Τελεσίγραφο από τα πανεπιστήμια στους «αιώνιους» φοιτητές

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Wed Sep 26, 2007 10:56 pm

*estrngd wrote:
Einherjar wrote:
*estrngd wrote:σας χαλάνε την αισθητική;
έντονα!
Προσοχή γιατί η αισθητική είναι και υποκειμενική, και έτσι ίσως σε κάποιους να μην τους αρέσεις κι εσύ...

Τώρα όσοι μιλάνε για κόστος:
Κοστίζουν σε βιβλία; Όχι, γιατί μια φορά το παίρνεις ούτως ή άλλως.
Κρατάει θέση; Και ποιά θέση κρατάει, χωρίς μάλιστα να φοιτά;
Παίρνει κάποια επιδότηση, κάποιο πάσο κάτι γενικώς; Φυσικά και όχι.
Ειλικρινά δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα πέραν του ότι πρέπει να δηλώσουν όσοι θέλουν τα μαθήματά τους (λίγα bytes στον σκληρό δίσκο ακόμα, σε μια υπάρχουσα δομή δεδομένων) ...

Η διαγραφή τους, δεν θα σώσει χρήματα. Τα πυροτεχνήματα μιας ανίκανης και ληστρικής πολιτικής πιάνουν τόπο, και όσοι μίλησαν για το iq των "νεοελλήνων" ας συμπεριλάβουν και το δικό τους σε αυτό. Και επειδή όλοι όσοι μίλησαν εδώ για αυτό το θέμα, μίλησαν τόσο πολύ εγωκεντρικά και απολιτίκ, θα πρέπει να ξέρουν ότι έτσι χτίζουν μια κοινωνία θεάματος και ανταγωνισμού. Την δική τους "κοινωνία" ...
Μπράβο σου παλικάρι μου για την υπομονή σου.
Zifnab wrote:Δεν είναι αυτό το πρόβλημα...Είναι ότι δεν έχει νόημα....συν ότι είναι δυσφήμιση των δικών μας πανεπιστημίων στο εξωτερικό, ως ιδιαίτερα ελαστικών και μάλλον όπως είπε ο xrokos ή υπερυψηλού επιπέδου είτε το ακριβώς αντίθετο ...
Ζήτω η διαφήμιση, το marketing και η τηλεόραση... να χαρώ εγώ νέα και διεκδικητική γενιά!
P3 wrote:Θέλουμε δε θέλουμε η κοινωνία είναι ανταγωνιστική και η ζωή έχει άλλαξει ρυθμούς σε σχέση με 10-20 χρόνια πιο πριν. Στο τέλος τέλος η ανταγωνίστικότητα δεν είναι κάτι "κακό"! Όσο υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει και κίνητρο, και όσο υπάρχει κίνητρο, υπάρχει και εξέλιξη! Το να φαίνεται ότι μια σχολή έχει "ενεργούς" γραμμένους στις καταστάσεις της 15.000 φοιτητές (λέω εγώ τώρα ένα τυχαίο νούμερο) δεν είναι καλό για την ίδια τη σχολή, άρα δεν είναι καλό και για το κύρος/βάρος του πτυχίου σου!
Ζήτω ο Ανταγωνισμός, το κίνητρο και η εξέλιξη!... Αυτό λυπάμαι αλλά δεν είναι επουδενί επιστημονική σκέψη! Ξεπεράσαμε και το δόγμα η Επιστήμη για την Επιστήμη και πάμε για άλλα...
Πες το τουλάχιστον συναγωνισμό, να το σώσεις λιγάκι! Σήμερα δλδ ο κάλύτερος/εξυπνότερος πρέπει να ξεχωρίζει και να φαίνεται... και η ανθρωπότητα δεν βγαίνει ζημιωμένη, ούτε το ίδιο το άτομο να φανταστώ (or not? για αυτό τα ψυχοφάρμακα έφτασαν να πουλάνε περισσότερο και από τα προφυλακτικά)
"...σήμερα απώλεσα το δάκρυ της ευτυχίας μου και έθαψα την ελπίδα." ...
Αυτό κάνουμε φίλτατε...

@Proxenos:

Είμαστε στερημένοι ψευτοεγωίσταροι και product-addicted ή όχι?...
Πάντως όχι πνευματικά διαυγείς...
Image
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Thu Sep 27, 2007 1:48 am

Proxenos wrote:
Το βασικό μειονέκτημα του καπιταλισμού: η άνιση κατανομή των αγαθών. Το βασικό πλεονέκτημα του σοσιαλισμού: η ίση κατανομή των στερήσεων. - Winston Churchill
Προς περισυλλογή...
Το σκέφτηκα...στον καπιταλισμό δηλαδή έχουμε άνιση κατανομή αγαθών... άρα οι στερήσεις επιβαρύνουν κάποιους (ενδεχομένως και λογικά τους οικονομικά φτωχότερους) , και όπως λέει ο Churchill στον σοσιαλισμό έχουμε ίση κατανομή των στερήσεων άρα όλα τα άτομα επωμίζονται τα ίδια κοινωνικά - οικονομικα βάρη. Πιο δημοκρατικό μου φαίνεται... Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ προτιμώ σοσιαλισμο
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Thu Sep 27, 2007 2:26 am

Φύγατε λίγο off παιδιά - φιλικά...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Thu Sep 27, 2007 2:28 am

M.I.T.as wrote:Πιο δημοκρατικό μου φαίνεται... Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ προτιμώ σοσιαλισμο
Κοίταξε μάλλον δεν προτιμάς συγκεκριμένα σοσιαλισμό, αλλά θα έδινες θετική ψήφο σε οιοδήποτε σύστημα εγγυάται δίκαιη κοινωνία. Από κει και πέρα, εξαρτάται πώς ορίζουμε τη λέξη "δίκαιος". Διότι εγώ από τα υπάρχοντα οικονομικά συστήματα, πιο δίκαιο μου φαίνεται αυτό που ακολουθείται αυτή τη στιγμή. Αυτός που δουλεύει περισσότερο αμοίβεται περισσότερο ή τουλάχιστον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αμοίβεται περισσότερο. Γιατί αυτό είναι κακό;

Και για το "τουλάχιστον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αμοίβεται περισσότερο": Απλώς να σχολιάσω... Το γεγονός ότι δεν έχουμε πάντα δίκαιη αναγνώριση της προσπάθειας δεν οφείλεται προφανώς στο οικονομικό σύστημα (ειδικά από τη στιγμή που το πολίτευμα δεν είναι ούτε χούντα ούτε αναρχία). Απλώς βασιζόμαστε σε σύστημα ελεύθερης οικονομίας. Από κει και πέρα αν η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει την αξιοκρατία επειδή παραβαίνει τους νόμους που η ίδια θεσπίζει, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το οικονομικό σύστημα δεν έχει να κάνει με αυτό.
StormRider wrote:Ζήτω η διαφήμιση, το marketing και η τηλεόραση... να χαρώ εγώ νέα και διεκδικητική γενιά!
Δηλαδή όλοι πρέπει να αντιδρούμε στους νέους (και μη) νόμους, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι; Νοήμονες άνθρωποι είμαστε συνάδελφε, διαβάσαμε το νόμο και κρίναμε. Όπως φαίνεται πολλοί βρίσκουν θετικές τις ρυθμίσεις του, τώρα αν εσένα σου φαίνεται λογικό να αντιδρούν πάραυτα τι να σου πω...
StormRider wrote:Ζήτω ο Ανταγωνισμός, το κίνητρο και η εξέλιξη!...
Από πότε το να έχεις κίνητρο για να κάνεις τη δουλειά σου είναι κακό; Και τη λέξη "ανταγωνισμός" κανένας από αυτούς που σχολιάζεις δεν τη χρησιμοποίησε όπως εννοείς εσύ. Απλώς οι φοιτητές δεν μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι. Είναι λογικό όταν είσαι καλύτερος από τον δίπλα σου αυτό να αναγνωρίζεται. Δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το περίεργο.
StormRider wrote:Ξεπεράσαμε και το δόγμα η Επιστήμη για την Επιστήμη και πάμε για άλλα...
Τώρα αυτό από πού το συμπέρανες; Ανταγωνισμός-συναγωνισμός ορίζεται και στο επιστημονικό πλαίσιο, άλλο αν σε μερικούς αρέσει να συσχετίζουν άσχετες λέξεις με την έννοια του αθέμιτου κέρδους.

Αλλά όπως και να χει, αφού μιλάμε για τους "αιώνιους". Προσωπικά τάσσομαι κάπου κοντά στο "η επιστήμη για την επιστήμη" - άρα εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου συνάδελφε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι εδώ για να δίνει ένα παραπάνω χαρτί στον κάθε καημένο που δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του. Ακριβώς επειδή θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος προαγωγής της "επιστήμης για την επιστήμη", δεδομένου ότι κάποιος δεν κατάφερε να τελειώσει τη σχολή σε 10 χρόνια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Αφού λοιπόν είμαστε και οι δυο μας οπαδοί του ιδίου δόγματος, πώς γίνεται να τάσσεσαι εναντίον της διαγραφής των αιώνιων; Θεωρείς ότι κάποιος που κάνει 15 χρόνια να τελειώσει έχει να προσφέρει στην επιστήμη;

Επίσης αγαπητέ StormRider, επειδή οι περισσότεροι συνάδελφοί μας που τάσσονται εναντίον του χρονικού ορίου φοίτησης, συνήθως διεκδικούν "πτυχία με αξία": Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς συνάδει η απαίτηση αυτή με το να θέλεις να φοιτούν μαζί σου άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η σχολή τους (aka "αιώνιοι") ;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Sep 27, 2007 4:17 am

Επιστήμες και κουραφέξαλα..
Όποιος πιστεύει οτι τελειώνοντας την σχολή μας γίνεται/θεωρείται επιστήμονας προφανώς δεν έχει ιδέα του όρου.. Επιστήμονα δεν σε κάνει κανένα χαρτί , ιδέες σε κάνουν..
Το θέμα είναι αν μη τι άλλο κοινωνικό..
Δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο παρα μόνο στους διαγραφόμενους και θα δημιουργήσει ανάχωμα επέκτασης του μέτρου..
Και ως προς τον ανταγωνισμό στο κάτω κάτω και κάποιος αιώνιος φοιτητής από ΑΣΟΕΕ όπως και κάποιος που την τελειώνει και παίρνει και το πτυχείο έργα πληροφορικής δεν θα μπορεί να υπογράψει μάλλον , οπότε στην περίπτωση μας ποιά η διαφορά [ρητορική η ερώτηση] ..? :-p

3 ζήτω για τα Ελληνικά πανεπιστήμια..
βρήκαμε τι φταίει..
είμαστε επιτέλους στον σωστό δρόμο..
Άλλα λίγα τέτοια μέτρα και ο επόμενος Einstein θα είναι απόφοιτος Ελληνικού Πανεπιστημίου.. :smt069
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Thu Sep 27, 2007 4:29 am

Τώρα αν νομίζει η ηγεσία ότι λύνονται τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου διαγράφοντας ανενεργούς φοιτητές, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογη η συγκεκριμένη κίνηση, ούτε όμως και απαραίτητη, ριζοσπαστική... Το ελληνικό πανεπιστήμιο και οι σπουδές μας δεν θα είναι ούτε καλύτερες, ούτερ χειρότερες από αυτο το μέτρο.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Sep 27, 2007 9:47 am

StormRider wrote:Σήμερα δλδ ο κάλύτερος/εξυπνότερος πρέπει να ξεχωρίζει και να φαίνεται... και η ανθρωπότητα δεν βγαίνει ζημιωμένη, ούτε το ίδιο το άτομο να φανταστώ (or not? για αυτό τα ψυχοφάρμακα έφτασαν να πουλάνε περισσότερο και από τα προφυλακτικά)
Προφανώς και ο καλύτερος/εξυπνότερος πρέπει να ξεχωρίζει και να φαίνεται. Το λένε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Και ναι, είναι καλή ΚΑΙ για το άτομο ΚΑΙ για την κοινωνία*. Από τη στιγμή που δουλεύω περισσότερο από εσένα**, ΑΠΑΙΤΩ να αμείβομαι καλύτερα. Διαφορετικά, πες μου το κι εμένα να δηλώσω τεμπέλης/βαριεστημένος/επαναστάτης/απογοητευμένος/διανοητής/whatever και να περιμένω τα αγαθά να πέσουν απ' τον ουρανό.

*παράδειγμα μη-εφαρμογής της: το δημόσιο

** αυτό βέβαια δεν φτάνει στα άκρα, δλδ άτομα που λόγω υγείας δεν μπορούν να εργαστούν δικαιούνται φυσικά περίθαλψη κτλ. Αλλά από αυτό δεν προκύπτει ότι παίρνουμε τη μπολντόζα και καταλήγουμε να είμαστε όλοι ίδιοι.

M.I.T.as wrote:στον καπιταλισμό δηλαδή έχουμε άνιση κατανομή αγαθών... άρα οι στερήσεις επιβαρύνουν κάποιους (ενδεχομένως και λογικά τους οικονομικά φτωχότερους) , και όπως λέει ο Churchill στον σοσιαλισμό έχουμε ίση κατανομή των στερήσεων άρα όλα τα άτομα επωμίζονται τα ίδια κοινωνικά - οικονομικα βάρη. Πιο δημοκρατικό μου φαίνεται... Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ προτιμώ σοσιαλισμο
Υποψιάζομαι ότι αλλού το πήγαινε ο Winston... :-p
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Sep 27, 2007 10:24 am

[off]Κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε ιδανική κοινωνία που προσφέρει σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες και βοηθά όλα τα άτομα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους ώστε στο μέλλον όσο πιο πολύ δουλεύουν τόσο πιο πολύ να αμείβονται. Hello παιδάκια! Σε σύστημα συντήρησης και αναπαραγωγής ανισοτήτων ζούμε.[/off]

Με τη διαγραφή των "αιώνιων", λιγότερα άτομα θα έρχονται στη σχολή με αυτοκίνητο και άρα θα κλείσει και η τρύπα του όζοντος. :-p
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Sep 27, 2007 10:40 am

PASCAL wrote:[off]Κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε ιδανική κοινωνία που προσφέρει σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες και βοηθά όλα τα άτομα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους ώστε στο μέλλον όσο πιο πολύ δουλεύουν τόσο πιο πολύ να αμείβονται. Hello παιδάκια! Σε σύστημα συντήρησης και αναπαραγωγής ανισοτήτων ζούμε.[/off]
Το σύστημα και η κοινωνία στο οποίο αναφέρεσαι Pascal είναι κάτι ξένο; Όχι! Εσύ, εγώ, όλοι μας είμαστε το σύστημα/κοινωνία. Εμείς φτιάχνουμε τις ευκαιρίες και εμείς τις αρπάζουμε. Ζήτα λοιπόν (και πρόσφερε) αξιοκρατία στο σύστημα αντί να δέχεσαι το ότι "α, είναι άδικο, είναι χάλια, δεν μπορώ" και απλώς να ζητάς τα πάντα τζάμπα για όλους.

Anyway, τέλος το ΟΤ κι από εμένα.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Sep 27, 2007 10:45 am

tsilochr wrote:μετά το 6ο χρόνο (7 νομίζω στα πολυτεχνεία) δεν δικαιούσαι φοιτητικό πάσο, σίτιση και βιβλία. που ακριβώς κοστίζουν οι φοιτητές? στις καρτέλες και στην συντήτηση από την γραμματεία?

δεν με χαλά που σιγά σιγά πάνε να το μαζέψουν με τους 40ρηδες, με χαλά όμως η διάθεση ότι όσοι δεν το πάρουν στα 2ν είναι τεμπέληδες. μπορεί και να ναι, μπορεί και όχι όμως.
Χμ, σε πολλές σχολές τα πάσο τα δίνουν οι παρατάξεις (ναι, ναι). Και πολύ συχνά παίρνουν όλοι (άσχετα αν είναι εκεί 5 ή 15 χρόνια). Κάποιος πρέπει να μας ψηφίσει...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tara
byte level
byte level

Post by tara » Thu Sep 27, 2007 10:53 am

Προφανώς και ο καλύτερος/εξυπνότερος πρέπει να ξεχωρίζει και να φαίνεται. Το λένε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Και ναι, είναι καλή ΚΑΙ για το άτομο ΚΑΙ για την κοινωνία*. Από τη στιγμή που δουλεύω περισσότερο από εσένα**, ΑΠΑΙΤΩ να αμείβομαι καλύτερα. Διαφορετικά, πες μου το κι εμένα να δηλώσω τεμπέλης/βαριεστημένος/επαναστάτης/απογοητευμένος/διανοητής/whatever και να περιμένω τα αγαθά να πέσουν απ' τον ουρανό.
mikem ωραια δουλευεις αλλα πιστευεις οτι δουλευεις για σενα?Οταν 10 ωρες καθημερινα απο τη ζωη σου (βαλε και το αγχος που κουβαλας στο σπιτι σου) δουλευεις για να βγαλουν κάποιοι αλλοι χρηματα το θεωρεις δικαιο και αξιοκρατικο?Αυτος ο χρονος απο τη ζωη σου που αφιερωνεις με ποσα χρηματα πρεπει να ανταμειφθεί?Σίγουρα πάντως με όχι όσα παίρνουν οι περισσότεροι.
Εμένα πάντως δε με χαλάει να δουλεύω σε λογικά πλαίσια , σε καλές συνθήκες εργασίας , χωρίς άγχος και ας μην έχω να πάρω όσα αγαθά(gadgeτακια ίσως εννοείς) παίρνεις εσυ.Είμαι τεμπέλης
/βαριεστημένος/επαναστάτης/απογοητευμένος/διανοητής/whatever?

Ακόμα δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν να τελειώνουμε όποτε θέλουν αυτοί. Εγώ θέλω να δίνω ένα μάθημα το χρόνο ποιον ενοχλώ?
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Sep 27, 2007 11:02 am

Ακούστηκε πολλές φορές η λέξη ανταγωνιστικότητα σε ένα topic που αφορά την εκπαιδεύση. προσωπικά είναι ένας συνδυασμός λέξεων που ποτέ δεν μου έκατσε καλά στο αυτί.

Το θέμα είναι παιδιά, τι μέριμνα υπάρχει για το (ενδεχομένως ελάχιστο) ποστοστό ανθρώπων που δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές όχι επειδή είναι τεμπέληδες, όχι επειδή είναι κομματικά όργανα, αλλά γιατί δουλεύουν full time για να υποστηριχτούν, γιατί ζούνε σε άλλη πόλη και δεν μπορούν να μένουν μόνιμα Αθήνα κλπ κλπ.

Μην κοιτάτε μόνο το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, μην κοιτάτε μόνο σχολές στην Αθήνα, μην κοιτάτε μόνο έσας και τους κοντίνους φίλους. Σενάρια υπάρχουν πολλά, ποια η μέριμνα για αυτούς που δεν κάνουν κατάχρηση του συστήματος?

Εγώ προσωπικά λέω, μετά τα 2ν (ν+ν/2 ή όποια formula θέλουν) ας τους κόψουν κάθε φοιτητικό προνόμιο, πάσο, βιβλία, σίτιση. Για να είμαι ακραίος, μετά τα 2ν να μην έχουν δικαίωμα στα συλλογικά των φοιτητών. Αλλά να μην διαγράφονται. Αν ο άλλος κατέβει να πάρει το πτυχίο του, να μπορεί.
tara
byte level
byte level

Post by tara » Thu Sep 27, 2007 11:22 am

tsilochr συμφωνω απολυτα, το θεμα ειναι αυτο ακριβως να μην αφαιρεσουμε απο κανενα το δικαωμα να παρει το πτυχιο του, τωρα το αν θα δικαιουται καποια φοιτητικα προνομια ας κανουν οτι νομιζουν σωστοτερο.
ΠΑντως δεν εχουμε συζητησει για ποιο λογο υπαρχουν φοιτητες που δεν τελειωνουν στα 4-5 χρόνια τη σχολή. Νομίζω εκεί θα έπρεπε να ρίξουν το βάρος οι "ειδικοί" και οι υπουργοί. Γνώμη μου είναι ότι υπάρχει πρόβλημα γενικοτέρο στο σύστημα του Πανεπιστημίου.
Το πανεπιστήμιο δεν σε κάνει να θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που σπουδάζεις, πρέπει να το αλλάξουν αυτό.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Sep 27, 2007 11:51 am

όλοι συμφωνούμε ότι το πανεπιστήμιο έχει σοβαρά προβλήματα, ότι κάποτε πρέπει να αρχίσει μια μεταρύθμιση, ότι τα κόμματα πρέπει να βγουν από τις σχολές.

Το θέμα είνα να δοθούν κίνητρα. Δεν νομίζω ότι το 2ν δίνει κίνητρα σε κάποιον να διακριθεί, του δίνει όμως ένα φόβο να ολκληρώσει τις υποχρεώσεις του. στο ελάχιστο κόστος. (υπόψην, δεν μιλάμε μόνο για το cs.aueb αλλά για όλη την 3βάθμια εκπαίδευση)
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Thu Sep 27, 2007 12:10 pm

tsilοchr++ για οτι έχεις πει μέχρι τώρα...
Δεν μπορώ να κρίνω τις απόψεις κάποιων άλλων ατόμων , αλλά πιστεύω οτι η ζωή σε ξεπερνάει πολλές φορές και οτι θα αποκτήσουν εμπειρίες στο μέλλον που θα τους κάνουν να είναι πιο ανεκτικοί όσο μεγαλώνουν , ωριμάζουν και (τους εύχομαι να..)βλέπουν τι πραγματικά αξίζει σε αυτή τη ζωή.....
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Sep 27, 2007 12:11 pm

tsilochr wrote: Το θέμα είναι παιδιά, τι μέριμνα υπάρχει για το (ενδεχομένως ελάχιστο) ποστοστό ανθρώπων που δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές όχι επειδή είναι τεμπέληδες, όχι επειδή είναι κομματικά όργανα, αλλά γιατί δουλεύουν full time για να υποστηριχτούν, γιατί ζούνε σε άλλη πόλη και δεν μπορούν να μένουν μόνιμα Αθήνα κλπ κλπ.

Μην κοιτάτε μόνο το τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, μην κοιτάτε μόνο σχολές στην Αθήνα, μην κοιτάτε μόνο έσας και τους κοντίνους φίλους. Σενάρια υπάρχουν πολλά, ποια η μέριμνα για αυτούς που δεν κάνουν κατάχρηση του συστήματος?
Αν σταματήσει να μπαίνει στα Πανεπιστήμια και η κουτσή Μαρία, μπορούμε να απαιτήσουμε να υπάρχει οικονομική (και χρονική ίσως) στήριξη στους φοιτητές εκείνους που το έχουν ανάγκη. Πρώτα θα μπαίνουν οι καλύτεροι και μετά θα υπάρχει μέριμνα για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Όσο στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υπάρχει μια θέση για όλους τότε ούτε εκείνος που προέρχεται από οικογένεια χωρίς πόρους θα μπορέσει να καλυτερεύσει τη ζωή του, ούτε θα υπάρξει ποτέ υπόνοια (πραγματικής) οικονομικής στήριξης. Η κοινωνία δεν χρειάζεται μονάχα "επιστήμονες"... Και ναι, όποιος απαιτεί μία θέση στο Πανεπιστήμιο για όλους, είναι τεμπέλης/βαριεστημένος/επαναστάτης/απογοητευμένος/διανοητής/whatever...
default_user wrote:tsilοchr++ για οτι έχεις πει μέχρι τώρα...
Δεν μπορώ να κρίνω τις απόψεις κάποιων άλλων ατόμων , αλλά πιστεύω οτι η ζωή σε ξεπερνάει πολλές φορές και οτι θα αποκτήσουν εμπειρίες στο μέλλον που θα τους κάνουν να είναι πιο ανεκτικοί όσο μεγαλώνουν , ωριμάζουν και (τους εύχομαι να..)βλέπουν τι πραγματικά αξίζει σε αυτή τη ζωή.....
Μεταξύ άλλων αξίζει στη ζωή να έχεις την αξιοπρέπεια σου και όχι να σε ζούνε άλλοι... Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο το πτυχίο είναι χαρτί υγείας για λαϊκή κατανάλωση.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Thu Sep 27, 2007 12:19 pm

Dog oF wAr wrote:
StormRider wrote:Ζήτω η διαφήμιση, το marketing και η τηλεόραση... να χαρώ εγώ νέα και διεκδικητική γενιά!
Δηλαδή όλοι πρέπει να αντιδρούμε στους νέους (και μη) νόμους, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι; Νοήμονες άνθρωποι είμαστε συνάδελφε, διαβάσαμε το νόμο και κρίναμε. Όπως φαίνεται πολλοί βρίσκουν θετικές τις ρυθμίσεις του, τώρα αν εσένα σου φαίνεται λογικό να αντιδρούν πάραυτα τι να σου πω...
Ανέφερα κάπου ότι πρέπει να ταχθείτε όλοι ενάντια στο Νόμο?... Αναφέρθηκα στην πιπίλα που κρατάτε όλοι για το φαίνεσθαι του πανεπιστημίου!!!
Το οικομικό σύστημα που ανέφερες και παραπάνω -που τόσο δίκαιο σου φαίνεται- έφτασε να ηγείται κρατών και θεσμών, να τους διαφθείρει αλλά να μην τσαλακώνει την εικόνα τους. Λέει πολλά και ο τρόπος δράσης και εφαρμογής της Δημοκρατίας σας, όταν στις μέρες μας μια "δημοκρατική" παράταξη αλλάζει αρχηγούς ή -τάχα- πολιτικές για να βελτιώσει την εικόνα της... Αυτό είναι που σας καίει με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, η εικόνα του, γιατί αυτόματα αναβαθμίζεστε και εσείς, ο ευατούλης... ενώ για την ουσία του Πανεπιστημίου της Επιστήμης ουδείς!

StormRider wrote:Ξεπεράσαμε και το δόγμα η Επιστήμη για την Επιστήμη και πάμε για άλλα...
Dog oF wAr wrote:
Αλλά όπως και να χει, αφού μιλάμε για τους "αιώνιους". Προσωπικά τάσσομαι κάπου κοντά στο "η επιστήμη για την επιστήμη" - άρα εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου συνάδελφε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι εδώ για να δίνει ένα παραπάνω χαρτί στον κάθε καημένο που δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του. Ακριβώς επειδή θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος προαγωγής της "επιστήμης για την επιστήμη", δεδομένου ότι κάποιος δεν κατάφερε να τελειώσει τη σχολή σε 10 χρόνια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Αφού λοιπόν είμαστε και οι δυο μας οπαδοί του ιδίου δόγματος, πώς γίνεται να τάσσεσαι εναντίον της διαγραφής των αιώνιων; Θεωρείς ότι κάποιος που κάνει 15 χρόνια να τελειώσει έχει να προσφέρει στην επιστήμη;
Με παρερμήνευσες... :) Είμαι κατά της Επιστήμης για την Επιστήμη... είμαι υπέρ της Επιστήμης για τον Άνθρωπο και όσο την έχει απογοητεύσει αυτός άλλο τόσο τον έχει αυτή με τον κερδοσκοπικό τρόπο που αυτή αναπτύσσεται (π.χ ο αρχικός στοχος της Γενετικής και ο σημερινός "προσανατολισμός" της)

Συνεχίζοντας, κάθε ανθρωπός έχει δικάιωμα να κάνει ό,τι θέλει με τη ζωή του (αν θυμάμαι καλά...) και η Ζωή επιφυλάσει εκπλήξεις... Ύπάρχει και η μετάνοια και όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει το πανεπιστήμιο και να προσφέρει σε αυτό, δεν καταλαβαίνω το λόγο της στέρησης της ευκαιρίας (tsilochr++ σε ότι αφορά και τους εργαζόμενους).
Dog oF wAr wrote: Επίσης αγαπητέ StormRider, επειδή οι περισσότεροι συνάδελφοί μας που τάσσονται εναντίον του χρονικού ορίου φοίτησης, συνήθως διεκδικούν "πτυχία με αξία": Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς συνάδει η απαίτηση αυτή με το να θέλεις να φοιτούν μαζί σου άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η σχολή τους (aka "αιώνιοι") ;
Ωραία, ας έχουν τη γνώμη τους. Ας θέλουν να κρύβουν την αξία τους πίσω από ένα χαρτί που τους λέει ότι η εικόνα τους είναι καλή -και ας μην είναι. Πτυχία με αξία - Σπουδές με αξία -ή Ανθρωποι με αξία... διαλέγετε και παίρνετε.
mikem4600 wrote:Προφανώς και ο καλύτερος/εξυπνότερος πρέπει να ξεχωρίζει και να φαίνεται. Το λένε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Και ναι, είναι καλή ΚΑΙ για το άτομο ΚΑΙ για την κοινωνία*. Από τη στιγμή που δουλεύω περισσότερο από εσένα**, ΑΠΑΙΤΩ να αμείβομαι καλύτερα.
Ο καλύτερος/εξυπνότερος ξεχωρίζει, δεν είναι ανάγκη ούτε να φαίνεται, ούτε να δουλεύει για άλλους σαν δούλος, παρα μόνο σε λογικά πλαίσια για την ίδια την κοινωνίας (όσοι έχετε πάρει πτυχίο αναρωτιέμαι σε τί σκατ* ορκιτστήκατε? στο Θεό και τον ευατό σας?).
Το πρόβλημά σου δηλαδή εσένα είναι ότι φοβάσαι ότι θα σου πάρουν τα αγαθά, δικαιώματα, λεφτά άλλοι... όχι να ικανοποιείσαι από αυτό που κάνεις, ούτε να είσαι ευτυχισμένος με την πνευματική σου πρόοδο
(or both αρκεί να πάρεις και το νέο gadget που μόλις βγήκε?).

Πραγματικά εκνευρίζομαι όταν βλέπω συναδέλφους να νιώθουν σαν να τους έφυγε ένα τεράστιο βάρος τώρα που οι αιώνιοι θα πάνε σπίτια τους, λες και βρωμίζουν τον τόπο και τους κλεβουν τα λεφτά. χάλανε την αισθητική όμως έεε? αλλά παλί τα ίδια θα λεμε? :-) ...

Μη στεναχωριόμαστε πάντως... Η οποιαδήποτε Επανάσταση (ή κοινωνική ισότητα/δικαιοσύνη) δεν θα έρθει αύριο και έτσι όλοι θα έχετε αυτό που μέσα από την Ανταγωνιστικότητα και τη σκληρή δουλεία καταφέρατε... την Εικόνα σας, τα Αγαθά σας και την Επιστήμη σας. Και πλέον κανείς από τους αιώνιους/επαναστάτες/βαριεστημένους δεν θα σας τα μειώσει...(τουλάχιστον από τους "κάτω" σας)
(Τρέφω αυταπάτες ότι θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό...)
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Sep 27, 2007 12:59 pm

έχω βαρεθεί να βλέπω μέτρα εντυπωσιασμού σ' αυτή τη χώρα..

επίσης, ο αιώνιος φοιτητής πραγματικά δεν είναι κάτι παραπάνω από μια εγγραφή στις λίστες της γραμματείας. τώρα να ενοχλούνται όσοι έχουν αποφοιτήσει ή κάνουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά και γενικότερα έρευνα, το θεωρώ τελείως ανούσιο. simply it's not your business.

Εγώ συμπλήρωσα φέτος το 7ο έτος, γιατί με αυτό το ρυθμό μπόρεσα να τελειώσω τη σχολή. Αυτό σημαίνει ότι όποιος τελειώνει σε 4 χρόνια είναι καλύτερος από μένα? Δεν το νομίζω. Οι προυποθέσεις απόκτησης πτυχίου δε λένε πουθενά ότι αν τελειώσεις σε 4 χρόνια υπερτερείς σε σχέση με κάποιον που τελείωσε σε 5, λένε μόνο ότι πρέπει να συμπληρώσεις συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων. Όσα ορίζει ο κανονισμός. Ή μήπως όποιος τελειώσει αμέσως θα βρει καλύτερη δουλειά? Επίσης δε νομίζω. Ο καθένας βρίσκει τη δουλειά που ταιριάζει στην προσπάθεια και στην ενασχόληση που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Και δε νομίζω ότι τα φοιτητικά προνόμοια που απολαμβάνουμε είναι και τόσα πολλά. Μπορούμε και καλύτερα.

Παρεπιπτόντως πήρα τηλ χτες τη γραμματεία για να ρωτήσω εαν χρειάζεται να κάνω κάτι και μου είπαν ότι δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση ακόμα. Η οποία διαδικασία που είναι ν' ακολουθηθεί θα ανακοινωθεί. Επομένως κάποιοι βιάστηκαν λιγάκι να αποστείλουν τις επιστολές τους..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Sep 27, 2007 1:22 pm

default_user wrote:tsilοchr++ για οτι έχεις πει μέχρι τώρα...
θα προσπαθήσω να είμαι αρκετά διπλωματικός. όταν ήμουν 19-21, ήμουν κι εγώ ένας επιμελής φοιτητής και με ενοχλούσε τότε που έβλεπα άτομα να που δεν είναι τόσο επιμελή να θεωρούνται το ίδιο με μένα. με ενοχλούσε που εγώ στο λύκειο ξε****θηκα να μπω ΑΣΟΕΕ και τελικά ένας απόφοιτος ΤΕΙ παίρνει πιο πολλά λεφτά. Πολλά τότε με ενοχλούσαν γιατι τα έβλεπα όλα ανταγωνιστικά. Το θέμα είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι στην αγορά, όχι στα πανεπιστήμια.
Πλέον όμως οι εμπειρίες μου με έκαναν και άλλαξα πλήρως τις ιδέες μου. Ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση στη μόρφωση. Και στη τελική ρε proxene αν η χώρα καταφέρει και βάλει και την ίδια την κουτσή μαρία σε κάποιο ίδρυμα 3βάθμιας εκπαίδευσης εγώ θα χειροκροτήσω. Γιατί έτσι θα υπάρχει η πιθανότητα να βγάλουμε περισσότερους σκεπτόμενους πολίτες από το να τους στείλουμε κατευθείαν στην οικοδομή, στο ναυπηγίο, στο χωράφι. Το τι θα κάνουν μετά το πτυχίο είναι κοινωνικό θέμα και θέμα prestige.
tara
byte level
byte level

Post by tara » Thu Sep 27, 2007 1:23 pm

Αν σταματήσει να μπαίνει στα Πανεπιστήμια και η κουτσή Μαρία, μπορούμε να απαιτήσουμε να υπάρχει οικονομική (και χρονική ίσως) στήριξη στους φοιτητές εκείνους που το έχουν ανάγκη. Πρώτα θα μπαίνουν οι καλύτεροι και μετά θα υπάρχει μέριμνα για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Όσο στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υπάρχει μια θέση για όλους τότε ούτε εκείνος που προέρχεται από οικογένεια χωρίς πόρους θα μπορέσει να καλυτερεύσει τη ζωή του, ούτε θα υπάρξει ποτέ υπόνοια (πραγματικής) οικονομικής στήριξης. Η κοινωνία δεν χρειάζεται μονάχα "επιστήμονες"... Και ναι, όποιος απαιτεί μία θέση στο Πανεπιστήμιο για όλους, είναι τεμπέλης/βαριεστημένος/επαναστάτης/απογοητευμένος/διανοητής/whatever...
Προξενε δεν ξερω να χαρακτηρισω αυτα που γραφεις. Δεν εχουν ολοι δικαιωμα στη μορφωση? Δηλαδη για να γινει καλυτερο το πανεπιστημιο πρεπει να μειωσουμε τις θεσεις? Τότε είναι που πραγματικά θα σπουδαζουν μονο οσοι εχουν χρηματα (για σκέψου πως μπαίνουμε στα πανεπιστήμια).
Όλοι πρέπει να δικαιούνται μια θέση στο πανεπιστήμιο, να τους δωθεί η ευκαιρία και αν είναι ικανοί ας την εκμεταλλευτούν.
Και επειδή ζω με τους γονείς μου και μου δίνει λεφτά ο πατέρας μου δεν έχω αξιοπρέπεια? Δουλεύω φίλε μου αλλά δεν μου φτάνουν. Άμα τώρα εσύ ξέρεις που υπάρχουν δουλειές έτσι ώστε να ζούμε "αξιοπρεπώς " και εμείς γράψτες εδώ να στείλουμε κανα βιογραφικό , γιατί τεμπέληδες δεν είμαστε.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Sep 27, 2007 2:07 pm

tara wrote: Προξενε δεν ξερω να χαρακτηρισω αυτα που γραφεις. Δεν εχουν ολοι δικαιωμα στη μορφωση? Δηλαδη για να γινει καλυτερο το πανεπιστημιο πρεπει να μειωσουμε τις θεσεις? Τότε είναι που πραγματικά θα σπουδαζουν μονο οσοι εχουν χρηματα (για σκέψου πως μπαίνουμε στα πανεπιστήμια).
Όλοι πρέπει να δικαιούνται μια θέση στο πανεπιστήμιο, να τους δωθεί η ευκαιρία και αν είναι ικανοί ας την εκμεταλλευτούν.
Και επειδή ζω με τους γονείς μου και μου δίνει λεφτά ο πατέρας μου δεν έχω αξιοπρέπεια? Δουλεύω φίλε μου αλλά δεν μου φτάνουν. Άμα τώρα εσύ ξέρεις που υπάρχουν δουλειές έτσι ώστε να ζούμε "αξιοπρεπώς " και εμείς γράψτες εδώ να στείλουμε κανα βιογραφικό , γιατί τεμπέληδες δεν είμαστε.
Έξω αγαπητέ/ή, και ο πατέρας σου έφυγε απ το χωριό του για να βρει δουλειά. Δεν είναι ντροπή...

Τώρα όποιος πιστεύει ότι οι εργοδότες δεν παίρνουν απλά τον "φθηνότερο" υπάλληλο λόγω της υπερπληθώρας πτυχιούχων σε αυτή τη χώρα, ας βγει και λίγο στην αγορά εργασίας. Και ας αφήσει τη ζωή να τον ξεπεράσει...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Sep 27, 2007 2:10 pm

Proxenos wrote:και ο πατέρας σου έφυγε απ το χωριό του για να βρει δουλειά.Δεν είναι ντροπή...
Ας μετακομίσουμε όλοι στην Αμερική λοιπόν..
Για μια πιο ανθρώπινη ζωή..
Τώρα όποιος πιστεύει ότι οι εργοδότες δεν παίρνουν απλά τον "φθηνότερο" υπάλληλο λόγω της υπερπληθώρας πτυχιούχων σε αυτή τη χώρα, ας βγει και λίγο στην αγορά εργασίας.
Μα γιατί έχω την εντύπωση οτι και στο έξωτερικό το ίδιο γίνεται και ο "ανταγωνισμός" δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο?

Χμ..
Τελικά ίσως δεν φταίει κανείς..
Μάλλον θα φταίνει οι μετανάστες στην Ελλάδα που μας παίρνουν τις δουλειές..
Ναι τώρα είναι όλα καθαρά , θα πρέπει να τους απαγορεύσουμε την είσοδο σε σχολές έτσι ωστε να αναβαθμίσουμε την αξία του πτυχίου.. (Mental note.. Να το προωθήσω στο υπουργείο παιδείας)
Last edited by AmmarkoV on Thu Sep 27, 2007 2:54 pm, edited 1 time in total.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”