Ας κάνω και εγώ ορισμένες παρεμβάσεις μετά από αρκετό καιρό..
alexo wrote:PASCAL wrote:
Επίσης ένα μπράβο που δεν πετάχτηκαν αυγά και γιαούρτια και μίλησαν όλες οι παρατάξεις.
komatoskilo wrote:Εγώ να σου πω την αλήθεια αν είχα αυγά θα τα πέταγα όταν βγήκε ένας συγκεκριμένος να μιλήσει.(κυρίως για τις βλακείες που έλεγε μετά)
Δημοκρατικό σε βρίσκω...!
Αυτό το είπα μεταξύ αστείου και σοβαρού.Πάντως να ξέρεις ότι δεν αντέχω όσους προσπαθούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μου.Γιατί όπως
δεν γίνεται
ένας πολέμαρχος να μιλάει για ειρήνη
ενας ανθρωπος του υποκόσμου να μιλάει για δικαιοσύνη
ένας ορθόδοξος ιεροκήρυκας να μιλάει υπέρ της θρησκείας των μουσουλμάνων
έτσι δεν γίνετε και άτομα από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους να ομιλούν υπέρ πραγμάτων για τα οποία λυσσαλέα και όχι με τους πιο ενδεδιγμένους τρόπους έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στο παρελθόν.
Εκτός αν δεν ξέρουν η
αν δεν θέλουν να ξέρουν ιστορία.
alexo wrote:θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τον πολιτικό σου πολιτισμό θα τον δείξεις με το διάλογο.
Δε ξέρω ποιας παράταξης είναι αυτό το μέλος και δε με ενδιαφέρει κιόλας .
Σήμερα έγινε μία από τις πιο πολιτισμένες συνελεύσεις πάντως
Έχω ξαναπεί ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη....
rapadder wrote:Εγώ στα 18 μου ήμουν κάθετος κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το ίδιο και στα 20, 22. Σκεφτόμουν ότι ο κάθε %^$# που δεν ξέρει να γράφει το όνομα του (χωρίς πλάκα, ορισμένα άτομα λόγω δυσλεξίας ή μαθησιακών δυσκολιών ήταν απίστευτα ανορθόγραφοι, μιλάμε για Ε Δημοτικού επίπεδο) θα αγοράσουν ένα ποπόχαρτο και θα το εξισώσουν με το δικό μου πτυχίο; Δίκιο είχα. Μετά από κάποια χρόνια συνειδητοποίησα ότι ποπόχαρτα δίνουν και τα δημόσια Πανεπιστήμια, οπότε το θέμα δεν είναι αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, το θέμα είναι να μην υπάρχουν πτυχία της πλάκας.
Επίσης είδα στην πράξη προγραμματιστές που στα 17 τους ήταν μαθητές του 14, με γραφικό χαρακτήρα και ορθογραφία Ε Δημοτικού και οι οποίοι δεν θα είχαν καμία ελπίδα να σπουδάσουν Πληροφορική με το σύστημα των Δεσμών, να είναι άριστοι προγραμματιστές μετά τις σπουδές τους (ίσως όχι άριστοι επιστήμονες). Όπως ξέρω και έναν άλλο δυσλεξικό που έχει σήμερα πολύ καλή θέση στη Vodafone. Με το σύστημα των Δεσμών ήταν ένας ακόμα αποτυχημένος. Αν οι γονείς του δεν είχαν λεφτά να τον στείλουν Αγγλία, σήμερα το πολύ πολύ να δούλευε σε κάνα Multirama.
Να σε ρωτήσω κάτι έχεις πρόβλημα με τα παιδιά που έχουν δυσλεξία ή μαθησιακές δυσκολίες; Δηλαδή αυτά τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν;Δηλαδή αυτά τα παιδιά πρέπει να μείνουν στο περιθώριο επειδή εσύ έτσι θέλεις; Σε πληροφορώ οτι πολλά άτομα τα οποία έχουν μείνει στην ιστορία είχαν δυσλεξία.
Χαρακτηριστικότερο αυτό του Αϊνσταιν
Αλήθεια θα έλεγες τα ίδια αν ένα μέλος της οικογένειας σου ή ένας φίλος σου είχατε αυτή την ιδιαιτερότητα(δεν το χαρακτηρίζω πρόβλημα)
Ένα site που βρήκα στα γρήγορα από το google.
http://www.e-nter.net/
Ρίξε μια ματιά....
Α proxene υπενθυμίζω:
Από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να απαντήσω σε καφενειακού τύπου επιχειρήματα που προβάλουν αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη από την δική μου και σε άτομα των οποίων το ύφος τους και ο τρόπος που μιλούν δεν ταιριάζει στο ύφος των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι(δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα) . Θα απαντάω μόνο σε αυτούς που έχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
PASCAL wrote:Θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους γράφουν στο thread: πιστεύετε ότι είναι κοινωνικά δίκαιο να υπάρχουν πανεπιστήμια στα οποία θα μπορούν να φοιτήσουν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώσουν;
Einherjar wrote:Εννοείται! Το ίδιο συμβαίνει και με τα ιδιωτικά σχολεία, με τα φροντιστήρια, κοκ.
Είναι πολύ ισοπεδωτικό, αναχρονιστικό και καταπιεστικό να αναγκάζεις όλους να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (δε λέω υψηλό ή χαμηλό) και να μη δίνεις της ευκαιρία ως κράτος στον κάθε έναν να κάνει ό,τι θέλει, μέσα στα νόμιμα πλαίσια πάντα!
Ganther wrote:Εννοειται.
Ειναι κοινωνικα δικαιο να εισαγονται αυτοκινητα που μονο οσοι εχουν την οικονομικη δυνατοτητα μπορουν να τα αγορασουν???
Ειναι κοινωνικα δικαιο να υπαρχουν σπιτια που μονο οσοι εχουν την οικονομικη δυνατοτητα μπορουν να τα αγορασουν/νοικιασουν?
Μετα την μορφωση και τα υλικα αγαθα θα το παμε ακομα παραπερα κιολας! Υπαρχει και επομενο σταδιο.
Συγκρίνεις υλικά αγαθά με πνευματικά αγαθά και κοινωνικά δικαιώματα...
Θεωρείτε λοιπόν δίκαιο ένα παιδί να μην σπουδάζει επειδή δεν έχουν χρήματα οι γονείς του...
Μήπως θεωρείτε επίσης "δίκαιο" ένας φτωχός να πεθαίνει επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώσει το νοσοκομείο;
Μήπως θεωρείτε δίκαιο να
πεθαίνουν εργάτες καθημερινά στην Αφρική "παράγοντας" πετρέλαιο και άλλα
υλικά αγαθά για μας τους "πλούσιους" ευρωπαίους.(Εμείς δεν βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς....).
Μήπως θεωρείτε δίκαιο να
πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά από AIDS στην Αφρική καθημερινά επειδή τα φάρμακα των εταιριών μας τα πουλάμε ακριβά γιατί σπαταλήσαμε χρόνο, χρήμα για να τα παράγουμε και έχουμε το δικαίωμα ζώντας σε μια ελεύθερη αγορά να τα πουλάμε όσο εμείς θέλουμε;
Μήπως εν τέλει θεωρείτε ότι είναι δίκαιο
η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια και κάθε φύσης κοινωνικό αγαθό να παρέχεται στον καθένα με βάση το εισόδημα του;
Τότε θα ήθελα την γνώμη σας περί τι είναι άδικο.
Αν και νομίζω ότι μας χωρίζει άβυσσος απόψεων....
hello_kitty wrote:Ακριβως αυτο ολοι συμφωνουμε οτι δεν λειτουργει το δημοσιο πανεπιστημιο οπως πρεπει και οτι εχει πολλες ελλειψεις...κατι που δεν προκειται να βελτιωθει ομως με την ιδρυση των ιδιωτικων...καθε φορα που ηρθε ο ιδιωτικος τομεας ΟΧΙ να αντικαταστησει αλλα να συμπληρωσει τον δημοσιο ο τελευταιος ουσιαστικα οχι μονο δεν βελτιωθηκε αλλα εγινε χειροτερος απο οτι ηταν....αρα αυτοι που λενε οχι στην αναθεωρηση δεν λενε οχι στην ιδρυση των ιδιωτικων αλλα στην χρονικη σειρα με την οποια θα γινουν οι αλλαγες στην παιδεια....Πρωτα αναβαθμιζεις και ισχυροποιεις το δημοσιο πανεπιστημιο και μετα ιδρυεις και τα ιδιωτικα..
P3 wrote:Γενικά όμως πόσο σωστοί είμαστε όταν μιλάμε για δημόσια παιδεία τη στιγμή που το 90% από εμάς πληρώσαμε αδρά για να καταφέρουμε να μπούμε στο πανεπιστήμιο?
Έχω απαντήσει πολλές φορές σε προηγούμενα post.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζεται την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων επειδή θεωρείτε το δημόσιο πανεπιστήμιο όχι "κατάλληλο"
Δεν θα έπρεπε να φτιάξουμε τα δημόσια προτού μπούμε στην κουβέντα για τα ιδιωτικά;
Α και κάτι τελευταίο...
Διάβασα στο πλαίσιο της ΔΑΠ ότι
Η εισαγωγή σε τέτοια ιδρύματα θα γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις...
Δηλαδή εσείς οι ίδιοι καταρρίπτεται το σημαντικότερο επιχείρημα σας που είναι η ελεύθερη επιλογή του αντικειμένου σπουδών....