M.I.T.as wrote:
Όσο και αν διαφωνώ με τον τρόπο που γίνονται και οι Γ.Σ. και οι εκλογές, δεν μπορώ παρά να τις σέβομαι, και όχι να τις απαξιώνω επειδή δεν μου αρέσουν.
Σέβεσαι μία γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε με τόσο ΓΕΛΟΙΟ τρόπο σαν αυτή της Πέμπτης; (να γεμίσει το αμφιθέατρο ή να μαζευτούν υπογραφές; ). Εγώ ξαναρωτάω (όπως έκαναν και άλλοι παραπάνω). Τί με σταματάει από το να μαζέψω (αν είμαι μία παράταξη) 300 άτομα, να τα κατεβάσω στη σχολή στις 9 το βράδυ, να κλειστό στο αμφ. Α και να πάρω ότι απόφαση θέλω; Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, έκανα Γ.Σ. και σύμφωνα με την λογική σου οφείλει το σύνολο της σχολής να την σεβαστεί.
Και φυσικά όπως και στις ΓΣ έτσι και στις εκλογές όποιος θέλει κατεβάζει μια δική του παράταξη και πέρνει μέρος στις εκλογές.
Μόνο που όπως στις εκλογές, έτσι και στην Γ.Σ. ο ανεξάρτητος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα για πάρα πολλούς λόγους (έλλειψη προβολής, έλλειψη υποστηρικτών, έλλειψη τραμπούκων κλπ κλπ).
Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να καλεστεί ΓΣ χωρίς να πάρουν απόφαση παρατάξεις, αν μαζευτεί κάποιος ικανός αριθμός υπογραφών.
Και τα 300 άτομα που μαζεύτηκαν χτες είναι ικανοποιητικός αριθμός; 300 αριστεροί στο σύνολο 10.000 φοιτητών; Τους υπόλοιπους 9.300 φοιτητές τους ρώτησε κανένας αν ήθελαν γενική συνέλευση;
Μια ΓΣ εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι καταχρηστική. Δεν συμμετέχουν αντιπρόσωποι, συμμετέχει το ίδιο το σώμα που το αφορά, οι φοιτητές. Ακόμα και αυτές που δεν έχουν πολύ κόσμο, δεν είναι καταχραστικές, αφού ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μόλλον δεν τον ενδιαφέρει.
Ο υπόλοιπος κόσμος για να μην πάει μπορεί να έχει μαθήματα, να μην έχει ενημερωθεί, να μην θέλει να συμμετάσχει σε μία φαρσοκωμωδία από τη στιγμή που ήδη είχε κανονιστεί Γενική Συνέλευση για την Τρίτη από το σύνολο των παρατάξεων.
Όσον αφορά την Πρυτανεία δεν έχει καμία δουλεια να εγκρίνει ή οχι μια ΓΣ φοιτητών, αν είναι δυνατόν!!! Απλά ΚΑΘΕ φορά που γίνεται ΓΣ παίρνει απόφαση να μη γίνουνε μαθήματα για να μπορούν οι φοιτητές να συμμετέχουν.
Και επαναλαμβάνω, πότε μία Γ.Σ. είναι πραγματικά Γ.Σ.; Δεν γίνεται όποτε του κατεβαίνει του κάθε αριστερού να αναγκάζεται ο Πρύτανης να διακόπτει την ροή των μαθημάτων, ΕΙΔΙΚΑ υπό τις συνθήκες χρόνου που γίνονται τα μαθήματα τώρα.
Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να μπαίνουν με τραμπούκικο τρόπο εκπρόσωποι της ΠΚΣ στο αμφιθέατρο και να απαιτούν από τον εκάστωτε καθηγητή να διακόψει το μάθημά του, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παρευρισκόμενους στο μάθημα φοιτητές δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την Γ.Σ.
Όποιος είναι έξω από χορό, εύκολα μπορεί να κατακρίνει και να βρίζει τους άλλους. Ας κοιτάξει τον ευατό του καλύτερα.
Δεν νομίζω ότι κανένας φοιτητής της ΑΣΟΕΕ είναι έξω από το χορό...Οι αποφάσεις αυτών των "Γενικών Συνελεύσεων" (έμφαση στα εισαγωγικά) μας επιρρεάζουν όλους, μας στερούν ώρες μάθησης, πιθανώς να μας στερήσουν και το εξάμηνο. Και ΟΧΙ προσωπικά εμένα ΔΕΝ με καλύπτει να μου "εξασφαλίσουν" την εξεταστική (πάλι με άκρως δημοκρατικά μέσα [/sarcasm]) εκπρόσωποι του συντονιστικού των καταλήψεων, αν δεν έχω συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες μαθήματος... τί να το κάνω εγώ το πτυχτείο μου που θα γράφει επάνω πχ. Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν δεν θα ξέρω που μου παν τα τέσσερα από το αντικείμενο, αφού δεν θα το έχω διδαχτεί λόγω των καταλήψεων...