Κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω παραπάνω.
Είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι η δική του γνώμη είναι απαραίτητα αληθής.
Πολύς κόσμος (δεν ξέρω αν είναι πλειοψηφία, αλλά σίγουρα ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας) είναι κατά των αλλαγών στην παιδεία, κάθε άτομο για τους δικούς του λόγους.
Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο ότι μερικοί θεωρούν ότι η γνώμη τους αποτελεί μία παγκόσμια αλήθεια...(κοινώς πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο, σαν τον Πάππα ένα πράμα). Και το χειρότερο είναι ότι τη δικιά τους γνώμη προσπαθούν να την επιβάλουν και στους άλλους.
Εσύ Greenlover υποστηρίζεις τα παρακάτω:
Εδώ πέρα παίζονται θέματα πολύ μεγαλύτερα από τα πτυχία μας. Αυτό δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να το καταλάβουν. Παίζεται η παιδεία μας, ο τρόπος με τον οποίο βλέπει το κράτος και η κοινωνία τα πανεπιστήμια (απαξιωτικά), το άσυλο που έχει αποκτηθεί με αίμα.
Συγώρεσέ με αλλά το αν θα αργήσουμε 3 ή 6 μήνες για να τελειώσουμε ΔΕΝ συγκρίνεται (για εμένα) με τα θέματα που διακυβεύουνται.
Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άλλοι όμως που διαφωνούν.
Εγώ πιστεύω ότι οι αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα δεν είναι αρκετά τολμηρές. Επίσης πιστεύω ότι οι σχολές ΔΕΝ θα έπρεπε να κλείσουν ανεξαρτήτα από την ορθότητα ή όχι των αλλαγών...δεν γίνεται να στερούνται οι συμφοιτητές μας του δικαιώματός τους στη μόρφωση...
Οπότε γιατί η γνώμη μερικών να επιβάλλεται πάνω μου και γιατί να στερούμαι ενός εκ των βασικών μου δικαιωμάτων;
Όπως γράφτηκε και παραπάνω, όσοι δεν συμφωνούν μπορούν κάλλιστα να διαδηλώσουν (και να αντιδράσουν με 1000 άλλους τρόπους).