Περί Διαδηλώσεων - Πορειών

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sat Mar 10, 2007 2:38 am

Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Mar 10, 2007 11:33 am

M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
:shock: :shock: :shock: !?!?!?!?!?!?
Σοβαρά?Απίστευτο!!!Δηλαδή τον έπιασαν άδικα επειδή δεν μπορούσαν να πιάσουν τους πραγματικούς "δράστες"???
Αν έγινε έτσι είναι πολύ άδικο....τώρα όμως τι θα γίνει? :roll: :?: :roll:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Δίωξη φοιτητή του ΟΠΑ

Post by redlabel » Sat Mar 10, 2007 12:11 pm

Ένα συνηθισμένο σενάριο (αν και κανένας δεν μπορεί να επαναπαύεται ή να ανησυχεί ότι θα ισχύσει και γιαυτόν...) είναι να ταλαιπωρηθεί με τα διαδικαστικά, την κράτηση και τις απολογίες, μετά να του μετατραπούν οι κατηγορίες από κακουργήματα σε πλημμελήματα και στο τέλος το δικαστήριο - η μία και μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αρχή - να τον αθωώσει πανηγυρικά ελλείψει στοιχείων... Μέχρι τότε, αυτός και η οικογένειά του μπορεί να έχουν υποστεί τα πάνδεινα, δικαίως ή αδίκως.

Ας θυμόμαστε ότι σε ένα κράτος δικαίου (όχι του "δικαίου" των ΜΜΕ και των καφενέδων) ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Συνεπώς ο φοιτητής είναι αθώος μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα - για την αθωότητα ή για την ενοχή του - το δικαστήριο.

Δ. Γκρ.
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Mar 10, 2007 12:28 pm

:shock: Αν γίνουν έτσι τα πράγματα(που το απέυχομαι)...πραγματικά κρίμα για το παιδί... :-(
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Sat Mar 10, 2007 2:33 pm

Δημοκρατία της Ζαρτινιέρας.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Sat Mar 10, 2007 3:24 pm

PASCAL wrote:Δημοκρατία της Ζαρτινιέρας.
Αν σκεφτείς ότι καλά καλά εμείς σαν ΑΣΟΕΕ (ΟΠΑ) δεν μπορούμε να έχουμε μια σωστή ΓΣ τι περιμένεις από το κράτος; Ας μην ξεχνάμε ότι και εμείς μέρος του κράτους είμαστε και μάλιστα το πιο σημαντικό: οι πολίτες του.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Mar 10, 2007 3:28 pm

M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
Συγνώμη, χωρίς να ξέρω το παιδί και φυσικά χωρίς να είμαι παρών στο συμβάν, πώς ξέρεις ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από κάποιον;
Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Mar 10, 2007 3:31 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Mar 10, 2007 3:43 pm

Τρομερό :shock: :shock: :shock: :-( :-(
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Mar 10, 2007 3:53 pm

Αυτοί που φοράνε κουκούλες στο Υπουργείο είναι δημοσιαγράφοι του Alter. Είχανε βγάλει και ανακοίνωση μετά την εκπομπή του Λαζόπουλου. Υπάρχει ένα (ελληνικό) παράδοξο. Όταν δεν γίνονται συλλήψεις όλοι κατηγορούν την αστυνομία γιατί δεν γίνονται συλλήψεις. Όταν γίνονται συλλήψεις όλοι κατηγορούν την αστυνομία ότι συνέλαβε αθώους. Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία κρύβεται πίσω από τα επεισόδια και οι μπαχαλάκηδες είναι αστυνομικοί που προσπαθούν να σπιλώσουν τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών.
Προτείνω να αφήσουμε τις συνομοσιολογίες και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sat Mar 10, 2007 4:05 pm

PASCAL wrote:Δημοκρατία της Ζαρτινιέρας.
Ευτυχώς υπάρχει και η Δημοκρατία της μολότωφ του καδρονιού των αυγών των γιαουρτιών του κράνους α ναι και των γενικών συνελεύσεων.

Αυτές οι γενικέυσεις που γίνονται από το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πλην των "αναποφάσιστων" είναι εκείνες που πάνε την χώρα στον πάτο
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Mar 10, 2007 4:06 pm

Αν αυτοίήταν δημοσιογράφοι τότε αυτοίήταν ζαρτινιέρες.
Last edited by PASCAL on Sat Mar 10, 2007 4:09 pm, edited 1 time in total.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Mar 10, 2007 4:09 pm

rapadder wrote: Προτείνω να αφήσουμε τις συνομοσιολογίες και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.
rapadder είσαι τόσο σίγουρος για όσα λές που είσαι τόσο απόλυτος;;
Δικαιοσύνη;Όπως όταν ελευθέρωσε τη Μπουρμπούλια;

Επόμενη ΓΣ πότε έχει τελικά;
Last edited by alexo on Sat Mar 10, 2007 4:12 pm, edited 3 times in total.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sat Mar 10, 2007 4:11 pm

PASCAL wrote:Αν αυτοί ήταν δημοσιογράφοι τότε αυτοίήταν ζαρτινιέρες.
Οι στόχοι για τις φωτοβολίδες και τις σφεντόνες με μαρμάρινα πυρομαχικά ποιος είναι άραγε? Αν χάσει κάποιος το πόδι του απο μια φωτοβολίδα τι θα γίνει? Όχι δεν μου αρέσει καθόκου το φαινόμενο ζαρντινιέρας αλλα δεν μου αρέσει καθόλου και το φαινόμενο της μολότωφ και της φωτοβολίδας το οποίο εδώ μέσα περνάει τον ντούκου

------------------------------------
alexo wrote:Επόμενη ΓΣ πότε έχει τελικά;
Επισήμως τι γίνεται την Δευτέρα ? Θα γίνουν μαθήματα? Κανείς δυστυχώς δεν έχει επίσημη απάντηση
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Mar 10, 2007 4:13 pm

fotisaueb wrote:
PASCAL wrote:Αν αυτοί ήταν δημοσιογράφοι τότε αυτοίήταν ζαρτινιέρες.
Οι στόχοι για τις φωτοβολίδες και τις σφεντόνες με μαρμάρινα πυρομαχικά ποιος είναι άραγε? Αν χάσει κάποιος το πόδι του απο μια φωτοβολίδα τι θα γίνει? Όχι δεν μου αρέσει καθόκου το φαινόμενο ζαρντινιέρας αλλα δεν μου αρέσει καθόλου και το φαινόμενο της μολότωφ και της φωτοβολίδας το οποίο εδώ μέσα περνάει τον ντούκου
Εδώ μέσα περνάει στο ντούκου γιατί το βράδυ ξεσκίζεται.
Last edited by PASCAL on Sat Mar 10, 2007 4:13 pm, edited 1 time in total.
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Sat Mar 10, 2007 4:13 pm

Το πρόβλημα είναι οτι δεν γίνονται οι συλλήψεις των πραγματικών ενόχων ή γίνονται και αφού τους κρατήσουν λίγες μέρες/ώρες τους αφήνουν ελεύθερους.

Έχεις δίκιο όταν λες οτι όλοι κατηγορούν την αστυνομία αλλα τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει οτι η παρέμβαση των αστυνομικών είναι ή του ύψους ή του βάθους.Δηλαδή είτε θα κάνουν μαζικές συλλήψεις(πολλές φορές αθώων φοιτητών) και θα ξυλοφορτώνουν όποιον βρουν(βλεπε περιστατικό με Κύπριο φοιτητή),είτε θα κάθονται να χαζεύουν την Αθήνα ενώ καίγεται.

Σόρι για το off :oops:

edit
Για τη Γ.Σ. ρώτησα κάποιους απο παρατάξεις αλλά επίσημη απόφαση δεν υπάρχει.Θα γίνει όμως κάπου μέσα στην εβδομάδα νομίζω
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Sat Mar 10, 2007 4:34 pm

Μου φαίνεται ότι ξεφύγαμε λίγο. Εδώ καλά καλά οι περισσότεροι από εμάς δεν πηγαίνουμε στις ΓΣ, πότε φτάσαμε στις πορείες;
Έχεις δίκιο όταν λες οτι όλοι κατηγορούν την αστυνομία αλλα τους τελευταίους μήνες έχω παρατηρήσει οτι η παρέμβαση των αστυνομικών είναι ή του ύψους ή του βάθους.Δηλαδή είτε θα κάνουν μαζικές συλλήψεις(πολλές φορές αθώων φοιτητών) και θα ξυλοφορτώνουν όποιον βρουν(βλεπε περιστατικό με Κύπριο φοιτητή),είτε θα κάθονται να χαζεύουν την Αθήνα ενώ καίγεται.
Δεν ξέρω κάποιον αστυνομικό που παίρνει μέρος στα επεισόδια να ακούσω και τη δική του γνώμη,
Πάντως από όσο ξέρω υπάρχει σχολή αστυφυλάκων. Τι στο καλό αυτοί δεν ήταν φοιτητές; Να ξεσπάνε επάνω μας;

Πάντως κάτι πήρε το αυτί μου χθες ότι όντως κάποια παιδιά από την ΑΣΟΕΕ(ΟΠΑ) επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, Τώρα κατά πόσο αληθεύει δεν ξέρω.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Mar 10, 2007 4:49 pm

Μεταφέρθηκε από το Κατάληψη ΙΙ .
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Mar 10, 2007 4:59 pm

Θεωρώ ότι δεν είμαι απόλυτος, απλά έγραψα ότι είναι άτοπο το να κατηγορήσουμε ή να αθωώσουμε οποιονδήποτε πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη. Επειδή ένα άτομο είναι από την ΑΣΟΕΕ, αυτό δεν μου λέει κάτι.
alexo wrote: Δικαιοσύνη;Όπως όταν ελευθέρωσε τη Μπουρμπούλια;
Ναι αυτήν τη δικαιοσύνη. Αυτήν έχουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε. Εϊμαστε ευνομούμενη πολιτεία, όχι η εκκλησία του δήμου. Την δικαιοσύνη που αδυνατεί να καταδικάσει αστυνομικούς σε περιπτώσεις αναίτιας βίας εναντίων πολιτών, όπως και μπαχαλάκηδες σε περιπτώσεις που κάνουν ζημιές.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Mar 10, 2007 5:03 pm

Συμφωνώ,αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Εκεί σε χαρακτήρισα απόλυτο,στην εμπιστοσύνη σου για τη δικαιοσύνη.
(Περισσότερο σε ρώτησα αν είσαι τόσο σίγουρος για να πιστεύεις απόλυτα στη διακαιοσύνη..Το ξαναλέω για να αποφευχθεί κάποια παρεξήγηση.)
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Mar 10, 2007 5:21 pm

Εγώ που είμαι αθώος και δεν ξέρω, ρωτάω γιατί φοράνε οι δημοσιογράφοι κουκούλες? Δηλαδή τη δουλειά τους δεν κάνουν; Δεν δείχνουν τα γεγονότα όπως γίνονται η μήπως όπως επιτάσσει ο καναλάρχης. Εγώ ξέρω πως ιστορικά όποιος φόραγε κουκούλα είχε ενοχές για τις πράξεις του. Επίσης επειδή κάποιες συγκρίσεις δεν υφίστανται. Οι μπάχαλοι δεν είναι μέρος της δημοκρατίας είναι απλά ηλίθιοι. Αντίθετα η αστυνομία έχει ευθύνη να προστατεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και δε μπορεί να συμπεριφέρεται όπως οι μπάχαλοι. Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας. Οπότε δε μπορούμε να συγκρίνουμε τον μπάχαλο που πρέπει να συλληφθεί με τον αστυνομό που προβαίνει σε ζαρτινιερο-πρακτικές που επίσης πρέπει να συλληφθεί αλλά δεν υπάρχει κάποιος να τον συλλάβει.

@Rappader θα σου πρότεινα να κατέβεις να συμμετάσχεις σε μια πορεία ώστε να δεις με τα μάτια σου κάποια πράγματα και τότε να σχηματίσεις άποψη γιατί μου δίνεις την εντύπωση πως είσαι πολύ απόλυτος σε κάποια πράγματα ενώ ταυτόχρονα τελείως αμέτοχος σε αυτά. Ίσως να κάνω και λάθος.

Τέλος το ευνομούμενη πολιτεία δε συνάδει με υποθέσεςι τύπου μπουρμπούλια/μπάχαλων/ζαρτινιέρων . Δυστυχώς θεωρώ πως απέχουμε αρκετά από το χαρακτηρισμό ευνομούμενη πολιτεία. (χρηματιστήριο/καταπατητές/χωματερή... και πραγματικά πόσα ακόμα ) χωρίς φυσικά να ανάγω τη σημερινή κατάσταση στην προ μεταπολίτευση εποχή. Από εκεί απέχουμε πολύ περισσότερο ευτυχώς.
Last edited by jimmyD on Sat Mar 10, 2007 5:24 pm, edited 2 times in total.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Mar 10, 2007 5:23 pm

Μια μικρή παρέμβαση περί δικαιοσύνης: βασική αρχή της δικαιοσύνης είναι το μότο: καλύτερα χίλιοι ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Post Reply

Return to “off-topic”