Περί Διαδηλώσεων - Πορειών
Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.

Σοβαρά?Απίστευτο!!!Δηλαδή τον έπιασαν άδικα επειδή δεν μπορούσαν να πιάσουν τους πραγματικούς "δράστες"???
Αν έγινε έτσι είναι πολύ άδικο....τώρα όμως τι θα γίνει?

-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Δίωξη φοιτητή του ΟΠΑ
Ένα συνηθισμένο σενάριο (αν και κανένας δεν μπορεί να επαναπαύεται ή να ανησυχεί ότι θα ισχύσει και γιαυτόν...) είναι να ταλαιπωρηθεί με τα διαδικαστικά, την κράτηση και τις απολογίες, μετά να του μετατραπούν οι κατηγορίες από κακουργήματα σε πλημμελήματα και στο τέλος το δικαστήριο - η μία και μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αρχή - να τον αθωώσει πανηγυρικά ελλείψει στοιχείων... Μέχρι τότε, αυτός και η οικογένειά του μπορεί να έχουν υποστεί τα πάνδεινα, δικαίως ή αδίκως.
Ας θυμόμαστε ότι σε ένα κράτος δικαίου (όχι του "δικαίου" των ΜΜΕ και των καφενέδων) ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Συνεπώς ο φοιτητής είναι αθώος μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα - για την αθωότητα ή για την ενοχή του - το δικαστήριο.
Δ. Γκρ.
Ας θυμόμαστε ότι σε ένα κράτος δικαίου (όχι του "δικαίου" των ΜΜΕ και των καφενέδων) ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Συνεπώς ο φοιτητής είναι αθώος μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα - για την αθωότητα ή για την ενοχή του - το δικαστήριο.
Δ. Γκρ.
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Συγνώμη, χωρίς να ξέρω το παιδί και φυσικά χωρίς να είμαι παρών στο συμβάν, πώς ξέρεις ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από κάποιον;M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- rapadder
- Gbyte level
Αυτοί που φοράνε κουκούλες στο Υπουργείο είναι δημοσιαγράφοι του Alter. Είχανε βγάλει και ανακοίνωση μετά την εκπομπή του Λαζόπουλου. Υπάρχει ένα (ελληνικό) παράδοξο. Όταν δεν γίνονται συλλήψεις όλοι κατηγορούν την αστυνομία γιατί δεν γίνονται συλλήψεις. Όταν γίνονται συλλήψεις όλοι κατηγορούν την αστυνομία ότι συνέλαβε αθώους. Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία κρύβεται πίσω από τα επεισόδια και οι μπαχαλάκηδες είναι αστυνομικοί που προσπαθούν να σπιλώσουν τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών.
Προτείνω να αφήσουμε τις συνομοσιολογίες και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
Προτείνω να αφήσουμε τις συνομοσιολογίες και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
Ευτυχώς υπάρχει και η Δημοκρατία της μολότωφ του καδρονιού των αυγών των γιαουρτιών του κράνους α ναι και των γενικών συνελεύσεων.PASCAL wrote:Δημοκρατία της Ζαρτινιέρας.
Αυτές οι γενικέυσεις που γίνονται από το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πλην των "αναποφάσιστων" είναι εκείνες που πάνε την χώρα στον πάτο
rapadder είσαι τόσο σίγουρος για όσα λές που είσαι τόσο απόλυτος;;rapadder wrote: Προτείνω να αφήσουμε τις συνομοσιολογίες και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
Δικαιοσύνη;Όπως όταν ελευθέρωσε τη Μπουρμπούλια;
Επόμενη ΓΣ πότε έχει τελικά;
Last edited by alexo on Sat Mar 10, 2007 4:12 pm, edited 3 times in total.
Οι στόχοι για τις φωτοβολίδες και τις σφεντόνες με μαρμάρινα πυρομαχικά ποιος είναι άραγε? Αν χάσει κάποιος το πόδι του απο μια φωτοβολίδα τι θα γίνει? Όχι δεν μου αρέσει καθόκου το φαινόμενο ζαρντινιέρας αλλα δεν μου αρέσει καθόλου και το φαινόμενο της μολότωφ και της φωτοβολίδας το οποίο εδώ μέσα περνάει τον ντούκουPASCAL wrote:Αν αυτοί ήταν δημοσιογράφοι τότε αυτοίήταν ζαρτινιέρες.
------------------------------------
Επισήμως τι γίνεται την Δευτέρα ? Θα γίνουν μαθήματα? Κανείς δυστυχώς δεν έχει επίσημη απάντησηalexo wrote:Επόμενη ΓΣ πότε έχει τελικά;
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Εδώ μέσα περνάει στο ντούκου γιατί το βράδυ ξεσκίζεται.fotisaueb wrote:Οι στόχοι για τις φωτοβολίδες και τις σφεντόνες με μαρμάρινα πυρομαχικά ποιος είναι άραγε? Αν χάσει κάποιος το πόδι του απο μια φωτοβολίδα τι θα γίνει? Όχι δεν μου αρέσει καθόκου το φαινόμενο ζαρντινιέρας αλλα δεν μου αρέσει καθόλου και το φαινόμενο της μολότωφ και της φωτοβολίδας το οποίο εδώ μέσα περνάει τον ντούκουPASCAL wrote:Αν αυτοί ήταν δημοσιογράφοι τότε αυτοίήταν ζαρτινιέρες.
Last edited by PASCAL on Sat Mar 10, 2007 4:13 pm, edited 1 time in total.
- maria_
- Venus Former Team Member
Το πρόβλημα είναι οτι δεν γίνονται οι συλλήψεις των πραγματικών ενόχων ή γίνονται και αφού τους κρατήσουν λίγες μέρες/ώρες τους αφήνουν ελεύθερους.
Έχεις δίκιο όταν λες οτι όλοι κατηγορούν την αστυνομία αλλα τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει οτι η παρέμβαση των αστυνομικών είναι ή του ύψους ή του βάθους.Δηλαδή είτε θα κάνουν μαζικές συλλήψεις(πολλές φορές αθώων φοιτητών) και θα ξυλοφορτώνουν όποιον βρουν(βλεπε περιστατικό με Κύπριο φοιτητή),είτε θα κάθονται να χαζεύουν την Αθήνα ενώ καίγεται.
Σόρι για το off
edit
Για τη Γ.Σ. ρώτησα κάποιους απο παρατάξεις αλλά επίσημη απόφαση δεν υπάρχει.Θα γίνει όμως κάπου μέσα στην εβδομάδα νομίζω
Έχεις δίκιο όταν λες οτι όλοι κατηγορούν την αστυνομία αλλα τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει οτι η παρέμβαση των αστυνομικών είναι ή του ύψους ή του βάθους.Δηλαδή είτε θα κάνουν μαζικές συλλήψεις(πολλές φορές αθώων φοιτητών) και θα ξυλοφορτώνουν όποιον βρουν(βλεπε περιστατικό με Κύπριο φοιτητή),είτε θα κάθονται να χαζεύουν την Αθήνα ενώ καίγεται.
Σόρι για το off

edit
Για τη Γ.Σ. ρώτησα κάποιους απο παρατάξεις αλλά επίσημη απόφαση δεν υπάρχει.Θα γίνει όμως κάπου μέσα στην εβδομάδα νομίζω
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
- Silver
- Kilobyte level
Μου φαίνεται ότι ξεφύγαμε λίγο. Εδώ καλά καλά οι περισσότεροι από εμάς δεν πηγαίνουμε στις ΓΣ, πότε φτάσαμε στις πορείες;
Πάντως από όσο ξέρω υπάρχει σχολή αστυφυλάκων. Τι στο καλό αυτοί δεν ήταν φοιτητές; Να ξεσπάνε επάνω μας;
Πάντως κάτι πήρε το αυτί μου χθες ότι όντως κάποια παιδιά από την ΑΣΟΕΕ(ΟΠΑ) επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, Τώρα κατά πόσο αληθεύει δεν ξέρω.
Δεν ξέρω κάποιον αστυνομικό που παίρνει μέρος στα επεισόδια να ακούσω και τη δική του γνώμη,Έχεις δίκιο όταν λες οτι όλοι κατηγορούν την αστυνομία αλλα τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει οτι η παρέμβαση των αστυνομικών είναι ή του ύψους ή του βάθους.Δηλαδή είτε θα κάνουν μαζικές συλλήψεις(πολλές φορές αθώων φοιτητών) και θα ξυλοφορτώνουν όποιον βρουν(βλεπε περιστατικό με Κύπριο φοιτητή),είτε θα κάθονται να χαζεύουν την Αθήνα ενώ καίγεται.
Πάντως από όσο ξέρω υπάρχει σχολή αστυφυλάκων. Τι στο καλό αυτοί δεν ήταν φοιτητές; Να ξεσπάνε επάνω μας;
Πάντως κάτι πήρε το αυτί μου χθες ότι όντως κάποια παιδιά από την ΑΣΟΕΕ(ΟΠΑ) επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, Τώρα κατά πόσο αληθεύει δεν ξέρω.
Μεταφέρθηκε από το Κατάληψη ΙΙ .
- rapadder
- Gbyte level
Θεωρώ ότι δεν είμαι απόλυτος, απλά έγραψα ότι είναι άτοπο το να κατηγορήσουμε ή να αθωώσουμε οποιονδήποτε πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη. Επειδή ένα άτομο είναι από την ΑΣΟΕΕ, αυτό δεν μου λέει κάτι.
Ναι αυτήν τη δικαιοσύνη. Αυτήν έχουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε. Εϊμαστε ευνομούμενη πολιτεία, όχι η εκκλησία του δήμου. Την δικαιοσύνη που αδυνατεί να καταδικάσει αστυνομικούς σε περιπτώσεις αναίτιας βίας εναντίων πολιτών, όπως και μπαχαλάκηδες σε περιπτώσεις που κάνουν ζημιές.alexo wrote: Δικαιοσύνη;Όπως όταν ελευθέρωσε τη Μπουρμπούλια;
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Εγώ που είμαι αθώος και δεν ξέρω, ρωτάω γιατί φοράνε οι δημοσιογράφοι κουκούλες? Δηλαδή τη δουλειά τους δεν κάνουν; Δεν δείχνουν τα γεγονότα όπως γίνονται η μήπως όπως επιτάσσει ο καναλάρχης. Εγώ ξέρω πως ιστορικά όποιος φόραγε κουκούλα είχε ενοχές για τις πράξεις του. Επίσης επειδή κάποιες συγκρίσεις δεν υφίστανται. Οι μπάχαλοι δεν είναι μέρος της δημοκρατίας είναι απλά ηλίθιοι. Αντίθετα η αστυνομία έχει ευθύνη να προστατεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και δε μπορεί να συμπεριφέρεται όπως οι μπάχαλοι. Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας. Οπότε δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον μπάχαλο που πρέπει να συλληφθεί με τον αστυνομό που προβαίνει σε ζαρτινιερο-πρακτικές που επίσης πρέπει να συλληφθεί αλλά δεν υπάρχει κάποιος να τον συλλάβει.
@Rappader θα σου πρότεινα να κατέβεις να συμμετάσχεις σε μια πορεία ώστε να δεις με τα μάτια σου κάποια πράγματα και τότε να σχηματίσεις άποψη γιατί μου δίνεις την εντύπωση πως είσαι πολύ απόλυτος σε κάποια πράγματα ενώ ταυτόχρονα τελείως αμέτοχος σε αυτά. Ίσως να κάνω και λάθος.
Τέλος το ευνομούμενη πολιτεία δε συνάδει με υποθέσεςι τύπου μπουρμπούλια/μπάχαλων/ζαρτινιέρων . Δυστυχώς θεωρώ πως απέχουμε αρκετά από το χαρακτηρισμό ευνομούμενη πολιτεία. (χρηματιστήριο/καταπατητές/χωματερή... και πραγματικά πόσα ακόμα ) χωρίς φυσικά να ανάγω τη σημερινή κατάσταση στην προ μεταπολίτευση εποχή. Από εκεί απέχουμε πολύ περισσότερο ευτυχώς.
@Rappader θα σου πρότεινα να κατέβεις να συμμετάσχεις σε μια πορεία ώστε να δεις με τα μάτια σου κάποια πράγματα και τότε να σχηματίσεις άποψη γιατί μου δίνεις την εντύπωση πως είσαι πολύ απόλυτος σε κάποια πράγματα ενώ ταυτόχρονα τελείως αμέτοχος σε αυτά. Ίσως να κάνω και λάθος.
Τέλος το ευνομούμενη πολιτεία δε συνάδει με υποθέσεςι τύπου μπουρμπούλια/μπάχαλων/ζαρτινιέρων . Δυστυχώς θεωρώ πως απέχουμε αρκετά από το χαρακτηρισμό ευνομούμενη πολιτεία. (χρηματιστήριο/καταπατητές/χωματερή... και πραγματικά πόσα ακόμα ) χωρίς φυσικά να ανάγω τη σημερινή κατάσταση στην προ μεταπολίτευση εποχή. Από εκεί απέχουμε πολύ περισσότερο ευτυχώς.
Last edited by jimmyD on Sat Mar 10, 2007 5:24 pm, edited 2 times in total.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

-
- Gbyte level