόσμος που εργάζεται σκληρά και διεκδικεί πράγματα που σχετίζονται με τις ανάγκες του; Τι μηδενισμός είναι αυτός; Οι απεργίες και οι πορείες είναι αιτία κατρακύλας μιας χώρας ? Θα ήταν καλύτερος ένας διαχωρισμός μεταξύ ενσυνείδητων και ασυνείδητων. Στους τελευταίους ανήκει διακαιωματικά η κατρακύλα. Είναι κτήμα τους και την δαιχειρίζονται. Δεν ζουν χωρίς αητήν.
Δεν παίρνω θέση προφανώς μιας και δεν γουστάρω να ανήκω ούτε στους μεν ούτε στους δε (υπουργοί/κεφάλαιο-απεργίες/καταλήψεις) αλλά δεν δέχομαι απόλυτες γνώμες. Η πραγματικότητα σχεδόν πάντα απέχει απο τα άκρα δεν θέλει πολύ αυτό...
O καθένας έχει τη γνώμη του βέβαια...
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Fri Nov 03, 2006 9:44 pm

shodanjr_gr wrote: Και η απόφαση για την τέλεση ή όχι γενικής συνέλευσης πάλι μέσω αντιπροσώπων γίνεται. Εγώ αναρωτιέμαι πότε μία συνέλευση είναι καταχρηστική και πότε όχι...απάντησέ μου και στο ερώτημα που έθεσα αν μπορείς.

Γιατί η συγκεκριμένη μόνο δίκαιη δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που ΗΔΗ είχε αποφασιστεί Γ.Σ. για την Τρίτη με ΟΜΟΦΩΝΙΑ (οπότε δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα τα ΡΑΣ, ΕΑΚ, ΠΚΣ και δεν ξέρω και γω ποιος άλλος να πει ότι δεν συμφώνησαν με την τέλεση γενικής συνέλευσης...).
Προφανώς και γίνεται μέσω αντιπροσώπων, αυτό το νόημα έχουν άλλωστε οι αντιπρόσωποι. Τους εξέλεξε η πλειοψηφία των φοιτητών που προσήλθαν να ψηφίσουν (αυτοί που δεν ήρθαν προφανώς για διάφορους λόγους δεν ήθελαν να ψηφίσουν). Όσο και αν διαφωνώ με τον τρόπο που γίνονται και οι Γ.Σ. και οι εκλογές, δεν μπορώ παρά να τις σέβομαι, και όχι να τις απαξιώνω επειδή δεν μου αρέσουν. Και φυσικά όπως και στις ΓΣ έτσι και στις εκλογές όποιος θέλει κατεβάζει μια δική του παράταξη και πέρνει μέρος στις εκλογές. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να καλεστεί ΓΣ χωρίς να πάρουν απόφαση παρατάξεις, αν μαζευτεί κάποιος ικανός αριθμός υπογραφών.
Μια ΓΣ εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι καταχρηστική. Δεν συμμετέχουν αντιπρόσωποι, συμμετέχει το ίδιο το σώμα που το αφορά, οι φοιτητές. Ακόμα και αυτές που δεν έχουν πολύ κόσμο, δεν είναι καταχραστικές, αφού ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μόλλον δεν τον ενδιαφέρει. Πάντα στο πλαίσιο να γίνονται γνωστές από πιο πριν και όχι τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά την Πρυτανεία δεν έχει καμία δουλεια να εγκρίνει ή οχι μια ΓΣ φοιτητών, αν είναι δυνατόν!!! Απλά ΚΑΘΕ φορά που γίνεται ΓΣ παίρνει απόφαση να μη γίνουνε μαθήματα για να μπορούν οι φοιτητές να συμμετέχουν.

Όποιος είναι έξω από χορό, εύκολα μπορεί να κατακρίνει και να βρίζει τους άλλους. Ας κοιτάξει τον ευατό του καλύτερα.

Α και για να μην ξεχάσω..
chilochr++++;

Υ.Γ. προφανώς και το venus μπορεί να κατεβάσει πλαίσιο.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Nov 03, 2006 10:08 pm

M.I.T.as wrote:Υ.Γ. προφανώς και το venus μπορεί να κατεβάσει πλαίσιο.
Το Venus δε θέλει να ξαναμπλέξει :???: . Οι χρήστες του μπορούν να κάνουν ότι επιθυμούν
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Re: Εξετάσεις

Post by rapadder » Fri Nov 03, 2006 10:22 pm

redlabel wrote: 1]. Αν ένα μάθημα δεν διδαχθεί "επαρκώς" (δηλαδή γίνουν πολύ λίγα μαθήματα, πχ. <Χ βδομάδες), αυτό δεν μπορεί να "συμπαρασύρει" άλλα μαθήματα, εφόσον αυτά έχουν διδαχθεί επαρκώς.
Προφανώς και όχι, όμως στην πράξη ισχύει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή αν σε κάποια μαθήματα έχουν συμπληρωθεί οι ώρες διδασκαλίας και σε κάποια άλλα όχι, τελικά δίνονται όλα τα μαθήματα. Αυτό συνέβει και την φετεινή ακαδημαϊκή χρονιά όπου υπήρχαν κάποια μαθήματα στα οποία δεν είχαν συμπληρωθεί οι απαραίτητες ώρες αλλά οι διδάσκοντες έκαναν τα στραβά μάτια.
redlabel wrote: 2]. Αν ένα ή περισσότερα μαθήματα δεν διδαχθούν επαρκώς (πχ. λόγω κατάληψης), οι φοιτητές που δεν τα διδάχτηκαν δεν μπορούν να εξεταστούν σ' αυτά, ούτε στην 1η ούτε στη 2η εξεταστική. Ομως, όσοι φοιτητές τα διδάχτηκαν σε παλαιότερα έτη δεν βλέπω γιατί δεν μπορούν να εξεταστούν (εφόσον, φυσικά, υπάρξει εξεταστική περίοδος και δεν συνεχίζεται η κατάληψη).
Αν ένας φοιτητής κοπεί σε ένα μάθημα είναι καλύτερα να το ξαναδιδαχθεί από το να το δώσει έπειτα από έναν χρόνο. Αν το δώσει μετά από πολλούς μήνες χωρίς να το έχει διδαχθεί όπως προβλέπεται αυτό ίσως σημαίνει ότι το μάθημα αφενός είναι υπερβολικά εύκολο και αφετέρου θα καθιστούσε το Πανεπιστήμιο εξεταστικό κέντρο απαξιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
M.I.T.as wrote: Όσον αφορά την Πρυτανεία δεν έχει καμία δουλεια να εγκρίνει ή οχι μια ΓΣ φοιτητών, αν είναι δυνατόν!!! Απλά ΚΑΘΕ φορά που γίνεται ΓΣ παίρνει απόφαση να μη γίνουνε μαθήματα για να μπορούν οι φοιτητές να συμμετέχουν.
Και ποιός ρωτάει τους φοιτητές αν έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν σε μια Γενική Συνέλευση; Πρώτα απ' όλα η πλειοψηφία των φοιτητών δεν συμμετέχει ούτε σε φοιτητικές εκλογές εδώ και πολλά χρόνια, πόσο μάλλον σε αμεσο-"δημοκρατικές" διαδικασίες. Όταν λοιπόν στις φοιτητικές εκλογές συμμετέχει ένα 20-25% των φοιτητών (με το ζόρι) δεν μπορούμε να μιλάμε για "εκπροσώπους των φοιτητών" παρά μερίδας τους. Στις Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχει ένα 3-5% των φοιτητών (για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούσε να συμμετέχει και πάνω από ένα 10%), τότε είναι τουλάχιστον εγωϊστικό το να σταματούν τα μαθήματα για να κάνουν κάποιοι Γενική Συνέλευση όποτε τους έρθει όρεξη, για να μην χρησιμοποιήσω σκληρότερους χαρακτηρισμούς.

Στην πράξη οι "εκπρόσωποι των φοιτητών" συνηθίζουν να εισβάλλουν στο γραφείο του πρύτανη, ο οποίος (συνήθως είναι σε ευαίσθητη ηλικία και έχοντας και καρδιακά προβλήματα) δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει στα αιτήματα τους.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Nov 03, 2006 10:44 pm

Αν το δώσει μετά από πολλούς μήνες χωρίς να το έχει διδαχθεί όπως προβλέπεται αυτό ίσως σημαίνει ότι το μάθημα αφενός είναι υπερβολικά εύκολο και αφετέρου θα καθιστούσε το Πανεπιστήμιο εξεταστικό κέντρο απαξιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ας χαλαρωσουμε λιγο απο το πολυ politicaly correctness, γιατι δεν κανει παντα καλο. Σωστα αυτα που λες, αλλα δε βρισκω λογο καποιος 5οετης πχ που χρωσταει 2 μαθηματα, να πρεπει να τα ξαναδιδαχθει για να τα ξαναδωσει επειτα απο 1 ετος... Μπορει να κανω και λαθος ομως...
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Fri Nov 03, 2006 11:21 pm

Αν το δώσει μετά από πολλούς μήνες χωρίς να το έχει διδαχθεί όπως προβλέπεται αυτό ίσως σημαίνει ότι το μάθημα αφενός είναι υπερβολικά εύκολο και αφετέρου θα καθιστούσε το Πανεπιστήμιο εξεταστικό κέντρο απαξιώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
Για να πάρεις πτυχίο χρειάζεται να εξεταστείς σε 36+1 μαθήματα και να γράψεις βαθμό>5.Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη.Δεν βλέπω πως μπορείς αλλιώς να το χαρακτηρίσεις το Πανεπιστήμιο,παρά εξεταστικό κέντρο...

Όσον αφορά το post του Proxenos επειδή βλέπει λίγο παραπέρα,θα ήθελα να αναφέρω (ξαναμανά) πως είναι θέμα πολιτεύματος.Η δημοκρατία δεν φτιάχτηκε για 10 εκατομμύρια ανθρώπους.Αμεσοδημοκρατία τουλάχιστον στην εποχή μας είναι άπιαστο όνειρο (να ελπίζω σε ένα secure internet που θα λειτουργεί ως μέσο διακυβέρνησης της πολιτείας,και όχι ως ένα μέσο που θα κυβερνάει η πολιτεία; Μπα...).
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Fri Nov 03, 2006 11:29 pm

M.I.T.as wrote: Όσο και αν διαφωνώ με τον τρόπο που γίνονται και οι Γ.Σ. και οι εκλογές, δεν μπορώ παρά να τις σέβομαι, και όχι να τις απαξιώνω επειδή δεν μου αρέσουν.
Σέβεσαι μία γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε με τόσο ΓΕΛΟΙΟ τρόπο σαν αυτή της Πέμπτης; (να γεμίσει το αμφιθέατρο ή να μαζευτούν υπογραφές; ). Εγώ ξαναρωτάω (όπως έκαναν και άλλοι παραπάνω). Τί με σταματάει από το να μαζέψω (αν είμαι μία παράταξη) 300 άτομα, να τα κατεβάσω στη σχολή στις 9 το βράδυ, να κλειστό στο αμφ. Α και να πάρω ότι απόφαση θέλω; Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, έκανα Γ.Σ. και σύμφωνα με την λογική σου οφείλει το σύνολο της σχολής να την σεβαστεί.
Και φυσικά όπως και στις ΓΣ έτσι και στις εκλογές όποιος θέλει κατεβάζει μια δική του παράταξη και πέρνει μέρος στις εκλογές.
Μόνο που όπως στις εκλογές, έτσι και στην Γ.Σ. ο ανεξάρτητος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα για πάρα πολλούς λόγους (έλλειψη προβολής, έλλειψη υποστηρικτών, έλλειψη τραμπούκων κλπ κλπ).
Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να καλεστεί ΓΣ χωρίς να πάρουν απόφαση παρατάξεις, αν μαζευτεί κάποιος ικανός αριθμός υπογραφών.
Και τα 300 άτομα που μαζεύτηκαν χτες είναι ικανοποιητικός αριθμός; 300 αριστεροί στο σύνολο 10.000 φοιτητών; Τους υπόλοιπους 9.300 φοιτητές τους ρώτησε κανένας αν ήθελαν γενική συνέλευση;
Μια ΓΣ εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι καταχρηστική. Δεν συμμετέχουν αντιπρόσωποι, συμμετέχει το ίδιο το σώμα που το αφορά, οι φοιτητές. Ακόμα και αυτές που δεν έχουν πολύ κόσμο, δεν είναι καταχραστικές, αφού ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μόλλον δεν τον ενδιαφέρει.
Ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μπορεί να έχει μαθήματα, να μην έχει ενημερωθεί, να μην θέλει να συμμετάσχει σε μία φαρσοκωμωδία από τη στιγμή που ήδη είχε κανονιστεί Γενική Συνέλευση για την Τρίτη από το σύνολο των παρατάξεων.
Όσον αφορά την Πρυτανεία δεν έχει καμία δουλεια να εγκρίνει ή οχι μια ΓΣ φοιτητών, αν είναι δυνατόν!!! Απλά ΚΑΘΕ φορά που γίνεται ΓΣ παίρνει απόφαση να μη γίνουνε μαθήματα για να μπορούν οι φοιτητές να συμμετέχουν.
Και επαναλαμβάνω, πότε μία Γ.Σ. είναι πραγματικά Γ.Σ.; Δεν γίνεται όποτε του κατεβαίνει του κάθε αριστερού να αναγκάζεται ο Πρύτανης να διακόπτει την ροή των μαθημάτων, ΕΙΔΙΚΑ υπό τις συνθήκες χρόνου που γίνονται τα μαθήματα τώρα.

Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μπαίνουν με τραμπούκικο τρόπο εκπρόσωποι της ΠΚΣ στο αμφιθέατρο και να απαιτούν από τον εκάστωτε καθηγητή να διακόψει το μάθημά του, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παρευρισκόμενους στο μάθημα φοιτητές δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την Γ.Σ.
Όποιος είναι έξω από χορό, εύκολα μπορεί να κατακρίνει και να βρίζει τους άλλους. Ας κοιτάξει τον ευατό του καλύτερα.
Δεν νομίζω ότι κανένας φοιτητής της ΑΣΟΕΕ είναι έξω από το χορό...Οι αποφάσεις αυτών των "Γενικών Συνελεύσεων" (έμφαση στα εισαγωγικά) μας επιρρεάζουν όλους, μας στερούν ώρες μάθησης, πιθανώς να μας στερήσουν και το εξάμηνο. Και ΟΧΙ προσωπικά εμένα ΔΕΝ με καλύπτει να μου "εξασφαλίσουν" την εξεταστική (πάλι με άκρως δημοκρατικά μέσα [/sarcasm]) εκπρόσωποι του συντονιστικού των καταλήψεων, αν δεν έχω συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες μαθήματος... τί να το κάνω εγώ το πτυχτείο μου που θα γράφει επάνω πχ. Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν δεν θα ξέρω που μου παν τα τέσσερα από το αντικείμενο, αφού δεν θα το έχω διδαχτεί λόγω των καταλήψεων...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
M.I.T.as
byte level
byte level

Re: Εξετάσεις

Post by M.I.T.as » Fri Nov 03, 2006 11:39 pm

rapadder wrote: Και ποιός ρωτάει τους φοιτητές αν έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν σε μια Γενική Συνέλευση; Πρώτα απ' όλα η πλειοψηφία των φοιτητών δεν συμμετέχει ούτε σε φοιτητικές εκλογές εδώ και πολλά χρόνια, πόσο μάλλον σε αμεσο-"δημοκρατικές" διαδικασίες. Όταν λοιπόν στις φοιτητικές εκλογές συμμετέχει ένα 20-25% των φοιτητών (με το ζόρι) δεν μπορούμε να μιλάμε για "εκπροσώπους των φοιτητών" παρά μερίδας τους. Στις Γενικές Συνελεύσεις συμμετέχει ένα 3-5% των φοιτητών (για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούσε να συμμετέχει και πάνω από ένα 10%), τότε είναι τουλάχιστον εγωϊστικό το να σταματούν τα μαθήματα για να κάνουν κάποιοι Γενική Συνέλευση όποτε τους έρθει όρεξη, για να μην χρησιμοποιήσω σκληρότερους χαρακτηρισμούς.

Στην πράξη οι "εκπρόσωποι των φοιτητών" συνηθίζουν να εισβάλλουν στο γραφείο του πρύτανη, ο οποίος (συνήθως είναι σε ευαίσθητη ηλικία και έχοντας και καρδιακά προβλήματα) δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει στα αιτήματα τους.
Οι περισσότεροι φοιτητές που δεν συμμετέχουν είναι επειδή δεν συμφωνούν με τον τρόπο που γίνονται οι διαδικασίες. Ούτε εγώ συμφωνώ. Απλά λέω οτι δεν είναι λύση να μην συμμετέχουμε αλλά να προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα από μέσα. Δεν θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσουν καθόλου οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Υ.Γ. στις τελευταίες εκλογές ψήφισε σχεδόν το 50 % των φοιτητών τις ΑΣΟΕΕ
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Nov 03, 2006 11:41 pm

Αν πάντως την Τρίτη δεν ψηφιστεί κατάληψη να μην βιαστούν μερικοί να προεκτείνουν αυτό τo αποτέλεσμα διότι υπάρχουν και άτομα που θα ψηφίσουν κατά της κατάληψης μόνο και μόνο επειδή δε θέλουν να χάσουν το εξάμηνο και όχι γιατί συμφωνούν με το Νέο Νόμο Πλαίσιο.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 12:09 am

PASCAL wrote:Αν πάντως την Τρίτη δεν ψηφιστεί κατάληψη να μην βιαστούν μερικοί να προεκτείνουν αυτό τo αποτέλεσμα διότι υπάρχουν και άτομα που θα ψηφίσουν κατά της κατάληψης μόνο και μόνο επειδή δε θέλουν να χάσουν το εξάμηνο και όχι γιατί συμφωνούν με το Νέο Νόμο Πλαίσιο.
Σωστό αυτό. Βασικά πάντα αναρωτιόμουν γιατί το θέμα της κατάληψης έπρεπε να αποφασίζεται μέσα από τη Γ.Σ. και όχι μίας διαδικασίας παρεμφερούς με αυτή των φοιτητικών εκλογών (που διαφθείρεται σε σαφώς μικρότερο βαθμό κατά τη γνώμη μου και επιτρέπει συμμετοχή του συνόλου των φοιτητών).
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 12:09 am

shodanjr_gr wrote:όποτε του κατεβαίνει του κάθε αριστερού να αναγκάζεται ο Πρύτανης
LoL Είναι θέμα φρονημάτων δηλαδή ?

shodanjr_gr wrote:Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μπαίνουν με τραμπούκικο τρόπο εκπρόσωποι της ΠΚΣ στο αμφιθέατρο και να απαιτούν από τον εκάστωτε καθηγητή να διακόψει το μάθημά του, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παρευρισκόμενους στο μάθημα φοιτητές δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την Γ.Σ.
Μια χαρά ήταν ο τρόπος τους , στην ίδια αίθουσα ήμασταν, εξήσου Τραμπούκικος μπορεί να θεωρηθεί ο τρόπος των διαφόρων παρατάξεων για να ανακοινώσουν PARTY! Δλδ λίγο έλεος.. Και μας διέκοψαν απλά για να συμμετάσχουμε και εμείς στην γενική συνέλευση.. Γιατί δεν πήγες τότε για να μην ήταν μόνο 300 αριστεροί ? Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή να σε πάρουν από το χέρι και να σε πάνε μέχρι κάτω για να πείς την γνώμη σου..?
Και δεν ήταν 9 ή ώρα το βράδυ ήταν Πέμπτη μεσημέρι με full κόσμο..
shodanjr_gr wrote:τί να το κάνω εγώ το πτυχτείο μου που θα γράφει επάνω πχ. Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν δεν θα ξέρω που μου παν τα τέσσερα από το αντικείμενο, αφού δεν θα το έχω διδαχτεί λόγω των καταλήψεων...
Συμφωνώ , αλλά τι να γίνει , όλες οι σχολές που είναι οι φίλοι μου κλειστές είναι , ας αποσύρουν το νομοσχέδιο.. :-p

PS : Θέλω να έχω φιλικό τόνο , no offence , απλά επειδή τα λές κάπως ακραία.. :roll:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sat Nov 04, 2006 12:16 am

shodanjr_gr wrote: Σέβεσαι μία γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε με τόσο ΓΕΛΟΙΟ τρόπο σαν αυτή της Πέμπτης; (να γεμίσει το αμφιθέατρο ή να μαζευτούν υπογραφές; ). Εγώ ξαναρωτάω (όπως έκαναν και άλλοι παραπάνω). Τί με σταματάει από το να μαζέψω (αν είμαι μία παράταξη) 300 άτομα, να τα κατεβάσω στη σχολή στις 9 το βράδυ, να κλειστό στο αμφ. Α και να πάρω ότι απόφαση θέλω; Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, έκανα Γ.Σ. και σύμφωνα με την λογική σου οφείλει το σύνολο της σχολής να την σεβαστεί.
Αν το ανακοινώσεις πιο πριν για να ερθει όποιος θέλει κάν' το δεν σε εμποδίζει κανείς.
Μόνο που όπως στις εκλογές, έτσι και στην Γ.Σ. ο ανεξάρτητος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα για πάρα πολλούς λόγους (έλλειψη προβολής, έλλειψη υποστηρικτών, έλλειψη τραμπούκων κλπ κλπ).
Ο κολλητός μου σπούδαζε πληροφορικη στα Γιαννενα. 2ο έτος με κατι φίλους του προβληματισμένοι από όλα αυτά που συζητάμε δημιουργήσαν μια ανεξάρτητη παράταξη. Τον πρώτο χρόνο κιόλας βγήκαν 2οι πάνω από ΠΑΣΠ, ΠΚΣ.
Και τα 300 άτομα που μαζεύτηκαν χτες είναι ικανοποιητικός αριθμός; 300 αριστεροί στο σύνολο 10.000 φοιτητών; Τους υπόλοιπους 9.300 φοιτητές τους ρώτησε κανένας αν ήθελαν γενική συνέλευση;
Το θέμα δεν είναι αν θέλουν, θέλω να πιστεύω οτι θέλουν αλλά δεν τους αρέσει ο τρόπος που γίνονται. Αλλά από τη στιγμή που δεν έρχονται εμένα προσωπικά μου φτάνουν αυτοί οι 300 φοιτητές.

Ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μπορεί να έχει μαθήματα, να μην έχει ενημερωθεί, να μην θέλει να συμμετάσχει σε μία φαρσοκωμωδία από τη στιγμή που ήδη είχε κανονιστεί Γενική Συνέλευση για την Τρίτη από το σύνολο των παρατάξεων.
1. Δεν έγιναν μαθήματα οταν γινόταν ΓΣ.
2. Από τη στιγμή που υπάρχουν ανακοινώσεις σε όλη τη σχολή οφείλει να ενημερωθεί.
3. Αν έχει αποφασιστεί ΓΣ την τρίτη, δεν εμποδίζει τίποτα να γινει πιο πριν άλλη.

Και επαναλαμβάνω, πότε μία Γ.Σ. είναι πραγματικά Γ.Σ.; Δεν γίνεται όποτε του κατεβαίνει του κάθε αριστερού να αναγκάζεται ο Πρύτανης να διακόπτει την ροή των μαθημάτων, ΕΙΔΙΚΑ υπό τις συνθήκες χρόνου που γίνονται τα μαθήματα τώρα.
κοίτα αν έχεις πρόβλημα με τους αριστερούς είναι άλλο θέμα δεν θέλω να το σχολιάσω.
Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μπαίνουν με τραμπούκικο τρόπο εκπρόσωποι της ΠΚΣ στο αμφιθέατρο και να απαιτούν από τον εκάστωτε καθηγητή να διακόψει το μάθημά του, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παρευρισκόμενους στο μάθημα φοιτητές δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την Γ.Σ.
Το να σταματήσει το μάθημα το αποφάσισε ο πρύτανης. Το ποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη ΓΣ το ξέρει ο ίδιος.
Voltaire
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sat Nov 04, 2006 12:17 am

AmmarkoV+++++++++;
Voltaire
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 12:25 am

AmmarkoV wrote:
shodanjr_gr wrote:Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μπαίνουν με τραμπούκικο τρόπο εκπρόσωποι της ΠΚΣ στο αμφιθέατρο και να απαιτούν από τον εκάστωτε καθηγητή να διακόψει το μάθημά του, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παρευρισκόμενους στο μάθημα φοιτητές δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την Γ.Σ.
Μια χαρά ήταν ο τρόπος τους , στην ίδια αίθουσα ήμασταν, εξήσου Τραμπούκικος μπορεί να θεωρηθεί ο τρόπος των διαφόρων παρατάξεων για να ανακοινώσουν PARTY! Δλδ λίγο έλεος.. Και μας διέκοψαν απλά για να συμμετάσχουμε και εμείς στην γενική συνέλευση.. Γιατί δεν πήγες τότε για να μην ήταν μόνο 300 αριστεροί ? Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή να σε πάρουν από το χέρι και να σε πάνε μέχρι κάτω για να πείς την γνώμη σου..?
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ο τρόπος με τον οποίο κάνουν ανακοινώσεις οι παρατάξεις με τον τρόπο που διεκόπη το χθεσινό μάθημα. Οι ανακοινώσεις γίνονται είτε πριν την έναρξη του μαθήματος είτε στα πρώτα 5-10 λεπτά πάντα με τη συννένεση (sp?) του καθηγητή. Δεν είδα ποτέ μου ΔΑΠίτη/ΠΑΣΠίτη να μπει κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην αίθουσα για να μας "ενημερώσει" για οτιδήποτε (σε αντίθεση με αυτό που έγινε προχτές). Εγώ δεν πήγα στη γενική συνέλευση γιατί ΔΕΝ την θεωρώ γενική συνέλευση. Δεν αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Συλλόγου, αποφασίστικε μονομερώς από τις αριστερές παρατάξεις που ήθελαν να περάσουν τα πλαίσιά τους "την νύχτα".
Και δεν ήταν 9 ή ώρα το βράδυ ήταν Πέμπτη μεσημέρι με full κόσμο..
Δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν έκανα εγώ κάτι τέτοιο, αυτή η "μάζοξη" θα θεωρούταν γενική συνέλευση με βάση το καταστατικό του συλλόγου...Μία απόφαση που θα λαμβανόταν κάτω από αυτές τις συνθήκες θα θεωρούταν έγγυρη...σου φαίνεται λογικό αυτό;
Συμφωνώ , αλλά τι να γίνει , όλες οι σχολές που είναι φίλοι μου κλειστές είναι , ας αποσύρουν το νομοσχέδιο.. :-p
Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι όσοι συμφωνούν με την κατάληψη, να υποστούν τις συνέπεις της επιλογής τους. Αυτός ο αγώνας "εκ του ασφαλούς" που γίνεται δεν μου λέει και πολλά...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 12:35 am

M.I.T.as wrote:
shodanjr_gr wrote: Σέβεσαι μία γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε με τόσο ΓΕΛΟΙΟ τρόπο σαν αυτή της Πέμπτης; (να γεμίσει το αμφιθέατρο ή να μαζευτούν υπογραφές; ). Εγώ ξαναρωτάω (όπως έκαναν και άλλοι παραπάνω). Τί με σταματάει από το να μαζέψω (αν είμαι μία παράταξη) 300 άτομα, να τα κατεβάσω στη σχολή στις 9 το βράδυ, να κλειστό στο αμφ. Α και να πάρω ότι απόφαση θέλω; Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, έκανα Γ.Σ. και σύμφωνα με την λογική σου οφείλει το σύνολο της σχολής να την σεβαστεί.
Αν το ανακοινώσεις πιο πριν για να ερθει όποιος θέλει κάν' το δεν σε εμποδίζει κανείς.
Και άμα δεν το φρόντιζα; Γιατί πέραν από μερικές αφισούλες δεν είδα και ιδιαίτερη ενημέρωση... Και επίσης πόσες άλλες φορές έχουν οργανωθεί "γενικές συνελεύσεις" από τις αριστερές παρατάξεις (κυρίως) που εν τέλει δεν αναγνωρίζονται; Πρέπει όλοι οι φοιτητές να είναι έτοιμοι να παραστούν σε κάθε Γ.Σ.-to-be μπας και αναγνωριστεί και περάσουν αποφάσεις που δεν τον εκφράζουν;
Το θέμα δεν είναι αν θέλουν, θέλω να πιστεύω οτι θέλουν αλλά δεν τους αρέσει ο τρόπος που γίνονται. Αλλά από τη στιγμή που δεν έρχονται εμένα προσωπικά μου φτάνουν αυτοί οι 300 φοιτητές.
Το θέμα είναι (όπως έγραψα και πιο πάνω) ότι δεν μπορούμε ανά πάσα στιγμή να παραστούμε σε Γ.Σ., ειδικά μία Γ.Σ. αμφιβόλου-νομιμότητας. Από τη στιγμή ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ συνέλευση για την Τρίτη, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη;

1. Δεν έγιναν μαθήματα οταν γινόταν ΓΣ.
Εμείς κάναμε μάθημα με τον κ. Κωνσταντόπουλο όταν μας διέκοψαν εκπρόσωποι της ΠΚΣ για να μας πουν ότι γίνεται Γ.Σ. (όπως έχουν κάνει ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ φορές, χωρίς όμως να υπάρχει απόφαση από την Πρυτανεία).
2. Από τη στιγμή που υπάρχουν ανακοινώσεις σε όλη τη σχολή οφείλει να ενημερωθεί.
Θα ξαναπώ ότι και άλλες φορές έχουν γίνει τέτοιες "Γ.Σ." και συνοδεύονται από τις χειρόγραφες ανακοινώσεις, αλλά εν τέλει δεν αναγνωρίζονται.
3. Αν έχει αποφασιστεί ΓΣ την τρίτη, δεν εμποδίζει τίποτα να γινει πιο πριν άλλη.
ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ; Να "παρακάμψουν" ουσιαστικά τους υποστηρικτές των άλλων δύο παρατάξεων ώστε να περάσουν ότι πλαίσιο θέλουν αυτοί; Αν η Γ.Σ. της Τρίτης είχε αποφασιστεί ΜΟΝΟ από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ τότε θα το δεχόμουν, αλλά απόσο γνωρίζω η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Το να σταματήσει το μάθημα το αποφάσισε ο πρύτανης. Το ποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη ΓΣ το ξέρει ο ίδιος.
Η βούληση του Πρύτανη δηλαδή είναι νόμος όταν μας βολεύει; Γιατί όταν ο Πρύτανης ζητάει να μπούνε αστυνομικοί στη Σχολή για να σταματήσουν αναρχικούς, κάποιες παρατάξεις τον "κράζουν"...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 12:49 am

Ρε Shodan μιλάς λες και είσαι στέλεχος της κυβέρνισης ετών 90..
shodanjr_gr wrote:Γιατί πέραν από μερικές αφισούλες δεν είδα και ιδιαίτερη ενημέρωση... Και επίσης πόσες άλλες φορές έχουν οργανωθεί "γενικές συνελεύσεις" από τις αριστερές παρατάξεις (κυρίως) που εν τέλει δεν αναγνωρίζονται;
Πρέπει όλοι οι φοιτητές να είναι έτοιμοι να παραστούν σε κάθε Γ.Σ.-to-be μπας και αναγνωριστεί και περάσουν αποφάσεις που δεν τον εκφράζουν;
Μπήκαν μέσα στο μάθημα και είπαν γίνεται συνέλευση..
Δηλαδή θές να πείς οτι δεν το γνώριζες ?
Γιατί δεν πήγες ?
Πέμπτη μεσημέρι είναι νύχτα ?
Μην παραπονιέσαι!

Τι άλλο να έκαναν.. Κάτω στο πάτωμα είχαν βάλει βελάκια , αφίσες , όλοι για αυτό συζητούσαν.. Δηλαδή μόνο ντουντούκες δεν πήραν να το φωνάζουν..
Τους κατηγορείς που μπήκαν , τους κατηγορείς , οτι δεν πληροφόρησαν (το οποιο έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο) τους κατηγορείς επειδή είναι αριστεροί το οποίο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ..
shodanjr_gr wrote: Από τη στιγμή ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ συνέλευση για την Τρίτη, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη;
Ωραία ποιός ο λόγος να μην γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη ?
shodanjr_gr wrote: Η βούληση του Πρύτανη δηλαδή είναι νόμος όταν μας βολεύει; Γιατί όταν ο Πρύτανης ζητάει να μπούνε αστυνομικοί στη Σχολή για να σταματήσουν αναρχικούς, κάποιες παρατάξεις τον "κράζουν"...
Τι να πώ τώρα , έλεος ..
shodanjr_gr wrote:Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ο τρόπος με τον οποίο κάνουν ανακοινώσεις οι παρατάξεις...
...
να περάσουν τα πλαίσιά τους "την νύχτα".
Σε παρακαλώ τώρα έχουμε χάσει μισάωρα επι μισαώρων σε κάθε μάθημα ξανά και ξανά με μπιχτές από εδώ και από εκεί.. Γιατί έγινε το ένα , γιατί είπατε το άλλο.. Δεν ισχύει αυτο που λές και σου ξαναλέω για να σε ενημερώσουν το κάνανε κάτι για το οποίο τους βρίζεις και από πάνω..
shodanjr_gr wrote:Μία απόφαση που θα λαμβανόταν κάτω από αυτές τις συνθήκες θα θεωρούταν έγγυρη...σου φαίνεται λογικό αυτό;
Πραγματικά όχι αλλά ήταν ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!!!!
shodanjr_gr wrote:Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι όσοι συμφωνούν με την κατάληψη, να υποστούν τις συνέπεις της επιλογής τους. Αυτός ο αγώνας "εκ του ασφαλούς" που γίνεται δεν μου λέει και πολλά...
Τι εννοείς δηλαδή ?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
p3030090
bit level
bit level

Post by p3030090 » Sat Nov 04, 2006 12:54 am

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Είναι μάλλον κάποιος τρόπος αποπροσανατολισμού και αυτός από την ουσία του προβλήματος, να "καραδοκείς" για το σχόλιο του καθενός που διαφωνεί με αυτή την φαρσοκωμωδία πραγματικά, ώστε να τον στιγματίσεις πολιτικά. Πραγματικά αυτό δεν δείχνει διάθεση διαλόγου αλλά λογοκρισίας.

Δεν καταλαβαίνω και δεν θέλω να μπω στη λογική αυτή [στην πραγματικότητα είναι ένας από τους λόγους που με αηδιάζει η πολιτική] σύμφωνα με την οποία επειδή ο shodanjr_gr αναφερθηκε σε αριστερούς αμέσως γίνεται δεξιός για μερικούς. Εγώ τουλάχιστον δεν το βλέπω έτσι. Άλλωστε εν προκειμένω συμφοιτητές μας που δηλώνουν αριστεροί ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν ΓΣ. Όπως επίσης, να θυμίσω ότι αριστεροί ήταν και εκείνοι που με περισσό ζήλο και ευχαρίστηση εκτόξευαν γιαούρτια τον Ιούνιο.

Αυτό όμως τι έχει να κάνει; Εδώ δεν μιλάμε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, αλλά για τον τρόπο που εφαρμόζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή η λογική του στιγματίζειν δείχνει για μένα έλλειψη καλλιέργειας σε έναν άνθρωπο.

Και θα το πω άλλη μια φορά, υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τις φοιτητικές παρατάξεις; Το συμφερον των φοιτητών δεν είναι ανεξάρτητο;

Γιατρειά δεν βλέπω. Μα δεν ανησυχώ γιατί έχω ραντεβού με τον Μορφέα.
Last edited by p3030090 on Sat Nov 04, 2006 2:31 am, edited 1 time in total.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Nov 04, 2006 1:03 am

AmmarkoV wrote: Δηλαδή θές να πείς οτι δεν το γνώριζες ?
Γιατί δεν πήγες ?
Πέμπτη μεσημέρι είναι νύχτα ?
Μην παραπονιέσαι!

Τι άλλο να έκαναν.. Κάτω στο πάτωμα είχαν βάλει βελάκια , αφίσες , όλοι για αυτό συζητούσαν.. Δηλαδή μόνο ντουντούκες δεν πήραν να το φωνάζουν..
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΘΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... Αν αποφασίσουν ΠΑΛΙ Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα ΠΑΛΙ θα πρέπει να πάνε οι φοιτητές;
τους κατηγορείς επειδή είναι αριστεροί το οποίο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ..
Τί πάει να πει "τους κατηγορώ πως είναι αριστεροί". Αντί να γράφω "ΡΑΣ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ" γράφω "οι αριστεροί" ή "οι αριστερές παρατάξεις". Λάθος κάνω;
shodanjr_gr wrote: Από τη στιγμή ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ συνέλευση για την Τρίτη, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ να γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη;
Ωραία ποιός ο λόγος να μην γίνει ΚΑΙ την Πέμπτη ?
Ποιος ο λόγος τότε να μην γίνεται από μία κάθε μέρα;

Σε παρακαλώ τώρα έχουμε χάσει μισάωρα επι μισαώρων σε κάθε μάθημα ξανά και ξανά με μπιχτές από εδώ και από εκεί.. Γιατί έγινε το ένα , γιατί είπατε το άλλο.. Δεν ισχύει αυτο που λές και σου ξαναλέω για να σε ενημερώσουν το κάνανε κάτι για το οποίο τους βρίζεις και από πάνω..
Που; Πότε; Μην είσαι υπερβολικός... Έχω πάει σε πάρα πολλές διαλέξεις για να γνωρίζω ότι το "μισάωρα επί μισαώρων" απλά δεν ισχύει. Αν ήθελαν να μας ενημερώσουν να ερχόντουσαν από την αρχή του μαθήματος...να μην διακόψουν το μάθημα στη μέση. Και προπαντώς να μην προσπαθούν να βγάλουν τον καθηγητή από το μάθημα με το ζόρι...
Πραγματικά όχι αλλά ήταν ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!!!!!
Δεν νομίζω το καταστικό να κάνει πρόβλεψη για την ώρα διεξαγωγής της Γ.Σ (btw υπάρχει πουθενά αυτό το έγγραφο να το διαβάσουμε; ). Και δεν αλλάζει το γεγονός ότι ακόμα και Πέμπτη μεσημερί να ήταν, μόνο και μόνο ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν δείχνει το πόσο δημοκρατική ήταν η απόφαση και το πόσο επιθυμητή ήταν η παρουσία σε μια τέτοια γενική συνέλευση.
Τι εννοείς δηλαδή ?
Εννόω ότι αν δεν ήταν σίγουρη η δεύτερη εξεταστική (που επετευχθεί με τρόπο που μόνο δημοκρατικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί) τότε θα βλέπαμε πολύ λιγότερους "αγωνιστές" να αγωνίζονται κατά του νομοσχεδίου.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Nov 04, 2006 1:06 am

p3030090 wrote:Είναι μάλλον κάποιος τρόπος αποπροσανατολισμού και αυτός από την ουσία του προβλήματος, να "καραδοκείς" για το σχόλιο του καθενός που διαφωνεί με αυτή την φαρσοκωμωδία πραγματικά, ώστε να τον στιγματίσεις πολιτικά.
Δεν είναι πρόθεση μου να στιγματίσω κανέναν , και δεν νομίζω οτι λογοέκρινα κάποιον (αν και το post σου θα μπορούσα να το θεωρήσω λογοκρισία ως προς τα δικά μου και όχι για κάποιον άλλο λόγο απλά επειδή δεν είχα κακή πρόθεση και με κάνεις να αισθάνομαι τύψεις, παρ`όλα αυτά δεν παίρνω τίποτα πίσω..)
p3030090 wrote:Αυτή η λογική του στιγματίζειν δείχνει για μένα έλλειψη καλλιέργειας σε έναν άνθρωπο.
Λυπάμαι που σου δίνω αυτή την εντύπωση , πραγματικά πιστεύω πως δεν φταίω εγώ..
p3030090 wrote:Και θα το πω άλλη μια φορά, υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τις φοιτητικές παρατάξεις; Το συμφερον των φοιτητών δεν είναι ανεξάρτητο;
Συμφωνώ 100% μαζί σου αλλά δεν είπα εγώ για αριστερούς..
Image
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”