Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 4:24 pm

greenlover wrote:
Πιστεύω οτι σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λέει η Greenlover.. Confused
Σε ευχαριστώ ammarkov. Σημαίνει πολλά για εμένα που υπάρχει τουλάχιστον κάποιος που με καταλαβαίνει.
Ίσως επειδή αρκετοί από εσάς έχετε επιτεθεί ή σχολιάσει άτομα από το forum.

Και εγώ είμαι αρκετά καυστικός αλλά κρατάω μια απόσταση και μια γενικότητα για να μη δημιουργώ παρεξηγήσεις (τουλάχιστον για αυτούς που χρησιμοποιούν το forum).

rapadder++
Erevodifwntas++ . Μια απορία όμως; Ξέρεις αν βρήκαν compiler για την fortran 77 ή έβαλαν επιτέλους την (κάπου χαμένη στο διάστημα) fortan 2003;

Όσο γι' αυτό που έβγαλε η σύγκλητος του ΕΜΠ ένα έχω μόνο να πω:
Πονάει η ριμάδα η αλήθεια!!!! :-)

Και ναι. Για άλλη μια φορά προβλέπεται να ψηφίσουμε κατάληψη ή κατάληψη ή άκυρο!!!! :cool:
Τελείωσα!!!!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Mar 14, 2007 4:28 pm

Δημοκρατία=πολυφωνία=ή κατάληψη ή κατάληψη....

Ευτυχώς που σου δίνεται το δικαίωμα να στηρίξεις το διαφορετικό
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Wed Mar 14, 2007 4:28 pm

Mirka wrote: Τα δικαιώματα του καθενός σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικά μου. Εγώ αυτό έμαθα πως είναι δημοκρατία!
Αυτο που λες ειναι όλα τα λεφτά! Μακαρι να το καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι καποια στιγμή...αν και πολυ αμφιβάλλω!
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 4:31 pm

Οι αγώνες δεν είναι "προσωπικοί". Και αν είναι δεν νομίζω να συγκρίνονται με τις συλλογικές προσπάθειες.

Καταλαβαίνω ότι είναι κουραστική η κατάσταση αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ-ΔΕΝ-ΔΕΝ υπάρχουν εύκολοι αγώνες! Όλοι οι αγώνες έχουν ένα τίμημα.

Θα μου πείς: καλά με το δικό μου πτυχίο κάνεις την μαγκίτισα;
Δεν είναι ο σκοπός το δικό σου πτυχίο... Δυστυχώς πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε.

Εδώ πέρα παίζονται θέματα πολύ μεγαλύτερα από τα πτυχία μας. Αυτό δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν. Παίζεται η παιδεία μας, ο τρόπος με τον οποίο βλέπει το κράτος και η κοινωνία τα πανεπιστήμια (απαξιωτικά), το άσυλο που έχει αποκτηθεί με αίμα.

Συγώρεσέ με αλλά το αν θα αργήσουμε 3 ή 6 μήνες για να τελειώσουμε ΔΕΝ συγκρίνεται (για εμένα) με τα θέματα που διακυβεύουνται.

Κάποιοι που έχουν συλλογική αντίληψη το καταλαβαίνουν.

Κάποιοι άλλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους ΔΕΝ το καταλαβαίνουν.
Last edited by greenlover on Wed Mar 14, 2007 4:38 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Mar 14, 2007 4:34 pm

Ψυχραιμία greenlover. Δεν δαγκώνουμε εδώ :). Αν θεωρείς ότι το νομοσχέδιο είναι άδικο, γιατί να μην μείνει η σχολή ανοιχτή και όσοι θέλουν να διαδηλώνουν/ φωνάζουν/ διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους (σε πολιτισμένα πλαίσια); Αφού υπάρχουν και κάποιοι που συμφωνούν με το νομοσχέδιο ή αδιαφορούν εντελώς, γιατί εκείνοι να υποχρεώνονται να υφίστανται τις συνέπειες; Αν η σχολή ήταν ανοιχτή θα ήταν ο κόσμος πιο πολύ ενημερωμένος για τα υπέρ/κατά του νόμου πλαισίου. Γίνεται τώρα διακίνηση ιδεών στο Πανεπιστήμιο, που είναι σχεδόν άδειο;
Last edited by rapadder on Wed Mar 14, 2007 4:41 pm, edited 2 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Mar 14, 2007 4:36 pm

Για μένα υπάρχει και μια άλλη διάσταση: Όσοι στηρίζουν το μέτρο της κατάληψης και από την άλλη με περίσσεια ενέργεια μάχονται για τη μη απώλεια της εξεταστικής, μεταδίδουν συνειδητά ή υποσυνείδητα το εξής μήνυμα στους υπολοίπους:

Ότι το Πανεπιστήμιο ως μια εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να θυσιαστεί όσο χρειαστεί για την εκπλήρωση του απώτερου στόχου μας για πραγματική Παιδεία, όμως το Πανεπιστήμιο ως φορέας πιστοποίησης ΠΟΤΕ.

Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω.
Last edited by fo@ on Wed Mar 14, 2007 4:39 pm, edited 1 time in total.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Mar 14, 2007 4:36 pm

greenlover wrote:Και τώρα σταυρώστε με moderators!
Δεν υπάρχει λόγος να σε σταυρώσουμε επειδή υπερασπίζεσαι την άποψη σου.

ΥΓ. Για το μόνο που θα σε "σταυρωσω" είναι αν δε σταματήσεις να κριτικάρεις την πολιτική Moderation μας, γεγονός που αντιβαίνει στον κανονισμό. Αν θέλεις να το σχολιάζεις μπορείς να το κάνεις μέσω πμ.Πρέπει κάποια στιγμή να συμβιβαστείς με αυτή.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Wed Mar 14, 2007 4:40 pm

greenlover wrote: Οι αγώνες δεν είναι "προσωπικοί". Και αν είναι δεν νομίζω να συγκρίνονται με τις συλλογικές προσπάθειες.

Εδώ πέρα παίζονται θέματα πολύ μεγαλύτερα από τα πτυχία μας. Αυτό δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν. Παίζεται η παιδεία μας, ο τρόπος με τον οποίο βλέπει το κράτος και η κοινωνία τα πανεπιστήμια (απαξιωτικά), το άσυλο που έχει αποκτηθεί με αίμα.

Συγώρεσέ με αλλά το αν θα αργήσουμε 3 ή 6 μήνες για να τελειώσουμε ΔΕΝ συγκρίνεται (για εμένα) με τα θέματα που διακυβεύουνται.

Κάποιοι που έχουν συλλογική αντίληψη το καταλαβαίνουν.

Κάποιοι άλλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους ΔΕΝ το καταλαβαίνουν.
Καταρχας εδω συζηταμε, δε σταυρώνουμε κανενα!
Όλα αυτα που λες ειναι προσωπικές σου απόψεις. Αυτο που δεν καταλαβαινεις και δεν προκειται ποτε να καταλαβεις ειναι οτι σε αυτον το κοσμο υπάρχουν και ανθρωποι με αλλες αποψεις και αλλα πιστευω. Ανθρωποι που δεν συμμεριζονται τους αγωνες σου. Και σε αυτους δημιουργεις(όχι εσυ προσωπικα βεβαια) προβλημα και τους στερείς θεμελιωδη δικαιωματα τους. Δεν ειμαστε όλοι ιδιοι, πρεπει να σεβόμαστε και αυτους που διαφωνούν μαζι μας!
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Wed Mar 14, 2007 4:40 pm

Μάθαμε μήπως κάτι για το αποτέλεσμα της ΓΣ??
Image
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Wed Mar 14, 2007 4:43 pm

greenlover wrote:Κάποιοι άλλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους ΔΕΝ το καταλαβαίνουν.
Ακόμα και το να κοιτάω μόνο την ΠΑΡΤΗ μου είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου... Επίσης βεβαία υπάρχει και η άποψη ότι όλοι έχουν τα ίδια ιδανικά, πιστεύουν στους ίδιους "αγώνες" και διαλέγουν τις ίδιες μορφές πάλης με την οποία φυσικά είμαι αντίθετος...

Mirka++ ;)
Last edited by smoky on Wed Mar 14, 2007 4:44 pm, edited 1 time in total.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 4:43 pm

Προσωπικά greenlover σου εύχομαι πάντα να έχεις τέτοιες ιδέες και να αγωνίζεσαι για το καλό όλων.
Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη σου.

Απλά, αν και το έχουν πει και άλλοι πριν από μένα, ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα και αγωνίζεται (ή δεν αγωνίζεται) με τον τρόπο που πιστεύει ο καθένας ότι είναι ο καλύτερος.

Και μην γίνεσαι τόσο απότομη. Δεν κερδίζεις την εκτίμηση με το να γράφεις τέτοια πράγματα.

Και το σταύρωμα πλέον είναι εκτός μόδας. Μόνο ηλεκτρική καρέκλα!!!!
Τελείωσα!!!!
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Mar 14, 2007 4:47 pm

Κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω.

Είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι η δική του γνώμη είναι απαραίτητα αληθής.

Πολύς κόσμος (δεν ξέρω αν είναι πλειοψηφία, αλλά σίγουρα ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας) είναι κατά των αλλαγών στην παιδεία, κάθε άτομο για τους δικούς του λόγους.

Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο ότι μερικοί θεωρούν ότι η γνώμη τους αποτελεί μία παγκόσμια αλήθεια...(κοινώς πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο, σαν τον Πάππα ένα πράμα). Και το χειρότερο είναι ότι τη δικιά τους γνώμη προσπαθούν να την επιβάλουν και στους άλλους.

Εσύ Greenlover υποστηρίζεις τα παρακάτω:

Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άλλοι όμως που διαφωνούν.

Εγώ πιστεύω ότι οι αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα δεν είναι αρκετά τολμηρές. Επίσης πιστεύω ότι οι σχολές ΔΕΝ θα έπρεπε να κλείσουν ανεξαρτήτα από την ορθότητα ή όχι των αλλαγών...δεν γίνεται να στερούνται οι συμφοιτητές μας του δικαιώματός τους στη μόρφωση...

Οπότε γιατί η γνώμη μερικών να επιβάλλεται πάνω μου και γιατί να στερούμαι ενός εκ των βασικών μου δικαιωμάτων;

Όπως γράφτηκε και παραπάνω, όσοι δεν συμφωνούν μπορούν κάλλιστα να διαδηλώσουν (και να αντιδράσουν με 1000 άλλους τρόπους).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Wed Mar 14, 2007 4:47 pm

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν/καμία θεωρώ οτι αυτή η κατάσταση( και τα κλειστά Πανεπιστήμια...)πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα...
Ξέρει κανείς αν όλοι αυτοί οι αγώνες που γίνονται εδώ και μήνες θα έχουν στο τέλος κάποιο αποτέλεσμα?
Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση τώρα θα γίνει στο μέλλον...και τότε ο χρόνος που χάνουμε τώρα και όλοι οι αγώνες που γίνονται θα πάνε χαμένα...
Ίσως τότε το καταλάβουμε οτι αυτό που γίνεται είναι λάθος αλλά θα είναι ήδη πολύ αργά.....

Υ.Γ.δεν ανήκω σε καμία παράταξη...απλά έχω αγωνία ,όπως και όλοι πιστεύω, για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Mar 14, 2007 4:48 pm

Μια μικρη παρατηρηση.

Μερικοι χρηστες, ελλειψει επιχειρηματων ακολουθουνε 2 οδους.

Οδος 1. Προκαλουν, βριζουν χλευαζουν με ασχημο τροπο και τελικα θιγμενοι η banαρισμενοι αποχωρουν.

Οδος 2. Ανεβαινουν μονοι τους τον δικο τους "Γολγοθα" κουβαλωντας στην πλατη τους τον σταυρο που "αλλοι τους επεβαλαν" για την επικειμενη σταυρωση τους. Καθ'ολη την πορεια τους δειχνουν μια φανταστικη ταπεινοφροσυνη η οποια εχει πολλες εκφανσεις (ειμαι ενα μυρμηγκακι ταπεινο ετοιμο να με πατησετε, ολοι εναντιον μου αλλα ευτηχως καποιος συμφωνει) αλλα το σιγουρο ειναι οτι συνοδευεται με ενα διαχυτο αισθημα αδικιας.
Απαραιτητα συστατικα οι ανουσιες γενικευσεις.
Last edited by Ganther on Wed Mar 14, 2007 4:51 pm, edited 1 time in total.
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 4:48 pm

" Αν η σχολή ήταν ανοιχτή θα ήταν ο κόσμος πιο πολύ ενημερωμένος για τα υπέρ/κατά του νόμου πλαισίου."
Οι αγώνες ΔΕΝ γίνονται αντιληπτοί από την κοινωνία αν δεν έχουν κάποιο κόστος. Δυστυχώς! Ωραία θα ήταν να μην χυνόταν σταγόνα αίμα και να φεύγαν οι γάλλοι ευγενείς κατά την γαλλική επανάσταση.

Για μένα είναι πολύ ρομαντική η άποψη σου και ανέφικτη.

Μακάρι να γινόταν έτσι!
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Wed Mar 14, 2007 5:12 pm

Μην παρομοιάζουμε ανόμοια πράγματα....Δεν νομίζω ότι η Γαλλική ανάσταση έχει σχέση με αυτό...Μήπως έχει και η επανάσταση του '21?

Και αν πραγματικά θέλετε να "ακουστεί" η "επανάσταση" τότε υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι για να γίνει αυτό...

Θέλετε κατάληψη γιατί διαφωνέιτε με τα τεκτενόμενα στην παιδέια??Υπέροχα... Κάντε μια κατάληψη του υπουργείου παιδείας και αφήστε τους φοιτητές να κάνουν μάθημα...Και τότε δεν νομίζω ότι θα βρείτε τέτοια αντίδραση...

Και το 2ο πλυθηντικό που χρησιμοποιώ είναι γιατί δεν συμπεριλαμβάνομαι στους "αγωνιστές" και "φύλακες των δικαιωμάτων των άλλων" αλλά στους "παρτάκηδες" και "εγωιστες" που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους στην ώρα τους...
Image
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 5:13 pm

Και μιας και μιλάμε για ανοιχτή σχολή...
Επειδή σε λίγο θα κλείσει, αφού μόνο το πλαίσιο κατάληψη υπάρχει....

Που είναι εκείνη η παράταξη που υποτίθεται ότι είναι κατά της κατάληψης;

Υποτίθεται ότι οι παρατάξεις είναι για να εκπροσωπούν τους φοιτητές...
Στο πρώτο έτος θυμάμαι δεν κατέβαινε η ΠΑΣΠ γιατί δεν ψηφίζαμε με φοιτητική ταυτότητα.
Τώρα στο τρίτο έτος δεν κατεβαίνει η ΔΑΠ για ... δικούς της λόγους(?)
(Τουλάχιστον οι υπόλοιπες παρατάξεις κάνουν σωστά τη δουλειά τους.)

Μα είναι ποτέ δυνατόν να βγει σωστή απόφαση από μία ΓΣ, αφού όχι μόνο λείπουν οι περισσότεροι φοιτητές, αλλά δεν υποστηρίζονται και όλες οι απόψεις.
Τελείωσα!!!!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Wed Mar 14, 2007 5:21 pm

Code: Select all

Silver ++;
είναι για να απορεί κανείς...
γιατί δεν κατέβηκε σήμερα η ΔΑΠ αφού όντως θέλει να ανοίξει η σχολή? :roll:
greenlover
bit level
bit level

Post by greenlover » Wed Mar 14, 2007 5:21 pm

Κάντε μια κατάληψη του υπουργείου παιδείας
Αλβερτα αν κάναμε κατάληψη στη υπουργείο παιδείας θα χυνόταν αίμα. Στο υπουργείο παιδείας από ότι ξέρεις ΔΕν ισχύει το άσυλο.

Κάποιον άλλον αγώνα που προτείνεις ώστε να επισπευστούν τα σχέδιά σου; :-) [και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.. παρασοβαρέψαμε]
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 5:26 pm

Πέρα από την πλάκα, μόλις με πήρε 1 παιδί τηλέφωνο που ήταν κάτω και ψήφιζε, ότι έχουν έρθει πάλι τα κ(ω)αλόπαιδα στη σχολή και πέφτει ξύλο....

Δεν μας έφταναν τα χάλια μας, φωνάζουμε και βοήθεια για να πάμε χειρότερα!!!!
Τελείωσα!!!!
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Kandy_Kandy » Wed Mar 14, 2007 5:26 pm

Έχουμε κανένα νέο από τη Συνέλευση;;

Τι γίνεται;
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Kandy_Kandy » Wed Mar 14, 2007 5:29 pm

Κάθε φορά που υπάρχει γενική συνέλευση, οι ίδιες και οι ίδιες συζητήσεις, ο ένας να κατακρίνει τον άλλο για τις απόψεις του.....και οι καυμένοι οι Moderators να κάνους τους αστυνομικούς..... :)
Νομίζω να ανοίξουμε 2 topic για την κατάληψη. το ένα θα ονομάζεται "ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" και το άλλο "ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΓΙΑ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ"

εεεε;; συμφωνούν οι παρτάκηδες που θέλουν να σπουδάσουν και να πάρουν πτυχίο;;;;

:roll: :?: :roll: :roll: :?: :roll: :?:
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”